Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
16957. 4b04593405
2011. jún. 23. 15:47
Sziasztok! Gondoltam itt kérdezek, mert biztos van aki válaszoljon. Mennyi idő után mondható az, hogy a kutya szobatiszta? Kaptam pár napja egy kutyát akit az akkori gazdái "félig szobatisztának" neveztek ( állítólag a lakásban pisilt újságra és ki is vitték). Nálam mióta itt van egyszer sem történt baleset és mindig csak kint végzi a dolgát. Illetve mennyi a normális amikor a nagy dolgát végzi? A kutyus 4 hónapos.
16956. Anatita81 (válaszként erre: 16954. - Tüncica*)
2011. jún. 23. 10:46

Értem, mint mondtam, nem akarlak minden áron rábeszélni. :)

Bár mi az elmúlt egy évben 3 kant és 3 szukát ivartalaníttattunk, mindegyik komplikáció mentesen zajlott, egyikük sem szenvedett. Talán a nyafka snudlikám érezte meg jobban (aki fiú!), mert viszketett a seb körül, ahogy nőtt a szőre. :D

16955. Tüncica* (válaszként erre: 16952. - Anatita81)
2011. jún. 23. 08:13

Sajnos tele vannak a menhelyek...

Sokan tartják jó ötletnek a kutyát, akár ajándékba... (Soha nem ajándékoznék kiskutyát, azt válaszza ki a gazdája...), mert hogy milyen aranyos, cuki, édes... Aztán jönnek a gondok, bepisil, rág, ugat, rosszalkodik. Egy kutya magától nem tudja, milyenné is kell vállnia, tanítania kell. Ilyenkor jön az, még kicsi, majd megnő, nem foglalkoznak vele. Aztán mikor a nyakukon marad egy két éves, neveletlen eb, aki csak bosszantja az amúgy sem felelősségteljes gazdákat egyszerűbb menhelyre dugni jobb esetben, rosszabban az utcára tenni, mint utána olvasni, megpróbálni megnevelni...

Egy tudatos gazdi eleve úgy vállal kutyát, hogy felvan rá készülve, de sajnos nagyon kevés ilyen van... :(

16954. Tüncica* (válaszként erre: 16952. - Anatita81)
2011. jún. 23. 08:09

Szia. :)

Köszönöm. :)))

Nem... Ez a két véglet, hogy ivartalanítás, vagy sem. Még az ebadó hatására sem fogjuk műtétnek kitenni őket. Fiú kutyáknál ez egy egyszerű, nem túl bonyolult műtét, ha fiúk lenének gondolkodás nélkül... De lányoknál már komolyabb.

Sajnos az egyik ismerősünk kutyáját ivartalanították, csomó keletkezett a heg helyén, majd újra műteni kell, ismét plussz pénz, újabb felnyitás, altatás, műtét... Egy másik ismerünk kutyusát pedig háromszor műtötték mire sikerült meggyógyulnia, mert folyton felsértette a varratokat, belső vérzése lett, nem tudott pihenni, így nagyon megszenvedett vele. Persze hallottam már nagyon sok sikeres ivartalanításról, de nem merjük bevállalni. :(

Nem szeretnénk kiskutyákat egyiknek sem, nagyon tisztálkodóak a tüzelés alatt. :) Szóval így nincs akkora baj... :)

16953. 3687b4709d (válaszként erre: 16952. - Anatita81)
2011. jún. 22. 20:27
szia.nem rég jöttünk a dokitól és ha megszületnek a kiskutyák bizony a nagy asszony mihelyst lehet ivartalanítják.a fiú is sorra kerül 2 héten belül!
16952. Anatita81
2011. jún. 22. 17:41

Szia, Tüncica!

Nagyon aranyosak a kutyusaid! :)

Te sem akarod ivartalaníttatni őket?

Nem célom feltétlenül mindenkit rábeszélni, de rengeteg előnye van..

Szerih-nek is:

Arról nem is beszélve, hogy iszonyatosan sok kiskutya nő fel menhelyeken (jobb esetben) és a "csak egyszer lett és valakinek odaadott" kutyák legnagyobb része is csak az életük első 1-2 évét tölti gazdinál. :(((

Nagyon nehéz igazán jó gazdikat találni, mert a kezdeti lelkesedés után sokan megunják, feladják, nem tudom és megszabadulnak tőlük. :'(

Ilyen világba nem engednék kiskutyákat születni.

16951. Tüncica*
2011. jún. 22. 12:07

Sziasztok. :)

Két kutyusunk is van. Egy fajtiszta beagle kislány - Bella -, és egy németjuhász beagle keverék kislány - Lizzy -. :)))

Bella 1 éves és 8 hónapos, Lizzy 1 éves és 4 hónapos. :))) Eleven teremtések nagyon.

Bella most tüzel, mire befejezi kezdi Lizzy, szóval szép nyár elé nézünk... :)

16950. 3687b4709d (válaszként erre: 16947. - Gokart)
2011. jún. 22. 10:26
köszi.kipróbálom!:))
16949. 3687b4709d (válaszként erre: 16948. - Anatita81)
2011. jún. 22. 10:26
Sátoraljáról van.de ott tuti nem lehetett még vemhes.itthon került sor a szerelemre amíg melóztunk , 5hós kandúrkám tud valamit!nem is tudtam hogy ilyenkor már ivarérettek a kutyik.de nem baj ez először és utóljára fordult elő:))
16948. Anatita81 (válaszként erre: 16945. - 3687b4709d)
2011. jún. 22. 10:13

Te jó ég! :(

Melyik menhely volt ez?

A vemhes kutyát is lehet - és az állatvédők szinte minden esetben szoktak is ivartalaníttatni -, ezt nem mondta a doki???

16947. Gokart (válaszként erre: 16946. - 3687b4709d)
2011. jún. 22. 07:47
Mi advantix spot ont használunk. Nekünk nagyon bevált. Jó kullancsok, szúnyogok, bolhák és legyek ellen is. Havonta kell cseppenteni, de kb 6 hétig hatásos. Én erre esküszöm!
16946. 3687b4709d
2011. jún. 22. 07:40
a lényeget elfelejtettem.mi jó bolhairtónak és ami távol is tartja a kutyából?klitix nincs a közelbe.a frontlinera allergiás habzik a szája csurog a nyála.valami ötlet?séta közben bement egy róka kotorékba és azóta is kínlódok a bolhákkal.megfürdetem és mindég találok benne egy két darabot,másnap is még.és attól félek hogy ellepik!
16945. 3687b4709d (válaszként erre: 16942. - Anatita81)
2011. jún. 22. 07:37
Még folytatja csak már nem annyira intenzíven.van már asszonykája akit úgy hoztunk el hogy ivartalanított és már gömbölyödik! dúl a szerelem.lehet ezért hagyta abba.menhelyről hoztuk ki a csajszit a papírjain ott van hogy ivartalanított közben pedig nem,mert voltunk vele dokinál aki közölte hogy itt bizony kiskutyák lesznek.na ennek nem igazán örültem,de ha meglesznek a kiskutyák akkor mihamarabb meglesz a tényleges ivartalanítása!ja most akrobátázik a kedves mert a konyhaszekrényre is felugrál és lopkodja a kenyeret a kenyértartóból:-)a páromtól tart csak,szóval 3körül hazajön a párom melóból és egy álom kutya válik belőle mert akkor nem ugrál csak alszik a csajszija mellett.fura egy kutyák ezek a pinscherek!!kaptam még így 2 gyereket mert mindkét kutya mellettünk alszik vagyis köztünk.
16944. Moncsicsa (válaszként erre: 16943. - 6cab8968c9)
2011. jún. 21. 13:27
Mi is fürödtünk már többször is a Balcsiba! Szupcsi kutya jó dolog! :D
16943. 6cab8968c9 (válaszként erre: 16942. - Anatita81)
2011. jún. 21. 10:12

Én is régen voltam.

Remélem mindenki jól van és a kutyusok is.

Mi remekül vagyunk már fürödtünk a balcsiba. :)

16942. Anatita81 (válaszként erre: 16918. - 3687b4709d)
2011. jún. 20. 14:53

Szerih, mi újság a jelölgetéssel?

Jó ideje nem voltam... Az ivartalanítás jó megoldás erre a problémára.

16941. Anatita81 (válaszként erre: 16933. - Töhöske)
2011. jún. 20. 14:48

Szia, próbáld meg, hogy futtod napi fél órát bicikli mellett ("Fáradt kutya a jó kutya!" Casia után szabadon) és adj neki műcsontot játék helyett, remélhetőleg azt választja majd a Ti dolgaitok helyett!

Nálunk bevált. ;)

16940. Anatita81 (válaszként erre: 16939. - Lizy05)
2011. jún. 20. 14:43
Az én kutyáim az epret szedték le előttünk! Nem hittem a szememnek...
16939. Lizy05
2011. jún. 12. 13:19
Sziasztok! Az én labim a cseresznyefáról leszedi a cseresznyét... Meg alóla is összeszedi, ha nem tudjuk, h hol a Bibi (Bíborka), akkor ott kell őt keresni. :D
16938. sz.ildi76
2011. jún. 11. 06:36

Sziasztok! A segítségetekre lenne szüksége két kutyusnak sürgősen!!! Ideiglenes befogadóra és sürgős orvos ellátásra szorulnak!!

A Püspökladányi Gyepmesteri Telepen van bent két fajtatiszta Bordeaux-i dog szuka, 4-5 év körüliek, külön kerültek be. Az egyiküket egy meszesgödörben találták, nyálkahártyája, szeme, tappancsai megégtek, valamint lesoványodott, borzasztó elhanyagolt állapotban volt, mostmár javul a helyzete. Nyugodt, kedves természetű. A MÁSIK KUTYUSNAK ISMERETLEN PUFFADÁS/DAGANAT VAN A POFÁJÁN, A FEJE BAL OLDALA TELJESEN BE VAN DAGADVA, nem tudják, mitől lehet, és nem tudják elszállítani állatorvoshoz, származhat veréstől de rákos daganat is lehet. SÜRGŐSLENNE, ÉLETBEVÁGÓANFONTOShogy valaki segítsen!! Nekem 3 kutyám van a lakásban, az egyikük egy Illatos útról mentett Bordeaux-i, már nem fér el sajnos több kutyus az egykeresetű családunkban, a fajtamentőknél zsúfoltságig tele van minden kennel, nem tudnak több kutyust elhozni ők sem. AKI IDEIGLENESEN BE TUDJA FOGADNI AZEGYIK AVGY MINDKÉT KUTYUST, ANYAGI TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜL A ZÖLD ZEBRA EGYESÜLETTŐL A FAJTAMENTŐKÖN KERESZTÜL.

További információ: Kaszper Ági, fajtamentő: 0670/380-22-95 vagy 0620/572-5080.

Kérlek, segítsetek ha tudtok, a kutyusokat természetesen majd ivartalaníttatni is kell, kérem felelősségteljes emberek jelentkezzenek, nagyon fontos egy ilyen ügyben.

Előre is nagyon köszönöm!!!

[link]

[link]

16937. Moncsicsa
2011. jún. 8. 10:15
Sziasztok! Ez a fakihordás a kapu elé nagyon jópofa volt! :D Gondolom a gazdiknak nem tetszett annyira... Az én két kis ördögöm tegnap előtt fogták, és leháncsolták a kis fát, mire hazaértünk... Azt hittem, hogy rosszul leszek, mikor meglátom...
16936. Derya (válaszként erre: 16935. - Töhöske)
2011. jún. 8. 10:02

azért csinálja, mert unatkozik.

adni kell neki érdekes játékokat, ezen kívül nem hiszem, hogy lehetne bármit is tenni... :-)

16935. töhöske (válaszként erre: 16934. - Panni58)
2011. jún. 7. 20:31

:)))) Igen ez lehet a válasz,mert mostanság már ő is csak akkor csinálja ha sokáig van egyedül,és akkor sem mindig már.

Hét közben ha "csak" fél napot van egyedül mert a gyerek már 1/2-2 körül otthon van,nem bánt semmit.

Kb 1 hónapja viszont már reggel elmentünk,és este későn értünk haza,mert akkor még koncertre is mentünk,szétrágta az egyik díszpárnánk mind a 4 sarkát...:(

Most szombaton anyuéknál voltunk egész nap,és férjem egyik cipője (ami az előszobában volt!)volt a nappaliban a kanapén.

Nem értem és nem tudom a megoldást.

16934. Panni58 (válaszként erre: 16933. - Töhöske)
2011. jún. 7. 18:07

Szia!

Ez jó kérdés! :) És ha majd valaki megmondja a választ, annak én is hasznát veszem. :)

Két és fél éves labink mellett ott lehet az asztalon a kaja fejmagasságban, hozzá se nyúl, akkor se, ha nem vagyunk ott. Semmit nem hord el, nem rág, csak a saját játékaival játszik....

Aztán, ha sokáig nincs otthon senki, egyszer csak elkezd unatkozni, és hatalmas ötletei támadnak, mint kerti lámpa szétrágása, kerti bútorból párna kiráncigálása a fűre, majd módszeres kirágása, és a szivacs szétterítése az egész kertbe...

Hallottam olyan labiról, aki a téli tüzifát hordta ki a kapu elé darabonként unalmában, mire hazaértek, a kaput se tudták kinyitni...

Én sajnos nem tudom a megfejtést, csak azt, hogy akkor csinál ilyet, ha unatkozik. :)

16933. töhöske
2011. jún. 7. 07:50

Sziasztok,segítsetek ha tudtok.

Hogy tudom a 2 éves játékos tacsi-foxi keverék kiskutyámat végleg leszoktatni hogy elhordjon a lakásban dolgokat és rágcsálja ha elmegyünk otthonról?. Pl. egy elöl hagyott cipő,vagy a kanapé egyik díszpárnája...

Tudja hogy nem szabad,rögtön bújik az asztal alá,ha a kezembe veszem az elvitt tárgyat,és mégis megcsinálja. Már nem mindig de néha még igen,hiába van neki játék is elöl hagyva.

16932. Moncsicsa (válaszként erre: 16931. - Mendra)
2011. jún. 6. 20:28
Szia! Nagyon szívesen segítenék, de sajnos messze lakok Tőletek... Remélem lesz olyan, akinek van lehetősége arra, hogy segítsen!
16931. mendra
2011. jún. 3. 12:22
Kedves állatszerető emberek! Megpróbálom röviden leírni minap mivel szembesültem.Pár utcával odébb tőlem van egy ház ahol lakik 2 kutyus és 2 kecske.Csont soványak és éhesek .Minden nap felpattanok a bicajra és viszek nekik a helyi zöldségestől zöldfélét amit már ember nem vesz meg.A kutyákkal vagyok gondba mert a száraztáp is pénzbe kerül ugyan de még azt gondolom kiadosabb ételnek nekik.Nekem is van 3 kutyám amit ök nem esznek meg azt viszem a szomszédba.Ezért kérek mindenkit aki ezt most olvassa ,és van rá modja lehetősége segítene NEM PÉNZEL!!!! Csak akár olyan forrással ahol nagyon olcsón betudnék szerezni kutyatápot vagy estleg elfogadnék ingyen kutyának való ennivalót.Köszönöm szépen.06702143885
16930. 5bfba16667
2011. máj. 30. 18:57

Szia!

Hát nem tudom, mivel segíthetnél még a kutyusodnak a melegben, esetleg egy kismedencével, amibe bármikor bemehet hűsölni. Ha benn van a szobában, egy ventillátorral, talán. Rászoktatni a hideg csempére, csak kora reggel és késő este sétáltatni.

Én nem tudok egyebet:(

Sok sikert!

16929. JudyTim
2011. máj. 30. 18:34

Sziasztok. Van egy dingóm, és nagyon szenved a melegtől, szerintetek a fürdésen kívül mit tehetnék az érdekében? Gondoltam arra, hogy lenyírnám a szőrét, de félek, hogy nem nőne vissza és hülyén nézne ki, vagy esetleg leégne a napon.

Adjatok tanácsot és tippeket.

16928. hey-baby
2011. máj. 30. 00:40
Sziasztok Lányok! Tudom, hogy nem ez itt a kutyás fórum, de ma reggel az árokban találtunk 2 németjuhász keverék kiskutyát, szukák és kb hathetesek. Nagyon keresik a gazdájukat, akár külön-külön is levihetőek természetesen ingyen. Képet a galériában és a profilomban is találtok! Ha valakit érdekel írjon üzit és adom a telefonszámom. A kutyusok Budapesten a 3. kerületben vannak!
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook