Kutyások ide! (beszélgetés)
Csajok, én lepödtem meg legjobban, hogy müködik, de mindkét kutya jött a "hütöszekrényre". Csóválva. Jó lenne tudni, mi van emögött a feladat mögött, miért müködik.
A szekrény alól kaja kiszedös van már csak vissza, talán még most megcsinálom, indulás elött. (Mert megyünk agilityzni!!! Jó, bocs, de nem bírok magammal...)
A kennelköhögés igazából összefoglaló név a kutyák (talán macskák is, bár ezt nem tudom) felsö légúti megbetegedéseire. (Tudományosabb, pontosabb meghatározásért kérem, keresse fel az illetékeseket... :D Magyarul kb. kutya torokgyuszi+takonykór kombó.
Kölyökkorban veszélyes, felnött, egészséges kutyáknak annyira nem vészes, Szeszipuszi (ugye, Te voltál?) lándzsás útifü sziruppal gyógyított, mi is csak a szirupra (humán, köhögés elleni cuccra) kaptunk eligazításst, mivel láztalanok voltak a kutyák, nem kaptak mást. Az orvosunk szerint rosszab hallani, mint amilyen rossz valójában. Nagyon fertözö. Száraz, "tényleg-rossz-hallgatni" köhögés. Akár hányásig.
Oltás van ellene, több fajta, mindegyik egy-egy fajta vírus ellen véd, de több van, merthogy, ugye, gyüjtönév a kennelköhögés. :D
Képzeljétek, Besszikét ma negyed óra kergetőzés után sem tudtam visszazárni a kennelbe, úgyhogy mikor bebújt a fáskamrába, oda csuktam. Persze kisabadult, úgyhogy egyesült a falka, ő egészen magára talált, felélénkült! :)
Tettem új képet a naplómba! ;)
Most hogy már majdnem kész a kozmetikázása, olyan szép!
Nem adom senkinek!!!
De, még Franka fél éves korában Votán hozta a menhelyről és a kis spániel is köhögött, akit szintén onnan hoztunk ki...
Voti és Franka életéért küzdöttek a dokik, ők tüdőgyulladást is kaptak, sokáig tartott. :(((
Jaj, Kat, mentek agility-zni, várom a beszámolót!!!
Casia, sajnálom Kiwi-t, remélem tudnak segíteni rajta!
Bébinek is lett egy nagy púp, de ő csak a cérnára volt érzékeny, szerencséer a szteroidtól lelappadt. Mi is meg voltunk ijedve rendesen..
Szeszipuszi, jó hogy jössz időnként, nekem is feldobja a napomat, ha jókedvű kutyásokkal beszélgethetek. ;)
Igen, "sajnos" ismerjük...
Azért köszönjük, vannak itt újak, akik jó ha hallanak róla, a kennelköhögés ronda betegség tud lenni. :(
Ez az injekciós változat:
PNEUMODOG vakcina A. U. V.
A kutyák Bordetella bronchiseptica és parainfluenza (2. típus) vírus okozta légzőszervi megbetegedése elleni inaktivált, adjuvált vakcina
Ez az orrba spriccelős változat:
Nobivac KC vakcina
Most hasonlitottam össze és ugyanaz a hatóanyag van mindkettőben!
Az első a szokásos szúri, de már több helyen használják az orrba spriccelős változatot is!
Még valami eszembe jutott! Nem tudom, hogy ismeritek -e ezt a fajta oltást! nem mindegyik doki szokta mondani, hogy létezik! Én is véletlenül tudtam meg tavaly! Most is beadatom majd neki, mert amit lehet szeretek megelőzni!
Azért irom, hátha valamelyikőtöket érdekli!
És az értékelés!
Eredményhirdetés:
25 pont felett: a kutyád egy zseni :-D
15-25 pont: a kutyád okos, de nem fog a Harvard-ra menni :-)
5-15 pont: nem a legokosabb kutyád van, de azért nagyon agyafúrt tud lenni :-I
5 pont alatt: ilyen nincs! Legalább 6 pontnak kéne lenni... :-(
Sziasztok! Itt a hatodik, vagyis az utolsó feladat!:)
6. feladat
Amire szükséged lesz: ki kell tudnod mondani a hűtőszekrény és a filmes szavakat olyan hangsúllyal, ahogy a kutyádat szólítod (hülye feladat, tudom, szerintem gyakorold egy picit )
1. A kutya legyen tőled kb. 2 méterre.
2. Mondd ki a hűtőszekrény szót olyan hangsúllyal, ahogy a kutyádat szólítod
Értékelés
* Ha odamegy hozzád: 5 pont
* Ha nem, mondd a filmes szót! ha erre odamegy: 4 pont
* Most szólítsd a nevén. Ha odamegy, vagy elindul feléd: 3 pont
* Még egyszer hívd a nevén. ha odamegy: 2 pont
* Nem csinál semmit: 1 pont
Jobbulást! Húsleves? Ablak nyitva? :D
Kiwit sajnálom nagyon.... Drukkolok neki nagyon. Bátor itt ásítozik a képembe, ez azt jelenti, hogy ö is drukkol. :D
Sziasztok!
Nem tűntem el, csak súlyosbodott a "kis megfázás"-nak ítélt iszonyatos fertőzés, ami elkapott. A héten nincs meló, nincs buli, sajna nincs kutyasétáltatás se. Antibiotikum van és fekvés. :( Szegény Bückös meg odakinn nyafog, hogy "De most itthon vagy, miért nem jössz ki????!!" Amúgy már egész jól ment a bumm...
Ráadásul Kiwiről is csak rossz hírem van. Bocs, Kat, de el kell mesélnem. Nem elrettentésképp, csak... Szóval kontár munka volt az ivartalanítás. Pedig az egyik legjobbhoz vitték a környéken, nem a saját dokijukhoz. Direkt azért, hogy ne legyen baj. Na, erre valamit alaposan elszúrhattak (ősszel vagy mikor is ivartalanították), mert csak nemrég épült fel teljesen, állandóan kinyílt a seb meg ilyenek. Most meg kiderült, hogy tájog keletkezett odabenn... Drukkoljatok, hogy ne legyen Mázlista félárva... Csütörtökön viszik valami spec helyre Pestre, hogy rendesen behatárolják a tájogot, és utána megműtik. Szegény Kiwi most fájdalomcsillapítókon él. :(
Visszafekszem. Majd igyekszem elolvasni Titeket és reagálni is, ez most csak egy helyzetjelentés volt, nehogy megint fegyelmit kapjak...
Óóóó, abban én nem kételkedem, hogy nagyon jó! :D
Kérdés, Bátonak mennyire tetszik majd. Ha csak Bátorom lenne, nem gondolkodnék ilyesmin, de a két kutyát egymás mellé téve egyértelmü, hogy Luna lesz a "bajnok" ebben a sportban. :)
Nagyon izgi lesz!
Sziasztok, szép napot! :)
Kat, akkor este jó mulatság lesz! :) Majd meglátod, milyen jó. Egyszer-kétszer én is kipróbáltam, de azt mondják, az a jó a kutyának, ha mindig ugyanazzal csinálja a gyakorlatokat, könnyebben szokja meg a mozdulatokat, jeleket, hangokat.
Sok kellemes élményt kívánok! :)
Sziasztok!
Ez az, Szeszipuszi, tessék csak jelentkezni rendszeresen! Fel a fejjel!
Casia, hol vagy?
Lubeba, mi a helyzet szépszemü Bandi gyermekeddel és a varratával? Mit mondott a doki?
A "valami alól kivadászós" feladattal nem boldogulok, két valami alatt próbáltam ki, de mindekettö alá befér Bátor orra, szóval marad a szekrény alatti rés, ahova elöszeretettel tolja be a labdáit...
Zorkusz, tüzelés ügyben nem tudok Neked mit mondani, Luna még nem tüzelt. :) De ha Anatita verziója a frankó, akkor szerencsés vagy, hogy csak ennyi látszik a dologbból.
De most faggatom Apjukat, egyszer volt egy szuka kutyája, Saskia, nála sem volt látványos a dolog, bár ö pici kutyus volt, azonban nem tudom, van-e ilyen összefüggés...
Szép napot mindenkinek!
Este agility!!! Életemben elöször! Hehe!
Csak beköszönni van időm - visszaolvasnom képtelenség.
Megvagyunk, jól vagyunk. A cég még megvan, de hogy meddig, azt nem tudni. Munka viszont van, így belevetem magam. Majd lesz valami! nem igaz?
Puszi és simi mindenkinek! Majd jövök ám...
Na meg egy dolog.
Irtam par napja,hogy Zorci tuzel.Aznap lattam a padlon nehany csepp vert,meg meg is volt kicsit "hulyulve".Izgagabb volt meg,hogy is irjam,hat mint mi nok ilyenkor:D nyugtalan volt meg extran bujos,meg mittudomen...Azota viszont se a fekhelyen se a padlon nem latok semmit se.Megvizsgaltam ovatosan,es "ott" sem veres(bocsanat,de ezt nem tudom mashogy irni).Most ilyenkor mivan?Most akkor tuzel vagy nem?Mar vettem tuzelobugyit,meg amit kell,de nem adom ra mert semmi nyoma a dolognak.Nem ertem.
Az elso tuzelesnel se volt sok nyoma,de akkor ugy voltam vele,hogy az meg csak az elso,gondoltam epp hogy latszik stb.
Jo lenne ha valaki tudna irni valami okosat ez ugyben,hogy most ilyenkor mivan?!
Ez megint jo kis feladat lesz:)
Bar ebben is van nemi "elokepzettsegunk",mert amikor itthon labdazunk es begurul a labda a tv alvany ala,nem ugrok azonnal kiszedni neki,hanem hagyom,hogy egy kicsit probalkozzon,es mindig benyulkal erte a mancsaval a legtobbszor ki is szedi magatol,en csak akkor szoktam segiteni neki,ha latom,hogy nem eri el.Ugyhogy szerintem ez is menni fog,foleg 1-2-3 perc alatt:)
Sziasztok!
Most nincs idom mindent visszaolvasni,epp csak beleolvastam,a tobbit majd este...
A torolkozos letakaros feladatot 4 mp alatt csinalta meg Zora elsore:) csak lestem.Tudtam,hogy ha kajarol van szo a kisasszony ott lesza szeren,de ez meg engem is meglepett,hogy mindossze 4 mp alatt kiszedte.Kicsit kesobb megismeteltuk a feladatot,masodjara 14 mp volt az eredmeny,mert kutyakekszel csinaltuk es raragadt a torolkozore,jol belecsavarodott alig tudta kivadaszni,de igy is gyors volt.
Kat,a keresd vezenyszot en is kiadtam,de ez szerintem nem csalas,mert ha mar egyszer megtanitottad/tuk sok munkaval a kutyanak,hogy csak azt veheti el amire engedelyt kap,akkor muszaj mondani neki,mert kulonben csak ulne ott es nem nyulna hozza:D
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!