Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Drága Barátném!
Aranyos vagy, hogy bíztatsz, kicsit ma már elkeseredtem, mert már azt hittem ekkora nem lesz fájdalom sem és szépen látni fogok, úgy látszik nekem később jön el a látásélmény...most megyek pénteken, remélem addig is javulni fog majd...Ti hogy vagytok?
Szia Móki!
A Tobradexet emlékeim szerint csak az egyhetes kontrollig kell használni, utána jön a Flucon.
Mikor mész az egyhetesre?
Biztos, hogy normális, hogy a 6.napra még nem tiszta a látásod. Van akinek két hét is kell hozzá. Nyilván közrejátszik a hegesedési folyamat.
Általában egyik pillanatról a másikra lesz éles, legalább is többen is ezt írták. Én se nagyon emlékszem különösebb átmenetre.
Jó lesz az, meglátod. Az a lényeg szerintem, hogy amikor úgy érzed, ne legyél röst pihentetni!
Mielőbbi éleslátást!
Pussz!
Szijjaatok!
Megérkeztem...aki ezután műtteti ne olvasson...
Minden szép és jó volz az 2 két napban.nah de utána ahogy a dokinő fogalmazott jön a pokol..hát jött is...és elmagyarázta, hogy egyén függgő. de erősen attól függ mennyit kaparnak le, tehát mekkora rész marad szabadon..nekem a 7.77-el igen kemény volz, pedig sok-sok műtéten átestem már...
Pár kérés:
Meddig kell a Tobradxet használlni, mert az az ari gomba már most jelentkezett, annak ellenére, hogy 2 orvos is állította nem szokott ilyen panaszokat okozni...a Diflucant meg nem használhatom hónapokig..ötlet?
Bennt is kell a napszemcsi? Engem idegesít...
A 6, napon vagyok, normális hogy még mindig tök homály van?
Műkönnyet szinte locsolom a szemembe, mert úgy tor..Bíztassatok lécccci, mer kicsit most vagyok a holtponton..pusza!
Sziasztok!
VHapsi, örülök, hogy más orvos is megerősítette a gyógyulásod!
Én ma megyek kontrollra, majd jövök utána!
Szia!
Nekem -7 és -6,75 voltak a szemeim, most 125% és 95% :-) Ez nekem tökéletes!!! Egyszerre műtötték mind a kettőt:-)
Ahogy a többiek is írták, mindenképpen menj el vizsgálatra, ott nézik meg, hogy egyáltalán lehet-e műteni a szemed - nem csak a dioptria lehet kizáró ok, hanem a szemszárazság vagy a szaruhártya vastagsága is. Szóval először vizsgálat - ha regisztrálsz a honlapon ez ingyenes és nem kötelez semmi, még ha műthető vagy sem. Utána még át tudod gondolni, hogy szeretnéd-e a műtétet.
Az anyagiakra a klinikák több lehetőséget is kínálnak: részletfizetés, előtakarékosság, ezeket a honlapjukon mind megtalálod.
Egyáltalán nem fáj!!! Cseppekkel elérzéstelenítik a szemet, semmi kellemetlent nem érzel! A gyógyulás mindenkinél más, egyéntől függ, volt aki észre sem vette, volt akinek fáj, amíg visszahámosodott (ez PRK-ra vonatkozik). De a fájdalom elviselhető (égő, szúró érzés, mintha lenne valami a szemedben, könnyezel...), és kapsz a klinikán fájdalomcsillapítót otthonra is! Csak az első 2-3 nap ilyen. Az utána jövő élmény, az éleslátás hidd el, mindent megér!:-)))
Köszi:-))
Hát, ezt nem tudom pontosan, szerintem egy év után "zárják le" az aktámat:-)
Kb másfél óra. Többféle módszerrel is megnézik a szemed. Majd a végén mindent egyeztetsz a szemorvossal.
Árak....mihez képest :-) pár év alatt megtérül szerintem...ha így nézed megéri.
A vizsgálat mennyi scsak hogy azt megmondják lehetne e vagy nem?
De durva árak azért, húúú :S
Szia!
Elvileg műtehtő ez a dioptria is!
DE! Ezt csak egy alapos vizsgálat után tudják megmondani, hogy Ők mit tudnak garantálni, alkalmas-e a szemed műtétre.
Árak: eljárástól függ
PRK 129.000Ft/szem
IntraL 227.000/szem ....kb ennyi de van többféle részletfizetési lehetőség is.
Támogatás nincs, csak annyit tudsz, hogy egészségpénztárra fizeted és onnan majd visszaigényleg szja-ban, amennyit lehet.
Nekem nem fájt, sem a műtét, sem utána.....szombaton voltam 1 hetes.
Remélem segítettem valamennyit!
Szerintem érdemes elmenned egy vizsgálatra!
Sok szerencsét!
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, akik már tól vannak ilyen műtéten:
-az egyik szemem 9-es, nagyon rossz, azt még lehet műteni?
-a másik szemem csak 7-es, összelehet hozni a kettőt, hogy tökéletes legyen?
-mi pénzbe kerül ez manapság és lehet vmi támogatást kérni?
-fáj?
köszi a felvilágosítást aki tudja :)
Szia!
Nagyon jó hír!
Örülök, hogy ilyen jól látsz!
Amúgy mikor érünk a gyógyulási szakasz végére hivatalosan????
Sziasztok! Pénteken voltam 2 hónapos kontrollon, és gondoltam beszámolok az eredményről:-)
Az összlátásom változatlanul nagyon jó, de külön külön van egy icipici romlás: a jobb szeme a 100%-hoz képest "csak" 95% lett, a bal maradt változatlan - vagyis csak 125%-ig olvastattak, de kristálytiszta volt a legalsó sor is, ezért ott minden rendben van:-) A jobb szemere azt mondta a doktornő, hogy ne aggódjak, még nagyon a gyógyulási folyamat elején vagyok, és az ilyen nagy dioptriákat (meg úgy egyébként is) pluszosra szokták kicsit korrigálni. De ez a gyógyulási folyamat végére szépen el fog tűnni.
Úgyhogy minden rendben, nagyon elégedett vagyok a látásommal és ha esetleg így is maradna, akkor is minden szép és jó lenne.
Kitartást minden sasszemnek :-)))
szia!
Nekem a kolleganőm volt ott, semmi extra véleménye nem volt, rendesek voltak.... csak annyi, hogy előzőleg telefonon nem tájékoztatták rendesen és így feleslegesen ment fel vizsgálatra is....
Egyszer használtam.
Nekem azt mondták, elég, ha csak úgy fekvő helyzetben ráteszem a szememre (mármint a gumi nélkül), akkor biztosan nem szorítja úgy rá...
Ja, ma beszereztem egy alvó szemmaszkot. Ti használtatok ilyet? Fényérzékenységre biztos jó, csak attól félek, hogy ne bántsa a szemem. Gumis a hátrésze, és kicsit rászorítja a fejemre, ha kinyitom a szemem, akkor nehogy elérje az anyagot.
Tudom, egy kicsit túl parás vagyok, de ismeritek ti is az érzést!
Ne aggódj, érezni fogod, mi a jó Neked. Nekem pl. nem kellett semmi extra, "csak" mindenki hagyjon békén kellett.
Egyébként az OM-ben minden nap adtak fájdalomcsillapítót és altatót is, ha úgy éreztem, nem röstelltem bevenni, gondoltam, úgysem élek ilyeneken, direkt ezért van...:)
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?