Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok, hát eléggé összejöttek a dolgok a kicsikénknek! Átesett egy teljes nagy kivizsgáláson, mert bár a belek beindultak, az étvágya nem lett jobb. Kiderült, hgoy a veséjének is van valami baja, a doki kullancsra gyanakszik! Most vettünk Trovet vesekímélő konzervet, ésss... azt megeszi!!! Mostmár kicsit erősebbnek is látszik, mert jön-megy, játszik a többi kutyuval! Most még várunk egy vérvizsg. eredményre, és aztán megmondja a doki, hogy mit kell adni neki! Azt mondta, hogy azért kell ezt a vér eredményt megvárni, mert ha kullancs csípés volt,akkor mást kell neki adni, mintha valami öröklött probléma lenne- ezt elmondta, hogy ált. az öröklött dolgok kijöhetnek az altatószertől -!De nagyon sokat fogyott, szegényke már alig 4 kg!
Azért egy kicsit megnyugodtunk,hogy látjuk hogy javulgat!
Szia Kati!:)
Azert irtam,hogy nem csak a menzas iskolakban kene gondolkozni,mert kozben kigogliztam a paksi menhely faceb...os oldalat,ahol nagy szomorusagomra megint csak a vita ment.:(Es ott irta a Galne hogy nyari szunetben bajban vannak.Amugy tovabb gondolva vannak meg ovodak,koztisztviseloi munkahelyek,meg bufek,talponallok,piacos helyek,kinaisok ezer hely,ahol biztos,hogy nagyon sok kaja kimarad,mert nem tudjak eladni.
Ezt szerintem minden varosban meg lehetne probalni.ahol menhely van.Mert anno en emlekszek,hogy meg szinte halalkodtak is az ettermekbol,mert nekik kulon koltseg a moslekot elszallitani.Ezen kivul vannak a fressnaps,es hasonlo helyek,ahol sok a selejt aru,mert kiszakadt a zsak,akarmi,es lehet,hogy ezekkel a cegekkel is lehetne "uzletelni" mert nekik van egy kb 10%-os selejt szazalekuk,amit leirhatnak vagy nem tudom pontosan hogy van ez.Vagy visszaviszi a szallito,vagy nem...na es ha epp nem,akkor az ar toredekeert eladhatjak a tapot,fekhelyet,vitamint...akarmit ami serulten erkezett.Esetleg meg az adobol is leirhatjak.Ezek megint csak otletek.Sajna nem vagyok otthon,mar nem tudom mik a szabalyok ezekre.De sok Rossman.,Te.sco,Cor.a es hasonlo hely van,ahol kutyakajat arulnak.Ezeket mindet meg lehetne keresni.Vagy akar kisboltokat.Ahol kimarad ez az.
Sose lehet tudni.Lehet nekik csak gond az elszallitas.Persze arra oda kell figyelni,hogy nehogy romlott legyen az aru!
Vagy akar turkalok,voroskeresztes helyek.Ott is sok olyan kimaradt ruha van,ami senkinek se kell,mert agyon hasznaltak,es csak kidobnak...Mondom ezek csak otletek,de nem lehet tudni.
De ha rajtam mulna,en az iskolakba is bevezetnem mint anno a papirgyujtest,nem tudom ilyen van e meg.Hogy a gyerekek csoportosan tanarneni/bacsi felugyeletevel,nem egyedul!!!Kimennenek hazhoz,es nem csak papirt hanem kinott ruhat gyujtenenek pl a helyi menhelyeknek....Tudom almodozok:)
Ezt továbbgondolva, az iskolákhoz lehetne fordulni. Ott moslék is van, segítőkész gyerekek (kartonok, takarók gyűjtésére).
A miskolci állatmenhely is küszködik.
Az állatorvosok közül is meg lehet nyerni valakit esetleg.
Ebben a temaban nem nagyon szeretnek okoskodni.
De en anno onkenteskedtem egy mo-i allatmenhelynel.Es sok ettermet felhivtam,ahonnan moslekot,maradekot el lehetett hozni.Nem csak a menzas iskolak jelentik a megoldast.Csak annyit kertek,hogy idoben szoljak,es hogy a szallitas meg legyen oldva.Ebben sokan segitettek is.Par muanyag hordo kellett csak.Meg a benzinre osszedobni a penzt,de ezt sokszor alltak a szallitok.
Ezt Pakson vagy Paks kornyeken nem lehetne valahogy megoldani,megszervezni?Az ettermekben,foleg ahol menza,vagy deli menuzes is van,ott sok kaja kimarad.Csak egyeztetni kell veluk,es szivesen odadajak a maradekot.Tudom ez nem sok,de a semminel tobb.
Ezen kivul a mehtelepekkel is lehet egyezkedni.Ha egy kutyaol kartonnal ki van belelve mar mindjart kevesbe rossz a helyzet,es az fillerekbe van.Vagy lehet ingyen is segitenek,nem lehet tudni.Ezek csak otletek,de hatha jol jon.Es tudom,hogy nem vegleges megodas.
Az oltasokra-allatorvosi ellatasokra meg gyujteni kell!
En iwiwes vagyok.Kiraktam,de sajna ne sok remenyt fuzok hozza...:(
Szomoru ez.
szia , igen persze:)
Jót pihentem, de jó újra otthon:)
Sziasztok!!! Kérlek szépen ha tudtok segítsetek... ha más nem, hát terjesszétek:
"A paksi állatmenhelyen (Váczikai Cerberus Alapítvány Paksi Állatmenhely) jelenleg 500 kutya várja ideiglenes vagy végleges befogadóját. A menhely nagyon nehéz helyzetbe került, problémát jelent a kutyák etetése, elhelyezése. A hideg beköszöntével a kutyák már nem csak éhesek, de fáznak is. Nagyon fontos lenne az összefogás, mert ezeknek az állatoknak az élete múlhat rajta. A szponzorok elfogytak, a menhely üzemeltetése és a kutyák ellátása napról napra egyre komolyabb nehézséget jelent és segítség nélkül, vagy betegségben, vagy éhségben, de szinte biztos, hogy el fognak sokan pusztulni. Már több sikeres gyűjtési akció volt, de most ismét szükség van a segítségre. Bármilyen anyagi vagy tárgyi adomány nagyon nagy segítség lenne. A hidegre való tekintettel nagyon nagy szükség lenne takarókra, pokrócokra, kidobásra szánt, nem használt szőnyegekre, kabátokra, bármire, aminek a segítségével ezek az állatok átvészelhetik a telet. Segítsünk nekik, mert az emberek miatt kerültek ilyen helyzetbe és az életük is rajtunk múlik.
A menhely vezetője:
Gál Tiborné (Erzsike)
Levelezési és csomagküldési cím:
7030 Paks, Babits Mihály u. 2 / 11. Pf. 156
Szia!
Már vártalak:) Minden rendben?
Szia! Kíváncsi vagyok az eredményekre, mindenképp írd meg, hogy mi lett!
Nekem is az a véleményem, hogy ennyi idő alatt már el kellett volna múlnia a tüneteknek, főleg amennyit kísérleteztek már szegénykén. Remélem a szedálásos kúrát megússzátok!
Én is azt írtam, hogy olyan, mintha folyamatosan kapná az adagokat valamiből, amitől a tünetek fenn állnak.
Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mi ez!
Írj mindenképpen!!!! Szép estét Nektek is! :)
Szia!
Ma voltunk ismét a Bujákynál,meg elvittük a Pásztorhoz is.Bujákynál megkapta a 2.Biocan-m
vakcinát,mert most telt le a 2 hét.És persze megkapta mellé a szokásos szurit is.Egyébként a hasáról szinte teljesen eltüntek a sebek(kentük azzal a gyógynövényes krémmel is),most a hátán meg a lábain jött ki rengeteg:(
Elvittük a vizeletmintát,(ja,simaügy volt a pisivétel,észre se vette:) ) és kiderült hogy savas a kémhatása,ami sajnos nagyon kedvező a gombának.
Utána vittük a Pásztorhoz,elmeséltem neki töviről-hegyire a történetet.Megnézte a sebeket,és azt mondta hogy a hátán lévő sok seb szerinte nem gomba.Hasát is nézte,mondta hogy ott az egyértelműen gomba,jellegzetesek a sebek.Ezt követően kérdezte hogy szeretnénk e allergia-vizsgálatot,hogy kizárjuk vagy megerősítsük a dolgot.Úgyhogy vért vett tőle,és pár nap múlva lesz meg a laboreredmény.Azt mondta hogy 4 hónap alatt simán hatniuk kellett volna már a sok injekciónak,és ha ez egyértelműen csak gomba lenne,akkor elmúlt volna.De valami akadályozza a gyógyulást,és ennek a valaminek kéne utánajárni.Hát nagyon kíváncsi vagyok!
A srácot még nem hívtam fel,meg így most már szerintem megvárom vele az eredményt.
Szóval jó hogy elvittük,bár Topinak nagyon stresszes nap volt,egy nap két doki:)
Irok majd ha megvan az eredmény!
szép estét
Szia! Beszéltél a sráccal táp ügyben? És voltatok a Pásztor dokinál? Ha igen, mit mondott?
Írj, hogy vagytok!!!!
Szia!
Nagyon orulok,hogy jobban van a kicsi!:)
Nem mondtak,hogy mitol hanyt vert?Tudom mar nem lenyeg a fo,hogy jobban van csak,hogy tudjuk mi is az okat,azert kerdezem.
Legyszi irj majd meg a fejlemenyekrol!
Sziasztok.
Az én kutyám nem tud leszokni a teraszra való pisilésről:(Ez a mániája mikor nézem az ablakból mit csinál odamegy a szék lábához felnéz az ablakhoz nézem e lepisilja a széket majd megy tovább nem tudom miért csinálja ott a nagy udvar tiszta pisi a terasz a szék lába a virág vájú:((
Sziasztok, köszönöm a jókívánságokat, és hogy írtatok! Állandóan a dokinál vagyunk, mostmár tudjuk mi a baj:leállt a bélműködése, állítólag embereknél is van ilyen műtét után. Nagyon rendes a doki, mert most naponta kétszer Ultrahangozza, kapott bélmozgatót, erőltetnünk kell az evést, és most várjuk,h ogy kakiljon! A vékonybelek megindultak tegnap éjjel, már kicsit magabiztosabb a kutyuskánk, de még azt a székletürítést úgy várjuk mint a messiást! Azt mondta a doki -egyébként két orvos is megnézte, és konzultáltak - hogy neki még nem volt ilyen esete, állítólag nagyon ritka!Husilevest turmixoltunk le, hússal, zöldségekkel, most azt kapja fecskendővel! És már nem is hányt!
A sebe már gyönyörűen gyógyul! most reméljük a legjobbakat, nemsokára megyünk a dokihoz újabb UH-ra!
Szia! Szerencsétlen állatok! Nagyon sajnálom őket, mert előbb-utóbb rossz sorsra fognak jutni...
Se élelem, se biztonság... Borzasztó!
Szia! Mi két kutyát ivartalaníttattunk egyszerre, azt nem állítom, hogy órák múlva rohangáltak, de egész jól voltak, és olyan problémák, amiket Te írtál, egyáltalán nem merültek fel.
Elég ijesztőek a tünetek, szerintem menjetek vissza az orvoshoz, mert ez nem normális dolog, hogy ilyen állapotban van szegényke. :(
Írj mindenképpen, hogy van, és jobbulást neki!
Szia! Mindjárt átküldöm priviben a srác elérhetőségét.
Én ide elmentem érte Almádiba, ők is itt laknak, de esetleg kérdezd meg, hogy ha Veszprémben jár, akkor nem-e tudná bevinni Nektek a tápot, ha nem tudsz érte eljönni.
Írj mindenképpen, hogy mit mondott a Pásztor doki, kíváncsi vagyok a véleményére!
Nem szeretnek vaktaban talalgatni,de csak leirom,hogy ha rakerdeztek a dokinal,hatha segit valamit.
Az epileptikus rohamok me'g agyverzesre,agyi odemara,trombozisra,vagy agygorcsre is utalhatnak.Ahogy esetleg a gyomra beverezhetett,ugy mashol is elpattanhatott egy er.Ne legyen igazam!!!
Veletlenul sem szeretnelek ijesztgetni,csak azert irtam le ezeket,hogy az orvos ezekre is megvizsgalja,vagy ra tudjatok kerdezni.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!