Kutyások ide! (beszélgetés)
Inkább +++ pontokat kapjon.
A kutyusomat megmérgezték, fél évig csak pépest tudott enni, rengeteget szenvedett.
Akkor megtanítottam egy vezényszóra, és addig nem veszi el az ételt, míg azt nem hallja! Kénytelen voltam, nehogy mégegyszer megetesse egy rohadék szomszéd v. gyereke valamivel.
A macskám is csak akkor eszik, ha tőlem kapja (kísérő szöveggel) az első falatot. Szüleimnél nyaraltaka macskáim. Három nap után felhívtak, hogy baj van, nem eszik a macska. ... elfelejtették a vezényszavakat! :D
Mások szemében úgy tűnhet, hogy "el vannak kényeztetve", de én tudom, hogy ezzel az életüket védem. És ez a fontos!
Agyalok rajta, de szerintem ez bele kell, hogy férjen. :)
Különben is a lényeg ebben a feladatban szerintem az, hogy rájön-e arra, hogy fel kell emelni, vagy be kell valahogy jutni az akadály alá... Szóval a "tied!" biztos nem jár mínusz ponttal!
Mínusz pontok is vannak? :)
Mert Panni addig, míg a "tiéd" el nem hangzik, biztos nem veszi el. :)
Ügyik vagytok!:))
Most megyünk a dokihoz, de majd jövök még!:)
Jelentem, megvolt a törülközö alóli kajakievés, Luna szintideje 3 másodperc, úgy rontott rá, mint akit éheztetnek. Bátor szerencsétlenkedett egy ideig, a tappancsával össze is nyomta a kaját pasztává (kutyakolbi volt), de aztán valahogy felemelte a rongyot és meglett a kaja, de neki tovább tartott, 18 másodpercig. :)
Várjuk a következö feladatot!
Azt hiszem most ez jön!Ugye?
5. feladat
Amire szükséged lesz: egy olyan asztalszerűség, ami elég magas ahhoz, hogy a kutya mancsa beférjen alá, de a feje már nem. (elkészítheted néhány téglából, vagy könyvekből és egy rajztáblából), egy kis kaja, stopper
1. Várd meg, amíg a kutya rád figyel. Úgy intézd, hogy ne tudjon az asztal mögé menni vagy átugrani rajta
2. Utána mutasd meg neki a jutalomfalatot, és hagyd, hogy megszagolja.
3. Tedd az asztal mögé a falatot, úgy, hogy még a mancsával el tudja érni a kutyád
4. Mérd az időt
Értékelés:
* Ha egy percen belül kiszedi a mancsaival: 5 pont
* Ha 3 percen belül sikerült: 4 pont
* Ha az orrával próbálkozik, vagy a mancsával, de 3 percen belül nem sikerül: 3 pont
* Ha szaglászik egy picit, esetleg, egyszer-kétszer megpróbálja bedugni az orrát az asztal alá: 2 pont
* ha nem csinál semmit: 1 pont
A labik erre (is) tökéletesen megfelelnek. :D
Apjuk Baluja, a leonbergi az utcában lakó vak hölgy kutyájával volt hatalmas barátságban. Ha meglátta öket, nekiiramodott, és az ember azt hitte volna, hogy itt a katasztrófa, el fogja sodorni öket. Egy méterre a hölgytöl satufék, és az utolsó fél lépést úgy tette meg, mintha tojásokon járna. :) Ugyanez a gyerekekkel. Pedig soha nem volt ilyesmire tanítva, csak tudta ösztönösen. Csudalények ezek a kutyik.
Jaj, Goki!
A dokid ezt nem jól tudja, nem szabad kivárni, hogy begyullad-e a füle!!!
Szellőznie kell, ki kell tépkedni!
Ha begyullad, iszonyatosan fog fájni neki és nem hagyja, hogy kiszedjék...
Ja, azt nem mondta, hogy milyen kis ügyes!:)
Azért a gazdinak is van benne szerepe!:)
Nem fog rohangálni! legalábbis amig fáj neki!
Az altató is leteszi őket! Úgyhogy ne ijedj meg!
Csak egy kicsit!:) De a cél szentesiti az eszközt! Szokták mondani!:)
Később már tudni fogják, hogy mit is kell csinálni!:)
Sziasztok!
Nem ismerem a terápiás kutya kiképzést, de nálunk Panni alapból, ösztönösen az. :)
Mindig pontosan érzi, ha valakinek valami baja van, és teljesen alkalmazkodik. 9 hónapos körül volt, amikor engem megoperáltak, úgy jöttem ki a kórházból, hogy úristen, folyton rajtam fog ugrálni! És nem! Pontosan érezte, hogy hol a határ, az én közeledésemet mindig elfogadta, de nem volt tolakodó, csak leült mellém, vagy ráfeküdt a lábamra, kisérgetett. Pontosan érezte, hogy mikor lehet már többet, mindig az én reakcióimat figyelte, és mindig csak annyi válasz volt, sosem lépte túl a határt.
Ma is nagyon tud, főleg lelki bajokat gyógyítani. :)
Nem sértettél meg, csak mondom, hogy szerintem ez nem helyes, de nem ezért sír egy gyerek, ha állattal találkozik. Azaz ezért még nem hinném, hogy sír.
Én sem engedem mindig, minden "koszos" állathoz oda őket és rászólok, ha kutyás kézzel akarja az ujját szopizni! Sőt, a tejfogú kiskutyáknál is elhangzott, hogy vigyázzon, megharapja-karmolja, a zebektől mégsem fél.
Ez a gyerekeknél máshogy működik, mert a hintalótól reszket (a lányom), az igaziakat meg néha meg is eteti kézből...
Nem akartalak megsérteni,nálunk tényleg butítás folyik:
-koszos leszel
-megharap/megkarmol
-összeszedsz valami betegséget
És a többi...a kislány sírógörcsöt kap,ha közel megy hozzá egy állat.
Én röpke 15 évet hagytam ki. :D
Most örökbe adtam két kiskutyát egy nem hivatalos lovardába, így kezdhettem újra.
Képek a naplómban! ;)
A lányom 3 és fél éves és fél az állatoktól, a fiam másfél, ő nem.
Pedig nem butítottam a nagyobbat sem.
Én is újrakezdő vagyok,pár éve abbahagytam egy csúnya esés után.Már soha nem lesz a régi,a térdem azóta is vacakol.Próbálok olyan helyet találni,ahol nem annyira szabálykövetőek,vagy nem is hivatalos lovarda,de nehéz.
Rengeteg lovas barátnőm van,mellettük kész gyötrelem "bénázni".
Gyerkőcök hogy állnak az állatokhoz?
Nekem van 2 pici (6éves) féltestvérem (meg egy nagy origi) a szüleim második házasságából,a fiú nagyon szereti őket, a lány meg retteg tőlük.Mondom is nekik mindig,hogy téged tuti elcseréltek:) Hihetetlen,hogy az anyja hogy lebutítja azt a gyereket..
Szia, nyugodj meg, élesben tudni fogja a dolgát a kutyád! ;)
A kombinálás jó ötlet, de én, mint újrakezdő legkorábban nyáron mehetnék terepre és két pici gyerek mellett sem időm, se pénzem mind a kettőre. :(
Az a "baj", hogy először elméleti képzés van. Szerintem mondjuk ott kellene megtanulni, hogy kell megfelelő kutyát választani...
Bármikor tudok örökbe fogadni egy igazán megfelelőt, ha arról van szó, de kipróbálnám a sajátokat is, nem véletlen, hogy ők az én kutyáim, ebben hiszek.
Az a szerencse, hogy ilyen szempontból jobb helyre költözünk, de az ország jobbik felén lakunk itthon is. :)
Gyakorlatnak mehetnénk német ómákat látogatni az otthonokba. ;)
Pár éve foglalkoztat a gyerekek, sérültek, öregek gondozása, fejlesztése is, mégis nehezen mozdulok ki a komfort zónámból.
Ez remekül hangzik.Nekem gyerekkori álmom volt állatokkal foglalkozni,és abból élni...de aztán nem sikerült.Viszont felnőtt fejjel én is szeretném pótolni!
A lovaglást és a kutyázást nem szoktad kombinálni?Velem a lovarda labradorjai ki szoktak jönni, az én régi kutyusom sajnos rettegett a hátasoktól.A mostanit csak egy látogatás erejéig vittem ki,de most költözés miatt új lovardát is kell találnom.
Sziasztok!
Nekem egy 16 hónapos staffi-pit keverék kislányom van,és imádom.Kicsit túlzottan is,el lett kényeztetve.Eddig panel lakásban laktunk,az ágyamban aludt,és 10 hónapos koráig non-stop együtt voltunk.
Most költözünk családi házba,élvezi,hogy övé az udvar,viszont az eddigi "házőrző" mentalitását úgy érzem elvesztette.Ha elment valaki az ajtó előtt,vagy éjjel zörögtek az ablak alatt egyből ugrott,most pedig nem lép fel "támadólag",ha valaki be akar jönni.Nem értem:(
Félre ne értsetek,nem vadállatot akarok nevelni belőle,de eddig teljes biztonságban éreztem magam mellette,és nem értem a változást.
Szerintem a toplistának nem sok köze van a terápiás kutyához. :) Egyik kutyám sem lenne jó terápiás kutya - az én kezem alatt. :) Más lehet, hogy jó terápiás kutyákat "csinálna" belölük, én biztosan nem. :)
Hogy mennyire elterjedt itt... passz. De mint minden kutyás dologra, erre is biztosan több a pénz itt, jobban van ideje ilyesmire az embereknek, könnyebben elérhetö a szükséges szakértelem etc.....
Hogy belevágj vagy sem? Jó kis agyalnivaló! :) Olyat nem lehet, hogy odamész Baltival, és ott valaki hozzáértö megmondja, hogy egyáltalán alkalmasnak tünik e a kutyus, vagy sem?
Én minden kutyával kapcsolatos tanulnivalóba beleugranék egyébként, mármint olyasmibe, amire alkalmasnak érzem magam. A terápiás kutya dolog mondjuk nem ilyen, de ez nem a kutya hibája. :D
Sziasztok! A szokásos: a gazdája által megunt, 6 hónap körüli, háromszínű beagle kislány kutyus társulna kutyacsaládba. Azért így írom, mert a beaglek nem szeretnek egyedül lenni.
Ha valaki befogadná akár ideiglenesen is, legyen szíves írjon nekem. Közvetítek. Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!