Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
17017. Tüncica* (válaszként erre: 17016. - 171925f409)
2011. júl. 17. 20:09
Pórázon próbáld ki. :) Mondjuk mi nem vesszük le őket a futó pórázról a nagy sodrás miatt, de biztos élvezné a nagy melegben Doki a hűsölést. :D
17016. 171925f409 (válaszként erre: 17015. - Tüncica*)
2011. júl. 17. 12:50
Értem:)Egyszer elfogok menni Dokival biztos csak nem tudom tud e úszni a nagyfiú:))
17015. Tüncica*
2011. júl. 17. 11:50

A Tiszába belehet. :) Bár ez nem nyaralás, de mi rendszeresen lejárunk és sokan mások is. Nagyot úszkálnak benne, az emberekkel együtt, bár mindig kicsit elkülönülünk. Itt jár a parti őrség is, ilyen csónakkal, ezerszer láttak már minket és másokat is, és nem szóltak semmit, tehát lehet. :)

Niki ezt igazából neked írtam, hogy ha Doki úszni szeretne. :D

17014. 171925f409 (válaszként erre: 17024. - Panka21)
2011. júl. 16. 21:15
Hát őszintén én is örülnék ha lenne olyan hely ahova lehetne a kutyusokat is "törvényesen" vinni:)
17013. petrikek (válaszként erre: 17018. - Zsosa)
2011. júl. 16. 19:51
Milyen segítségre gondolsz? A kutyás menhelyek telis tele vannak gazdira váró kutyusokra.... nagyon-nagyon hálás és szerető gazdira várnak...
17012. 5bfba16667 (válaszként erre: 17008. - Derya)
2011. júl. 16. 16:05
Köszönöm. Ezt már olvastam régebben.
17011. 5bfba16667 (válaszként erre: 17009. - Derya)
2011. júl. 16. 16:04
Hát a kutyák a vízben alapvetően. De engem nem zavar, hogy a kutyák után én is bemenjek. Amúgy innentől kezdve már mindegy. Ha kutyastrand, ember is bemehet, hisz miért ne? Ha emberi strand, kutya storno. Szerintem ennyi a lényeg, nem?
17010. 5bfba16667 (válaszként erre: 17006. - Derya)
2011. júl. 16. 16:03
"HA nem is a Balatonban, de a balatonnál lehet fürdetni ...... " A tábla a kenesei résznél is kinn van, szerintem teljesen egyértelmű. Ha valaki elkap, simán megbüntet. Az meg kb kivitelezhetetlen, h csónakkal be a vízbe 500métert. Szóval elég reménytelen:(
17009. Derya (válaszként erre: 17007. - 5bfba16667)
2011. júl. 16. 15:59

most nincs rá időm, hogy kikeresgéljem név szerint, de úgy vettem ki a hozzászólásokból, hogy

többen írtátok, hogy a kutyával együtt szeretnétek fürödni. akkor emberekkel együtt fürödnének. nem? :-D

vagy a kutyastrandot úgy gondolták amik említették, hogy csak a kutyák mennek a vízbe? :-)

17008. Derya (válaszként erre: 17007. - 5bfba16667)
2011. júl. 16. 15:54

szia Panka!

[link]

17007. 5bfba16667 (válaszként erre: 17006. - Derya)
2011. júl. 16. 15:49

szia!

megtennéd, hogy belinkeled még egyszer, hogy hol lehet? mert én elég komoly cikkeket olvastam a tiltásról, az egész balcsi körül.

Itt senki sem írta, hogy az emberekkel együtt fürödjenek..

17006. Derya (válaszként erre: 17007. - Zorkusz)
2011. júl. 16. 15:45

nem igaz, hogy nem fürödhetnek pl. a Balatonban, a szabályokat betartva is lehet találni helyet, ahol fürödhetnek. én is kutyás vagyok, mégsem értek egyet azzal, hogy az emberekkel egy helyen fürödjön a kutya.

belinkeltem már előzőleg a weboldal címét, ahol részletesen le vannak írva a szabályok.

17005. 5bfba16667 (válaszként erre: 17004. - Abarta)
2011. júl. 15. 09:18

Akik meg tudják ezeket a helyeket fizetni, az ilyen. Az, akinek van pénze, de a kutyiját letojja, az nem fog kutyás strandra menni. Szóval ez megint egy érme.

Ezt a valaki beleszarik a vízbe, akkor én is dolgot nem tudom hogy érted, mert nem olvastam senkitől, hogy tervezné. Vagy hogy azért vinné a kutyáját, hogy megtegye a vízbe.

A mindennapos hétköznapi élet, és a nyaralás kikapcsolódás között, óriási nagy különbség van. Ha alapjaiban nem is, de az emberek is változnak. A hétköznapokon rohan, bunkó. Összes hétköznap azon gyűjtöget, hogy a nyaralását úgy, és még amúgy töltse el, mint a kiskirályok. (nagyon hülye felfogás szerintem, de rengetegen teszik ezt).

Szóval ezt úgy értem, hogy lehet, hogy pest belvárosa tele van kutyagumival, de nem feltétlenül lesz így egy nyaralás alatt. Érted, amit írni szeretnék? Pl. most siófokon, rengetegen voltak kistestű kutyákkal, de a 4 napom alatt, EGYETLEN EGY kutya ürüléket sem láttam.

Mindig az ANTSZ-el dobálózol, személyes a kapcsolatod velük? Csak mert szerintem ezeken a helyeken, ahol bárki hozzáfér pl a nagy tavakhoz, az ANTSZ-nek esélye sincsen kordában tartani a dolgokat. Persze, néznek vízminőséget siófokon, tihanyban, meg zalakaroson, megállapítják, hogy mekkora a víz, és kb ennyi. Esélytelen, hogy bármit is kézben tudnának tartani. Az emberi fegyelem (a magyar emberé) nem erre van kitalálva.

És addig, amíg ez így van, nem a kutyák okozzák a legtöbb galibát.

Egy balcsiban mosdó homelesstől a gyereked sokkal több betegséget kap el, mint a kutyáktól.

17004. abarta
2011. júl. 15. 08:33

Ezzel en is egyetertek. Meg lehetne ezt oldani kulturalt modon, szepen elkulonitve. Sajnos azonban hiaba van egy kis kutyas reteg "rendben" azert valljuk be hogy sajnos a nagy tobbseg itt meg nem ilyen.

En jo kornyeken lakom ahol elmondhatom hogy mindenre van penz megis azt latom hogy a szomszed az uj kiskutyajanak meg vizestalat sem tud kirakni, rendes felszereles nuku (pedig torzskonyves az uj kedvenc nem ket fillerert), a masik pedig setaltatas helyett egyszeruen kicsapja az utcara koborolni szinten fajtatiszta ebet, aztan este meg beengedi. Amig a kutyagumi is fo tema a fovarosi parkokban, a szajkosarert felhaborodnak, valamint mondjuk az antsz is el van foglalva azzal hogy az iskolak is lerobbantak (tegnapi hir) addig sajnos nem tartom valoszinunek hogy itt erre az igenyre lesz kinalat.

Pl egy-ket eve a tatai tavat kellett lezarni teljesen mert elboritotta a fekalia (nem csak emberi, vegyes) pedig nem hinnem hogy a halak vagy kacsat termeltek bele. Az antsznek kulon ki kellett irnia hogy mi van benne es mit okoz hogy az emberek elhiggyek hogy valoban nem egeszseges sem embernek sem allatnak.

Azt a velemenyt hogy ha masok is belecsinalnak a toba akkor en miert ne - na ez is peldaul tipikus magyar hozzaallas, amit en pl elitelek. Ez semmire nem lehet indok mar elnezest.

Barki csinal bele ugyanolyan gusztustalannak tartom, de mondjuk a vadallatok mas dolog persze, de nem hinnem hogy a halakon, kacsakon kivul barminel normalis lenne ilyesmi. A kobor kutyak problemaja szinten jellemzoen elhanyagolt.

De vegulis az alkalom adott :-) lehet inditani uj vallalkozast Balcsiparton ha talaltok szabad helyet :-) vagy mashol medencesen. Nem hiszem hogy barmi fejesen meg zizin mulna a dolog, csak egyszeruen nincs ra eleg fizetokepes kereslet. Csak el kell intezni a csomo engedelyeztetest amit ugye egy hivatalos strandnal alap (az antsz itt csak a kezdet), mint a vizforgato meg tisztito pl amit ugye par eve a normal strandok sem tudtak megengedni maguknak.

17003. 5bfba16667
2011. júl. 15. 08:27

Amúgy meg abarta-ra reagálva újfent. Ki mennyire emeli az ember fölé a kutyáját- kérdéskörre reagálva. A kutyások nem azt kérték, hogy az 50 balaton körüli strandból 45 legyen legál kutyastrand. Nem. Azt, hogy 1 v 2. Ezzel nem hiszem, hogy itt bárki is a kutyákat emelné az ember fölé. CSAK!!! Ha már a kutyatársadalom eléggé fejlődésbe indult, és sokan már értik, hogy az állat sem egy szenny, annak is kell teret adni, nem? Mint ahogy a graffiti-nek, meg a sakkozóknak, ugyanúgy a kutyásoknak.

Nem bántalak azzal szerintem, hogy az aprócska kutyámmal, ha Te Tihanyban lebzselsz, én balaton széplakon a kutyámmal frizbizek. Komolyan kérdezem, hogy ez miért fáj?????

És ne gyere a kutya beletojik a balcsiba dumával. Nem űrít oda. Ellenben a kisgyerekkel, akiről beszéltem. Mindig arra lyukadok ki, hogy akkor hogy is van ez? Kisgyereket ne engedjünk be?....

17002. 5bfba16667 (válaszként erre: 17000. - Zorkusz)
2011. júl. 15. 08:09

POntyosan. Minden szavaddal egyetértek. Ha ki kellett volna komolyabban fejteni, én is így tettem volna. Ezt írtam volna. Az a rengeteg állat, beteg,koszos,fertőzött, mind a balcsiban nyomul, és a csodaszép ápolt kutyusokat még egy aprócska elkerített részre sem lehet bevinni.

Amúgy meg, ha egy ilyen nyílna, (mmint kutya strand), ott ugyanúgy zsírosra szedhetné magát az aktüel önkormányzat, mert egyre több a felelős kutyatartó, aki bevállalna pár ezres jegyet, csak a kutyájával együtt strandoljon. Tehát szerintem igény mindenféleképpen lenne. Valószínűleg valami nagy fejes fenn allergiás a kutyákra, és letojja az egészet. Ugyan Nekik a balcsi nyomor, és tengerpartra járnak, de így feddhetetlenek, és ennyi.

Szörnyű h ebben az országban semmit sem lehet megoldani kulturált módon, mert olyan mondvacsinált indokokkal utasítják el az embert, hogy arról kódul. Ez van. Talán egyszer már nem csak a kóbor és már elhullott állatok "élvezhetik" a balcsit..

ui: a 230 kg-s bácsik/néniktől, akikről dől a víz, büdösek és ahogy beérnek a tóba, belepukiznak, attól kedves abarta nem tartasz? Csak a jól fésült, jól nevelt, oltott kutyiktól?

17001. turkkati (válaszként erre: 16997. - Panni58)
2011. júl. 15. 06:41
Így igaz, nézz szét a menhelyeken! Nekem a 4-ből 2 menhelyi, egy percig nem bántam meg, hogy onnan hoztam. Az egyik felnőtt volt, mikor hozzánk került. Okos türelmes, végtelenül alkalmazkodó. Ha egyszer kimész egy menhelyre, soha többé nem akarsz máshonnan kutyát.
17000. Zorkusz
2011. júl. 15. 00:03

Sziasztok!

Reg jartam erre.Rossz meg olvasni is,hogy nincs egyetlen kijelolt strand se ahova le lehetne vinni a kutyakat furodni:(.

En az USA-ban,elek(aki nem ismerne),igy nem szeretnek illetektelenkedni a temaban,csak a sajat itteni tapasztalataimat irnam le.

Amerika nagyon a szabalyok orszaga,es akkor meg finom voltam.Itt megis rengeteg kutya furdetesre alkalmas hely van kijelolve.Egyedul az ocean szabadstrandjaira,ahol uszomester is van,es kifejezetten furdesre van kijelolve,egyedul oda nem lehet bevinni nyaron a kutyakat(osztol oda is).

Mi ahova jarunk,az egyik egy kutyas erdo toval,fele akkora sincs,mint a Balaton,megis az egyik vegeben emberi strand van,a masik vegeben tilos uszni,de a kutyak bemehetnek a vizbe.Vagyis egy tavon belul minden megvan oldva,es mindenki boldog lehet.A masik egy horgasz to,ott is van uszomesteres resz strandoloknak,es kutyas pecazos resz.Ezek mind egy tavon,holtagon belul vannak megoldva,es nincs beloluk gond.

Arra is gondolni kell,hogy vannak kikerulhetetlen helyzetek.A kobor kutyak,macskak,es vad allatok mind a tavakhoz jarnak le inni,furodni.Mi pont a legutobbi pecazasunk alkalmaval lattuk,hogy a szembe levo parton sotetedeskor egy csapat ozike vonult a vizbe,inni meg jo "derekig" megmartozni.

Ehhez hasonlo dolgok gondolom a Balatonnal,vagy mas tavaknal is elofordulhatnak,a kobor allatokrol nem is beszelve.Nekik senki sem tudja megtiltani,hogy a vizhez lemenjenek,inni,furodni.Igy pont csak azok az allatok vannak kitiltva az ilyen helyekrol akiket tisztan tartanak,oltjak oket stb.Ezzel szerintem nem sok minden van megoldva,sot semmi!Vannak kikerulhetetlen,kivedhetetlen dolgok.Ebbe sokan bele sem gondolnak akik nyugodt szivvel mennek le furodni egy tohoz,mondvan,hogy a kutyak ki vannak tiltva,na ja csak pont nem azok akik esetleg veszelyt is jelenthetenek a furdozokre.

A masik,hogy mi kb hetente 3-4x jarunk ilyen helyeken a kutyammal.Meg soha egy olyan esetet se lattam,amikor egy kutya belecsinalt volna a vizbe.

Az en kutyam annyira finnyas erre,hogy nem csak a vizbol megy ki,de meg a parton sem vegzi el a dolgat,hanem joval arrebb megy.Igy ha mar hulyen akarok fogalmazni,max a feneken marado apro zacc azhat csak bele a vizbe.Na annyi meg az emberekrol is boven leazik.Foleg ha elmegy a kozwc-be rottyint egyet,es megy vissza furodni...

Ilyen meggondolasbol szerintem teljesen hulyeseg kitiltani a kutyakat a strandokrol.Ez az en velemenyem!

A toxoplazmarol meg annyit,(18 evig volt macskam,tudom mirol beszelek),hogy egyreszt kutyatol nem lehet ilyet elkapni,tehat nem idevago tema,ilyen alapon johetne barki pl a TBC-vel is,vagy hogy a hajlektalan lemegy a Balatonba megfurdeni,es...

szoval a toxoplazma,csak azokra a terhes nokre veszelyes,akik meg korabban,teherbe eses elott meg nem estek at ezen a fertozesen.Ha igen,akkor mar vedettseg alakult ki bennuk ez ellen.De a legtobb terhesnot felvilagositjak errol,es csak az urulekkel kell vigyazni,vagy ha valaki nagyon ovatos akar lenni,akkor az kerulje a macskakat.No,de ez nagyon nem kutyas tema!Macskat meg gondolom nem sokan hordanak el barhova is furdetni,foleg nem egy szabadstrandra.

En azon a velemyen vagyok,hogy a kecske is kaposzta is...es mivel ez az egesz leginkabb az anyagiakrol szol,kozel sem a kutyakrol,vagy a fertozesekrol,hanem inkabb arrol,hogy az adott balatoni vagy akamilyen varos nem akar elesni az emberi strand nyari beveteletol,bodek berleti dijjatol stb.

Epp ezert valahova csinalhatnanak egy fizetos,elkeritett kutyas strandot.Ahova csak oltasi konyvvel lehetne bevinni a kutyakat,es az uruleket zacskoval fel kene szedni a partrol,vagy a kornyekrol(ez itt igy van).Erre max egy-ket embert kene fizetnie az onkormanyzatnak.Az meg boven meglenne a bevetelbol.

Szerintem itt sokkal inkabb a nem akarasrol,es mint ugy altalaban otthon,minden a penzrol szol,es ez szomoru!

Hisz ezek az onkormanyzatok vagy epp magan kezben levo strandok,nyaron tudjak megszedni magukat.Szerintem eppen tojnak az emberek egeszsegere,vagy a nagy kozegezsegugyre.Zsirosra akarjak szedni magukat,es attol felnek,hogy ha mindenfele kis- nagy testu kutyakkal lenne tele egy strand,akkor a kutya nelkuli emberek kevesbe latogatnak azokat a helyeket.Nem ot zabalnak a hamburgert,kukoricat stb horror aron.Sokkal tobbrol van itt szo,mint sem a kutyakrol,vagy kozegeszsegrol!

Aki ezt nem letja,az vak!Ennyi!

16999. abarta (válaszként erre: 16977. - Moncsicsa)
2011. júl. 14. 15:21
Igen egyebkent valoszinuleg ANTSZ okai vannak es azert nem csinalnak a Balatonon kulon strandokat mert sajnos igy is egymast erik a strandok, nagyon kozel lenne a ket vizterulet/vizkeveredes es igy mar az elkulonitesnek sincs ertelme, hacsak nem egy magan-medencerol, uszodarol van szo.
16998. abarta (válaszként erre: 16982. - 5bfba16667)
2011. júl. 14. 15:14

Sziasztok, Nem bantasibol irtam, ertem en hogy szeretitek az allatokat meg minden.

De vissza kell szallni neha a foldre. A kutya/macska az egy allat. Egy ember/kisgyerek egeszsege mindig fontosabb lesz.

Igen kaptam el betegseget mar allattol. Toxoplazmam van mint kb az emberek 90%nak. Csak mondjuk ha en nem is, egy kisgyerek/terhes abba bele tud vakulni/vetelni. Nem tudom mondjuk ahhoz a szituaciohoz mit szolnal bar mondjuk ez egy kutyas forum hogy a szomszed imadja a macskajat, puszilgatja, szabadon koszal nappal, beleszarik a kertedbe, elporlad es abba tapicskol a pareves gyereked. Aztan par nappal kesobb a korhazban kiderul hogy megvakult a sulyos fertozesbe.

Szerinted melyik lesz fontosabb, a gyerek vagy a macska. Vagy a felelos allattartas. De johetek akar a kozelmultban mediat kapott ha jol emlekszem szivferges esettel is.

Ha a kisgyermeket engedik a vizbe csinalni termeszetesen ugyanugy elitelendo, ahogy jobb uszodakban raknak bele un kekitot is ami jelzi rogton az uszomesternek a jelenseget.

Ezert irtam hogy szep es jo az allatok kenyelme, de mindent a sajat helyen kell kezelni. Ha valoban kellemes husito kornyezetet szeretnel meg mindig viheted horgasztora ahol tilos a furdes, vagy csinalhatsz neki sajat medencet.

Vagyis latom en az erem sok oldalat, de nem esek akkora tulzott imadatba hogy ne tudjam felelosen es helyen kezelni a dolgokat. Kedvenc ide vagy oda, elsosorban az embertarsaidert tartozol felelosseggel aztan szorakozhatsz a kedvenceddel.

Tobbek kozott en sem orulnek neki ha masok kitudja allatorvost mikor lattot kutyajaval kellene a fizetos strandot megosztanom. A gyerekem meg vegkepp nem vinnem oda.

A nagy allat szeretet mellett legyszives gondoljatok masokra is, ne csak a szivetek csucskere.

16997. Panni58 (válaszként erre: 16996. - Anyuccci)
2011. júl. 14. 15:09

Nézd meg őket! Olyan szépek, kedvesek, és mind gazdira vár:

[link]

[link]

16996. anyuccci
2011. júl. 14. 14:48

Hát most nagyon elkeseredtem.Már totál bele éltem magam a kis Málataiba és most hívott a csaj hogy oda adta a barátnőjének.

Kereshetek megint kutyust.

Ez olyan rossz már olyan régóta keresgélek és valami mindig közbejön.

Ti nem tudtok Nekem segíteni?

Valami kis termetűt keresek.

16995. Moncsicsa (válaszként erre: 16994. - Anyuccci)
2011. júl. 14. 13:56

Ezt a szerelem első látásra dolgot én is megtapasztaltam! :D

A páromnak volt a kedvenc fajtája a vizsla, én mindig olyan vékonykának, hosszú, nyurga lábúnak láttam őket...

Na de aztán mikor megláttam őket, kész. Szerelem. :D És azóta is tart! :DD

16994. anyuccci
2011. júl. 14. 13:16

Vagy 1000 helyen utána olvastam a fajta jellemzőire és minden hol azt írták hogy gyerekszerető.

Remélem tényleg így is lesz.

Azzal nem lesz gond hogy el lesz kényeztetve.

3 éve halt meg a kutyusom,19 éves volt igazi matuzsálem.Nagyon imádtam és borzasztóan fájt az elvesztése.Ő egy kis keverék volt és jó alaposan elkényeztettem.:)

Már egy ideje szeretnék egy másik kutyust de valami soha nem stimmelt.Nekem úgy van a kutya dolog hogy bele kell szeretnem.Na ebbe a kutyusba beleszerettem.

16993. turkkati (válaszként erre: 16988. - Anyuccci)
2011. júl. 14. 08:58

Szia!

Arra készülj fel, hogy lesz 1 negyedik gyereked is, aki annyi törődést igényel, mint a legkisebbed. Lesz féltékenység, és minden. A kedvedet nem akarom elvenni, mert sokkal több az öröm, de sok gond is van az ilyen igazi kedvencekkel. Nekünk gyerekből 3, kutyából 4 van. 3 rendes kerti, házőrző, de van 1 bolognese kutyusunk, hát ö a mami kedvence, minden elkényeztetettségével. Ágyban alszik, /a miénkben/,legjobban az ölemben érzi magát, de ha ott nem lehet, legalább szorosan mellettem.

Reggel úgy döntött látogatást tesz a tegnap felállított kerti medencében, csak azt felejtette el, hogy utál fürdeni, meleg vízben is, nem a 20 fokosban. Volt nagy visítás, majdnem belefojtotta magát.

Temészetesen nem adnám semmiért, imádom:).

Kívánom,hogy sok örömötök legyen benne!

Üdv: Kati

16992. Sofiona (válaszként erre: 16987. - Panni58)
2011. júl. 14. 03:44
Köszönöm szépen!
16991. f6785046e4
2011. júl. 13. 16:14
Az én kutyám is most vemhes.Ma estére viszem a fiúhoz.Golden retriever kutyám van ,már 2éves lesz augusztusban.Gyönyörű kutya.Az enyém már kb.7ik napja vérzik.Tegnapelőtt mikor vittem a fiúhoz már majdnem megtörtént a dolog.Remélem ma összejön.Úgy szeptember közepére várjuk a kicsiket:)
16990. anyuccci
2011. júl. 13. 16:11
Van egy 2,egy 4 és egy 7 éves.Nagyon szeretik az állatokat!!!:)
16989. Cicmicedli
2011. júl. 13. 16:04

Szia!

Én úgy tudom, hogy ő nagyon szereti a gyerekeket, játékos. Egyik ismerősömnek van, van gyereke is. Mondjuk őt kiskorában kapták(azt hiszem 8 hetesen)

Hány évesek a gyerekeid? kicsik nagyon?

16988. anyuccci
2011. júl. 13. 14:29

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok.

Úgy néz ki nem sokára lesz egy egy éves Máltai selyem kutyánk.Ajándékba kapjuk,mert a mostani gazdija külföldre megy dolgozni.

Ő azt mondja hogy egy enni való okos kis kutyi.

Nekem 3 gyermekem van.Szeretném tudni hogy ez a fajta hogy áll a gyerekekkel?

Akinek van ilyen kutyija az segítene Nekünk?

Köszi!!

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook