Lassú evés (beszélgetés)
Az se jobb,az biztos!
Meg láttam olyan gyerekeket,akik vendégségben nekirontottak a sütistálcának,és addig abba sem hagyták az evést,amíg volt rajta:)És nem azért,mert otthon nincs mit egyenek!:)
Na,én ettől nem kell féljek:)))
Akkor dőlt a dolog!:)
Lehet igaza van a férjemnek rosszabb lenne ha duci lenne, és az egészsége érdekében nem adhatnánk neki kaját hiába könyörögne!
Hát,én még erre sem foghatom,mert én csak akkor vettem üveges bébiételt,ha utaztunk valahova.
6 hónapos koráig csak szoptattam,semmi mást nem kapott,mikor elkezdtem a hozzátáplálást,akkor sem volt különösebb gond,csak a gyümölcsökkel.Sem az almát,sem a barackot,narancsot,semmit nem volt hajlandó lenyelni.Csak a banánt!Megette a krumplit,spenótot,céklát,stb,csak a gyümit nem.
Mindenki azt mondta,ne idegeskedjek,majd meg fog ez változni.Hát,most majdnem 4 éves,és a gyümölcsöket most sem eszi,és semmit,amiben a gyümölcs valamilyen formában benne van.
Na,és a zöldségeket is csak főve.
Gondolkodtam rajta, hogy miért lett így,az az igazság, nem akarom sajnáltatni magunkat, de sok tennivaló volt hogy egyszerre jöttek, és 1 éves korukig, üveges főzeléket kaptak, amit nagyon szerettek! Mindegyiket megették!És valahogy a váltásnál úgy éreztem nem ízlik nekik amit mi főztünk, de hát el kellett hagyni az üvegest, én szerintem ott romlott el valami!
sajna a banánt nem eszik, alma jöhet, az egyiknek néha csavarhatok narancslét!
Nálunk szerencsére főtt étel szinte minden jöhet,de ha valami új van,akkor azért gyanúsan méregeti,hogy "ez mi?".Főzelékek,levesek minden,de paradicsom,paprika,uborka,retek,és még sorolhatnám az összes nyersen ehető zöldségfélét:semmi!Meg sem kóstolja,kóstolta soha!Ha erőltetem,üvölt,és már csakazértis azt mondja,hogy nem ízlik.
Gyümölcs csak és kizárólag a banán!De már pici kora óta,a hozzátáplálás kezdetén sem ette meg a többit,sem lé,sem pép formájában.Pedig akkor még nem volt "elrontva"!
Lekvárt az enyém sem eszi meg semmilyen formában,sütiben sem.Viszont a mézet imádja,ennek örülök.
Pudingot csak a boltit!Hiába próbálok vele főzni itthon,az nem kell.
Egyébként szeret segíteni a konyhában,de enni akkor sem biztos,hogy eszik belőle.
Tavaly megpróbáltuk becsapni:( Nagyon bizalmatlanok lettek, alig bírtuk visszahozni a régi szintre!
Amúgy is ha alácsempészek valamit, kiköpi!
és ha olyat játszanátok h bekötött szemel kitudja e találni h mit eszik, csak 1-1 falat és olyankor csempésznél főzeléket vagy bármit h legalább megkostolja???
kezdhetnétek pl ugy h bekötöd a saját szemed és ő adja a szádba... hátha kedvet kap
Mi most így számolunk, ki mennyit evett?Meg verseny van!
Látom nálatok sem egyszerű!
Csak ha most nem esznek mi lesz a suliba, már nem leszünk mellettük!:(
Az egyik eszik vajat, vajkrémet, a másiknak nem lehet rajta!egyik eszik tojást a másik nem! A lányom már nem is csoda hogy ki van!
Probléma nálunk inkább a főtétel,vacsira még csak eszegetnek, de egy kezemen megtudom számolni mi az ami délben szóba jöhet!
vajkrém, melegszendvics (ott szinte eltűnik a vaj) vagy melegszendvics géppel kis szendvicsek??
vagy amit szeret a lányom az a katonázás...
Gabonagolyókból a csokist nem eszik, de viszont van ilyen mézeskarikák, azt megeszik mind a ketten!Ovi előtt azt kapnak, hogy legyen bennük valami.
Az is a baj hogy sokszor észrevettük, hogy az egyik talán megkóstolná, ránéz a másikra és ha annak nem kell, nem eszi.Óvodába is szóltunk hogy háttal ültessék őket!
örülök h sikerült legalább 5letet adnom, remélem beválik! sok sikert
esetleg ha feldobsz 1-2 választási lehetőséget is neki? és utánna együtt????
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Milyen a vezetési stilusod? lassu gyors?
- Keresek egy lassú számot!2007dec. környéki, nyomták a rádiók, pasi énekelte, angolul
- 9 éve újonnan üzletben vásárolt számítógép nagyon lassú. Állítólag RAM, és winchester kellene bele. Érdemes megcsináltatni?
- Ha lassú a gyerek... mit tegyek?
- Kicsi fiam 7 éves és túl lassú. Mivel tudnám fejleszteni?