Kutyások ide! (beszélgetés)
Nem gondoltam, hogy kritizálás!
Sőt nekem eszembe se jutott, igy aztán jól tetted, hogy megnézted!
Mondom, kicsit elgondolkodtam ezen a hülyeségen, hogy hogy tudja a kutya a nevét, ha képes arra, hogy hűtőszekrény oda jönni?
Ráadásul azt, hogy Ata egyáltalán nem lehet hűtőszekrénynek gondolni!:))
Szerintem ott is van benne egy buktató, hogy ha pl. én hívom öket, az mindig nagyon vidám. Vagyis mosolygok. És ugyan úgy jönnek a mosolyra, mint az egyik korábbi feladatnál. Szimpla névre viszont nem fog felém elindulni, csak rám figyelni. Bár az is igaz, hogy szerintem ez a teszt nem olyan kutyákra van kitalálva, akiknek már megtanítottak bizonyos dolgokat.
Na de most már tényleg megyek aludni!
Kivancsisagbol kerestem ra,hogy hatha van valami bovebb magyarazat a hutoszekrenyes dologra,na meg mert most baromira raerek kivetelesen,csak meglepett,hogy mas az ertekeles itt,de most hogy jobban szetneztem olyat is talaltam ami itt az elso variacio volt.
Lenyegtelen.
Felre ne ertsetek ez nem kritizalas volt,csak meglepett,hogy ketfele ertekelest irnak ugyan ahhoz a teszthez.
Tenyleg jo moka volt!:)
Szerintem is a játék a lényeg!:)
De azért, ha már az újságban kiadták, fordithattak volna nagyobb gondot rá, hogy jól forditsák!
Hát én ezt nem értem!
Én azt irtam, ami az újságban volt!
De végül is ez logikusabb!
Azon én is csodálkoztam, hogy a hűtőszekrényre kéne odajönni!
Gondolkodtam, aztán arra jutottam, hogy nem tudom!:)
Enyimebeknek bármit mondok, ha azt a megfelelö hangnemben mondom, amivel mosolygás is jár, akkor jönnek a Pitagorasz tételre is, hacsak nem mondtam nekik elötte, hogy maradjanak a fenekükön. De ettöl még tudják, hogy mi a nevük. Söt, tudják egymás nevét is. :) És tudják, hogy ki a Papi. :)
Szerintem ez jó móka volt, köszönet érte Ata!
Az angol valtozatban is igy van:
This is a test of language comprehension.
Things you'll need to do this test
- The ability to say the words, refrigerator & movies as if you were calling your dog.
- Your dog has to have a name.
How to do the test
1. Your dog should be settled comfortably around two meters in front of you.
2. In the voice tone you use to call your dog call "refrigerator"
Scoring
If the dog shows some response to come....................
3 points
If the dog does not come, call "movies" in the same tone. If the dog comes...................................................... 2 points
If the dog still has not responded call it's name. If the dog comes or shows any tendency to move to you ..... 5 points
If the dog has not moved, call it's name a second time. If the dog comes .............................................................. 4 points
If the dog still doesn't come ............................................ 1 point
Na ezt nem ertem!Beortam a gogliba,hogy "kutya IQ teszt" es kidobott egy csomot.Majdnem mindenhol ugyanez a teszt van,de ott a 6. feladatot igy irjak:(ennel mas az ertekeles,most akkor mi van??!!)
Következik a nyelvértés tesztje: tudja-e a kutyád a saját nevét?
Mi kell hozzá:
- hogy olyan hangsúllyal mondj egy, a kutya által nem ismert szót, mintha őt szólítanád
- hogy a kutyádnak legyen neve.
Hogy csináld:
1. A kutyád kényelmesen heverjen kb. 2 méterre előtted.
2. Azzal a hangsúllyal, ahogy őt szoktad hívni, mondd: „szekrény”!
Pontozás:
- Ha a kutya elindul feléd, 3 pont
- Ha a kutya nem jön, mondd: „mozi” ugyanazzal a hangsúllyal, és ha erre jön, 2 pont (persze ha ez a szó hasonlít a nevére, mást válassz)
- Ha a kutya minderre nem reagál, szólítsd a nevén, ha erre odajön, 5 pont
- Ha a kutya erre sem jön, ismét szólítsd a nevén, ha jön, 4 pont
- Ha a kutyának eszében sincs jönni, 1 pont.
Igazabol tok mindegy,a lenyeg a kozos moka volt,meg hozzavetolegesen fel lehet merni,hogy mennyire ertelmes a kutya.
Mi is megcsinaltuk a 5. feladatot.17 mp lett az eredmeny,mert az elso mozdulattal betolta hatra a mancsaval a jutifalt,es onnan mar nehzebb volt kivadaszni,de igy is jo az eredmeny:),de ezt sejtettem ,mert a labdajat is igy szokta kiszedni a tv alvany alol.
Akkor 28 pontunk van.Juhejj!Az szuper!
Innentol nem foghatom a kutyara ha valamit nem ert egyertelmu,hogy a gazdi a hulye:DDD
Kat,irigykedek rendesen!:)na,de nem soka nekunk is lesz hadd el had!
Ja, hát ott aztán kell rohangálni!
A nagykabátban, azt nem is nagyon lehet!
Ma még abban mentem, de a vékonyabbikban, ami mínuszokban már nem szokott elég lenni, de ma az is meleg volt. A rohangálás, ugye, meg a párás levegö... :)
Ja és Bátor megcsinálta az 5. sz. kimancsolós feladatot, 2 másodperc volt: beszimatolt, majd manccsal kikapta a cuccot. De ez sem teljesen reális eredmény, mert mini korában volt egy saját beszerzésü fenyötoboza, amit rendszeresen betuszkolt, majd kimancsolt a polc alól.
Luna ilyesmit nem csinált, holnap kiderül, mennyit számít, hogy nincs elöképzettség. :)
Örülök, hogy jól sikerült! Már hiányoltalak!:)
Nem télikabátba mentél?:O
Meg Anatitával is, természtesen. Mármint egyetértek. :D Kicsit le vagyok lassulva.
Na de agility... Hát lányok, ez nagyon jó volt!
Több, mint másfél óra, a pálya felépítésssel is több, mint netó egy óra volt. Nagyon lelkes csapat, de kicsi, csak hatan vagyunk! Nagyon nem bánom, mert lehet pörögni, nem kell sokat várni a sorunkra, stb. És mindenki olyan nagyon lelkes! Mondjuk, akik este fél 9-ig képesek rohangálni ilyen idöben (szinte végig szitált valami esö, de meleg volt, szóval jövö héten már nem télikabátban tervezek menni...), azok nem normálisak. És a vicc: a második osztályosok csak utánunk kezdték! Van egy border mix, két Nova Scotia duck tolling retriever, egy spanci és egy fríz vizsla a csapatban. No és Bátort nem kell féltenem, úgy tünik, nem bánja, hogy ilyesmi dolgokba rángatom bele... :)
Ma láttam, hogy Luna kiképzöje amellett, hogy rámegy a vasárnapja (ami a hollandoknál jóval fontosabb családilag, mint otthon) a két órájára, ma este elhozta a rotiját valami vicces órára, utána pedig tartott egy foglalkozást. Kb. 9-ig. Mindezt ingyen.
Na jó éjt mindenkinek! :D
Úr Isten, ki mondta, hogy ajánlott?
Ha nem tenyésszuka, nincsenek meg a megfelelő eredményei és szűrései, akkor ellenjavallt, mert az a szaporítás...
Ne haragudj, de semmi szükség még több kiskutyára, van elég fiatal gazdikereső árva! :(
Eléggé meg fog ereszkedni!
És én annyira nem ajánlom, mert..
Aki igazán jól szeretné ezt csinálni, annak nagyon sok idejébe és pénzébe kerül! a másik pedig, nem biztos, hogy a kicsik jó helyre kerülnek vagy egyáltalán nem maradnak e rajtad!
Én ivartalanitás párti vagyok! A kutyát pedig nagyon sok betegségtől és szenvedéstől kiméled meg!
Az álvemhesség a legkisebb baj amit tudok irni!
Ezenkivül gennyes méhgyulladás és különböző rákok veszélyeztetik azokat a kutyákat akik nincsenek ivartalanitva!
Ha meg vemhes lesz előfordulhat nehéz szülés, aminek császármetszés lesz a vége!
És szerencséd lesz, ha nem lesz semmi komplikáció!
Most ment végig egy másik fórumon a segitség kérés, mert a mama nem ébredt fel az altatásból!
Koszomon,hogy leirtad.A neten en is rakerestem es hasonlo dolgokat dobott ki.Most meg semmikeppen sem szeretnem fedeztetni,mert meg csak 10 honapos,majd talan 3 eves kora korul,ha talunk addig neki egy "jokeput":D.
Na ez az,hogy neki megcsak rozsaszines folt sincs most.Az a par csepp ver volt,akkor meg is volt neki duzzadva es slussz passz.Mar nem is duzzadt neki,semmi elszinezodes,csak a meghulyules van.az viszont nagyon.Ma reggelre szetszedte a nappaliban a kanape parnajat,amihez meg soha nem nyult hozza.Setaltatni most csak porazon tudom,de sokat jatszunk,meg a kertbe szabadon szoktam engedni ott orjonghet kedvere,tehat le van farasztva igy is,megis rosszalkodik,pedig mar nem szokott a lakasban semmit sem bantani.
Majd meg figyelgetem,hatha latok valamit.
Most csak annyibol erdekel a dolog,hogy mikortol vihetem megint szabadon az erdobe,mert az nagyon hianyzik mindkettonknek,de meg kb 2 hetet varok,nem akarom,hogy baleset tortenjen.Inkabb biztosra mennek.A kutyasulit mar igyis ugyis lekestuk emiatt,az majd csak marciusban lesz esedekes.
Nekem őrző-védő kutyám van, tehát ebben otthon vagyok!:)
Ne keseredj el, mert még "kicsi"! kb: 2 éves kora körül fog előjönni a védő ösztöne!
Nekem volt olyan, hogy 6 férfi sétált be a lakásba, az én drágám, meg hortyogott!:)Még le is fényképezték!:)
Te is tudod ezt fejleszteni!Otthon játszatok húzós játékot!De a végén mindig Nálad maradjon a játék!
A másik pedig, nagyon fontos lenne vele suliba járni!Erős, nehezen kezelhető lehet a későbbiekben bizonyos helyzetekben! Ezek a fajta kutyák általában a saját neműket nem is birják elviselni! Ha nálatok ez nem jön elő szerencsésnek mondhatod magad! Mert ez azt vonja maga után, hogy sehol nem engedheted el!
Különben a mai törvények, nem a Te oldaladon állnak, ha valaki megtámad és ezért ő "visszatámad"! Még ha a saját lakásodban is történik! Úgyhogy én a te helyedben nem is lennék annyira szomorú! A suli pedig minden képen kellene,hogy megtanuld Te is , hogy bizonyos helyzeteket hogyan kezeld és ő is, hogy mit szabad és mit nem!
Találtam egy kutyasulit,majd tavasszal indul 7 hetes engedelmességi,utána lehet őrző védőre vinni.Magyarul nyárra talán lesz valami a kutyából...És nem,és nem,és nem értem a hirtelen viselkedésváltozását!
Más kérdés:decemberben tüzelt (életében 2.x),júniusban fog legközelebb(elvileg),szeretném fedeztetni,állítólag ajánlott.Nem kiállítási kutya,szóval nem fontos,de mennyire fog megereszkedni a hasa/emlői?
Bocsi, egy kicsit körülményesen irtam le, de csak igy volt értelme annak, amit mondani akartam!
Vagyis, hogy nem végig van vérzés a tüzelés alatt és valószinű, hogy ahol Ti most tartotok az a legtermékenyebb időszak!
Szia! Leirom mit találtam a könyvemben, mert elmondani nem tudnám, mivel fiú kutyám van!:)
"A tüzelés 13-14.napja a megfelelő időpont a fedezéshez. ez azonban el is térhet!
Ha megdörzsöljük a szuka farkának tövét, felemeli a hátsó felét és oldalra teszi a farkát.A hüvely megduzzadt, a duzzadás a tetőpontját azonban éppen csak átlépte, a lágy vérzés abbamaradt és áttetsző, hússzinű folyásba ment át( ugyanakkor vannak szukák, amelyek a tüzelés végéig véreznek): a szuka ilyenkor elfogadja a kant."
Az a fiatal par se volt normalis,hogy csak ugy besetaltak hozzatok.Azt ok nem tudhattak elore,hogy nem fog tamadni a kutyad,de megforditva,mivan ha tamad?
Szerintem meg lehet tanitani.Valamilyen orzo-vedo tanfolyam kene.Nezz szet a kornyeketeken van e ilyen suli!Mas otletem nincs,de majd a tobbiek lehet mondanak vmi okosat.
Mai szituáció (konyhaablakból figyeltem): huszonéves fiatal pár megáll a kapunk előtt (vmi adatgyűjtők voltak), benéz, és besétálnak. Gond nélkül eljutnak a bejáratig, miközben a drága "harci" kutyám 10 lépésről rájuk vakkant kettőt,aztán lefekszik.Bekopognak,anyu ajtót nyit,kérdezgetnek,aztán ugyanígy kisétálnak.
Na ez mi???Most mit csináljak a kutyával??Ilyen korban egyáltalán lehet még hatásosan tanítani?
Sziasztok!
Nekem "csak" a nevere jott oda hozzam Zora,de arra rohanva,hogy "na mit kapok"?:)Akkor ez nekunk most 3 pont,az 5. feladatot meg nem csinaltuk meg,na majd mindjart.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!