Kutyások ide! (beszélgetés)
Már ébren van?
Nem kellene az ivást erőltetni?
Jobbulást neki!
Szia...
Most az a dolga:) Az enyémen így kb egy hónap után nem látok semmi jellembeli változást, épp olyan bolondos ,mint volt:)
De,a párom tudta,de a gyerek szava aranyírás-bocs-brilliánsírás-és nem törődik mással...ez van..
Az éjszakánk jól telt,de még nem akar sem tejet,sem vizet inni.
Aranyos egyébként,csak fekszik a kis dobozában,és pihen...
Egy szülés nálunk is volt, egy nagy élmény...5 kutyus lett...ott volt a kan is végig, úgyhogy apás szülés volt:)
Jobbulást a kutyusnak.
A párod nem tudta, hogy mi lesz? Vagy elfelejett szólni a lánynak.
A lényeg, hogy nem kell agyon pátyolgatni, pár nap és kutya baja....majd lehet a varratszedés lesz picit kellemetlen neki.
SZIASZTOK!
SEGITSÉG LÉGYSSZI....
Neo a fog válltós időszakot éli pár napja észre vettem h büdös a pofija nem átlagos kutyi szájszag.Van két hátsó rágófoga ami elvan szinezödve na ezt nem értem én édességet nem kap h mitől?talán a konzerv rossz minőségü v. nem tom...
járt valaki hasonló cipőben?
Ha csak nyalogatja a sebet, az nem baj, lényeg, hogy a varratot ne próbálja kipiszkálni.
Szuzi nem is kapott gallért egyáltalán.
Megérkeztünk a műtétről,kb. 3/4 óráig tartott,nagyon szépen viselte.
Még az altató hatása alatt van,nagyon kimerült,és pihen,néha sírdogál.
A doki azt mondta,1/4 almapirin,ha fájna neki...az éjszaka után többet tudok mondani,de egyelőre úgy tűnik,jól viseli,ügyes kutty...
Mázlimra a kedvesem lánya elhozta a renittens kutyáját,akitől szintén különíteni kell,csajok,én ebbe őrülök bele....
Ja,3 nap múlva kontroll,addig ufófejet kell viselnie,10 nap múlva varratszedés,ha nincs gáz-eddig ennyi....
Egyébként én már levezettem egy szülést neki-hát...nem kívánom többet ennek kitenni a kis drágát-csak ezen legyünk túl..
És Lányok...köszönöm a sok biztatást,puszi,hanna-és majd még jövök beszámolni..
a mienknek nem volt ventilátorja:)
a másik olyan cukor volt, ott téblábolt, hogy mi van a kis barátnőjével.De nem piszkálta...
Szia!
Hogy van Chanelka? Hogy viselte a beavatkozást?
Mi még előtte vagyunk a mútétnek, nem is igen döntöttem, hogy akarom-e. Kiskutyát biztos nem, csak félek a műtéttől.
:)
Nagyon remélem....
Ha megérkeztünk a beavatkozásról,jövök rögtön,és megírom,mi a helyzet az egérrel...
És köszi,köszi,köszi!!
Ne aggódj, semmi gond nem lesz. :)
A rácsos ajtó jó dolog, tényleg ne tudja a friss sebet bántani a másik kutyus.
Mindenképpen írj, hogy mi a helyzet!
Szia! Biztos, hogy fog kapni majd a fejére olyan kis "ventilátort", hogy ne tudjon a saját sebéhez nyúlni, a másik kutyát, meg ha lehetőségetek van rá, akkor valahogy különítsétek el, mert gyógyítgatni akarja majd a sebét, és befertőzheti.
Tapasztalat, nálunk két kutya van, és ez volt.
Mindkettő fején volt a ventilátor, de a másik sebéhez hozzáfértek, és addig nyalogatták egymást, míg a belső varrat is begyulladt, és kétszer annyi ideig tartott a gyógyulás, mint kellett volna...
A ruhát a friss sebecskén nem tudom, hogy mennyire tudná elviselni...
Köszi,nem akartam,hogy a doki tudatlannak nézzen...
Szerinted adjak rá valami kis rucit amikor nem vagyok itthon,hogy a sebéhez ne tudjon hozzápiszkálni?
Bár fegyelmezett,szófogadó kutyus...de nem tudom...
Már nem lesz ivarérett, ergo párzani sem akar majd vele senki.
Ha hazaviszed tedd a kosarába, vagy valamire, de a földre, mert még kómás lesz , az ágyról leeshet. A másik kutyusnak meg ne hagyd, hogy ott kolbászoljon meg ugráljon rá. Estére olyan lesz ,mint újkorában.
Köszi lányok....elkezdtük a koplalást,9-ig még ihat a kis tündér,aztán semmi...egyébként az adatlapomon ott a képe,ő a Chanelka....
Mindenképp megírom,hogy viselte,csak mivel dolgozom,és a másik kutyussal egy panelban éldegélünk,tartok attól,hogy a sebe nehogy megsérüljön......
Ugye a műtét után(ezt elfelejtettem a dokitól megkérdezni)már nem akar majd párosodni vele,nem lesznek olyan szaganyagok?
Ne nevessetek ki,de tényleg nem tudom...
A másik kutyusomnak volt már szem,sérvműtéte,és akkor is vigasztalhatatlan voltam...
Minden rendben lesz, ne félj!
Írd majd meg, hogy viselte!
ne félj , nem lesz semmi gond...6 nap az még semmi..sőt a vemhesség feléig fel is szívódhatnak a magzatkák, vagy minek nevezik őket.
Jól lesz a kutyusod, majd írj , hogy viselte.
"A vemhesség bármelyik napján elvégezhető a műtét. Kisebb kockázattal a harmadik trimeszter előtt, tehát kb. a 35-40. napig végezhető.
Azért kockázatosabb a műtétet vemhes kutyusokon végezni, mert a vehem fenntartása, és építése érdekében sokkal komolyabb érhálózat épül ki, melyekben sokkal nagyobb a vérnyomás. Ezzel szimultán nagyobb a kockázat az esetleges vérszivárgásra, így az elvérzésre is."
Sok szerencsét Nektek!
Sziasztok!
Kis bátorítást,és tapasztalatokat szeretnék-mini havanese kuttyomat(kép az adatlapomon-Chanelka)holnap ivartalanítják,és nagyon meg vagyok ijedve....
Kérlek,írjatok tapasztalatokat...a doki azt mondta,egy órás műtét(állapotos is,6 napos kismama)és én nagyon félek.....előre is köszönöm szépen...
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!