Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Szerintem én alkalmas lennék mindkét fajta műtétre, mert átlagos a szaruhártyám vastagsága (517-518), de én akkor is a PRK-t választanám. Nekem a biztonság többet jelent a kényelemnél. Kockázata mindenképp van a műtétnek, mert benne van, hogy esetleg nem leszek 100%-os, de akkor már inkább a 20 éve bevált PRK-t csináltatom, mint egy soha vissza nem illeszkedő lebenyt.
Bötty! Mekkora a pupillaátmérőd? Milyen papírra írták rá ezt neked, mert én semmi konkrétat nem találok a papírjaimon, hogy mik nálam a kockázati tényezők... OM-be műtenek csütörtökön, eléggé izgulok!
Szia libi75!
Mekkora dioptriával vágsz neki a műtétnek?
Én is ápr. 8-án megyek, igaz én Pestre...
Szia!
Hívtad már őket? Én telefonhoz kéretnék egy doktornőt...
Szijjasztok!
S.O.S miért van az hogy pénteken amikor a kontrollon voltam egész tűrhetőnek éreztem már a látásom és szombatra meg megint tök homályos lett és ég, még a műkönnyel sem lesz jó, tök száraz...lehet megint hámosodik?
Vagy nem lenne jó a Flucon??? Már nem tudok mire gondolni, de csüt. lesz 2 hete a műtét, kinek milyen tapasztalata van?
Szia!
Mikor lesz a műtéted?
nálunk a klinikán is lehet kapni szemüvegeket, sőt ha ott vásárolunk, akkor mindegyikre jár 30% kedvezmény. 4.000-30.000 Ft-os kategóriák vannak. egy optikus csaj a recepciós és bizony felpróbáltam legalább 20 szemüveget, mire végül azt mondta, hogy na ez jó! jó volt így, hogy nem magamnak kellett kiválasztani.
végülis 4500 Ft-ért vettem egyet - olcsón megúsztam :)
így van, ahogy leírtad :)
tőlem a doki megkérdezte, hogy melyik műtétet választom, mert mind a kettőre alkalmas a szemem.
Boldog Husveti Ünnepeket mindenkinek igy utolag!
Es nagyon köszi az összes hozzaszolast es nyugtato szavakat! Mindenkepp felhivom öket es köv heten megnezetem a szemeimet meg egyszer a dokival.
szia!
Nekem is prk-m volt az OM-ben és azt kell mondjam, hogy a legnagyobb "bajom" a szemkönnyezés, fényérzékenység volt....gyógyszer nem kellet bevennem...így nekem tök felesleges lett volna az intralasik....
a szemromlásra pedig fél év kell, hogy ne romoljon, én így tudom!
sok szerencsét és várjuk az eredményedet!
Szívesen! Ha tudok, szívesen válaszolok a további kérdésekre is:-)
Nekem csupa pozitív élményeim vannak a PRK-val kapcsolatban! Műtét előtt én is olvastam sok mindent, de nekem ez az eljárás volt e legszimpatikusabb. Én nagyon vígan éltem meg a műtét utáni négy napot, csak 2. nap este volt pár órán keresztül fájdalmam, szúrt, égett, könnyezett és nem bírtam nyitva tartani a szemem. De ez elmúlt, és kapsz minden kontroll alkalmával otthonra is altatót és fájdalom csillapítót. Nekem csak az altatók kellettek: akkor gyógyul a legjobban, ha sokat alszol. Hát én végigaludtam az első 3 napot:-) Ezt egyébként mindenki másként éli meg, van, akinek jobban fáj. Napszemüveget itt ajánlottak a fórumon. Az a fontos, hogy a közvetlen UV fénytől védd a szemed. Szinte bármilyen szemüveg jó, ami tutira UV szűrős. Én a műtét napján a helyi Ofotértben vettem, le voltak akciózva:-) Műanyag keretes, jó nagy, szépen beteríti a szemem teljesen - de ugyanakkor nőies is. Az OM-ben is árulnak szemüvegeket, ott is tudsz venni, elég sok féle van. kb. 15-30.000 között. (Megkérdeztem:-))
Szia! A vizsgálat alkalmával kiderül, hogy műthető vagy-e. Ha igen, akkor utána tudtok időpontot egyeztetni, általában pár hetet várni kell, de ahogy lesz szabad hely, mondani fogják. Ha van szabad időpont leghamarabb vizsgálat utáni második napon műtenek, mert kitágítják a pupilládat és annak kell 24 óra amíg teljesen visszaáll.
Hogy melyik eljárást ajánljuk? Ezt a legnehezebb megmondani, mindenkinek más a szimpatikus. Olvass utána neten, melyik mivel jár. De nem biztos, hogy te választhatsz eljárás közül, az is lehet, hogy csak az egyikre lesz alkalmas a szemed, erre is készülj fel:-) Nekem pl. csak a PRK jöhetett szóba, mert elég vékony volt a szaruhártyám - de én ezt is választottam volna:-) A műtét utáni pár nap mindenképpen egyéntől függ, kinek hogy reagál rá a szervezete. Van, aki megszenvedi a visszahámosodást, van, aki szinte észre sem veszi. Műtét után egyből érezni fogod a látásjavulást, és ez napról napra jobb lesz majd:-) Olvasd vissza az itt leírtakat, sok hasznos tanácsot írtak a többiek!
Sok sikert a vizsgálathoz!!!:-)
igen, nálunk is van különbség sajna.
viszont évente 10 alkalommal 10%-al olcsóbban csinálják. februárban volt az első. megkérdeztem, hogy a köv. mikor lesz, mert akkor szeretném csináltatni, erre megszólal a doki, hogy ő megelőlegezi nekem, hogy ne kelljen várni :))
így a lasiket csináltatom 270 ezerért.
nem akarok utána sokáig szenvedni ha lehet, de én is tartok még az első napoktól.
főleg az nyugtalanít, hogy hogy fogok látni és meddig tart, amíg tényleg "beáll" a látás. :(
én megnéztem a neten mindkét műtétet.
a prk-nak hosszabb a "gyógyulási" ideje, a kellemetlen érzés műtét után a lasiknél sokkal rövidebb - remélem jól tudom :)
majd a tapasztaltak megmondják.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?