Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben fórum

Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
2010. szept. 17. 08:04
Amúgy gondolkodtam már rajta mert van a gyerekeimnek spórolt pénzük,de nem hinném hogy sikert aratnék az ötletemmel náluk:)Mennyi összeggel lehet olyat nyitni?
1506. Cilumiluci (válaszként erre: 1505. - Laszlozsu)
2010. szept. 17. 08:03
Ezt nem tudtam.Nekem OTP számlám van,de juniorunk nincsen.Akkor kérjek listát a szülőktől hogy kinek van?
1505. laszlozsu (válaszként erre: 1504. - Cilumiluci)
2010. szept. 17. 08:00

Szia Cilu!

Hát jól jönne az a mosolygós napocska ma úgy látom.

Úgy tűnik mi kifogtuk az ofőt. Na majd kiderül.

Ugyanez a helyzet nálunk is osztálypénz ügyben.

Egyébként nem tudom tudod-e, hogy az OTP-ben az osztályszámla ingyenes, ha van legalább 4 vagy 5 gyerek, akinek van junior betétszámlája az osztályban. Nem mindegy, mert tizenezer is lehet az éves költsége a számlának.

1504. Cilumiluci (válaszként erre: 1503. - Laszlozsu)
2010. szept. 17. 07:26

Sziasztok!

Tegnap volt a szülői.A mi ofőnk egy modern pasi,nem akadt ki a kamaszos viselkedésen,tudja hogy ez velejárója a fejlődésnek és majd elmúlik.Nem is említette fel a dolgot,amit én a fiamtól tudok,hogy páran ittak a gólyatáborban.A fiam persze nem,ő nem olyan,ő még kisfiús és utálja a cigit és az alkoholt is,na remélem ez így is marad.

Érettségi nálunk még nem nagyon volt téma.

Elvállaltam az SZMK-t,hárman vagyunk,egyik jár az iskolai értekezletekre,én rendezem az osztálypénzt a harmadik a támaszom:)

Kedden majd megyünk az OTP-be számlát nyitni,1000 ft .lesz havonta.

Annyi gondot még mondott a pasi,hogy van 8 gyerek,aki még soha nem tanult angolt mert németet tanultak az ált.-ban ,nekik kell venni másik teljesen kezdő nyelvkönyvet.

Ránk ez nem vonatkozik.

Modern az ofő,kért emailcímeket és azon lehet vele értekezni ha valami van.

Én is azon intézem majd a pénzügyeket.

1503. laszlozsu (válaszként erre: 1502. - 480b578442)
2010. szept. 17. 07:12

Szia Zsula!

Sziasztok!

Igen-igen, tudom, hogy kötelező lesz. Az, hogy ajánlott azt jelen időben értettem.

Akkor a lánykád kéttannyelvűbe jár?

Nálunk is tegnap volt szülői, s itt is követelmény 11. év végére az előrehozott érettségi és a középfokú nyelvvizsga. Emellett nagyon ajánlják a 12. és 13.-ban tanult második idegen nyelvből is az érettségit, majdan a legvégén.

Nálatok is lesz nyelvi tábor? Én mostmár főbe lövöm magam. A nyelvi tagozatosokat minden évben kiviszik 7 napra külföldre nyelvtanulásra.

Az angolosok Wales-be mennek, a németesek Németországba, de még nem tisztázott melyik városba. Állítólag valami központi alapítvány támogatja is ezt a tanulmányutat, így CSAK 97 ezer Ft/fő lesz. Az osztályfőnök ezt úgy mondta, mintha 20 Ft-ról beszélne.

Egyébként jól leminősítette az osztályt. Nem tudom elhinni, hogy 2 hét alatt ennyi negatívumot tapasztalt volna meg tőlük. Elmondta, hogy a gólyatáborban annyi erkölcstelenséget látott a gyerekektől, hogy az már felháborító. Hozzátette, hogy Ő nem kíván erénycsősz lenni, tehát a lányos szülőket kéri, hogy fogják vissza a kis hölgyeket. Állítólag a szálláson folyamatosan a fiúk szobájából kellett kizavarni őket. Ugyan mondjátok már, mit tudtak volna ott csinálni? Hatosával voltak egy szobában. Ugyan már!!! Ismerkedtek. Ennyi.

Azért mi, fiús anyukák is kaptunk a képünkre, hogy a fiúk olyan trágárok, mint a kocsisok. "Intelligens családból származó gyerekek nem így beszélnek. Tessék az a kultúra irányában terelni a fiatalembereket."

Az ofő egy ötvenes, Ukrajnából idekerült vaskalapos, régimódi úriember. A baj az, hogy igen erős akcentussal és furcsa szórendben beszél, ami a gyerekek számára mókás, és a háta mögött ki is figurázzák. Lesz itt konfliktus, úgy nézem.

2010. szept. 16. 21:40

laszlozsu!

Félreértetted ez nem a mi problémánk volt én is juciusnak válaszoltam:)

Ma voltam szülőin.Bizony nálunk is felkell kötni ám a nadrágot.

laszlozsu én helyesbítenék, nem ajánlott emelt érettségit tenni hanem 2012-től MINDENKINEK KÖTELEZŐ (aki tovább akar menni) mert a felsőoktatási intézményekbe követelmény lesz.Ezt ma mondták.Azt is mondták nálunk akiknek nem nagyon fog menni a nyelv azokat valszínüleg év végén kilökik mivel jövőre a törit és bioszt csak angolul tanulják és nem tudnak majd haladni ezért kérnek mindenkit szedje magát nyelvből össze.Aztán.Az emelt érettségi angolból akinek meglesz az már egy középfoku nyelvvizsgának felel meg aki mellé töriből és nálunk elméleti gazdaságtanból is megcsinálja persze angolul annak meglesz a felsőfokúja.Szóval ez sem lesz semmi:)

De ne izguljatok azt is megtudtam nem olyan nehéz az emelt érettségi.Össz 60%-ot kell elérni és ez nem nehéz, míg a nyelvvizsgákon minden feladatnál meg kell lenni a 60-nak.

1501. Cilumiluci (válaszként erre: 1500. - Laszlozsu)
2010. szept. 16. 15:08
Nagyon is igazad van,remélem így majd kevesebb lesz az értéktelen diplomával rendelkező fiatal és ezáltal a pályakezdő munkanélküli.Nagyon felhígult az utóbbi években a felsőoktatás sajnos.
1500. laszlozsu
2010. szept. 16. 15:04

Igen Viki, érthető teljesen.

Nem olyan nagy gáz ám ez. Amióta a kétszintű érettségi létezik, azóta nagyon sokan tesznek előrehozott érettségit. Ezt én már most szorgalmaztam a fiamnak, hogy érdemes lesz. Az emelt szintű pedig minimum egyből ajánlott is, hiszen már ma sem olyan egyszerű bekerülni a felsőoktatásba. Értem ez alatt az állami támogatásos képzéseket. Nyilván a pontok többet érnek emelt szintűvel. Komolyabb egyetemekre és szakokra már most sem tudsz a nyelvvizsga és az emelt szintűért járó többletpontok nélkül bekerülni, olyan magas ott a ponthatár.

Az az igazság, hogy nem is árt már megszűrni a felsőoktatásba bekerülőket. Túl sok a semmit nem érő diploma, ezáltal sok a túlképzett munkanélküli, akik viszont nem fognak bármilyen állást elfogadni. Valahol érthető is, hiszen tanult valamit, még ha meg is vette a diplomáját.

Értem ezalatt a költségtérítéses hallgatókat. Merthogy valljuk be, ott kicsit elnézőbbek a hallgatókkal az intézmények, mert kell a pénzük, míg az állami támogatásos hallgatókat pillanatok alatt kivágják költségtérítésre, ha nem úgy teljesít.

1499. Cilumiluci (válaszként erre: 1498. - D6d0a67fc0)
2010. szept. 16. 14:49
Dani nem szeretne ilyen suliboxot.
1498. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1486. - Cilumiluci)
2010. szept. 16. 14:47

A szekrény igy elsőre nem olcsó, viszont ha kiszámolod havonta kb. 10 hóra elosztva, ugye 590 Ft körül van. Az én lányoméknál adják ingyen mindenkinek, borzasztóan örült neki, hogy nem kell mindent cipelnie, atlaszt, tornacuccot, esernyőt bent tart. A tornacuccot nem is hozza haza, csak amit mosni kell, azt is akkor, ha már ott a tiszta. Mi biztosan kérnénk, de hát mi lányok vagyunk!:)

A másik kérdésre, még mi sem tudjuk merre van az előre, de azt hiszem még egy-két évig gondolkodhatnak.

2010. szept. 16. 14:19
Most jött haza a fiam,ma 5-kor szülői,hát elég időben szóltak.
1496. Cilumiluci (válaszként erre: 1495. - Viki021)
2010. szept. 16. 13:47

Köszi,érthető.Nekünk meg kell lovagolni Dani nyelvérzékét ,nyelvtudását azt hiszem.Magyarból jó még matekból is elég jó,kémiát nem szereti,törit igen.

A fiam műszaki egyetemre biztosan nem megy,mert abszolút humán beállítottságú.

1495. viki021 (válaszként erre: 1485. - Cilumiluci)
2010. szept. 16. 13:42

Hát az én fiam nem igazán tudja még.Az biztos hogy az érettségit már megint megváltoztatják.Tegnap voltam szülőin és az ofő mondta.Ez azt jelenti ha pl.műszaki egyetemre akar menni a gyerek akkor pl.matekból kötelező emelt szintű érettségit tennie.Csak úgy kerülhet be fősulira,vagy egyetemre anélkül esélye sincs:(

Azt javasolta az ofő,hogy mivel 5 tantárgyból kell érettségizni lehet előre hozott érettségit tenni a 11.évben.Kémiát,föcit csak 2 évig tanulnak abból akár lehet is.Így nem kell 12.-ben mind az 5 tantárgyra készülni csak 4-re.Ha leteszi valamelyik nyelvből a középfokút akkor az érettségi már sétagalopp.Így marad 3 és abból az egyiknek emelt szintűnek kell lennie.Remélem érthető volt.Ezt 2014.-be akarják behozni,pont mikor a mieink érettségiznek:)

1494. Cilumiluci (válaszként erre: 1493. - Laszlozsu)
2010. szept. 16. 12:19
Szerintem is.Nem lesz.
1493. laszlozsu (válaszként erre: 1492. - Cilumiluci)
2010. szept. 16. 12:18
Hát akkor egyszerű.
1492. Cilumiluci (válaszként erre: 1491. - Laszlozsu)
2010. szept. 16. 12:18
Ő nem akarja hogy legyen ilyenje.
1491. laszlozsu
2010. szept. 16. 12:17

Hát tényleg nem valami olcsó.

Szükség van tényleg ilyen nagyfokú biztonságra?

A sulinkban csak sima lakat van rajta.

No meg kérdés, hogy Dani mit kíván benne tárolni, vagy egyáltalán akar-e tárolni valamit a suliban.

Tesi cuccot úgyis hazahozza, mert ki kell mosni. Rajzfelszerelést egy dobozban tudja vinni, hiszen hetente egy óra csak, ha egyáltalán van.

Télen a kabátját a szék támlájára is rá tudja rakni.

Szóval nem tudom. Én nem rendelném meg, de hát ezt Daninak kell tudnia, hogy mit kíván tőle a suli, aminek mindig kéznél kell lennie, és körülményes hordani.

2010. szept. 16. 11:25
Ez személyre szóló számzáras,kódos,karbantartással.Gondolom ez egy külsős cég.Nem valami olcsó.Szerinted?
1489. laszlozsu
2010. szept. 16. 11:18

Jaaaaaa! Így már értem.

Nekünk automatikusan adtak egy szekrényt 3 gyereknek. Nincs bérleti díja. Gondolom a tiétek személyre szóló.

Itt összebatyuztak 3-an haverok, mindenkinek van kulcsa hozzá, aztán ennyi. Bár nem nagyon tartanak benne semmit a fiaim. Csak a kabát, amíg benn vannak.

1488. Cilumiluci (válaszként erre: 1487. - Laszlozsu)
2010. szept. 16. 11:13

Szekrény más szóval:)

Nálunk bizti a humán irány lesz azon belül is a nyelvek,abban erős Dani.

1487. laszlozsu
2010. szept. 16. 11:05

Nem igazán tudom, hogy mi az a sulibox.

Egyébként az előző kérdésedre válaszolva, még az én nagyfiam sem tudja, hogy merre tovább. Ezért is jó a gimi, hogy lesz ideje eldönteni.

A kicsi fiam a rendőrtisztire akar menni elég régóta. Bár ez még változhat.

Ráérnek még eldönteni.

2010. szept. 16. 09:15

Kaptunk egy papírt hogy 5900 ft/tanév lehet bérelni Suliboxot,szerintetek megrendeljük?

Tegnap a gimi ajtajában már érettségi előkészítős reklámot nyomtak a fiam kezébe.

2010. szept. 16. 09:14
Lányok azt kérdezném tőletek,hogy akinek gimibe jár a gyerkőce,van már valami elképzelés hogy merre orientálódik majd a továbbiakban?Daninak még nem nagyon van.
1484. Cilumiluci (válaszként erre: 1483. - Timejja)
2010. szept. 16. 09:12
Igen,a fiam is láthatóan komolyabban veszi ezt a sulit mint az általánost.
1483. Timejja (válaszként erre: 1482. - Viki021)
2010. szept. 16. 09:12
Szerintem a gyerekek is azon lesznek,hogy kijavítsák mivel sokakat ért rossz élmény ilyen korán és tuti ,hogy azért beijedtek tőle.
1482. viki021 (válaszként erre: 1470. - D6d0a67fc0)
2010. szept. 16. 08:20
Nálunk is van már 1-es,de még nagyon az elején vagyunk.Ki lehet javítani.És ki is fogják.
1481. Cilumiluci (válaszként erre: 1479. - Lili74)
2010. szept. 16. 07:33
A mi sulinkban nincs e napló.
1480. laszlozsu
2010. szept. 16. 06:52

Sziasztok!

Elektronikus napló? Az nagyon jó. Talán itt is lesz, azt az infót kaptuk, hogy fejlesztés alatt áll a bevezetése.

Zsula írására reagálva, ezek azért igen furcsa dolgok a sulitól. Fel kell vetni szülőin a problémákat, hiszen azért íratták a szülők ide a gyerekeiket, mert olyan információt kaptak az iskolától. Mellesleg, ha kommunikációra bejut majd a későbbiek folyamán, akkor nincs nagy baj a tanulással és a jegyekkel, mert az idén is az egyik legmagasabb pontszámmal lehetett oda bekerülni csak.

Alakul ez még, valószínű, ahogy Jucus is írta, most megmutatják nekik, hogy hol van a magyarok istene. Majd csak felveszik a tempót.

1479. Lili74
2010. szept. 15. 23:12
Nagyon tetszik nekem ez az e napló, igaz még csak a fiam jelszavával tudtam belépni, mert nekünk nincs.
1478. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1476. - 480b578442)
2010. szept. 15. 21:20

- Hát nem vigasztaltál meg!

Azt gondolom, h várhattak volna a nagyjegyek adásával egy hónapig, addig minősitsenek, de ne nagyjegyekkel, és amikor már beleszoknak a követelményekbe, utána lehet osztályozni.

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook