Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lassú evés fórum

Lassú evés (beszélgetés)

1 2 3 4 5
31. Lisy50
2011. jan. 8. 16:16
Olvastam utána, tudom hogy ez a legrosszabb amit csinálunk, csak sajnálom a lányomat, múltkor nagyon bepánikolt, hogy nehogy valami komolyabb bajuk legyen,de megmutatom ezt az oldalt, hogy nem csak mi küzdünk:(((
30. cac78ceb03 (válaszként erre: 9. - Csőrike06)
2011. jan. 8. 16:16

Igen, igen, én is így voltam. Nekem ott volt mellette egy másfél évvel kisebb :)

Csak kitartás!

29. csőrike06 (válaszként erre: 23. - Gabilive)
2011. jan. 8. 16:15
Ezt én is kipróbáltam, de nem bírtam ki, hogy ne adjak neki, amikor éhes volt. Örültem, hogy enni kér (persze nem édességet).
28. Lisy50 (válaszként erre: 21. - Emily32)
2011. jan. 8. 16:11
Akkor harcolunk hogy az asztalnál maradjon, jobb esetben alatta vannak! Számomra furcsa a lányom mindent megevett!
27. csőrike06 (válaszként erre: 19. - Lisy50)
2011. jan. 8. 16:11
Én is ebben bízok, hogy majd jövőre! De már eltelt 4 év. :-(
2011. jan. 8. 16:10
Szia. Az én kisfiam (3 éves) is válogatós, rosszul eszik és lassan. Azt csinálom, hogy nem erőltetem, mert akkor még annyit sem akar majd enni, amennyit egyébként megevett volna.
25. cukifalat (válaszként erre: 19. - Lisy50)
2011. jan. 8. 16:09

én már őket se etetgetném, már picik h ne tudjanak enni ha éheset...

rossz szokás alakult ki és szerintem amíg megetitek őket ovi után a tv elött nem is fogják majd meg a kanalat.....

24. Lisy50
Nálunk ha nem etetjük nem esznek, így is betegesek,vitaminnal tömjük, egy betegségnél lemegy róluk 3 kg, azt sem tudjuk hogy pótoljuk!
23. gabilive (válaszként erre: 1. - Csőrike06)

Ezt akár én is írhattam volna:)

A lányom is 4 éves lesz februárban.Azt nem mondanám,hogy nagyon válogatós,mert főtt ételt szinte mindent megeszik(gyümölcsöt,nyers zöldségfélét viszont semmit!),de rettentő lassú,és szinte mindig én kell rakjam a szájába az ennivalót,különben fél napig enne.Bezzeg a pudingot seperc alatt bekanalazza egyedül!

Mostanában úgy próbálom rászoktatni a gyorsabb és önállóbb evésre,hogy azt mondom neki:ha nem kéred,elveszem a tányért,és mehetsz játszani,de ha éhes leszel,vacsoráig(vagy a köv. evésig) nem kapsz mást,édességet se!Ez általában hatni szokott:)

Amúgy nálunk is szokott lenni közben tévézés,meseolvasás,minden.Tudom,hogy nem helyes,de annyira rossz evő,hogy mindent bevetek,csak egyen.

22. csőrike06 (válaszként erre: 18. - Emily32)
Nyugodt természetű, sosem volt kapkodós. A bölcsiben, oviban sem az a lótok-futok-ugrálok -típus.
21. emily32 (válaszként erre: 19. - Lisy50)
2011. jan. 8. 16:08
Hát,biztosan szoktatás kérdése is ez az egész,hiszen a két dolog(kaja-tv)nekik teljesen összekapcsolódott.Próbáltátok már úgy etetni ,hogy tv nuku?
20. cukifalat (válaszként erre: 16. - Msaca)
2011. jan. 8. 16:04
szerintem ez nem verseny hanem játék... ;)
19. Lisy50

Sziasztok!

Nekem 4és fél évesek az ikerunokáim, és nagyon el vagyunk keseredve a lányommal, ugyan ez van, az oviban szóltak hogy meg sem fogja a kaját,tudom helytelenül, de mi is ha kijöttünk az oviból úgy etetjük, hogy nézik a mesét,(úgy le megy pár falat, főtt étel alig valami, és kín kivárni! Kicsi koruktól így van mindig azt mondtuk, majd ha nagyobb lesz! De mikor?

Én sem etetném,lehet,hogy ezt várja..Valószínűleg Ő ilyen temperamentumú gyermek.Mindenben lassabb vagy csak az evésben?
17. msaca (válaszként erre: 15. - Csőrike06)

Ez de édi! Megjegyzem még mindig jobb, hogy lassan eszik, mint ha habzsolna. A tesóm már gyerekként is úgy evett, mintha a katonaságon lenne. Én még hozzá sem nyúltam a leveshez, ő már várta a másodikat.

Van életösztöne, nem fog éhen halni az tuti!

16. msaca
2011. jan. 8. 16:01

Jó, mondjuk az "okosok" biztosan azt mondanák erre, hogy nem jó, ha már az evésből is versenyt csinálunk. Meg motiváljuk ezzel- azzal a gyerkőcöt. De részemről a cél szentesíti az eszközt. És én már nem dőlök be az 5 évesemnek, ha este fél kilenckor "anya, éhes a pocakom", mert fél hétkor volt vacsora, és akkor kellett volna rendesen enni.

Szerintem hagyd ott, hagyd rá. Ha van idő ráér, ha nem - hát akkor futás van, kaja meg az oviban. Majd belejön! :-)

15. csőrike06 (válaszként erre: 11. - Emily32)
Meg sem tudom számolni, hogy mennyiszer. Megcsináltam, amit akartam, de vagy hozzá sem nyúlt a kajához, vagy csak 1-2 falat hiányzott. Válasza: anya, én veled eszek! :-)

nővérem a mai napig borzasztó lassan eszik, rossz ránézni, ha kérdezzük miért annyit válaszol h így jobban érzi az ízeket.....

:)

kitartás!

különben én már tuti nem etetném.....

2011. jan. 8. 15:59
Az én fiam is hasonlóan lassan evett ebben a korban.Most lesz 8 éves,kicsit tempósabban csinálja már-mert ritkán eszik,csak ha nagyon éhes.
12. csőrike06 (válaszként erre: 7. - Msaca)
2011. jan. 8. 15:57
Az édesség.:-) Karácsonykor a szaloncukrot semmi perc alatt megette.:-) De komolyra fordítva a szót, az megy gyorsan, ami nem kell sokat rágni: pl. leves, tejbedara...
11. emily32 (válaszként erre: 9. - Csőrike06)
2011. jan. 8. 15:57
Szia,lehet,hogy az a baj,hogy mellette ülsz...Nem próbáltál mást csinálni,amíg Ő eszik?
2011. jan. 8. 15:56

sziasztok!

lánykám is most kezdte az ovit, nálunk csak azzal van gond h lassú, de jool eszik csak idő kell neki.

azt vettem észre az oviban gyorsabb kicsit, a társak biztos sokat segítenek :)

itthon nálunk is bevált h edd meg gyors azt a pár falatot és jön a süti..... vagy h ki eszi meg hamarabb, ki fog nyerni...... vagy mi is beszélgetünk közben.....

oviban rendszerint az elsőkkel ül le enni és az utolsok között kel fel, nálunk az ovonők figyelnek erre és hagyják enni, nem veszik el.

viszon nem válogat, mert én már picinek megcsináltam vele h amikor nem akart megenni valamit képes voltam éhesen fektetni és a következő evésnél ugyanazt kapta és ha még mindig nem akarta azt megenni akkor ujra éhesen fektettem.....és ujra ugyanazt kapta utánna is és láss csodát megette :)

nevezhettek szívtelennek, ezt csak 1x! kelllet eljátszani vele és a mai napig tudja h nincs válogatás.....

én is aggotam az ovinál a lassú evés miatt de a társak jelenléte hasznos :)

9. csőrike06 (válaszként erre: 5. - Cac78ceb03)
2011. jan. 8. 15:52
Azt el is felejtettem írni, hogy mindez azzal párosul, hogy az esetek 90%-ában én etetem, mint egy csecsemőt.:-( Köszi a tanácsokat, kipróbálom a jutalom-módszert. Már csak ezért is, mert az én időm is azzal megy el, hogy mellette kell ülnöm. Kismillió mást meg tudnék itthon csinálni, míg ő eszik.
2011. jan. 8. 15:51
Ezen ne aggódj, hogy lassan eszik, mert nem lesz tőle semmi baja. Egyszerűen nem éhes annyira és azért. Nem kell erőltetni, mert nem lesz tőle jobb a helyzet, csak még kevésbé fogja megszeretni az evést. Tudom, én is ilyen voltam kicsinek és emlékszem még az oviban mindig piszkáltak ezért. Utána a suliban is. Bezzeg később!!! Mindent megeszek természetesen, de még most is lassan, mert egyszerűen így esik jól.
2011. jan. 8. 15:50

Én nem vagyok egy minta-anya. Az enyémek sokszor a tv előtt esznek. Így több is elfogy, mert nem figyel oda. Persze hétvégén az ebéd az szent. De csak bekapnak 3 falatot, aztán futás. Így marad a tv-s megoldás. Bár hangulatuktól függ.

És mi az a kaja, amit nagyon szeret? Azt gyorsabban megeszi?

6. csőrike06 (válaszként erre: 4. - Msaca)
2011. jan. 8. 15:47
A súlya, magassága jó a korához képest. Nem csontsovány, de a nadrágjai nagyok derékban.:-)
5. cac78ceb03 (válaszként erre: 1. - Csőrike06)
2011. jan. 8. 15:45

Az én fiam is ilyen volt, sőt, magam is ilyen voltam. Unja az evést. Én azt csináltam hogy amikor már elfogyott a lelkesedés, akkor egy darabig etettem, és beszélgettem vele közben (hogy érdekesebb legyen a dolog). Aztán, később, kb. 3 és fél éves kora táján amikor kezdett lassulni az evés (kb. 4 falat után)"jutalmat" helyeztem kilátásba (evés után rajzolunk, süteményt sütünk, játszunk a kedvenc játékoddal stb.), de csak, ha ügyesen eszel. Később,mikor ilyen-olyan motivációval már tudott gyorsabban enni, akkor szép lassan el is hagytam az ígérgetéseket, csak azt mondtam, hogy ha ügyesen eszik, akkor szép idő lesz holnap, vagy ő lehet a királyfi vagy ami épp aktuális volt.

Aztán még később olyant is csináltam, hogy, megkérdeztem, hogy kér-e még, mikor már úgy láttam, evett annyit, ami elég is lehet. S ha nem kért, nem erőltettem, elvettem előle. Ha éhes lett előbb, kapott üres pirítóst.

most 4 és fél éves, és tud gyorsan is enni. Már nem nyaggatom, akkor sem, ha lassabb, mert az sem jó, ha folyton stresszelem a gyereket. Nem nagy baj, az, ha komótosan eszik. Csakhát vannak határok...:)

2011. jan. 8. 15:44

Hát az enyémek sem zabagépek. De én már rájöttem, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Egyszer úgyis megéhezik.

Egyébként meglátszik rajta, hogy nem jó evő? Vékonyka?

2011. jan. 8. 15:41
De jár oviba. Ott viszont az a baj, hogy válogatós lévén, alig eszik valamit. Volt olyan nap, hogy 2 szelet üres kenyér volt csak benne délutánra. Éppen ezért, nem merem reggeli nélkül elvinni. A rosszevőség miatt, nem szívesen veszem el előle a tányért - örülök, hogy legalább eszik valamit...
2011. jan. 8. 15:32

:) nem jár oviba?

az enyém ugyanilyen volt, fél évbe került mire rögzült benne, hogy evésidő-játékidő külön egy-egy történet.

most már ha eszik, ügyesen és gyorsabban, de tudja, ha feláll, nem várja már vissza a tányérja, illetve fél óra múlva sem lesz megint valami előtte. ezeket én hiába próbáltam bevetni...

a társak is segítenek, látja ki milyen ügyesen, gyorsan eszik és ő is igyekezni kezd :)

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook