Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

2010. márc. 30. 15:05
vagy ilyenkor mikor monitorozok vagy tv-zek?
2010. márc. 30. 15:05
A szemcsire nem írtál semmit, bent muszáj?
2010. márc. 30. 15:04
ja és vettem tears műkönnyet, mert a systane-t egy nap alatt kilocsolgattam...eddig úgy néz ki nincs vele gond...direkt most tesztelgetek, ne estére jöjjön ki ha netán arra is allergiám lenne...
1611. Mókicaaaa (válaszként erre: 1610. - Buschne)
2010. márc. 30. 15:03

Drága Barátném!

Aranyos vagy, hogy bíztatsz, kicsit ma már elkeseredtem, mert már azt hittem ekkora nem lesz fájdalom sem és szépen látni fogok, úgy látszik nekem később jön el a látásélmény...most megyek pénteken, remélem addig is javulni fog majd...Ti hogy vagytok?

1610. buschne (válaszként erre: 1609. - Mókicaaaa)
2010. márc. 30. 14:45

Szia Móki!

A Tobradexet emlékeim szerint csak az egyhetes kontrollig kell használni, utána jön a Flucon.

Mikor mész az egyhetesre?

Biztos, hogy normális, hogy a 6.napra még nem tiszta a látásod. Van akinek két hét is kell hozzá. Nyilván közrejátszik a hegesedési folyamat.

Általában egyik pillanatról a másikra lesz éles, legalább is többen is ezt írták. Én se nagyon emlékszem különösebb átmenetre.

Jó lesz az, meglátod. Az a lényeg szerintem, hogy amikor úgy érzed, ne legyél röst pihentetni!

Mielőbbi éleslátást!

Pussz!

2010. márc. 30. 14:00

Szijjaatok!

Megérkeztem...aki ezután műtteti ne olvasson...

Minden szép és jó volz az 2 két napban.nah de utána ahogy a dokinő fogalmazott jön a pokol..hát jött is...és elmagyarázta, hogy egyén függgő. de erősen attól függ mennyit kaparnak le, tehát mekkora rész marad szabadon..nekem a 7.77-el igen kemény volz, pedig sok-sok műtéten átestem már...

Pár kérés:

Meddig kell a Tobradxet használlni, mert az az ari gomba már most jelentkezett, annak ellenére, hogy 2 orvos is állította nem szokott ilyen panaszokat okozni...a Diflucant meg nem használhatom hónapokig..ötlet?

Bennt is kell a napszemcsi? Engem idegesít...

A 6, napon vagyok, normális hogy még mindig tök homály van?

Műkönnyet szinte locsolom a szemembe, mert úgy tor..Bíztassatok lécccci, mer kicsit most vagyok a holtponton..pusza!

2010. márc. 30. 11:50

Sziasztok!

VHapsi, örülök, hogy más orvos is megerősítette a gyógyulásod!

Én ma megyek kontrollra, majd jövök utána!

1607. tibea13 (válaszként erre: 1596. - Zsugabubus007)
2010. márc. 29. 21:34
Köszi szépen! Ha őket választom, majd beszámolok!
1606. Mathilda (válaszként erre: 1599. - Tina87)
2010. márc. 29. 18:59

Szia!

Nekem -7 és -6,75 voltak a szemeim, most 125% és 95% :-) Ez nekem tökéletes!!! Egyszerre műtötték mind a kettőt:-)

Ahogy a többiek is írták, mindenképpen menj el vizsgálatra, ott nézik meg, hogy egyáltalán lehet-e műteni a szemed - nem csak a dioptria lehet kizáró ok, hanem a szemszárazság vagy a szaruhártya vastagsága is. Szóval először vizsgálat - ha regisztrálsz a honlapon ez ingyenes és nem kötelez semmi, még ha műthető vagy sem. Utána még át tudod gondolni, hogy szeretnéd-e a műtétet.

Az anyagiakra a klinikák több lehetőséget is kínálnak: részletfizetés, előtakarékosság, ezeket a honlapjukon mind megtalálod.

Egyáltalán nem fáj!!! Cseppekkel elérzéstelenítik a szemet, semmi kellemetlent nem érzel! A gyógyulás mindenkinél más, egyéntől függ, volt aki észre sem vette, volt akinek fáj, amíg visszahámosodott (ez PRK-ra vonatkozik). De a fájdalom elviselhető (égő, szúró érzés, mintha lenne valami a szemedben, könnyezel...), és kapsz a klinikán fájdalomcsillapítót otthonra is! Csak az első 2-3 nap ilyen. Az utána jövő élmény, az éleslátás hidd el, mindent megér!:-)))

1605. Mathilda (válaszként erre: 1598. - Zsugabubus007)
2010. márc. 29. 18:51

Köszi:-))

Hát, ezt nem tudom pontosan, szerintem egy év után "zárják le" az aktámat:-)

2010. márc. 29. 18:27
Most voltam dokinál, na nem kontrollon, hanem csak beszaladtam az sztk szemészetre, mert elfogy a szemcseppem a kontrollig és nem tudok előbb menni. Ha már ott voltam megvizsgált és mondta hogy nagyon szépen gyógyul és nagyon rendben van :o) láttam a legalsó sort is külön külön is :)) Pénteken megyek az 1 hónaposra
1603. vaksihapsi (válaszként erre: 1601. - Tina87)
2010. márc. 29. 18:22
Ha a vizsgálat árát kérdezed 8-12ezer Ft, de, nézd meg a honlapjaikat a klinikáknak, mert ha online kérsz időpontot, akkor INGYEN van az alkalmassági vizsgálat és nem kötelez semmire :o)
1602. zsugabubus007 (válaszként erre: 1601. - Tina87)
2010. márc. 29. 11:47

Kb másfél óra. Többféle módszerrel is megnézik a szemed. Majd a végén mindent egyeztetsz a szemorvossal.

Árak....mihez képest :-) pár év alatt megtérül szerintem...ha így nézed megéri.

1601. Tina87 (válaszként erre: 1600. - Zsugabubus007)
2010. márc. 29. 10:37

A vizsgálat mennyi scsak hogy azt megmondják lehetne e vagy nem?

De durva árak azért, húúú :S

1600. zsugabubus007 (válaszként erre: 1599. - Tina87)
2010. márc. 29. 10:26

Szia!

Elvileg műtehtő ez a dioptria is!

DE! Ezt csak egy alapos vizsgálat után tudják megmondani, hogy Ők mit tudnak garantálni, alkalmas-e a szemed műtétre.

Árak: eljárástól függ

PRK 129.000Ft/szem

IntraL 227.000/szem ....kb ennyi de van többféle részletfizetési lehetőség is.

Támogatás nincs, csak annyit tudsz, hogy egészségpénztárra fizeted és onnan majd visszaigényleg szja-ban, amennyit lehet.

Nekem nem fájt, sem a műtét, sem utána.....szombaton voltam 1 hetes.

Remélem segítettem valamennyit!

Szerintem érdemes elmenned egy vizsgálatra!

Sok szerencsét!

1599. Tina87
2010. márc. 29. 10:14

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, akik már tól vannak ilyen műtéten:

-az egyik szemem 9-es, nagyon rossz, azt még lehet műteni?

-a másik szemem csak 7-es, összelehet hozni a kettőt, hogy tökéletes legyen?

-mi pénzbe kerül ez manapság és lehet vmi támogatást kérni?

-fáj?

köszi a felvilágosítást aki tudja :)

1598. zsugabubus007 (válaszként erre: 1597. - Mathilda)
2010. márc. 29. 10:09

Szia!

Nagyon jó hír!

Örülök, hogy ilyen jól látsz!

Amúgy mikor érünk a gyógyulási szakasz végére hivatalosan????

1597. Mathilda
2010. márc. 28. 21:20

Sziasztok! Pénteken voltam 2 hónapos kontrollon, és gondoltam beszámolok az eredményről:-)

Az összlátásom változatlanul nagyon jó, de külön külön van egy icipici romlás: a jobb szeme a 100%-hoz képest "csak" 95% lett, a bal maradt változatlan - vagyis csak 125%-ig olvastattak, de kristálytiszta volt a legalsó sor is, ezért ott minden rendben van:-) A jobb szemere azt mondta a doktornő, hogy ne aggódjak, még nagyon a gyógyulási folyamat elején vagyok, és az ilyen nagy dioptriákat (meg úgy egyébként is) pluszosra szokták kicsit korrigálni. De ez a gyógyulási folyamat végére szépen el fog tűnni.

Úgyhogy minden rendben, nagyon elégedett vagyok a látásommal és ha esetleg így is maradna, akkor is minden szép és jó lenne.

Kitartást minden sasszemnek :-)))

1596. zsugabubus007 (válaszként erre: 1594. - Tibea13)
2010. márc. 27. 21:02

szia!

Nekem a kolleganőm volt ott, semmi extra véleménye nem volt, rendesek voltak.... csak annyi, hogy előzőleg telefonon nem tájékoztatták rendesen és így feleslegesen ment fel vizsgálatra is....

1595. Mathilda (válaszként erre: 1588. - Jaming)
2010. márc. 27. 19:52
Szia! Én vettem utimaszkot, kb. ezer Ft. volt. Ez is gumis, de nyitott állapotban sem ért a szememhez. Ha érdekel esetleg, priviben átküldöm a márkajelzést.
1594. tibea13
2010. márc. 27. 15:30
Sziasztok! Tudna nekem esetleg valaki információt írnia St. James Klinikáról? Szimpatikusnak tűnik, de azért kíváncsi lennék a tapasztalatokra is. Köszi.
1593. vaksihapsi (válaszként erre: 1587. - Jaming)
2010. márc. 27. 13:28
Sedatif PC a neve. Az árát nem tudom megmondani, mert többmindent vettem vele együtt, de olyan 1000 Ft körül lehet. Nekem használt, hogy másnak mennyire azt nem tudom.
1592. fogtunder_ (válaszként erre: 1588. - Jaming)
2010. márc. 26. 22:21
Azt én is szereztem, jól is jött az első két napban. Nálam nincs redőny, és két napig nagyon zavaró volt a fény, úgyhogy nappal felvettem a maszkot.
1591. zsugabubus007 (válaszként erre: 1588. - Jaming)
2010. márc. 26. 21:54
Om-ben adnak hűsítő szemmaszkot, de a gumi szorítása miatt NEM használhatod úgy, csak simán rátéve a szemedre....
1590. buschne (válaszként erre: 1589. - Buschne)
2010. márc. 26. 21:05
Ja szerintem én benéztem, én a hűsítő zselés szemmaszkról beszélek...:-D
1589. buschne (válaszként erre: 1588. - Jaming)
2010. márc. 26. 21:04

Egyszer használtam.

Nekem azt mondták, elég, ha csak úgy fekvő helyzetben ráteszem a szememre (mármint a gumi nélkül), akkor biztosan nem szorítja úgy rá...

1588. Jaming
2010. márc. 26. 20:57

Ja, ma beszereztem egy alvó szemmaszkot. Ti használtatok ilyet? Fényérzékenységre biztos jó, csak attól félek, hogy ne bántsa a szemem. Gumis a hátrésze, és kicsit rászorítja a fejemre, ha kinyitom a szemem, akkor nehogy elérje az anyagot.

Tudom, egy kicsit túl parás vagyok, de ismeritek ti is az érzést!

1587. Jaming (válaszként erre: 1584. - Vaksihapsi)
2010. márc. 26. 20:55
Ez a homeopátiás altató érdekelne engem. Mostanában inkább ilyen dolgokat veszek, nagyobb a bizodalmam bennük. El tudnád küldeni priviben a nevét? Vagy ide is le lehet írni? Megköszönném!
1586. buschne (válaszként erre: 1583. - Jaming)
2010. márc. 26. 20:46

Ne aggódj, érezni fogod, mi a jó Neked. Nekem pl. nem kellett semmi extra, "csak" mindenki hagyjon békén kellett.

Egyébként az OM-ben minden nap adtak fájdalomcsillapítót és altatót is, ha úgy éreztem, nem röstelltem bevenni, gondoltam, úgysem élek ilyeneken, direkt ezért van...:)

1585. vaksihapsi (válaszként erre: 1581. - Buschne)
2010. márc. 26. 20:45
Jah, igen hallgatni lehet a tv-t, én is azt csináltam, meg a legjobbat még amit lehetett, reggel 10-ig Bumerángot hallgattam! :o)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook