Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Adjatok légyszi tanácsot Nekem!!
Barátnőm megkért hogy keressek 4 éves yorki fiúkutyusának párt.
Nem tudom hogy kezdjek Neki.Kiköltözik külföldre és amíg kint előkészíti a terepet Nálam lesz a kutyus.
Nem pénzt szeretne hanem egy kiskutyát!
Szóval segítsetek légyszi!
Előre is köszönöm!!
nekem tanácsolta a doki hogy adjunk neki csontot mindennap de ne sokat mert az pedig székrekedést okozhat!nos konzervra a csont egyáltalán nincs hatással mert nem lesz szilárdabb a széklete.szóval a mién csontot eszik mindennap.csirkefarhátat szoktam neki megfőzni.és semmi baja szerencsémre.
remélem minden rendben lesz!
Sziasztok!
Tegnap mikor visszamentünk a klinikára kapott még infúziót meg vagy 4 szurit. Azt mondták a 3.-4. hét környéken szopnak a legtöbbet a kicsik, és ilyenkor szokott előfordulni,hogy a kismama legyengül és ilyen kalciumhiányos állapotba kerül.
Már hál'isten jól van, tegnap evett is szépen és a kicsihez is odamegy már.
Persze figyelnünk kell, hogy ne erőltesse túl magát, így 3x-4x engedjük oda. Ma még vissza kell vinni, még kap infúziót, de szerintem már jól van. Azt hiszem megnyugodhatunk:) A kicsik szépen esznek és hatalmasak:) Már ugatják a nagybácsijukat és a nagymamijukat is:)
hogy vannak a kiskutyik és a mama??
nálunk ma 4hetesek a pincser picurok.már eszegetnek.és nekem is csak 2szer megy be a mama megetetni őket.de már isszák a tejet és nyalogatják a konzervet,lehet ezért nem eteti őket sűrűbben.már mind a 6kutyinak megvan a gazdija!:)
örülök, hogy kicsit jobban van.
mit mondott az orvos?
Sziasztok!
Köszönöm az aggódást. Este még adtunk neki egy kalciuminjekciót, mert elég rossz bőrben volt és kezdett nagyon hangosan lihegni, inni meg nem akart. Mivel reggel is így kezdődött, ezért bíztunk benne, hogy segít és nem lesz roham. Reggel nem volt túl jó bőrben, de ma már evett egy kis konzervet. Ma visszük vissza a klinikára mivel a kanül eldugult. Nemsokára indulok haza és irány az orvos. Bízom benne, hogy a nehezén túl vagyunk. Mi sem pénzért adjuk oda a kicsiket, csak nekünk meg azt mondták, hogy egy fedeztetés azért jó ha van. De több BIZTOS NEM LESZ!!!
Nem kívánom senkinek a tegnapi napomat.
Szia !
Nekem is most van 5 gyönyörű bernáthegyi kismackóm, még nem tudom , hogy fogom tudni őket odaadni !
Szia!
Segíteni nem tudok, csak együttérzek veled. Hogy van a kutyusod?
Nekem bolognese-m van, most megerősödött az elhatározásom, hogy nem akarom fedeztetni. Úgysem lennék képes eladni a kicsiket.(A gyerekeimet sem adtam el, pedig kamasz korukban néha megfordult a fejemben:))).
szegényke. :-(
igaz, hogy késő van, de vannak éjjel-nappali klinikák, ha felhívod őket, biztos adnak tanácsot telefonon is.
valamit azért próbálj meg belediktálni.
valami felvágottat vagy husit nem próbáltál?
de a legfontosabb, hogy igyon.
Szia!
Nagyon ki voltunk borulva, és erre nem emlékszem. Holnap mindenképp fel akarom hívni őket, csak félek az éjszakától. Ugye kezdett jobban lenni, nekem közben melózni kellett volna-tel. állandóan csörgött- és utána magyaráztak a használatukat, azoknak amiket vettünk. NEM EMLÉKSZEM!!! Most nagyon gyenge a kismama és nem is nagyon akar menni a kicsikhez, ha hallja, hogy hangoskodás van, bemegy, de nem is próbálta szoptatni őket. Inkább csak megnézni, hogy jól vannak-e és megy lefeküdni.
én nem vagyok ebben tapasztalt, de úgy gondolom, hogy ha nem szoptat, akkor be fognak gyulladni az emlői és az nagyon fáj.
valahogy próbáld megetetni az anyakutyát, mert muszáj ennie és szerintem az állatorvost kérdezd meg arról, hogy mit tegyél.
nem kérdezted amikor ott voltatok?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy havanese kiskutyánk, aki nemrég 5 kiskutyusnak adott életet (3 hete).Minden rendben volt máig, kicsit szépen nőttek, de ma reggel mi keltettük az állatorvost, mivel nagyon remegett a kismama. Kalcium és A+D vitamin injekciót kapott és rohantunk be vele az ügyeletes állatklinikába. A kocsiban már vérzett a szája-gondolom elharapta vagy felsértett valamit-. Ott kapott infúziót, mikor beértünk 42,5 volt a láza.A szúrik és az infúzió hatása hamar javult. A hazafelé úton hányt és ment a hasa.
Azóta csak ivott, bár azt is nehezen. A kicsik közelébe nem nagyon akarjuk engedni, pláne nem szoptatni. Egy rakás kaját meg tejpor, kalciuminjekciót vettünk a klinikán, és a kicsit már egész ügyesen esznek. Tudtok abban segíteni, hogy normális-e, hogy a kismama ennyire kimerült és nem eszik? Nehezen mozog, inkább fekszik és nem evett még ma semmit. Már mindent próbáltam, de csak vizet és egy kis tejet ivott. És mi a jó, holnap hagyjuk, hogy szoptassa a kicsiket, félünk, hogy esetleg begyulladnak az emlői! Ugye már jól lesz? A klinikáig nem voltunk benne biztosak, hogy túléli, és nem szeretnék ártani neki. Aki ért hozzá kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Szivesen!
Majd ird meg megyszi,hogy hogy haladtok!Ezek, amiket leirtam,egy altalanos "helyzet kezeles",lehet hogy a te kutyid mashogy fog ra reagalni,akkor kitalalunk majd mas megoldast!
A lenyeg,hogy sokat kell vele foglalkozni,meg vinni setalni,vagy a kertben szabadon engedni labdazni,jatszani vele,es biztos javulni fog a helyzet.
Probald meg megertetni a szuleiddel,hogy szegny kutyus igy szenved,es ha te el is koltozol majd otthonrol,akkor is foglalkozzon vele valaki(ha mar elvileg annyira szeretik!).
Meg annyit,hogy egy ilyen rehabilitacio,hosszu folyamat.9 evnyi bezartsagot,es az azzal jaro lelki serulest,frusztraciot nem lehet par nap alatt helyre hozni.Sok ido,es turelem kell hozza.
Nagyon sajnalom szegeny kutyust!Gondolj bele mit erezhet!Egy eleten at egy kerecben sinylodve,a vilagtol elzarva,se szaglaszas,se jatek,se szaladgalas,csak bamul ki a ketrecbol...ahh,szomoru.:(
En sem ertem miken a szuleidnek kutya?!
Nem leszek finom,elore szolok,de nem sertesnek szanom,inkabb oszinte,epito jellegu kritikanak.
Ez,amit leirtal feler egy allatkinzassal.Az allat az nem egy targy,amit evekre bezarunk egy ketrecbe oszt jonapot!Gondolj bele,hogy te vagy a szuleid,hogy ereznek magukat ha evekre be lennenek zarva egy par nm-es helyre?Nyilvan belekatanna barki egy ido utan.
A foxi is meg a vizsla is egy magas energia szintu kutya,ami azt jelenti,hogy extran igenyli a mozgast.Tehat a bezartsag a leheto legnagyobb ellensege,foleg ilyen formaban.
Azt irod szeretitek ezt a kutyust,persze ez igy jol hangzik,de en,akit szeretek azt nem bantom.Azert viselkedik igy,mert nem tudja levezetni az energiajat sehogy se,es frusztralta valt,no meg bizalmatlanna veletek szemben.
Ha tenyleg szeretitek,akkor foglalkozni kell vele,ki kell mozgatni napi szinten,ennyire egyszeru a megoldas.Vagy ha erre nincs energiatok,kedvetek stb,akkor ezt be kell latni,es el kell ajandekozni a kutyust egy olyan helyre,ahol ezt megkapja.
A minimum az lenne,hogy napi 2-3x elvinni setalni,akar porazon is,de legalabb setalna,szaglaszna,el tudna vegezni a dolgat,mert igy gondolom a kertecben oldja meg,az meg nem egeszseges dolog.Persze az lenne a legjobb ha ebbol legalabb az egyik seta alkalmaval szabadon is lenne engedve es kirohangalhatna magat.
A tanitas nalatok masodlagos dolog,ugy ertem,hogy ebben az esetben az a legfontosabb,hogy sokat mozogjon a kutya.
Ugy olvastam ki a soraidbol,behivhato a kutyus,mert porazra tudod tenni seta utan is.Ez a legfontosabb amt tudnia kell a kutyanak!A sajat erdekeben is.
A tobbire annyit tunek irni kezdesnek,hogy vegyel egy marekny jutalom falatot a kezedbe,zsebedbe mindegy,ez lehet sajt,virsli,parizsi,amit szeret,amivel motivalhato.Mikor kinyitod a ketrec ajtot bedobsz neki egy falatot ,majd szepen kifele haladva felmeterenkent dobalod neki a foldre.Mikor kint van a ketrecbol,szepen megdicsered,nem tul hangosan de kedves hangon,ha hagyja meg is simogathatod,ha morog akkor nem!Kozben a kezedben van a nyakorv-poraz.(klikkerezesre itt most nincs ido,ugyhogy azzal nem farasztanalak,itt eleg csak a jutifali is)Amikor latod,hogy nyugodt a kutyus,akkor kozelitesz a nyakorvel-porazzal,amit ilyenkor a setahoz ra szoktal rakni,kozben adod neki a falatkakat,mig o eszik a falatot,addig rarakod a porazt,kozben szepen,halkan nyugtatolag beszelhetsz hozza.ha rajta van a poraz,akkor meg siman elindultok setalni.Jutifalit meg ilyenkor is adhatsz neki,ha pl szepen megy porazon stb.vagy csak ugy,hogy epuljon a bizalom.Ez amolyan pozitiv megerosites a kutyanal,hogy jo dolog a gazdival lenni,nem morogni ra,mert finomat kapok erte.Ugyanezt kell alkalmazni,mikor le akarod venni a nyakorvet rola.Lassu,nem kapkodo mozdulattal,es lehetoleg szemben,vagy oldalt allva a kutyanak,nem a hatamogul,ugy hogy lasson.Mikor veszed le a nyakorvet a foldre is ledobhatod neki a falatkat,amig o lehajol azt megenni,addig ki tudod csatolni a nyakanal a nyakorvet.
Ha a ketrecbe nem akar visszamenni akkor is ugyanez,befele felmeterenkent dobalni a falatot.Mikor bement nagyon megdicserni es meg kintrol adni neki valami jatekot,vagy falatot.
A tanitasnak pl ul fekudj,hozd vissza a labdat,keresd,vagy egyeb aprosagokat azert jo megtanitani a kutyanak,mert addig is egyutt vagytok,rad figyel,epul a bizalom,es jatek neki,kozben meg az agya is lefarad,mert rad kell figyelnie.
Ezekre is ugyanigy a jutalom falattal valo ravezetes a lenyeg.Sosem szabad megszidni vagy verni!!!ha valamit nem jol csinal.
Pl Behivasnal,mikor visszahivod,es jon,mikor odaert hozzad,akkor adsz neki egy falatkat.
Az ulnel:Te vele szembe allsz,a kezedben a falat,es ugymond az orrat "vezetve" a falattal hatra fele viszed(a kutya hata fele,a feje felett) a falatos kezedet,ugy hogy ha o azt bamulja onkentelenul leuljon,ha leult akkor mondod,hogy "ul" es odaadod a falatkat.
Jobban nem tudom leirni,mutatni egyszerubb lenne.
Szoval elsodleges,hogy a kutyus napi szinten ki legyen mozgatva!!!!Ez a legfontosabb az elelem/viz mellett.Ha ez megvan,akkor johet egy kis jatekos tanulas,majd idovel.
Ha kertetek van,akkor oda is ki lehetne engedni.Labdazni vele.Azt foxi(is) leven imadna!
Ezek az alapok.
A legjobb indulatbol irom,hogy gondoljatok vegig,hogy ezeket meg tudjatok e adni a kutyusnak,vagy ha nem,akkor elajandekozni.Mert igy szegeny csak megrosszabb allapotba fog kerulni.
Ha barmilyen kerdesed van,vagy valamit nem eleg erthetoen irtam le,akkor kerdezz nyugodtan!
Köszi!:)
A "legszebb", hogy ha jól mennek a dolgaim, akkor én már csak 3-4 hónapot lakom itt, és sajnálom szegény kutyit:( Anyu nem fogja naponta sétáltatni, max. hébe-hóba és attól félek, hiába érek el Jackkel valami haladást, miután elmentem megint visszatér a rossz szokásaihoz:(
Jézus:( Szegény kutya. Persze, hogy nem a kutya a hülye. ezt tudjuk.
Ezek szerint tényleg alkalmatlanok a kutyatartásra, és a legrosszabb, hogy nem látják át, hogy tönkreteszik egy állat életét. :(
Ez nagyon szomorú. Azért remélem sikerül valamit kitalálnotok Zorkusszal. Hallgass rá, jók a tanácsai!
Sok sikert!
Amikor az előtte levő kutyánk meghalt, én kézzel-lábbal tiltakoztam, hogy másik legyen, mert tudtam, hogy a szüleim nem foglalkoznak vele. Én nem éltem itthon. Anyu eteti, megsimogatja, ennyi volt a nagy kutyatartás részükről. Apám meg sem kérdezte, hogy mi legyen, akarunk-e vagy nem akarunk, idehozta kicsiként, aztán ennyi a részéről, mert "kutya az kell". Hogy neki minek, azt nem tudom, tökéletesen alkalmatlan az állattartásra. Számukra az állat nem családtag, hanem csak állat... aztán ha a kutya nem úgy viselkedik, ahogy ő szeretné, akkor az azért van, mert hülye a kutya...szerinte.
Jacktől biztosan nem fogunk megválni, mert szeretem, meg anyu is. Apámat már megharapta 2x, de őt már legalább 4 kutya megharapta (nem saját), szóval ott tutira mondom, nem a kutyák a hülyék!
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!