Kutyások ide! (beszélgetés)
Szia!
Sajnos nem sok otletem van de leirom,amit gondolok.
Ha alvadt vert hanyt,az azt jelenti,hogy ver kerult a gyomraba,es azt hanyja ki.Vagy a gyomra verzett be vagy a nyelocsove... nem lehet tudni,de az alvadtver arra utal,hogy valami fele belso verzese van.Ez lehet a tul erso altatastol is,vagy ha csovet dugtak le a torkan.Az epiletikus roham az az epilepszias roham?Mert ha korabban ilyen tunete nem volt,akkor az is az tul eros altatasra utalo tunet,serulhetett az idegrendszere.
Mivel altatta az allatorvos?Meg elotte megmerte a sulyat?Az nagyon fontos,mert ahhoz merten kell az altatot adagolni,megha gazzal altatott,akkor is.
En javasolnek egy hasi ultrahangot,hogy a besoverzesre fenyderuljon,vagy kizarhato legyen!Ez nagyon nem normalis dolog,hogy vert hany,mert ha meg hanyna is,akkor sem szabadna vert hanynia!Foleg ugy,hogy ivartalanitva volt,nem pedig a gyomrat vagy egybeket mutottek.Az is lehet,hogy kapott valamilyen antibiotikumot,vagy gyogyszert es attol verzett be a gyomra.
Nem tudom.Legyszi ha tudsz irj meg reszleteket!Kap szajon at szedheto gyogyszert?Mibol all most a kezelese?
Ja es ha van ra mod,a nem evese miatt infuziot kene kapnia!Hogy le ne gyenguljon megjobban,vagy ki ne szaradjon!!!
Ha a gyomra helyre jon,utana meg valamilyen immunerositot.
Nagyon sajnalom,hogy igy jartatok.:(((Jobbulast a kicsinek!
Es legyszi irj,hogy hogy van!
Szegényke... Sajnálom.
Kérdeztétek a dokit, hogy mitől hány vért?
szia, jaj szegényke...az egész méhét kivették, vagy csak elkötötték , mert van , aki csak úgy csinálja...
Próbáljatok más orvossal is beszélni , vagy a dokitokkal , hogy pontosan mondjon el mindent..
Nem normális, hogy így csinál , az enyém a műtét és az altató hatásának elmúlása után már rohangált.
Szia!
Eltudnád akkor nekem küldeni priviben a srác számát?És ez hogy működik,megrendelem,és el kell menni érte valahova,vagy ki is hozza házhoz a tápot?Köszönöm szépen előre is!
Holnap elvisszük a Pásztor Istvánhoz,kiváncsi leszek ő mit mond rá.Kijár házhoz is,volt már nálunk egyszer,mikor a Topinak bélgyulladása volt.
Majd beszámolok róla mit mondott:)
Köszi még egyszer!
Szép napot
szia:)
Igen jól vagyunk, az összes kutya, a cica , a baba:)
Ma indulok Londonba, hétfőn jövök haza:)Mindenki vigyázzon magára és a négylábúira is:)
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Minden kutya és gazdi jól van?
Szia! Én nem hallottam róla, de szerintem a neten sok infót megtalálsz róla.
Mi is az Advantix cseppet használjuk a kutyákra, érdemes az állatorvost is megkérdezni, hogy meddig lehet egyfajta cseppet használni, érdemes-e váltogatni, stb.
Szia! Bocsi, csak kicsit el voltam havazódva hétvégén.
A dokiról, akihez hordjátok a kutyust, elég jókat hallottam, ajánlották is, viszont van egy másik állatorvos, akit szintén nagyon ajánlanak Veszprémben, az a Pásztor István nevezetű orvos, azt hiszem, ő volt az állatkert állatorvosa is.
Szóval én biztos hogy kikérném előbb az ő tanácsát is, mielőtt ez a szedálásos kúra sorra kerülne.
Mi ide Almádiba hordjuk a vizsiket, meg vagyok elégedve velük, csak a tarifájuk húzós kicsit, de talán máshol sem olcsóbb sokkal.
Az egyik kedves ismerősöm hozta nekünk a tápot, először próbából az allergiás vizsinek adtam, de most már mindkettő vizsi ezt eszi, és nagyon imádják, és ami a fő dolog, hogy a Muffinkának már szinte nem is látszik semmi a bőrén.
Az ára 2600 Ft volt a 2,5 kg-os zsák, amit meg most vettem nekik, az a 15 kg-os volt, 12860 Ft-ért. Most emelik majd valahogy az áfát, akkor változni fog kicsit.
Ha kipróbálnád ezt a fajta tápot, akkor szólj nyugodtan, és akkor priviben meg tudom írni a srác számát, hogy tudj tőle rendelni, de esetleg el is mondhatod neki a bőrproblémáról a gondodat, mert ugyan nem állatorvos, de eléggé jártas az állatok terén, valamit a táplálásuk terén is.
Írj majd mindenképpen, hogy ha voltatok másik dokinál, hogy mit mondott, és hogy hogy vagytok! :)
Szép estét! :)
Itt van egy rovid leiras rola keppel:
"A szőrtüszőatkák (Demodex canis) gyakorlatilag minden kutyában megtalálhatóak, ám csak ritkán okoznak tünetekben is megnyilvánuló megbetegedést. A klinikai tünetekben megnyilvánuló demodikózis felfogható egyfajta "indikátor" betegségként, azaz jelzi, hogy az állat általános ellenálló képességével, immunrendszerével bajok vannak. Ugyanis az egészséges, jó erőben lévő állatoknál nem (vagy csak elvétve) találkozunk a betegséggel. Az atkák ilyenkor észrevétlenül élnek a szőrtüszőkben, faggyúmirigyekben, és nem tudnak elszaporodni."
Nem lehet,hogy szortuszoatkaja van?Vagy a lakasban ha van atka(ezt nem sertesnek irom,sok helyen van)akkor arra is lehet allergias.
Ez csak egy otlet volt.
A gogliban sok kepet talalsz rola.Meg leirast is.
Sziasztok!
Biospotix cseppet használt már valaki külső élősködők (bolha, kullancs) ellen? Mennyire hatékony? Mi Advantixet használunk már évek óta a kutyánkra, de félek, hogy ez hosszú távon ártalmas. Most olvastam, hogy ez a Biospotix természetes összetevőkből készült. Valaki hallott már róla?
Szia!
Na,hát ma elhatároztuk hogy kizárjuk az allergiát,és változtatunk az étrendjén,talán felgyorsítja a gyógyulását.Megpróbáljuk hogy csak szárazat kap semmi mást.Eleinte biztos nehéz lesz mert elég válogatós a kisasszony,valszeg első 1-2napba csak megszagolja a szárazat és otthagyja.Aztán majd ha korog a poci csak ráfanyalodik:)
Megnéztem a Flatazor honlapján-amit kap a kezdetektől- hogy mit tartalmaz,hát ott is eléggé furfangosan van leírva..baromfiszármazékot ugyan nem találtam a leításban, de ugye ki tudja.Ezt a hipoallergén rizses-lazacos tápot ti hol vettétek?Mert látom Almádiban laksz,én meg veszprémi vagyok,gondolom valahol a közelben veszitek.És a halas dolgokat a Topi is szereti,lehet megpróbálkozunk ezzel.Mennyibe kerül?És akkor innentől csak ezt fogjátok adni a vizsiknek?Ti Almádiba hordjátok őket dokihoz?
A dokival kapcsolatban annyi,ha esetleg nem javul,az infúziós dolog előtt mindenképp elviszem máshoz véleményt kérni.
Köszönöm szépen a tanácsokat a tanácsokat!
Szia! Szeretnék őszinte lenni, de nem akarom megkérdőjelezni sem az orvos tudását, meg a belé vetett bizalmadat sem.
Én lehet, hogy elvinném egy másik állatorvoshoz, hogy nézze meg Ő is, megmondani, hogy miket próbáltatok, milyen tünetek vannak, és miket tervez az orvos.
Nekem ez a szedálós infúziós "akció" nem hangzik túl jól, és biztos, hogy a helyedben, még mielőtt erre kerülne a sor, kikérném másik orvos véleményét is.
Elképzelhető, hogy a májkrém miatt jött ki az allergia, tudom hogy nehéz, de próbáld meg azt, hogy nem kap semmi mást, sem nasit, sem ilyen-olyan falatot, csak a szárazat, de nézd meg esetleg azt is, hogy ne tartalmazzon csirkét.
Sajnos nagyon furfangosan fogalmaznak a gyártók a tápokon, mert pl. a bárányos-rizses táp is, amiről az ember azt gondolná, hogy csak bárányt tartalmaz, teli van csirke cuccokkal, ha mást nem, csirkezsírt tartalmaz, és akkor már lőttek az egésznek.
Ha áttérsz másik tápra, akkor mindenképp alaposan nézz körbe, és légy erős, tényleg csak azt kapja, mert lehet, hogy ezzel megoldod az összes problémát. :) (Reméljük.)
A vizeletminta vételről nekem kapásból az jutott eszembe, hogy én úgy csinálnám, hogy egy lapos kis műanyag edényt a kutyus alá csempésznék, mikor elkezd pisilni. Én így oldanám meg, nekem ez jutott legelőször eszembe.
Reggel úgyis kiengeded, menj ki vele a kis lapos műanyag edénykével, és mikor látod, hogy pisilő-pózban van, gyorsan dugd alá. :)
Ja, nekünk nem volt allergia vizsgálatunk, az orvos tanácsolta azt, hogy első körben a csirkeallergiát zárjuk ki, ami ugye tápváltással jár, és hogy semmilyen formában ne kapjon csirkét.
Ha ez nem vált volna be, akkor kellett volna visszamennünk, utána jöttek volna vizsgálatok, de úgy néz ki, hogy nálunk megoldódott a kérdés ezzel a hipoallergén lazacos táppal.
Szia!
Azt nem tudom, hogy mennyi idő kell, hogy sikeres legyen a fogantatás, de injekció is van a baj elkerülésére. Gondolom olyan, mint az esemény utáni tabletta az embereknél:). Az unokatesómék jártak úgy, hogy átment a szomszéd kutya, míg nem voltak otthon. Az állatorvos adott egy injekciót, és nem lett kiskutya. Szerintem telefonálj az állarorvosnak.
Szia, hát a pisimintavétel jó buli lesz:) ötletem nincs ...
Remélem rendbe jön a kutyus:)
Kifelejtettem a korat.2 eves koruli lehet,ezt az allatorvos mondta,nem tudom szamit e.
Mikor befogadtuk,kerestuk egy ideig az eredeti gazdajat,de senki sem jelentkezett erte.
Ma mar nem is szivesen adnank vissza annyira megszerettuk.Nagyon halas,kedves,bujos.Tanitgatva lehetett mert ismeri a porazt,nem ugral fel a fotelba,nem kunyeral az asztalnal.
Labdazni nagyon szeret.Miota a laba rendbe jott,szoktuk vinni setalni is.Most a tuzeles miatt nem vittem,mert sok felenk a kobor kutya,es feltem elindulni vele.
Dorkanak hivjuk.A kisfiam csak Dorizni szokta,de arra is hallgat.Nevet ugy adtunk neki,hogy a nevnaptarbol felolvastam neki par nevet,es a Dorkara felkapta fejet.Lehet eredetileg is igy hivtak.Hallgat is ra.
Nagyon a szivunkhoz nott,es sajnalnam ha barmi baja lenne.Meg o is keverek,a masik is az volt.Nehez lenne gazdat talalni a kiskutyaknak.
Kutyaknak is van terhessegmegszakitas?
Sziasztok!
Lenne egy nagy problemam,ezert regisztraltam be ide.
Hol is kezdjem?!Nem reg az utcan talaltunk egy lany labrador keverek kutyust.Csunya labserulese volt,es nagyon le volt fogyva.Hazahoztuk,elvittuk allatorvoshoz.A doki mondta,hogy amig az altalanos allapota,meg a laba nem javul,addig nem tudja ivartalanitani.Ez az elsodeleges,meg anyagilag is eleg volt ezeket kifizetni.A labaval kezelesekre jartunk,kicsit felhizlaltuk,oltast is kapott,meg antibiotikumot.Az ivartalanitas tavaszra volt tervezve,mert 2-3 hete meg elkezdett tuzelni.Sajnos a pontos datumot nem tudom,de kb 17-20 napja.
Nagyon megszerettuk,es vigyazunk is ra.Tavaszig mindenkeppen a lakasban akjuk tartani,nem merjuk igy kinthagyni a hideg telben,most hogy tuzel meg amugysem.
Ma este nagyon megijedtem.Kivittem az udvarra hogy elvegezze a dolgat.En elore mentem bezarni a nagykaput.Mentem vissza es azt lattam,hogy egy kistestu kutya ugral a hatan.Sotet volt,nem lattam mi tortent,de parzasi mozgasnak tunt.Egyreszt most szornyen merges vagyok magamra,masreszt nem ertek annyira a kutyakhoz,hogy tudjam most ilyenkor mi van?!
Max 1-2 perc volt mig a kaput bezartam,meg visszaertem a hatsokertbe.
Ennyi ido alatt vajon tortenhetett valami?Kell aggodnom,hogy vemhes lett?Mikor lattam mi tortenik raorditottam a masik kutyara.Azt sem tudom hol jott be.Korbe neztem a keritest,nem lattam lyukat sehol se.A nagy kapu meg kulon van a kis kerti kaputol.de ott bemaszhatott alul.Nem tudom.
Nem ragadtak ossze.De ettol fuggetlenul nem tudom,hogy ilyenkor mi van?1-2 perc is eleg?Meg ez egy kis tacsko kevereknek tunt,az enyem meg nagy kutya.
Kerem aki tud,segitsen,hogy ilyenkor mi a teendo?!
Vigyem allatorvoshoz?Ha igen mikor?
Koszonom,ha irtok!Elnezst,hogy ilyen hosszan irtam.
Szia!
Ma voltunk Topival a dokinál.A szokásos injekció mellé megkapta most a Biocan M nevezetű gomba elleni védőoltást,ami egyébként elsősorban megelőzésre szolgál,de már fertőzött kutyáknál is hatásos.Elvileg.Gyakorlatilag már eléggé szkeptikusan állok a dolgokhoz:)2 hét múlva kell vinni megint,akkor megkapja a 2.Biocan-t.1év védettséget nyújt így a 2 oltás.Ma megkérdeztem a dokit mit gondol mennyi idő még a gyógyulás,azt mondta 1 hónapra tippel..Ha ez a szuri sem hoz eredményt a másikkal kombinálva,akkor marad az amiről már írtam,ott kell hagyni pár órára a kutyát,elkábítják,és infúzión kap valami erős gyógyszert.Jó lenne azért ezt elkerülni.Bár nem értem ezt az infúziós módszert sem,attól sem fog gondolom egyik napról a másikra hipp hopp eltünni róla az összes seb.Ugyanúgy ott lesznek,ugyanúgy terjedhetnek.. Az a büdös folyadék nem az Imaverol oldat lesz?De megköszönöm ha megkérdezed a dokitokat.Habár úgy érzem a mi dokink igencsak ellene van minden ilyennek,amit a bőrre kell kenni,de majd megkérdezem tőle:)
Múltkor rosszul írtam,nyaralás előtt a 2 kötelező oltást kapta meg,azonfelül meg valami mediterrán élősködők elleni szert dörzsölt be a bőrébe a doki.Gondolom hasonló mint az Advocate,a neve nem jut eszembe.
Egyébként fura ez az emberre való átterjedés.Ugye írtam,hogy anyukámra átterjedt.Holott én vagyok legtöbbet a kutyával,nálam van mindig,velem alszik.(tudom,most nem kellene megengedni neki,de 4éve ezt szokta meg hogy velem alszik,képtelen lennék leparancsolni az ágyról,és nem is értené hogy most mi van:) )Szóval fura hogy én nem kaptam el,bár igyekszem mindig kezet mosni utána.
Lehet megpróbálkozunk valami új táppal,bár kölyök kora óta ugyanazt kapja.Erre még nem gondoltam, hogy az allergia később is kiütközhet,attól függetlenül hogy előtte is ugyanazt kapta,és előtte nem volt semmi gond.Egyébként Flatazor szárazat kap,és abba szoktunk májkrémet belekeverni.Gyakran baromfi májkrémet kap,lehet nálunk is most jön ki a csirke-probléma.Ugye a westik többsége allergiás a csirkére,de nekünk idáig nem volt vele gond ha ritkán kapott.Na meg a nasikkal is van probléma,ha valaki leül kajálni,rögtön megy oda,és hát nyilván ismered a "hetek óta éhező, nagy,ártatlan kutyaszemeket":D Tehát a tápváltásnak úgy lenne értelme ha elmaradnának ezek a nasik is.
Ja még annyi hogy ha megyünk 2 hét múlva,kell vinni vizeletmintát.Az még jó móka lesz:D Valami tipp esetleg hogy vegyünk lány kutyától pisit?:)
Amúgy ti voltatok rendes allergiavizsgálat?Hogy néz az ki és mennyibe került?
Ha Monával kimegyünk, itt sem néz rossz szemmel ránk senki, sőt sokan szólnak kedvesen hozzá.
Igaz, mi kis városban élünk, mindenki ismer bennünket, talán kevesebben utálnak, mint szeretnek.
Azt én sem értem, hogy egyes embereknek miért a kutyán kell kiélni a flusztrációjukat.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!