Kutyások ide! (beszélgetés)
Jaj...! :(
Gyógyvakivaki a füle tövébe... :(
Na, lányok, azt hiszem, Pannikánk álvemhes...
Holnap du lesz doktornő, mehetünk hozzá.
Szinte az összes tünetet produkálja a drága.
Nagyon ügyesek vagytok Kat! Nagy eredmény, hogy már idáig jutottatok Lunával.
Mosolygok magamban, mert elképzeltem magam az 52 kilómmal négykézláb, a 35 kilós Lujzival, vagy Bellával a hátamon... Bandit meg el se képzelem.:)
Bátor is lábujjhegyen közelítette meg a lócart fénykorában, mert azt hitte, úgy nem veszem észre. :) Leleményesek, hiába. :D
Viszont annyira belelkesedtem, muszáj Nektek beszámolnom: már meséltem régebben, hogy a "megyünk az állatorvoshoz"-ra a kutyáim felugranak az asztalra, és ott várják, hogy megvizsgáljam öket. Na, gondoltam merészet, hogy négykézláb állva állatorvosi asztalnak néznek e ebeim. Bátor még csak kezdi érteni (vagy annál jobban tisztel :D), Luna viszont második kísérletre felugrott a hátamra. És ott csücsülve vár. Holnap a füvön négykézláb nélkül, de lehajolva is kipróbálom, remélem, nem lesz neki túl magas. A gyáva kislányom, aki nem mert felugrani sehova! Aztán, ha végre kisüt a nap, kaptok képet is! Olyan büszke vagyok rá!!! Még sosem csináltam ilyesmit életemben, szóval ez nagy dolog ám! :D :D
Sziasztok!
Na, nekünk ilyen kakievős problámánk nincsen. Panna olyan undorral nézi azt is, amikor a csomagjait szedegetjük össze a kertben... Szinte lábujjhegyen jár még a környékén is... :)
Őket szerencsére nem érdekli.
Jó ötlet a kanna is.
A fogkrém elég durva, sőt még bajt is okozhat a fluor, ha lenyeli. Ezt inkább kihagyjuk!
Csak nehogy eltanulja a másik kettö is! :D
Lehet, hogy a kanna is beválna... Csak egy-két alkalommal kellene tettenérni. Nekem ez még mindig jobb megoldásnak tünik, mint a mentolos fogkrém.
Köszi Kat! Ha nem jön be az ananász, akkor kipróbáljuk. Nem vészes az ára sem.
Tényleg nem tudjuk őket állandóan figyelni.
Azt olvastam az előbb, hogy ha már nem alkalomszerű a dolog és teljesen rászoknak, nagyon nehéz a leszoktatás.
Ezért is gondolom, hogy nem hiány-dolog.
Viszont most találtam: létezik olyan étrendkiegészítö, amit ez ellen fejleztettek ki. :) Végsö elkeseredés esetén talán beválhat. :)
Nekem könnyü dolgom volt, mert csak felügyelettel végezte a dolgát a kutya, de udvaron levö kutyusnál nem tudsz minden pillanatot elkapni.
Remélem nincs semmiféle hiánya...Azt gondolom, hogy az ac.na jó minőségű tápnak számít, elvileg minden benne van.Akkor mi hiányzik?
Anatita:Csodaszépek a kiskutyuk!!!!!!!!!!!És a skótj!!!!!!!!!!!!!Sikeres gazdikeresést:)
Kíváncsi leszek... :) Valami olyasmi rémlik, hogy az ananász illata miatt már nem olyan ínycsiklandó a dolog a kutyus számára.
Bátor egyébként nagyon szépen elhagyta, a lócar az egyetlen, ami még néha elcsábítja, de nagyon ritkán. :) És el tudom mellöle hívni. Kölyökként alig bírtam elvonszolni az ilyesmi mellöl. Szóval van remény! :D
Szia Kat!
Köszi, mindjárt utána is olvasok.
Holnap veszek ananászt, majd beszámolok történik-e változás.
Hahó! Koprofágia néven egy csomó mindent lehet találni a neten erröl a dologról.
Olvastam olyat, aki mentolos fogkrémet nyomott a kutyája szájába valami car felevése után, hogy egy életre elmenjen töle a kedve.
Nekem ez drasztikusnak tünik, de ki tudja. :)
Városi legenda továbbá, hogy ha ananászt etetsz a kutyával, akkor leszokik róla. Ezt majd akkor hiszem el, ha látok ilyen esetet. :)
Sziasztok!
Anatita!
Nagyon aranyosak a kicsik! A skótj. pedig kész arisztokrata! Én is Kathoz hasonlókat kívánok annak, aki kidobta!
Goki!
Nekünk is hasonló problémánk van Lujzival. A napokban vettük észre, hogy ő is eszegeti, amit nem kellene. Pedig ő inkább udvari kutya.
Nem lehet, hogy valami hiányuk van és azért csinálják?
Sziasztok!
Megjöttek a púpok, a tegnap estét teljes egészében kitöltötték... Két kis szabadulóművész, én ilyen élénk kiskutyákat már rég nem láttam! Sírtak is, nem keveset, szerencsére mára megnyugodtak. :)
Képek a naplómban!
Egész de. nem volt netem, most meg a hirdetésüket tesze fel mindenhova ezerrel, hátha még a héten begazdisodnak. Ugyanis pénteken hoznak nekem egy idősebb collie hölgyet és öt kutya már kicsit sok lesz. :S
Ha egy üzlet beindul... ;D
Igen, sajna tudom, hoyg akkor nekem sem kellett volna.De kicsusszant belőlem, és tényleg megszidtam szegényemet:(:(Remélem nem lesz emiatt semmi gond a későbbiekben.
Napi 9 órát van egyedül, és maint hazaérek, megyünk sétálni.
Hétvégén kipróbálom a dolgot, és talán kiderül, hoyg rendszeres dologról van e szó, vagy tényleg csak egyszeri volt.
Na ezért nem szidtam én soha egyik kutyámat sem, ha becsusszant egy baleset... Anélkül is szobatiszták.
Ha azért takarít maga után, mert fél a büntetéstöl, akkor lövésem sincs, hogy mit csinálj. De szerintem (persze nem biztos, hogy igazam van), ha napközben a lakásban piszkítana és azt feltakarítaná (rendszeresen), akkor valamilyen nyomát a dolognak a takarítás ellenére is találnátok. Elvileg most már ki kell bírnia napközben (mennyit van egyedül?). Próbáld ki hétvégén, hogy a hétköznapi rutint követed, vagyis ugyan akkor kap enni, megy sétálni, minden ugyan úgy történik, mintha elmennétek dolgozni, azzal, hogy otthon vagytok. Ha nagyon kikéretözik, esetleg piszkít abban az idöszakban, amikor ti elvileg nem vagytok otthon hétköznap, akkor esélyes, hogy rendszeresen történik baleset, csak nem tudtok róla a takarítás miatt. Ha simán kibírja, akkor valószínüleg egyszeri alkalom volt.
A kutyus neve Vacak:)És igen a kangörcsözést értem ez alatt.A tippem nekem is ez volt, de mindenképpen meg akartam kérdezni.
Mogyi valóban nem úgy néz ki mint akinek valami baja van, de nem egészen guszta amit csinál...És mi az a pont, amikor már azt mondhatom, hogy rossz szokás, vagy egyéb miatt teszi ezt.
Mert már az is átfutott az agyamon, hogy mi van, ah egyszer erőteljesebb hangnemben szidtam meg, mikro rajtakaptam kakáláson, és emiatt csinálja, hogy nehogy máskor is leszidjam.Hallottam már ilyenről is, hogy azért eszi fel a dolgot, mert úgymond tart a büntitől, hiszen tudja, hogy rossz ha bekakil a lakásba...Szóval ne mszeretnék nagy ügyet csinálni belőle, csak azt sem szeretném, ha ez egy életen át tartó "szokássá" válna...
Remélem érthető voltam!
Sirálylány!!!!Ha itt vagy gyere!!!!!!!!!!!!!
Gyerekek, szerintem visszajött Sirálylány, más néven. :) De ez csak kósza gyanú... :D
Mindenesetre, ha ezt olvassa, és ö az, akkor megírhatná, hogy mi van vele meg az ebzetekkel. :D :D
Jaj, Goki, de jó, hogy Anyukádéknak megint van kutyusa! Mi a neve?
A "gerjedés" alatt kangörcsözést értesz? Ha igen, akkor egyértelmüen le akaraja "dominálni" a gazdiékat (nem tudok rá jobb kifejezést, sajnos). :) Le kell tiltani, szigorúan. (Bátor is próbálkozott ilyesmivel rendszeresen, de amióta ivartalanítva van, talán kétszer jutott eszébe....)
Attól, hogy Mogyi csócsálja a végtermékét, még nincs semmi baja. Ez "normális" kiskutyáknál. Vagy a mamitól tanulták el, aki az elsö hetekben feltakarít a kölykök után (vagy azért, mert még tartalmaz értékes tápanyagot, vagy ez valami ösztön, hogy az esetlegesen veszélyt jelentö ragadozók elöl elrejtse öket), de olvastam olyan verziót is, hogy a háziasításkor ez is szempont volt. De mindegy, a lényeg, hogy ez nem betegség. És a legtöbben kinövik.
Lehet, hogy amit a Párod látott, az csak egyszeri alkalom volt. :)
Leellenörizni egyébként nem tudom, hogy tudnád. Talán egy webkamerával. :)
Ilyesmi történet: Apjuk kutyája (nem tudom, melyik, annyi sztorija van, hogy néha összekeverem öket) és a tekibéka együtt laktak. Apjuk már ideges volt, hogy tekibékának mi lehet a baja, hogy nem kakil. Aztán egyszercsak rajtakapta a kutyát, aki feltakarított a teknöc után. Ilyen is van. :)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!