Kutyások ide! (beszélgetés)
Szia Kat, akkor mi most irigykedünk egymásra? ;D
Tök jó nektek, hogy megint jártok kutyasuliba!
Nekem ma született egy nagy ötletem, terápiás kutya felvezető képzés ... rákerestem, pont indul is a közeben tanfolyam ... ezzel a lovaglás ugrana, idővel és főleg anyagilag nem bírnánk a kettőt. :S
Nagy dilemma ez nekem.
Külföldön talán jobban tudnánk kamatoztatni az itt tanultakat.
Nálatok mennyire elterjedt az ilyesmi?
A másik része, hogy alkalmas saját kutya is kell! Első körben Baltit vinném, hisz még kölyök és félig uszkár -> intelligencia toplista 2. hely(!), ha a schnauzer a buták listáját vezetné, amit nem hiszek, akkor is középmezőnyös a zeb. :)
Még aludhatok rá egy-kettőt, de vasárnap menni kell, ha komolyan gondolom.
Mit csináljak??? Nem tudom.
Jaj, Anatita, a fekete komondor de csodaszép lehet! Irígykedem egy kicsit a kiruccanásodra... vagyis ez nem igaz... Nagyon irígykedem. :D
Helyesek a púpok a bálán. :) Bátor kis vakarcsok!
Sziasztok!
Hát Mimó, ezért jó, hogy kinológusok csinálják az ilyen teszteket, és nem mi....
Nem szerencsés összetéveszteni a kutyát, akivel nem rendesen foglalkoznak, a buta kutya fogalmával.
A rotik, akikkel én találkozom, kifejezetten jól nevelt, képzett kutyák. Ha ostobák lennének, nem lehetne öket képezni. Pedig nem vagyok német. :)
Egyébként a különbözö tesztek hozhatnak különbözö eredményeket, de a lényegük általában az, hogy egy adott feladatot hány ismétléssel tanulnak meg megbízhatóan.
Van róluk közös kép,majd elkérem,és felteszem!
Én is nagyon büszke voltam rá!!!!
Goki, Mogyoró füle mennyire szőrös, nézte a doki?
Baltinak már én szedem, annyira nő. :S
Szereztem egy érfogót, de egyik nap egyik, másik nap másik, egyszerre nem tudom mind a kettőt..
De jó, Mogyinak van barátja! :) Lefotózod majd őket együtt?
Ügyesek vagytok, hogy megy a behívás!
Sziasztok!
Tényleg sokat írtatok, később olvasok vissza...
Képzeljétek, hétvégén egy kutyaparadicsomban találtuk magunkat, mikor mentünk púpokat látogatni és lovagolni!
Egy 10 hónapos komondor üdvözölt minket, aki akkora, mint egy póni, de volt még ott fekete komondor, ómagyar vizsla úszóhártyás lábakkal! (kölyökkorában találták) és egy menhelyes magyar viszla is meg egy husky keverék. :)
(Meg macskák, kecskék 2 méretben, pintyek, papagájok, nyuszik, deguk...)
Nagyon jól érzik magukat a pindúrok, teszek fel képet a mentett szekcióról. ;) A kis szálkás arról a báláról le is ugrott!
Én jól elfáradtam, a ló térdig érő saras karámban elkapásától a pucoláson át a leszerszámozásig-lábmosásig mindent magamnak kellett csinálnom...
De megyek megint! :)
Jó reggelt!
Ti aztán írtatok rendesen hétvégén:)
Kat:Tök jó, hogy ismt elkezdtétek a sulit!Irigykedem is rendesen.Bár, mit egyenlőre jól haladunk otthon is.Azt gondolom, amire szeretném én magam is meg tudom tanítani.
Mimóza: a tacsik is okosak valóban, viszont nagyon makacs kuttyok tudnak lenni.Rá kell jönni, mivel veheted rá őket a tanulásra.
Ata: A teszt nagyon jó.A vigyorgósra 5 pontunk van.Mogyi egyből rámrontott, hatalmas farokcsóválással, hogy most akkor játszunk.Mit mosolyogsz nekem, szétnyalom a képedet...:)
A törölköző alól 3mp alatt kibújt:)A tál alól kiszedőset még nem cisnáltuk meg.És várjuk a atöbbi feladatot is:)
Hétvégén volt egy szupi élményünk!!!Mogyinak lett egy kis barátja.Maszat pulikeverék.Méretben és korban is akkora mint Mogyi.Hatalmasat játszottak együtt.És most volt az első alkalom, hogy Mogyit el mertem engedni a pórázról.És képzeljétek, az első hívásra rohant vissza hozzám mindig.Én pedig nagyon büszke voltam a kiscsajra!!!!Nem érdekelte semmi, ha szóltam neki, rámnézett, és egyből rohant!!Kapta is a jutifalit, meg a hatalmas dögönyt cserébe:):)
Pénteken voltunk állatorvosnál, már csak egy oltás van hátra február közepén/Lyme-kór ellen/, és legközelebb csak az ivartalanításra megyünk.Amitől eléggé tartok én is.A kis örökmozgómat, hogyan fogom rábírni, hoyg ne rohangáljon napokig, míg gyógyul a sebe...
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Nemsokára indulunk Bandival varratszedésre.
Ata!
Jók a teszt, az első feladatot már megcsináltuk.
Mimózalevél!
Ne aggódj, nekem 3 hülye kutyám van! Az első feladatnál a vizes edényükkel takartam le a jutalomfalatot, lehet, hogy túl nagy volt a takarás, mert körbe körbe jártak rajta, egyik sem szedte ki. Másnap egy kis cselhez folyamodtam, bizonyítva magamnak, hogy nem lehetnek ilyen hülyék, ráadásul mind a 3-an. Fogtam egy gyümölcsös (amiben a boltban árulják) edényt, ami átlátszó és lyukas az alja. Szinte pillanatok alatt hozzájutottak. Ez csalás?
Szép napot mindenkinek!
:)
Jó éjt!
Jó éjszakát Nektek! Most megyek csicsikálni!
Holnap jövök!:)
"A kutyák intelligenciájának három formáját különböztetik meg:A tanulási képességet, az engedelmességre való hajlamot és az ösztönös intelligenciát!A három tényező együttes vizsgálatával lehet megállapitani, mennyire intelligens a kutya!"
Ezt most másoltam be a bevezetőből!
Benne vagyunk az első 10-beeeeeeeeeeen! :D
Hurrá! :)
Szerintem ez a lista inkább a taníthatóságot, a tanulni akarást, igényt tükrözi. Minden kutya tanítható, és okos, ha az ember tudja, mi a gyengéje, mivel lehet rávenni.
De a vizslákról is hihetetlen dolgokat mondanak!
Szerintem ők is nagyon okosak!
Már csak a fajták miatt kérdeztem....
szerintem/ár én nem vagyok nagy kutyaIQ/de egy tacsi,egy collie,vaghy tényleg egy puli/bár nem tudom nem túlértékelt-e ez a fajta/Nem fért be egy goldie elé???
Bocs, hogy kiváncsiskodom, a Strázsa a Strázsahegyet jelenti?
Mi Csabára járunk, 2700/hó-val kezdtünk, tavaly 3000 lett, idén 4000. De most nagy a felháborodás, mert a MEOE (az ő felügyeletük alá tartozik a suli) 7500-ra akarja felemelni a díjat.
Panni kétszer jár suliba meg egyszer-kétszer agilityre egy héten.
Más: az utcánkban is van egy vizsla (Pajti), ő a nyáron született, imádom, ahogy áll a kertben, és csak a szemével követ, ha elmész előtte. :)
De rendszeresen lebukik, mert kukázik, de csak mert kiváncsi, olyankor néz nagy ártatlan szemekkel: én nem csináltam semmit! :)
És ő az, akik nemrég egy hajnalban a férjem kisért haza, mert kinyitotta a csak kilincsre zárt kaput, és végiglátogatta az utcabeli kutyákat. :)
Bár Kat07 bordereket tart...és azt hiszem hozzák az elvárárst:DDDDDDDMármint az első hely elvárását:DDD OKOSAK NA:DDDD
De hogy egy eurokutya nem került a listára....
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!