Kutyások ide! (beszélgetés)
Szia!
Én segíteni ugyan nem tudok, ebben Zorkusz sokkal jobb, de olyan kérdésem lenne, hogy miért van ketrecben? És ha igazából nem foglalkozik vele senki, és még a házőrzésre is alkalmatlan, hisz be van zárva, akkor miért tartjátok?
Komolyan érdekel a dolog, mert nem értem.
Szia,
megpróbálom összeszedni:) A kutyó kicsi korától kezdve van velünk, amióta le lett választva az anyukájától. Közepes testű fiú, foxi és német vizsla keveréke. Amióta itt van, egy 1,5x2,5méteres ketrecben van az udvaron, ott van az óla is, egész nap be van csukva.
Nem tudom sajnos, hogy érte-e trauma, mert én 7 évig csak hétvégente találkoztam vele, amikor hazajöttem, meg nyaranta, de nem egyik napról a másikra változott meg, ezért gondolom nem történt vele semmi. Legalábbis remélem. Hétvégente mikor itthon voltam, akkor vittem el 1 órára sétálni, szántóföldek között járkáltunk, póráz kb. 5 percet volt rajta mindig, amíg ki nem értünk és
ugyanennyit hazafelé. Rajtam kívül más nem vitte el sétálni.
Sajnos az utóbbi időben (hónapokban) egyáltalán nem volt futni. Egy időben azért nem jártunk, mert az egyik alkalommal összetalálkoztunk 2 férfival, akik mondták, hogy ne merjem ott sétáltatni a kutyust póráz nélkül, mert a vadászok kilőhetik. Nem tudom, hogy ők vadászok
voltak-e vagy sem vagy kicsodák, de nagyon megijedtem és csomó ideig nem mentünk. Más helyre nem nagyon tudtam vinni. Egyébként úgy képzeld el ezt a helyet, ahová jártunk, hogy teljesen kietlen, szántóföldek mindenütt, amire egyébként a kutya rá sem ment, a két föld közötti kis dűlő úton közlekedett ő is. Na mindegy. Egy idő után
aztán elmerészkedtünk megint errefelé, figyeltem jön-e valaki, de szerencsére max. egyszere-egyszer traktorral találkoztunk, olyankor elég volt egyet szólnom neki, odaballagott, rátettem a pórázt és mentünk úgy, amíg nem maradtunk megint kettesben.
Sajnos nevelve, tanítva sosem volt. Sosem találkozik/találkozott más kutyákkal, még barátnője sem volt.
Veszettség ellen minden szeptemberben megyünk oltásra, ilyenkor még talán féreghajtót kap. Nem tudom idén hogyan lesz, mert tavaly már nagyon nyűgös volt oltáskor, nem akarta engedni, hogy beadják neki, morgott az orvosra, már majdnem ott
tartottunk, hogy nekem kell beadni, mert hátha megengedi úgy, aztán valahogyan gyorsan a hátánál adták be a szurit, amíg eltereltem a figyelmét:s
Kérdezted még, hogy bántotta-e valaki. Nos erről nem tudok.
Szívesen tanítanám őt és vinném sétálni, de nem merem, mert nagyon félek attól, hogyan fogom visszavinni a helyére:( Legutoljára mikor vittem vissza belekapott a kezembe. Mondjuk akkor borzasztóan ideges volt, mert egy süni bement hozzá és csak úgy tudtuk megmenteni tőle, hogy először kihoztam a kutyát, be ugyanis nem engedett, vicsorgott nagyon:(
Szívesen veszek bármilyen tanácsot, és köszi ha leírod mit hogyan csináljak vele!!
Szia!
Eloszor is miota el veletek a kutyus?Milyen keverek/kistestu,nagytestu,kb milyen kutyik kevereke lehet?Miota el ketrecben,es naponta kb hany orat es mekkora teruleten el bezarva,meg onnan mennyit van szabadon kiengedve?
A viselkedes valtozast megelozoen erte valamilyen trauma,amiert esetleg mar nem bizik bennetek?Korabban,meg az utobbi honapokban volt vele foglalkozva eleget?Ki volt mozgatva,esetleg tanitgatva?Kedvenc kent tartjatok vagy "csak" hazorzonek?Min.veszettseg ellen be van oltva?Mas kutyakkal szokott talalkozni?
Valtozott e barmi az eddigi eleteben?pl zajosabb helyen el most mint korabban,gondolok itt kertec athelyezesre.Fiu/lany?Ivartalanitott?Miert folytoval viszed setalni?Volt valaha bantalmazva,akar altalatok amolyan "neveles" celjabol,akar mas idegen altal?
Ezek az alap,fontos kerdesek,amibol ki lehet indulni.
Ebbol a keves informaciobol nekem az jott le,hogy valamiert mar nem bizik bennetek.Valami torest okozott neki.Egy kutya,amelyik tiszteli,falkavezer kent elismeri a gazdajat,es bizik benne,az sosem viselkedne igy,tehat nalatok ezekkel lehet a gond.Meg ha tul sokat van bezarva,vagy bantalmazva volt,attol szo szerint megkattanhat meg a legtunemenyebb,legjoindulatubb kutya is.
Kezdesnek ezeket tudnam irni.Ha igazan erdekel a kutyid sorsa,akkor ezekre a kerdesekra valaszolj oszinten,es ha megvannak a valaszok van ra megoldas is!
Pl.Jutalmazasos,bizalom epito jatekos tanitas.(Ha erdekel,majd kesobb leirom mit,hogy kell csinalni.)Napi szinten kello kimozgatas,setaltatas,szabadon szaglaszas stb.Ez fajtatol mertettol fuggo(meg keverekeknel is!!!)A falkaver szerep/rangsor visszallitasa.
Sziasztok,
van egy problémám a kutyácskámmal (9éves, keverék), talán tudtok valamilyen tanácsot adni nekem.
Az utóbbi hónapokban nagyon megváltozott a viselkedése. Konkrétan ha valami hozzákerül, azt nem adja többé vissza. A tányérját csak úgy tudjuk elvenni tőle a ketrecből, ha az utolsó falatig megette az ételt vagy ha nem eszi meg és már ki kell önteni a romlott maradékot, akkor muszáj neki cserébe adni valamit, mert különben még ezt sem adja oda.
A nagyobb gond, hogy nem tudom elvinni sétálni, mert amikor haza érünk nem engedi levenni a nyakörvet (fojtó nyakörv, szóval még könnyű is lenne levenni, mégis 15percig szenvedek, amíg "lelopom" róla), harapni akar.
Mit tehetnék?
Ha ismertek bármilyen jó fórumot, ami kutyaneveléssel kapcsolatos, kérlek írjátok meg priviben. Köszönöm szépen!
Sziasztok,
hű már nem is emlékszem mikor jártam erre.
Remélem mindenki jól van.
Kicsit vissza is olvasok.
Sziasztok Mindenki !
Azt szeretném kikiabálni, hogy szombaton megszülettet az első bernáthegyi alom :::))))
Sziasztok !
Van valakinek bernáthegyi kutyája ?
sziasztok.Nálunk megérkeztek a pincser bébik::)))olyan édesek.4kislány és 2 fiúcska.fekete-cser2 mindkettő csajszi,3sötétebb barna és 1 világosbarna.nagyon jó anyucijuk van,nem kellett segédkeznem pedig törölköző gumikesztyű minden kéznél volt.este 10re már megvolt az első.volt náluk doktorbácsi is.teljesen egészségesek,de a farkincájukat levágta nekik:(
nem sírtak a kicsik:)anyukával is minden rendben.farkas étvágya van!
Szia.
Igen és hátha össze tudjuk majd hozni a találkát:)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!