Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

1704. Jaming
2010. ápr. 6. 16:55

Szerintem én alkalmas lennék mindkét fajta műtétre, mert átlagos a szaruhártyám vastagsága (517-518), de én akkor is a PRK-t választanám. Nekem a biztonság többet jelent a kényelemnél. Kockázata mindenképp van a műtétnek, mert benne van, hogy esetleg nem leszek 100%-os, de akkor már inkább a 20 éve bevált PRK-t csináltatom, mint egy soha vissza nem illeszkedő lebenyt.

Bötty! Mekkora a pupillaátmérőd? Milyen papírra írták rá ezt neked, mert én semmi konkrétat nem találok a papírjaimon, hogy mik nálam a kockázati tényezők... OM-be műtenek csütörtökön, eléggé izgulok!

1703. Bötty
2010. ápr. 6. 16:42
Sziasztok! Hazaértem a vizsgálatról!:) Egy részről örülök, mert Kedden lesz a PRK műtétem! Másrészről nem tudom jól döntöttem e! Mert igazából a szemem mindkettőre alkalmas! Viszont amin kiakadtam, h azt írták a lapomra, h a tág pupillám miatt a műtét után káprázásom lehet éjszaka és ez lehet maradandó is(PRK):(:( Tudja vki h az intralasiknél is lehet ez? Mert ha ott nem akkor inkább összeszedem a pénzt és azt csináltatom! Segítsetek:(:(
1702. Jaming (válaszként erre: 1692. - Ibi75)
2010. ápr. 6. 15:51

Szia libi75!

Mekkora dioptriával vágsz neki a műtétnek?

Én is ápr. 8-án megyek, igaz én Pestre...

1701. buschne (válaszként erre: 1698. - Mókicaaaa)
2010. ápr. 6. 15:50

Szia!

Hívtad már őket? Én telefonhoz kéretnék egy doktornőt...

2010. ápr. 6. 15:02
Mathilda grat a cigi leszokáshoz!!!! Hajrá, csak így tovább!
2010. ápr. 6. 15:01
Vaksikám én fél 11-kor voltam az FM-ben...te is épp kontrollon voltál?
2010. ápr. 6. 15:00

Szijjasztok!

S.O.S miért van az hogy pénteken amikor a kontrollon voltam egész tűrhetőnek éreztem már a látásom és szombatra meg megint tök homályos lett és ég, még a műkönnyel sem lesz jó, tök száraz...lehet megint hámosodik?

Vagy nem lenne jó a Flucon??? Már nem tudok mire gondolni, de csüt. lesz 2 hete a műtét, kinek milyen tapasztalata van?

1697. melcsiii (válaszként erre: 1696. - Mathilda)
2010. ápr. 6. 14:59
Na ehhez igazán gratulálok:)
1696. Mathilda (válaszként erre: 1695. - Melcsiii)
2010. ápr. 6. 11:51
Tényleg? Mehetek cigifüstös helyekre mostmár? :-) Ez jóó hír. Eddig azért mondtam le a baráti beszélgetős összejöveleteket, mert többnyire cigizős helyre mentek... És ezért is tettem le a cigit :-)) (ami nem baj, és nem is akarom újra kezdeni!)
1695. melcsiii (válaszként erre: 1675. - Mathilda)
2010. ápr. 5. 22:49
Én pont a cigifüst miatt kérdeztem rá a szórakozóhelyre.....és azt mondták hogy az a második héttől már nem probléma, csak az UV-t ne feledjem. Aztán lehet hogy a strobi is zavaró, de hát én sem járok olyan helyekre......
1694. buschne (válaszként erre: 1692. - Ibi75)
2010. ápr. 5. 22:44

Szia!

Mikor lesz a műtéted?

1693. Mathilda (válaszként erre: 1691. - Ibi75)
2010. ápr. 5. 21:47
Hűűű, mázlista:-) Ilyen nem sok embernek van:-) Nekem meg alig alig lett meg a PRK is. Szerencsés vagy, hogy választhatsz:-)
1692. ibi75 (válaszként erre: 1683. - Bötty)
2010. ápr. 5. 19:36

nálunk a klinikán is lehet kapni szemüvegeket, sőt ha ott vásárolunk, akkor mindegyikre jár 30% kedvezmény. 4.000-30.000 Ft-os kategóriák vannak. egy optikus csaj a recepciós és bizony felpróbáltam legalább 20 szemüveget, mire végül azt mondta, hogy na ez jó! jó volt így, hogy nem magamnak kellett kiválasztani.

végülis 4500 Ft-ért vettem egyet - olcsón megúsztam :)

1691. ibi75 (válaszként erre: 1682. - Mathilda)
2010. ápr. 5. 19:33

így van, ahogy leírtad :)

tőlem a doki megkérdezte, hogy melyik műtétet választom, mert mind a kettőre alkalmas a szemem.

1690. Juice78
2010. ápr. 5. 19:24

Boldog Husveti Ünnepeket mindenkinek igy utolag!

Es nagyon köszi az összes hozzaszolast es nyugtato szavakat! Mindenkepp felhivom öket es köv heten megnezetem a szemeimet meg egyszer a dokival.

1689. Mathilda (válaszként erre: 1688. - Bötty)
2010. ápr. 5. 17:57
Igazán nincs mit, sok sikert holnapra!!!Várjuk a beszámolót!!!:-))
1688. Bötty
2010. ápr. 5. 17:49
Fél éve tuti nem romlott:):):) sztem kb. másfél éve romlott utoljára! Na majd holnap minden kiderül! Hálás köszönet a segítségért!
1687. Mathilda (válaszként erre: 1685. - Bötty)
2010. ápr. 5. 17:42
Igaza van zsuzsabususnak, minimum fél év stabil dioptria esetén érdemes megműttetni a szemedet. Ugyanis a műtét nem állítja meg a romlást, csak korrigálja a rossz látásodat. Tehát ha még romlik a szemed, akkor azon nem tud segíteni, csak helyreállítják az éppen aktuális állapotot, de utána is romlani fog.
1686. zsugabubus007 (válaszként erre: 1685. - Bötty)
2010. ápr. 5. 17:37

szia!

Nekem is prk-m volt az OM-ben és azt kell mondjam, hogy a legnagyobb "bajom" a szemkönnyezés, fényérzékenység volt....gyógyszer nem kellet bevennem...így nekem tök felesleges lett volna az intralasik....

a szemromlásra pedig fél év kell, hogy ne romoljon, én így tudom!

sok szerencsét és várjuk az eredményedet!

1685. Bötty (válaszként erre: 1684. - Mathilda)
2010. ápr. 5. 17:24
Jaaaj köszi:):) Sokat segítettél! :) Még lenne egy utolsó kérdésem, mert olvastam vmit amitől kicsit elkeseredtem: igaz, hogy a műtétet csak akkor végzik el, ha már minimum 2 éve nem romlik a szemed? :(:( mert máshol meg azt is olvastam, h be tudják mérni, h fog e romlani...
1684. Mathilda (válaszként erre: 1683. - Bötty)
2010. ápr. 5. 16:46

Szívesen! Ha tudok, szívesen válaszolok a további kérdésekre is:-)

Nekem csupa pozitív élményeim vannak a PRK-val kapcsolatban! Műtét előtt én is olvastam sok mindent, de nekem ez az eljárás volt e legszimpatikusabb. Én nagyon vígan éltem meg a műtét utáni négy napot, csak 2. nap este volt pár órán keresztül fájdalmam, szúrt, égett, könnyezett és nem bírtam nyitva tartani a szemem. De ez elmúlt, és kapsz minden kontroll alkalmával otthonra is altatót és fájdalom csillapítót. Nekem csak az altatók kellettek: akkor gyógyul a legjobban, ha sokat alszol. Hát én végigaludtam az első 3 napot:-) Ezt egyébként mindenki másként éli meg, van, akinek jobban fáj. Napszemüveget itt ajánlottak a fórumon. Az a fontos, hogy a közvetlen UV fénytől védd a szemed. Szinte bármilyen szemüveg jó, ami tutira UV szűrős. Én a műtét napján a helyi Ofotértben vettem, le voltak akciózva:-) Műanyag keretes, jó nagy, szépen beteríti a szemem teljesen - de ugyanakkor nőies is. Az OM-ben is árulnak szemüvegeket, ott is tudsz venni, elég sok féle van. kb. 15-30.000 között. (Megkérdeztem:-))

1683. Bötty (válaszként erre: 1682. - Mathilda)
2010. ápr. 5. 16:34
Köszönöm Mathilda! Jó látni, h itt milyen segítőkész és kedves mindenki! :):) Már nagyon várom a holnapi napot! Hogy végre megtudjam mi a szitu!:) Ha nem gond kérdeznék még..:) neked mi a tapasztalatod a PRK-val kapcsolatban? Illetve milyen napszemüveget választottál a műtét utánra? Köszönöm a válaszokat előre is:):)
1682. Mathilda (válaszként erre: 1676. - Bötty)
2010. ápr. 5. 16:28

Szia! A vizsgálat alkalmával kiderül, hogy műthető vagy-e. Ha igen, akkor utána tudtok időpontot egyeztetni, általában pár hetet várni kell, de ahogy lesz szabad hely, mondani fogják. Ha van szabad időpont leghamarabb vizsgálat utáni második napon műtenek, mert kitágítják a pupilládat és annak kell 24 óra amíg teljesen visszaáll.

Hogy melyik eljárást ajánljuk? Ezt a legnehezebb megmondani, mindenkinek más a szimpatikus. Olvass utána neten, melyik mivel jár. De nem biztos, hogy te választhatsz eljárás közül, az is lehet, hogy csak az egyikre lesz alkalmas a szemed, erre is készülj fel:-) Nekem pl. csak a PRK jöhetett szóba, mert elég vékony volt a szaruhártyám - de én ezt is választottam volna:-) A műtét utáni pár nap mindenképpen egyéntől függ, kinek hogy reagál rá a szervezete. Van, aki megszenvedi a visszahámosodást, van, aki szinte észre sem veszi. Műtét után egyből érezni fogod a látásjavulást, és ez napról napra jobb lesz majd:-) Olvasd vissza az itt leírtakat, sok hasznos tanácsot írtak a többiek!

Sok sikert a vizsgálathoz!!!:-)

1681. Bötty
2010. ápr. 5. 15:37
Mázlista vagy! :) Biztos minden rendben lesz! Bár én is ezek miatt aggódom a legjobban! Ráadásul recepciós vagyok,(edzőterem, de pincehelyiség így sok a mesterséges fény, neon stb:(:( ) egnap a monitort bámulom és nehéz megoldani a helyettesítést is...
1680. ibi75 (válaszként erre: 1679. - Bötty)
2010. ápr. 5. 15:32

igen, nálunk is van különbség sajna.

viszont évente 10 alkalommal 10%-al olcsóbban csinálják. februárban volt az első. megkérdeztem, hogy a köv. mikor lesz, mert akkor szeretném csináltatni, erre megszólal a doki, hogy ő megelőlegezi nekem, hogy ne kelljen várni :))

így a lasiket csináltatom 270 ezerért.

nem akarok utána sokáig szenvedni ha lehet, de én is tartok még az első napoktól.

főleg az nyugtalanít, hogy hogy fogok látni és meddig tart, amíg tényleg "beáll" a látás. :(

1679. Bötty
2010. ápr. 5. 15:22
Köszi Ibi! Nagyjából ilyesmit tudtam én is, viszont az árkülönbség nagyon sok a kettő közt...:( és bár dolgozom, de azért számít a pénz is! Bár az is igaz, h a szememről van szó:(:(..
1678. ibi75 (válaszként erre: 1676. - Bötty)
2010. ápr. 5. 15:18

én megnéztem a neten mindkét műtétet.

a prk-nak hosszabb a "gyógyulási" ideje, a kellemetlen érzés műtét után a lasiknél sokkal rövidebb - remélem jól tudom :)

majd a tapasztaltak megmondják.

1677. ibi75 (válaszként erre: 1669. - Zsugabubus007)
2010. ápr. 5. 15:15
Debrecenbe megyek :)
1676. Bötty
2010. ápr. 5. 15:01
Sziasztok! Nekem holnap lesz a vizsgálat az OM-ben..sajnos még csak a vizsgálat! :( Ha minden stimmel szerintetek mennyi időn belül műtenek! Ja és a PRK-t ajánljátok vagy az Intralasiket? Elég tanácstalan vagyok! Bocsi a sok kérdésért és előre is köszi a segítséget! :)
1675. Mathilda (válaszként erre: 1674. - Melcsiii)
2010. ápr. 5. 10:23
Ez érdekes...nekem az UV mellett még az mondta a doktornő, hogy a diszkóban a stroboszkópot is kerüljem... Na nem mintha fenyegetne ez a veszély, már réges régen nem ott szórakozom:-) Meg óvjam a cigifüsttől is - tehát füstös kiskocsmák is kilőve legalább jó félévre... De hát hiába, megéri:-))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook