Középiskolai felvételi (beszélgetés)
:)))
Mondjuk érdekes azért, hogy itt a fórumon rajtad kívül kb senki nem is hallott róla, hogy ezek a lehetőségek vannak. Jó a reklámjuk. :)
🙏👍😍✌️
Szia!
Nekem sikerült levezetni az SNI-t a fiáról hetedik félévkor. Ehhez több éven át gyűjtögettük a tanári jellemzése két, a nevtanos pszichológus vélemêényét, illetve magán a ön is ő olyan jól teljesített, hogy kérelmére azonnal levették és BTM-es lett. De ehhez az is kell, hogy ő olyanfajta diagnózist kapott, amire ma már nem is szóltak SNI-t adni. Azóta mondjuk nem kapott se fejlesztést, se a többlet időt nem kértük az írásbelin, a matekon jól teljesített, az az erőssége, a magyart meg tudtuk, hogy olyan lesz amilyen (és arra nem is volt hajlandó készülni, mert nagyon utálja). De minden gyerek más, én nagyon tudtam, hogy mibe kell sok energiát/időt/külön tanárt fektetni ő meg végre jól teljesített nyomás alatt, mert már volt gyakorlata és nem ijedt meg.
:-DDD
Akinomuj a szülői account-tal már megtalálta a szülői e-Learning-et és ugyanazt látja ő is, amit én. :-)
Egyébként amikor nálunk eltűnt ez a cucc, akkor a sulinak fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán létezett ilyen, a Kréta ügyfélszolgálatával kellett lelevelezni, hogy tegyék már vissza légyszi-légyszi...
De most már engem is érdekelne, hogy ki mit lát. :-)))
Amikor belépsz a Krétába, akkor a 3 nagy tábla közül amit írtál is, kattints az "Elektronikus ellenőrzőkönyv"-re, mintha a gyerek jegyeit akarnád megnézni.
Amikor már látod a jegyeket, akkor lesz a gyerek neve mellett ( ahol ki tudsz lépni ) a kis csengő, a boríték és az "e-Learning".
Így sincs semmi? :-O
Sajnos én csak itt tudom ezt kiírni, nincs a honlaphoz szerkesztési jogosultságom.
Csak a szavamban bízhattok.
Igen, igen, ezt lehet, hogy érdemes ki is írni, hogy senki ne kedvetlenedjen el. Már ha ez megoldható.
Én is alig várom az új beszámolókat!
Nem, semmiképp!
A honlap rendszergazdájának sajnos regóta és hosszabban, de mindenképpen csak ideiglenesen mas feladataira kell fókuszálnia.
A beküldések gyűlnek és aktiválásra kerülnek legkésőbb a kora őszi időszakban. Akkor tömeges frissülés várható, szerencsére sokan osztottak meg tapasztalatot, mégha nem is látszik még.
Köszi a türelmeteket!
Most végre megnéztem a dolgokat és tisztán látok: :)
Szóval fiamnál van neki saját krétája, nekem meg gondviselői. Azért nem esett le, mert viszonylag ritkán nézek a jegyeken kívül mást.
Sajnos nekik nincs feltöltve semmilyen digitális cucc meg feladatok. :( Lehet, hogy ez iskolája válogatja.
Krétába belépve nála az e-ellenőrző, digitális kollaborációs tér és a kijelentkezés van. A dig. kollab. térben nincs semmi. Hát ez van.
Mostmár megnéztem a közlönyt, teljesen igazad van!
"2022. február 18. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapot a Hivatalnak.
(A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumba történő jelentkezésről a tanuló közvetlenül is továbbíthatja a jelentkezési lapot a gimnáziumnak, a tanulói adatlapot a Hivatalnak.)"
forrás: Magyar Közlöny 2021. évi 105. száma 2. melléklet a 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelethez
Tudom, hogy még nagyon nyár van, de már be lehet vésni a naptárba az alábbi menetrendet az érintetteknek:
KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI IDŐPONTOK
A középfokú iskoláknak 2021. október 20-ig kell nyilvánosságra hozniuk felvételi tájékoztatójukat, az általános iskolák pedig október 31-ig tájékoztatják a nyolcadikosokat a felvételi eljárásról.
November 16-ig az Oktatási Hivatal közzéteszi azoknak a középiskoláknak a listáját, amelyek központi írásbeli felvételi vizsgát szerveznek. A központi felvételi vizsgára 2021. december 3-ig jelentkezhetnek a diákok.
A központi írásbeli felvételit 2022. január 22-án tartják az érintett középiskolák, a pótló írásbeli vizsgát pedig január 27-én. Az eredményekről február 7-ig értesítik a diákokat.
A középiskolákba 2022. február 1-ig lehet jelentkezni.
A szóbeli vizsgákat 2022. február 22. és március 11. között tartják.
A tanulói adatlapokat 2022. március 21-22-én lehet majd módosítani.
A felvételről vagy elutasításról 2022. április 29-ig értesítik a diákokat.
2022. május 9. és augusztus 31. között az iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást írhat ki.
A középiskolai beiratkozás 2022. június 22-24. között lesz.
A 21-22 tanévre vonatkozó teljes menetrend: [link]
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?