Kutyások ide! (beszélgetés)
Nem... Csak azért mondom, hogy nem marad 4 hónapos agya, mert 4 hónapos agyú kutyák nem lennének ennyire jó vadászkutyák! :D
Az, hogy mindent játéknak vesz, az meg kifejezetten jó, ezt, ha valamire meg akarod tanítani, nagyon jól ki tudod használni, hiszen minden (modern, nem fenéklenyomásos és pórázrángatós) kiképzésnek a játék az alapja.
Hogy álltok az éjszakai kikéretözéssel? Menne még?
Ne mondjatok már ilyeneket! :)
Ma a suliban pont mondta a kiképzö, hogy a boxereknél a legnagyobb kihívás, hogy a figyelmét hosszan meg tudd tartani.
Nagyapámnak volt kettö, és Apukám szokta is emlegetni, hogy vonattal vitte a Papa Szigetvárról Dombóvárra fedeztetni. :) Volt egy sárga és egy csíkos, nem tudom, melyik volt melyik, de Szálem és Ali volt a nevük. :) A szigetvári törökök. :) Szerintem Apum ezért is favorizálja a gyürt pofikat. :) Merthogy otthon ilyen kuty volt.
Én úgy tudom, hogy a border az elsö, megmondom öszintén, nekem ezért fájt rájuk a fogam. :) Kíváncsi voltam a hihetetlen nagy eszükre. :)
A mudi is két okból vonz, de nagyon: egyrészt szeretnék egy magyar kutyát, másrészt azt mondják róla, hogy a tanulni akarása és a tanulási képessége a borderé mellett emlegethetö.
A második és harmadikról meg úgy tudom, hogy attól függöen, hogy milyen tipusú a teszt, amit csinálnak, a német juhász és az uszkár (a normál, nagy méretü) van versenyben.
Illetve engem gyerekkormoban mindig azzal kábítottak, hogy a dobermann ostoba kutya, mégis elsö 10-ben van! :) Így kell hozzáállni a mindentudó felnöttek okoskodásához. :)
A vizslák nevében tiltakozom a "de vizsla" ellen! :D
Nem marad 4 hónapos az agya. Vicces is lenne 4 hónapos agyú vadászkutyákkal... :)
szuper! Bár a Te kutyáid, a legokosabbak közül valók! tehát, náluk csak csúcs pontokra számitok!
Majd leirom , hogy melyik az első 10 kutyu okosság sorrendjében!
Nem baj az! Majd máshol behozza!:) Különben sem ez a lényeg, hanem a játék!:)
Mennyi idős a kicsikéd?
ÁÁÁÁÁÁÁ végre egy nekünk való feladat 2 sec....
Az elbújós -letakarrósban nagyon lemaradtunk,mert mindig normál esetben is álcázza magát...de a két kajásban jók voltunk...így 12 pontunk van...éstudom a többiek már 20 környékén járnak...de én azért büszke vagyok:DDD
Megmondod hol? Bár van elgondolásom!:)
Én néhány helyen majdnem hanyat vágódtam!
Nem tudom merre laksz, de a Strázsát ajánlom, még ott voltak a legelfogadhatóbbak az árak! És mellette nagyon jók és kedvesek is!
:D Ez jó lesz! A mosolygósat megcsináltam Lunával a délutáni séta elött, jött szépen csóválva, azonnal, csak egyszer kisandított oldalra, hogy Bátor mit szól ehhez. :D
Ezt a negyedik feladatot holnap legyürjük, most szunyálnak.
4. feladat
Amire szükséged lesz: egy kis törülköző, egy-két falat kaja, stopperóra
1. Először ültesd le a kutyát. Ha nem marad egy helyben, szükséged lesz valakire, aki fogja a nyakörvét.
2. Utána mutasd meg neki a jutalomfalatot, és hagyd, hogy megszagolja.
3. Miközben figyel a kutya, tedd le a falatot a földre, és borítsd rá a törülközőt.
4. Kezdheted mérni az időt.
Értékelés:
* Ha a kutya 15 másodpercen belül megszerzi a kaját 5 pont jár.
* 30 másodpercen belül: 4 pont
* 30-60 másodperc: 3 pont
* Ha próbálkozik, de föladja: 2 pont
* Ha nem is próbálkozik, vagy több mint 60 másodperc: 1 pont
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!