Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Jaj, de jó volt! :) Bár felhúztam magam az újgazdag sleppen, de ezt majd máskor, mert csak idegesítem magam. :)
Lunababa 10 fös csoportban van (de ebböl biztosan lesz, aki lekopik, tavaly is volt ilyen), Bátor eddigi kiképzöjénél. Retriever csoport, mondhatni: két goldi, két barna és egy fekete labi. :) Van egy angol staffordshire (mamája kutyaovis foglalkozást tart, amíg papája velünk gyakorlatozik :D), egy ónémet juhász (valami nagyon különleges színe van, majd kiderítem, hogy hívják, de ilyet én még nem láttam, illetve van egy Boomer kutya (az olyasmi, mint a Klinikában volt a kutya) meg egy boxer. Az egyik goldi, Charlie (a nevével ellentétben kislány) Bátor iskolatársa volt, de a gazdinak annyira káosz az élete, hogy inkább nem vizsgáztak, szóval újra járja az osztályt. Aminek örülök, mert gazdi nem adta fel, és jó társaság.
És oktatást kaptam izmokból: a klub vezetöje, miután mondtam neki, hogy izgulok Bátor vonalai mniatt (kicsit mintha magára kapott volna a fiú), végigtaperolta velem a kutyákat, és elmesélte, mit, hol kell éreznem. :) Szóval Bátor nem dagi, Lunának pedig még izmosodnia kell, de ez utóbbit eddig is tudtuk. :) És a kis szalonna, amit Bátor vállánál érzek, teljesen normális, mert a bordákat még simán kitaperolom. :)
A fekete labit elneveztem magamban Panninak (asszem, Zoey, de nem értettem tisztán), a mamája hollandus, de a pasijával mindig englishül beszélnek, szóval ök is valami keverék família. Na, ez a kutya hihetetlen! Vagyis nem csak a kutya, hanem a páros. A leányzó kicsit sznobnak tünik, de ez mifelénk nem meglepö, itt lakik az összes holland sznob a környékünkön, de a kutyával hihetetlen jó munkát végzett! Nekem egy kicsit túl szigorú, de az a kutya le nem vette a szemét róla 60 percen keresztül. Na jó, talán kétszer egy pillanatra. És alig múlt egy éves. :) Nagyon fegyelmezett kutyus. És szép! És nagyon jól áll neki a piros: a nyakörve, póráza piros. :D Csudaszép! Mondom én, aki állítólag nem vagyok labifan. :)
Szóval ez van. És már csak kettöt kell aludni, és mehetünk Bátorral agilityzni!
Szép napot, és Ata, légyszi add meg a jelet a következö feladatra! :)
Naná, hogy szorgosak vagyunk! :) Jelentem, Móka megint maximális teljesítményt nyújtott. Reggel megvártam, míg lenyugszik, leül tőlem nem messze, majd elkezdtem vigyorogni neki. Hát azonnal felfogta, mi a helyzet, és négy lábbal érkezett az ölembe. :)
Ja, és ez egy kisebb szívroham után volt. Azt hittem, lehorzsolta a hátát több helyen. Vörös volt és mintha a szőr is lejött volna. Már épp kibuggyantak az első könnycseppjeim, amikor megláttam, hogy csak belefeküdt valamibe. Szörnyen megijedtem pedig. Úgy tűnt, mintha a kerítés alatt megpróbálta volna kiszuszakolni magát, és a drót felsértette volna. Az persze a nagy riadalomban nem jutott eszembe, hogy a kerítésünk alja beton... :P Okos gazdi, szívrohammal. :D Megpróbáltam kifésülni, de valami ragacsos szmötyi, alig jön ki. Vagy lehet, hogy Mázli csak rájött: idén a foltos a divat.
Szóval eddig 14 pontunk van.
Sziasztok!
Szép vasárnapot mindenkinek!
Mindjárt robogunk iskolába, nagy lesz a meglepi, mert már voltunk egy parknyit frizbizni reggel, és lesz majd döbbenet, ha most az autó felé vesszük az irányt, ily' szokatlan óráján a napnak. :D
Legyetek jók, ha Lunával is sikerul elöadnom a mosolytesztet (tegnap már elmaradt, most meg a szokásos föhadiszállásán, a dívány alatt tesped), jelentem az eredményt.
Ez sima ugy volt:) Bar,azt nem mondanam,hogy a mosolygas miatt jott oda,tehat nem tudom "mosolygas felismeres"-kent ertekelni.
Eddig vartam,hogy nyugton maradjon es ki tudjam probalni rajta,mert nalunk most nagy volt a porges es aktiv volt,de vegre lefekudt(nem ult ez gondolom nem szamit) leterdeltem tole 3 meterre,ramnezett es mar csovalva szaladt is oda hozzam:).Nem tudtam 3-ig elszamolni,nem volt ra idom,mert mar jott is oda.Ez szamit??
Lehet ez igy nem jo,hogy odaulunk a kutyahoz.Na kiprobalom ugy is,hogya az sztalnal ulok,o meg tolem nem messze es csak vigyorgok majd,szerintem ugy az igazi.
Ez nem igazság! :)
Ha a kutya engedelmes, és leültetem, akkor onnan el nem mozdulhat, hiába mosolygok, amíg fel nem oldom a parancsot!
BINGÓÓÓ!
Bátor ép lecsüccsent, amikor felálltam a géptöl.
Letérdeltem vele szemben 2 méternyire, és vigyorogni kezdtem, mint a vadalma. Elkezdett csóválni, félrefordította a buksiját, egy pillanattal késöbb felpattant, felkapta a töle nem messze, a földön fekvö szputnyikot, és odarohant vele hozzám. :)
A szputnyikért jár pontlevonás? :D
Ha nem lett volna játék a közelében, lehet, hogy nem indul el felém.
Ez izgi lesz:)
Az elozo kettorol sejtettem,hogy menni fog,de erre nagyon kivancsi vagyok hogy fog reagalni.
Látom az eddigiekben sikeretek volt!:))
Kiváncsi leszek, ez hogy fog menni!:)
3. feladat
Amire szükséged lesz: a mosolygás képessége :-)
* Várd meg, amíg a kutyád nagyjából 2 méterre leül tőled
* Ne mondd neki, hogy ülj, maradj, stb.!
* Nézz a kutyára, és amikor látod, hogy rád figyel, számolj el 3-ig, aztán kezdj el jól láthatóan mosolyogni.
Értékelés:
* Ha kutyád farkcsóválva odamegy hozzád: 5 pont
* Ha lassan, vagy csak félúton jön, farkcsóválás nélkül: 4 pont
* ha földerül és változat a pozícióján, de nem megy oda: 3 pont
* Ha eltávolodik tőled: 2 pont
* Ha nem csinál semmit: 1 pont
Sziasztok! Megjöttem!:)
Gondoltam felrakom a harmadik feladatot, hogy aki akarja próbálgathassa!
Ez baromi jooo:)Ez 5+5 pontot erdemel!
En az elso feladatnal jartam igy.Leultettem Zorat,mondtam neki,hogy marad es kiraktam ele a cuccot,o meg csak nezett ram,de nem mozdult,akkor szolt a parom,hogy a "marad" parancsot talan nem kellett volna kiadnom:DDD.
A masodik probalkozast mar nem rontottam el,meg is csinalta par masod pec alatt,igy osszevont ertekeles:Zorci jogos 5 pont,gazgi kettes ala:D
Igen Casia,a torolkozos szerintem is amolyan nem tetszes dolga,hogy zavarja ,hogy nem lat ki nem tom ezen mi az IQ teszteles,de lehet ez a bambasag meroje:DDD
Zora meg nincs egy eves,de nem szamit.Meg szerintem ezek a tesztek leginkabb egy nem tul sokat tanitgatott kutyanal adnak realis kepet.Itt maugyis csupa 5 pontos kutya van,de azert mokanak jo.
Holnap már mi is megyünk! :) Lunababával.
Viszont kishíján öngólt löttem Bátorral meg az IQ teszttel. :) Luna elsöre kipattant a "takaró" alól, nem nagyon szerette, arra sem volt idöm, hogy az órára nézzek, olyan gyorsan kislisszolt alóla. Bátor viszont.... Hát másodikra összejött a 3 másodperc, de elsöre... Amikor meglátta a kezemben a takarót (régi konyharuha), annyira érdekelte, hogy elkezdett kepeszteni érte, majd' kivette a kezemböl. Erre mondtam neki, hogy üljön le szépen, meg én hülye, még azt is kértem, hogy maradjon. Na, ráborítottam a cuccot, erre a kutya meg sem mozdult, csak sunyta lefelé a fejét. Egy kicsit vártam, aztán levettem róla, de szegény teljesen meg volt ijedve. Nem mozdult, mert mondtam neki, hogy maradjon, azt hitte, ez valami új trükk vagy valami, de füle-farka be volt húzva. A kis nyuszka.... Aztán játszottam vele egy kicsit, és kb. 20 perc múlva megint ráterítettem a konyharuhát, és 1 szempillantás alatt kihátrált alóla. Ilyenkor mi van? :D
Sziasztok, szép délutánt!
Azt nem állítom, hogy teljesen lezajlott, vannak még külső jelei, de a viselkedése már a régi.
Füle még picit vastagabb, de már az is múlik, a fülcseppet meg szépen tűri. :)
Egyébként meg ki-be rohangál (süt a nap, takarítás közben nyiva a teraszajtó), meg vadászik a kertben. :) Tegnap ki kellett hagyni a doki miatt, de holnap már kutyasuli!
Sziasztok!
Casia, jobbulást! A "kihült királyon" nagyon jót mosolyogtam! :D Nekem egyébként a zöld tea + fekete, eredeti Negró kombó szokott bejönni, nem is tudom, mit fogok itt csinálni, ha rendesen lerobbanok: nincs Negrójuk... :(
Ebeim az elsö feladatot max. pontszámra teljesítették, de nekik ez ismerös gyakorlat volt, szóval még nem jelent semmit. A második feladat még hátra van.
Jó, hogy elökerültél, Zorkusz, de sajnálom a nagylányodat, hogy még mindig nem mehet iskolába... :(
Halihó!
Mázli a második teszten elérte a maximális 5 pontot. Bár szerintem ez nem is igazán IQ kérdése... vagy nemtom. Azt hittem, ha valami korlátozza őket a látásban, automatikusan, ösztönből megpróbálnak szabadulni tőle.
Jaj, Zorkusz, pedig benned bíztam napsütés-ügyben... :( Sajnálom, hogy nem indulhattok suliba. Azért a nyugger klub nem lehet cél! :D Majdcsak eljuttok már! Meg különben is, sokat foglalkozol Zorával, annak is megvan a hatása.
Má'megin' dögrováson vagyok. Nem jók ezek a gyors kúrák. Ittam két napig a "kihült király" nevezetű gyógyitalt, és két napig utána jól is voltam, de most megint. Csak a jó öreg húsleveses, teás, mézes, citromos, hét napos kúra a nyerő. Mázli meg megijedt, amikor tüsszentettem. Hát ilyen egy nyuszit!! :D
Annyi mindent irtatok,hogy keptelenseg reagalni ra.Az idoeltolodas miatt kicsit kiestem a verkeringesbol:(,igy megint csak magamban "beszelek".
Anatita,igy is latszik,hogy ez a kutya egy tunemeny!:)
lubeba,ez tok jo!Jo erzes mikor az ember segiteni tud hazajuttatni egy elveszett kutyust.Ha nagyon sok idom van en is szoktam garazdalkodni a netboardon,meg az elveszett-talalt kutyak kozt.Ja jut eszembe,ilyen es hasonlo esetekre nagyon hasznos lehet a gogli keresoje.Be lehet allitani,hogy pl:"talalt vizsla" erre a kifejezesre keressen ra es kuldjon rola ertesitest(ne csak az akkor talaltakat dobja ki),vagy akar chipszam,vagy ami meghatarozo lehet,es ha uj hirdetest raknak fel ezekkel a kifejezesekkel emailben azonnal jon az ertesites.Aki ezt mar tudta,annak bocsi,de hatha hasznos lehet valakinek aki keresi a kutyijat.
Panni jobbulast nektek!
Ja es meg valami.Szerintem a kutyakabat tok jo dolog!Ha Zora rovidszoru lenne,en siman adnek ra kabatot.Kicsit sem erdekelne ki mit gondol,bar itt amugyis nagy divat,mar goldin is lattam,de ha ferde szemmel neznenek ram,en akkor is adnek ra,a lenyeg ,hogy ne fazzon a kutyam.
Mindenkinek szep hetveget kivanok!
Mi eddig 2x5 pontosak vagyunk,de nem er,mert mi korabban mar sok eldugos-keresdet jatszottunk,igy az elso feladat kicsit bunda volt:D A torolkozot meg ahogy radogtam a fejere,mar dobta is le:)))
Kivancsian varom a tobbi feladatot!
Szia Mimózalevél!
Hát persze, hogy megírom!:))
Nekem is az egyik rémálmom, hogy elvesznek a Drágáim. Minden nap 2-szer járom körbe a kerítést, ami ugyan biztonságosan van megalkotva, de mégsem árt az ellenőrzés.
Jó éjszakát mindenkinek!
Jaj de jó:DDDDDDDDD
Az ilyen történetket szeretem a legjobban!!!!!!! Mindig aggódom azon ,hogy ha netán elveszteném a szerelmetes kutyuskám,akkor soha többé nem látnám,mert bárki behúzná,és szarna a chipre, a nyakörvre a telszámra,és mindenre....ezzel kicsit visszaadtad a pozitív szemléletemet:DD
Majd megírod a végét..lécci??
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!