Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
16987. Panni58 (válaszként erre: 16985. - Sofiona)
2011. júl. 13. 00:16
Továbbítom néhány olyan helyre a kérésedet, akik talán tudnak segíteni. Remélem sikerül.
16986. Panni58 (válaszként erre: 16984. - *Rheia*)
2011. júl. 12. 23:59

Szia!

Őt már chippel kellett volna kapnod. Gazdacserénél, így befogadásnál is már chippel kellett volna átadni. Nem a Te feladatod, az átadóé.

[link]

16985. Sofiona
2011. júl. 12. 23:38

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyen keresem-e, de kérlek segítsetek, ha tudtok!

S.O.S. gazdát keresek 2 kutyusomnak. Nagy bajban vagyunk, elaltatják őket, ha nem találok helyet. (Történet lejjebb.)

Hatéves, közepes méretű, szép ivartalanított szukakutyusok, szetteres szőrrel, zászlós farokkal. Pofi szürkés-drapp, rajzos arcú, Szöszi

"golden" színű. Strapabíró kerti kutyák, játékosak, kedvesek, "kölykös" természetűek. Szeretik a gyerekeket és más kutyákat is (a macskákat viszont nem). Együtt nőttek fel, de külön is elvihetők. Kérlek, ha tudtok segítsetek!!! 30/536-3356 Köszönöm! (A szállításban segítek, ha kell!)

Az én kutyáim, de a kisfiam születése után az édesapja elhagyott minket - és a félig felújított házunkat - így én azóta sem tudtam visszaköltözni, anyukámnál lakunk, és ide nem hozhattam a kutyáimat. Azóta az ő családja etette őket /tartásdíj helyett/, de most ultimátumot

adtak, hogy ha nem viszem el őket két napon belül, akkor elaltatják. Kettővel már megtették, anélkül hogy szóltak volna :((( és ennek a kettőnek szeretném megmenteni az életét. (Az összes menhelyet felhívtam már, fent van egy csomó oldalon, de eddig sehol semmi sajnos, és fogy az idő...)

16984. *Rheia*
2011. júl. 12. 19:56

Sziasztok!

lenne egy kérdésem Hozzátok.

Kötelező a chip a kutyusoknak?

Most fogadtunk örökbe egy csivava kutyust.

16983. 5bfba16667 (válaszként erre: 16981. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 19:22
Én meg annyit, hogy én sem mentem oda a gyerekhez, hogy na most hívom az ANTSZ-t. És egy pofont sem kevert le neki senki. Pedig tuti buli lett volna belőle. Naaaagy buli. Nagyobb mint a beach house-os.
16982. 5bfba16667 (válaszként erre: 16980. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 19:19

Csak az a gond, hogy mi két szemszögből nézzük, Ő meg csak a sajátjából. Mi ember állatéból, Ő meg csak emberéből..

És nem értem, miért fogod vissza magad:) Nem kell. Na ez pont nem ez a hely. Nem úgy értem, hogy el kell küldeni bárkit is bárhova, mert nagyon nem, csak meg kell értetni azokkal az emberekkel, akik szerint egy állat szemét, hogy nem az. A házi kedvencek nagyon komoly szerepet töltenek be a gazdik életében.

Ezt már írtam imitt amott, hogy sokaknak társ, gyermek helyett gyermek. És ha valaki ilyenekkel dobálózik, amivel ez a hölgy is, de a másik oldalát az éremnek nem látja (vagy ami még rosszabb, nem akarja látni), annak igenis meg kell mondani.

Jah, és a kedvencem, ami mérhetetlenül igaz:

Sok állat többet ér, mint egy-egy ember..:S

16981. Moncsicsa
2011. júl. 12. 19:10
Ja, és még annyit szerettem volna írni a dologhoz, hogy a vizsláim soha egyetlen egyszer sem kakiltak vagy pisiltek bele a vízbe, mindig kijöttek a Balatonból a dolgukat elvégezni.
16980. Moncsicsa (válaszként erre: 16979. - 5bfba16667)
2011. júl. 12. 19:07

Bevallom, hogy első olvasatra a hozzászólást, kicsit elkerekedett a szemem nekem is, még nem kerültem ilyen helyzetbe... Mármint hogy ilyen fokú ellenállást/támadást váltott volna ki az, amit írtam.

Mindenesetre próbáltam úgy megfogalmazni a válaszomat/gondolataimat, ami úgy vélem hogy nem bántó, de talán elgondolkodtató egy olyan ember számára is, aki más szemszögből látja a kutyás témát.

16979. 5bfba16667 (válaszként erre: 16978. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 18:47

Hopp, visszaolvasva, kicsit elragadtattam magam. :)

Csak mérhetetlenül dühít az emberi sarkítás és butaság.. Főleg mindezt a kutyás fórumba:)

16978. Moncsicsa (válaszként erre: 16976. - 5bfba16667)
2011. júl. 12. 18:39
Üdv újra itt, kedves-kedves tisztánlátó állatbarát!
16977. Moncsicsa (válaszként erre: 16974. - Abarta)
2011. júl. 12. 18:38

A medencére olyat gondoltam, amire a hozzászólást is írtam, hogy a saját bérelt házuk kertjében van egy medence, amiben fürödhetnek a kutyáik.

Nem egy zárt strand volt a téma, ahová hozzáteszem én sem vinnék be természetesen kutyát, vagy bármilyen más állatot.

Kérdésedre a válasz, nem kaptam még semmiféle betegséget sem kutyától, sem macskától, semmiféle állattól.

Viszont olyan helyen kaptam már fertőzést más embertől, ahol garantáltan soha semmilyen állat nem fordult meg.

Azért írtam, hogy jó volna egy-két olyan strand, ahová kutyákat is be lehet vinni, mert onnantól a fürdőzök el tudják dönteni, hogy ők oda be akarnak menni, vagy sem. Van bőven választás a Balaton mentén, ami állat mentes övezet. Még annyit hozzátennék, hogy ugyebár az sem ritka, ha egy-két kisgyerek belekakil/belepisil a vízbe, gondolom ez sem túl egészséges más fürdőzőre nézve. .

A betegségekkel kapcsolatban teljesen igazad van, hogy kutyáktól, macskáktól lehet betegséget kapni, de úgy gondolom, hogy lehet több veszélyt jelent egy olyan döglött hal például, ami napokon keresztül ott úszkál/oszlik a víz tetején, igencsak bűzölögve. Tavaly, és idén is volt már szerencsém tapasztalni, lévén hogy a Balaton partján lakunk, és nem egyedi esetről volt szó...

16976. 5bfba16667 (válaszként erre: 16974. - Abarta)
2011. júl. 12. 18:29

Tudod, pont most voltam a balcsin, és a szemem láttára egy kissrác beleszart a vízbe.

Na most hogy is van?

akkor Őt se engedjék be a vízbe?

Hány ember hugyál bele? Szerinted mennyi? Kb napi 1000?? Undorító? Az. Belegondoltál már? Nem.

Mennyi állat van a balcsiban, mennyi madár szarik bele? mennyi macska és stb?? Gondolod, h egy kevéske odafigyeléssel a gazdik ezt nem tudják megakadályozni? Óh dehogynem..

Mit tudsz elkapni egy kutyától amúgy?

Kérlek, meséld már el:)

16975. abarta
2011. júl. 12. 17:54
Vagyis erdemes a sajat kutyad szorakozasa mellett masokra mondjuk kisgyerekesekre is gondolni...
16974. abarta (válaszként erre: 16973. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 17:52

Talan higieniai, kozegeszsegugyi okokbol? :-)

Kaptal el mar te kutyatol/macskatol barmit is? Toxoplazmat? Ennyit a dijnyertes ANTSZ szives tamogatasaval ellatott otletrol.

Az hogy a sajat kedvenceddel hogyan furdesz a sajat medencedben, kadadban a sajat maganugyed.

Amig azonban a kozfurdokben a gombatol kezdve barmit el lehet kapni a fertotlenites ellenere es oda masok is szabadon a tiszta furdes erdekeben mennek ugy gondolom nem maganugy.

Igy is van eleg dolga az ANTSZnek hogy kiszurje a furdesre is mar alkalmatlan letesitmenyeket.

16973. Moncsicsa (válaszként erre: 16972. - Tüncica*)
2011. júl. 12. 17:15

A medence jó megoldás, ott legalább tudnak majd a kutyák hűsölni...

Nem is értem, hogy miért nem lehet a Balatonon egy-két olyan strandot csinálni, ahová be lehet vinni a kutyákat, én biztos vagyok benne, hogy az a strand is tele lenne nyáron, és a kutyáknak is jó lenne, hogy ha sok-sok kutya játszana a vízben. :D

16972. Tüncica* (válaszként erre: 16970. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 14:42

Nha utána kérdezek, maximum még annyi, mivel egy egész kertes házat vettünk ki két hétre, hogy van egy kicsit nagyobb medencénk, majd felfújjuk azt a kertben és akkor ott a kutyuk elvannak ha nincs más lehetőség. Azt hiszem 90 cm mély, nekik az pont jó úszásra, mivel nem túl nagyok. :)

Meg remélem szeptember elején nem lesz olyan tikkasztó hőség már... :\

16971. Derya (válaszként erre: 16970. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 11:56

hát strandra biztosan nem lehet bevinni kutyát. a szabadstrandokra sem.

ezt találtam: [link]

16970. Moncsicsa (válaszként erre: 16969. - Tüncica*)
2011. júl. 12. 11:53

Mi Almádiban lakunk, az a Balaton északi részén van. Ha jól rémlik, akkor talán ebben a fórumban írtam róla, és beszélgettem az egyik fórumozóval, hogy a Balaton olyan szinten kutyamentes-övezet, hogy nincs egy strand sem szinte, ahová a kutyákat le lehetne vinni. Mielőtt mentek nyaralni, nézz körül a neten, vagy érdeklődj a strandoknál, hogy Aligán hol van olyan hely, ahová a kutyát le lehet vinni fürdeni.

Nekünk olyan szempontból szerencsénk van, hogy van egy kis horgász csónakunk egy elkerített horgász-tanyán, és mi oda be tudjuk vinni fürdeni a kutyákat.

Viszont a part mentén szinte sehová sem lehet menni velük, annyira sokan vannak mindenhol, tiltó táblák amerre csak néz az ember... Strandra meg egyáltalán nem lehet kutyát vinni.

Érdeklődj kicsit körbe, hogy ne akkor érjen meglepetés, mikor már ott vagytok, hogy szegény kutyáknak még csak lehetősége sincs a vízbe hűsölni kicsit! Majd írd meg a fejleményeket!!!!

16969. Tüncica* (válaszként erre: 16968. - Moncsicsa)
2011. júl. 12. 10:58

Nekünk a Tisza van a közelünkben, mi oda járunk sokat, őket is alig lehet kirángatni belőle, pedig egyiküknek sem kedvence az úszás. Inkább úgy játszanak, hogy szaladgálnak a parton aztán belerohannak a nagy vízbe, majd újra ki. :) Nagyon aranyosak.

Melyik részén laktok a Balatonnak? Csak mert mi oda megyünk a kutyákkal nyáron, és érdekelne ha van olyan hely, ahol bele lehet vinni őket a vízbe. Tavaly Zamárdin nem lehetett, most Aligára megyünk majd két hétre.

16968. Moncsicsa (válaszként erre: 16967. - Tüncica*)
2011. júl. 12. 10:52

Szia! A mi vizsijeink borzasztóan ki vannak tikkadva ettől a melegtől... Javarészt csak a dolgukat elvégezni mennek ki a kertbe, aztán jönnek befelé, és vagy a helyecskéjükön, vagy a nappaliba a hideg kövön elnyúlva vészelik át a napközbeni hőséget. Tegnap későn, hét óra felé indultam velük sétálni, akkorra vonult el ez a tikkasztó idő, és az erdőben nagyok kellemes volt a klíma.

Mi amikor csak tehetjük, levisszük őket a Balcsiba fürdeni... Vasárnap is voltunk lent velük napközbe, és szó szerint nem lehetett őket kihúzni a vízből, úsztak, kergették a vadkacsákat... Nem is lehet másképp kibírni ezt a hőséget...

16967. Tüncica*
2011. júl. 9. 08:12

Hogy bírják a kedvencek ezt a meleget? :)

Mi tegnap voltunk nagy sétán, meg elvoltak engedve, de úgy kimelegedtek a drágáink, hogy hazafelé megálltunk a Tiszánál. Azonnnal mártóztak egyet a szélénél. Aztán hazajöttünk gyors tusolás mindkettőnél, hogy ne legyenek büdösek és mentek hűsölni az erkélyre. Most kis pancsi medencét akarunk venni, mert Bellának a legújabb szokása hogy a nagyon pici vízbe belehasal és közben napozik... :D

16966. Cicmicedli (válaszként erre: 16965. - Derya)
2011. júl. 7. 15:32

A lefárasztás nálunk azér tnem jó megoldás, mert hiába fáradt el nagyon alszik egy 20 percet és mintha kicserélték volna... ismét tele van energiával.

Viszont képzeljétek el, meguntam a hisztijét, és fogtam magam, itthon hagytam fél órára... hazajöttem, hallgatóztam és tök csend volt:) Bejöttemés jól megdícsérgettem:) Remélem a köv három napban sikerül addig eljutni, hogy nem lesz gond vele, ha 8-9 órát is egyedül lesz

Amúgy köszi a tippeket:)

16965. Derya (válaszként erre: 16964. - Moncsicsa)
2011. júl. 7. 14:37

ez is jó, és szerintem fokozatosan hozzá lehet szoktatni.

először csak 10 percre egyedül hagyni, aztán 20 , 40 és így tovább.

meg fogja tanulni, hogy egy idő múlva hazamegy.

16964. Moncsicsa (válaszként erre: 16963. - Cicmicedli)
2011. júl. 7. 14:25

Szia!

Nekem egyből az jutott eszembe, hogy meg kellene próbálnod, hogy mielőtt elmész dolgozni, azelőtt elvinni sétálni, és kicsit lefárasztani...

Saját tapasztalatom, hogy mikor kisebbek voltak a vizsijeim, és próbáltuk őket otthon hagyni kisebb időkre, ha jól lefárasztottuk őket, akkor nyugodtak voltak mikor elmentünk...

Szerintem próbáld ha lehetőséged van rá, mielőtt dolgozni mész, kicsit megfuttatni, hogy elfáradjon...

Többiek valami ötlet????

16963. Cicmicedli
2011. júl. 7. 09:04

Sziasztok!

Hatalmas nagy kérésem, kérdésem, problémám lenne....

Kertes házból költöztünk be egy társasházi lakásba a 1,5 éves Bichonommal. Elég könnyű volt vele a szomszédok hangját, zaját megismertetni, már nem ugatja őket. Most az a problémám, hogy nekem 3 napom van még rá, hogy arra is rászoktassam, hogy itt van itthon. Hogy ne ugasson, kaparjon, és főleg ne féljen ha elmegyek dolgozni.

Eddig is midnig egyedül volt otthon volt hogy napi 8-10 órát, meg sem kottyant neki, hiszen elég nagy az alvásigénye. Hazaértem, futkározás, játszás estig.

De most ez más:(

Elköszönök tőle, kimegyek, ésmág ugat, kapar, és nem hagyja abba.

Mit lehetne tenni? Nagyon fontos lenne, mert a lakók nem fogják díjazni a dolgot:(

16962. Moncsicsa (válaszként erre: 16960. - 4b04593405)
2011. jún. 27. 15:38

Szia! Az szerintem is változó, hogy hányszor kakil a kutyus, függ a kaja mennyiségétől, hányszor adsz neki enni egy nap, és szerintem a mozgástól is függ. Mikor a mi kutyáink ki vannak nyúlva a nagy melegtől, és egy hosszút sem lépnek, akkor nem is nagyon kakilnak, viszont mikor visszük őket sétálni, a séta alkalmával van, hogy kétszer is kaksiznak.

Erre nincs "Szentírás", minden kutya más...

16961. Panni58 (válaszként erre: 16960. - 4b04593405)
2011. jún. 23. 19:13

Szerintem ez így nem előírás. :)

Attól is függ, hányszor eszik, ha többször, akkor általában többször is kakil. :)

Ha meg rendben a széklete, akkor semmi gond.

16960. 4b04593405
2011. jún. 23. 16:29
Ő is pici marad( pincsi :)) és kertes házban lakunk ahol mindig kiviszem bizonyos időközönként és ez eddig úgy néz ki be is válik . Csak azért kérdeztem, mert az én kutyusom 3szor szokta a nagydolgát végezni egy nap és valahol azt irják/mondják többször lenne normális. De szerintem ezt felesleges így erőltetni ha kell neki úgyis jelez.
16959. Panni58 (válaszként erre: 16957. - 4b04593405)
2011. jún. 23. 16:07

Szia! Szerintem lassan szobatiszta lehet, ha nálad már nem pisil be. Lakásban laksz, vagy kert is van? Ha lakásban, akkor figyelj arra, hogy milyen időközönként kell a kutyusnak mennie, és akkor mindig vidd le.

A miénk a végén már csak izgalmában pisilt be, mielőtt szobatiszta lett. Pl. nem mert lemenni a pincelépcsőn, és emiatt a tetején mindig bepisilt... :)

A nagydolgával kapcsolatban nem teljesen értem, hogy mit akarsz kérdezni.

16958. Anatita81 (válaszként erre: 16957. - 4b04593405)
2011. jún. 23. 16:05

Szia, ez nagyon változó. Állítólag a kisebb termetű kutyáknál tovább tart. Az én 8 kilósom is nagyjából szobatiszta volt 4 hónaposan, de fél éves koráig néha történtek balesetek.

A te kutyusod mekkora (lesz)?

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook