Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok! Tudnátok esetleg személyes tapasztalat alapján rutinos és bevált matek felkészítő tanárt ajánlani privátban? 6. osztályos felvételihez kellene. Előre is nagyon köszönöm!
Ezt mondták, hogy várhatóan a vírus a könnyebb célpontokat fogja megtalálni vagyis a még immunizálatlanokat. :(
Vigyázz, addig promózod a Lászlót hogy nagy lesz a konkurencia a fiadnak! 😉
Lányom is megkapta tegnap a 2. oltását. HP, nagy tömeg (bár az első alkalomnál tapasztaltak csak töredéke) kb. 20 perc alatt végeztünk.
Ha már oltás, akkor ezt láttátok? [link]
Jól tetted :) Szimpatikus tanárnő.
Hogy legyen valami sulis vonatkozású dolog is:
[link]
Nekem egyáltalán nem baj, hogy az oltásról sokat diskurálunk itt, de gondoltam belinkelem ezt a cikket amiben az egyik lászlós tanárnővel beszélgettek. Sajnos lányomat nem tanítja, de nekem így "távolról" szimpatikus a tanárnő.
[link]
2. Szputnyik-V után 4-6 hónappal 3.-nak jöhet: Pfizer, Moderna, Sinopharm
Mindenkit ezzel biztattak. Nyilván, ha tudjuk, hogy kb sehol nem fogadják el jobban átgondoljuk.
Nekünk ez csak a nyaralgatások miatt érdekes, aki ott tanul tovább nyilván teljesen más bosszúság..
Hátha még szeptemberre kialakul vmi egyezség. :) Meg a reményhal... :)
Nézd pozitívan. :-) Nem lesz ez olyan vészes. Figyelnie kell a napokat, az biztos és számolni azzal, hogy vasárnap minden zárva van, (kivéve a tesztutca). De maga a mintavétel nem kellemetlen és kb. gyalog 4 perc alatt eljut a kolitól egy Bipához, ahol egyszerre fel tud venni akár 8 tesztet és le tudja adni a mintáját.
Ha nálunk is jövőre lenne esedékes, akkor én sem agyalnék. Most is csak a nehezített utazás miatt. Vagyis nekünk még hagyján, a költöztetést megoldjuk, de a gyereknek kicsit kellemetlen lesz 2 naponta tesztelni. Annyira bíztam abban, hogy nyárra elfogadják a Szputnyikét!! :(
Egyelőre úgy néz ki, hogy nem. Aztán, ha nem lesz tartható a bejárás, akkor majd újragondolja.
Igen, szerintem a Stadionok metrómegállóhoz viszonylag közel.
Köszi a sok koleszos infót, továbbítom őket az ismerősömnek!
Igen, mi is szeretnénk kivárni a módosítottat. Ausztria jövő évben esedékes. Merthogy szerintem is jó a Szutnyik, nem lenne vele semmi gond, csak hát nem fogadják el az EU-ban se Angliában. :-(
Az Újbudaival (többek közt) a Fazekas van szerződésben.
[link]
Bocsi, a linkelt intézmény 14. ker-i.
Ha már említetted, a Lászlóval szerződésben van egy újbudai koli is.
[link]
Veres Pálnéval is.
Igénybe veszitek?
Zuglóban is van több kollégium. Lányom lászlós osztálytársnője is zuglói kollégiumban lakik. Lehet, hogy topgimikből is szoktak lenni zuglói kollégisták.
Mi bementünk megnézni az Apáczai koleszét. Nem tudom, hogy konkrétan melyik gimikkel vannak még szerződve, de Eötvös, Fazekas tuti. Van a honlapjukon egy telefonszám és ott meg lehet kérdezni bármit.
A szűkebb családi körben nálunk sincs e tekintetben kapkodás, a gyerekek is csak most kaptak oltást, illetve a felnőttek is csak pár hete kapták meg a második adag Pfizerüket vagy Astrájukat. Nagyon reméljük, hogy jövőre lesz elérhető mRMS vakcina, mert valószínűleg még szükség lesz rá.
A DNG kolijában ha jól tudom laknak külsősök is. Amennyit láttam belőle nagyon szép, tiszta és a fiam elmondása szerint nagyon odafigyelnek a gyerekekre a nevelők.
Szputnyik után jobb a Pfizer, de pillanatnyilag nem érdemes. Fiam is azt kapott így utánanéztem. 1. még nem telt el 4 hónap a második adag óta (neki) 2. úgy emlékszem Karikó K. 6 hónapra javasolja 3. egy oltás egyáltalán nem biztos hogy elég a zavartalan határátlépéshez mert nincs szabályozva ez a kérdés (se) 4. a Szputnyik alapból jól véd tehát extra védelemre nincs szükség 5. a Pfizer a hírek szerint már dolgozik a módosított, mutánsok (tiszta X-man🤪) ellen jobban védő vakcinán, lehet őszre az is elkészül.
Mi még várunk.
Csak részleges a válaszom, az E5 érintett diakjai az Api koleszaban laknak.
[link]
Talán nem is ajánlott. Őszintén szólva én a szputnyik után a kínait tudnám elképzelni magunknak. Kérdés, hogy ha csak egyet vennénk fel, az mire lenne elég? Mármint Ausztria elvárásait figyelembe véve..
Apáczainak van saját kolesza, de ők is fogadnak külsősöket is, ha van hely.
Ezen kívül vannak független kollégiumok. Nálunk 3 lány is koleszos volt, és nem egy helyen voltak. A google kidob néhány lehetőséget.
Lehet, hogy másnak konkrétabb információi is vannak.
Sziasztok, van egy sulis kérdésem így uborkaszezonban: ismerős keres matekban és nyelvben erős 4 osztályos gimit, ahol kolesz is van. Fazekas, Eötvös, Árpád, István, Berzsenyit ajánlanám neki első körben, de kérdés hol van kolesz? Messze laknak, de ha top suliba bekerülne a leányzó, azért vállalná a koleszt. Nagyon nem vagyok képben ezzel, suliknak van saját koleszuk, vagy van pár kolesz, ahova bárki jelentkezhet? Előre is köszi!
orosz után nem lehet, de kínai után igen. ez az aakció pedig a kínaira vam optimalizálva, mert annál nem alakult ki sokak esetében a védettség.
Igen, az. De utazni nem lehet vele, míg a Johnsonnal igen.
További ajánlott fórumok: