Lassú evés (beszélgetés)
Régebben volt egy csokis puding, amit gabonagolyóval együtt adtak. Most már nincs hozzá, így simán már nem eszi meg. A joghurtokat meg sem tudom vele kóstoltatni.
ezért gondoltam h együtt főzni akár pudingot is, akkor hátha nem nézné h hogy néz ki mert ő csinálta...
...és olyan gyerek aki nem szereti a lekváros kenyeret? Mert az enyém olyan. Viszont a lekváros tésztát megeszi - de csak a sárga lekvárt.:-)
amit inád a lányom, de nem nagyon jutunk oda h segítsen az a panírozás... ez joo mert ugye lehet husit is + sajtot is... :)
a becsapásnak nem vagyok a híve, de megértelek, ebben az esetben fonos a cél
A pudingos dobozra ránéznek, és ha nem úgy néz ki, hiába mondjuk hogy puding, meg sem kóstolja!
Sütit csináltunk,de lehet a kajára is megpróbálom!
Én is szoktam egyeztetni anyuval. (Ha beteg, ott van, hogy ne kelljen a munkából kimaradnom.) Ha találunk valami újat, amit eddig nem vett meg, akkor elújságoljuk egymásnak. De sokszor érdekes, mert pl. van olyan tejtermék, amit csak itthon eszik meg, hiába veszi meg neki anyu, vagy fordítva. Sokszok be is "csapjuk". pl a madártej nálunk habos puding, és ezt anyunak is megmondtam. Egyszer "túrógombócot" akartam csinálni, de azt mondta nem szereti a túrót, hát akkor csináltunk helyette "mazsolás gombócot". Megette. :-)
enyém se rajong érte :)
attol függ milyen kedve van....
édes löttyöket is visszadja h anya vízet! :)
ez a kiszaggatott bundáskenyér joo!
és ha együtt főznétek? hátha kedvet kapna h megkostolja.... hmmm?
Ja ne nevessetek, olyanokat is bevetettünk, hogy bundáskenyér kiszaggatva szív alakúra,Li..l-be vettünk csibés tükörtojássütőt,hátha, a lányom tépte a haját karácsonykor hogy a kacsára közölték nem kell! Vajas kenyeret ettek! Azt hittem a palacsinta legalább bejön! Van olyan gyerek aki nem szereti a miénken kívül?
Nálunk ebből azért szerencsésebb, mert én 2 utcányira lakom tőlük, és ha otthon nem olyan a kaja egyeztetünk a lányommal:) Sokszor igazodok hozzájuk, csak egyenek!
Így van! Csak már unom, hogy mindig ugyanazt lehet csak főzni, készíteni. Annyiféle finom alapanyag van, amit a férjemmel szeretünk, de hiába csinálnám meg, a gyerek nem enné. Kétfélét pedig nincs időm csinálni.
Én is tudtam volna ezt írni, grízestészta a nyerő! Múltkor elnevettük magunkat, mert az óvonő mondta hogy ettek a fiúk,mikor mondta hogy mit már nevettünk.Már úgy vagyunk hogy olyan kaját amit eddig nem ettek már nem is erőltetjük, egyen abból a kis választékból amit szeret, csak egyen!
Nekem abból a szempontból könnyebb, hogy egyedül van. Nincs tesó, akitől oda-vissza lennének betegek.
Az erőltetés sem járt sikerrel. Ha már kényszerből kell, undorral áll neki - halott ügy az egész. Már csak azért sem ízlik neki.
Nálunk az egyik, hamarabb meggyógyul, a másik ugyanabból alig tud kilábalni!( És ő a kényesebb!:D)
Ismerős probléma. Erre az jut eszembe, mikor a dédi megkérdezte evett-e az oviban: "Persze! Csak ami nem tetszett, azt nem ettem meg." -Vagyis szinte semmit. Számít a kaja színe, formája, illata, összetétele...az ízéig el sem jutunk.:-((
A hagyományosra gondoltam.
:(
egyedül csak azt szoktam erőltetni h megkostolja... utánna mondhatja h nemszereti....
h1n1: eddig se és ezután se oltatunk....
Tavaly úgy jártunk, hogy 1,5 hét ovi, 2 hét itthon, 1,5 hét ovi, 2 hét itthon. Aztán a doktornő javaslatára volt egy komplettebb vizsgálat, és kiderült, hogy vashiányos. Azóta is szokott beteg lenni, de magától is gyorsabban leküzdi a szervezete. pl. nincs láza, max. 1 napig hőemelkedés.
Még az jutott az eszembe, hogy az a bosszantó, hogy el sem jutunk oda hogy megkóstolja a kaját, már azt mondja "nem szeretem"
Tavaly nem voltak ilyen sokat,lehet inkább kihagyjuk addig a közösséget!
Az nekünk sem, de ebben optimista vagyok. Rosszevősége miatt, gyorsabban megbetegszik (főleg felsőlégúti), de a nagy h1n1-et is megúszta az egész család. Voltatok már ennyire betegek? Mert akkor lehet, hogy célszerű, Igazából szerintem egyénfüggő a dolog. Valaki hajlamosabb, valaki nem.
Mi is ezért gondolkodunk, csak egy 3 napos magas láz sem hiányzik!:(((
Az én lányom is örökmozgó,tele van energiával.Szerintem pont emiatt nem tud enni sem nyugodtan.Nincs rá ideje:) Szerencsére ő nem beteges,bár szeptember óta,mióta elkezdtük a ovit,2-szer is meg volt fázva. Soványnak sem mondható,de ha ráhagynám,hogy egyen,amennyit akar,és nem etetném,tuti az lenne.
Én ezen nem is gondolkodtam. Nem! Úgy tudom az oltással is bacikat juttatnak a szervezetbe, hogy elinduljon a védekezési reakció. Lehet, hogy amúgy el sem kapnák, én adassam be nekik?
Mi betűtésztát főzünk a levesbe, és úgy esszük a felismerteket!:))
Még amit nem tudtunk eldönteni, a lányom fél hogy ennyire rosszul esznek kapjanak-e influenza ellen oltást? Ti hogy álltok a kérdéssel?
Szerintem nem feltétlenül függ össze az étvágy, és a mozgás. A barátnőm kislánya örökmozgó, minden nap táncol az oviban, mégis tök vékony, és alig eszik. Pici kora óta küzdenek vele, meg a nem-evésével.
Én meg csak spagettivel tudok áttöréseket elérni!
További ajánlott fórumok: