Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, az orosz is vektoros valóban. Tulajdonképpen a Janssen azoknak praktikus megoldás, akik valami miatt nem akarnak két oltással "bajlódni" vagy nem szimpatikus nekik a legújabb technológia.
Igen, csakhogy vektoros után nem érdemes vektorosat adni elvben. És az orosz az - vagy nem?
Azzal lehet utazni. 2 orosz után 1 Pfizer valószínűleg nem lesz elég a védettség igazolásához, kettőt meg gondolom, nem adnak. Kérdés, hogy az orosz után kérhető-e.
Megnéztem, elvileg még néhány helyen foglalható, ha valaki ezt a típust akarja (csak felnőtt, mert ez is vektor alapú). Mondjuk a közölt számokból úgy tűnik, hogy nem olyan nagy a lelkesedés az oltások iránt. Nagyon nyaralós hangulat van. Remélem, hogy az eddig beoltottak sokat számítanak majd és viszonylag normális tanév lesz végre az előttünk álló!
én úgy tudom, hogy oltóbuszokon oltanak (oltottak?) vele, bárkit, aki tudomást szerzett róla és odament, időpontot foglalni sem kellett hozzá. sokan elmentek inkább valamilyen nem túl távoli kistelepülésre, és megszerezték egy alkalommal a védettséget vele - na meg az igazolást is.
A harmadik kínainál mindenképpen jobb. Meg azoknak is előnyös lehet, akik nem akarnak két oltást kapni és még egyáltalán nem voltak oltva. Viszonylag gyorsan meg lehet szerezni vele a védettséget. Egyébként oltanak vele Magyarországon, csak éppen külföldi lakcímmel rendelkezőket. Amivel nem lenne baj, ha a helyiek is választhatják.
Ajánlás van még csak ha jól tudom.
Cikk végén található.
[link]
Harmadik oltásnak kaphatnak Johnson&Johnson vakcinát az érintettek? Vagy azt Magyarországon csak külföldi lakcímmel lehet megkapni?
Nálunk is megvolt a 2. oltás kedden. Reggel oltás, délutántól másnap délig rossz közérzet, azóta virgonc a gyermek. Ismét a Dél-pesti Centrumkórházban voltunk. Fél óra alatt megvolt minden. Nem volt hosszú sor. Parkolás utcán, vagy 500 Ft-ért a kórház területén.
És jó lesz mert össze tudod majd hasonlítani ès fogsz tudni tanácsokat adni. Igy egy személyben két suliról lesz véleményed:)
Nagyon nagyon izgi!
Izgi :) Na nem az oltás, hanem a várakozás a gimire :)
Azóta az ikrek is megkapták az emlékeztetőt is, mind2x Bókay, nem volt vészes, de ott nincs nagyon hely bent ezért főleg az utcán van sorakozó. Fèl utcával lejjebb nagy parkoló, utána egy előadóteremben lehet leülni. Mi amúgy nyaralunk pont jelenleg. Minden egyes beszélgetés: vajon milyen lesz a gimi, vajon milyen lesz a gólyatábor.
Mi eleve azt választottuk volna, mert az van közel, de akkor nem volt arra a péntekre időpont, csak a Heim Pálba. Nekünk meg az edzőtáborok miatt fontos volt ez a péntek.
Én ezért írtam múltkor, hogy akinek nem kiesős, válassza a Bethesdát. Bár mi mindkétszer bkv-ztunk, de úgy is jól megközelíthető.
Örülök, hogy nektek is gördülékenyen ment.
Igen, ott és azzal szemben is viszonylag jó esély van megállni, de ha mégsem, akkor a mellette lévő két utcában biztosan van sok hely.
Konkrétan a bejáratnál tudtunk megállni :-)
És még parkolni is egészen könnyű a Bethesda közelében. :)
Mi ma voltunk második oltáson Heim Pál helyett a Bethesdában. Parkolástól számított 5 perc múlva már vártuk az oltás utáni 15 percünket. Ég és föld a két hely :-)
Nálunk kedden délelőtt kapták a 2. oltást. A 15 évesnek meg sem kottyant, a 12 éves másnap kicsit bágyadtabb volt, akkorra lett hőemelkedése. Délutánra már teljesen jól volt. Ma már kutya baja.
Hogy vagytok? Átmeneti volt csak, ugye?
Bár már nem vagyok gyerek de nekem is kb 2 nap múlva lett lázam hőemelkedésem ugyan nem a 2. hanem az első oltás után és én oroszt kaptam. Viszont a 2. oltás után rögtön jelentkezett a hőemelkedés/láz.
Ezzel egyet tudok érteni. Tény és való most megyek gimnáziumba, de nálunk általánosban hatodikban volt egy külön osztály (nívó), ami a fő tantárgyakat, tehát magyar, töri, matek, természetismereti tárgyakat külön tanulta, az évfolyam legjobb 18 tanulója. Tény, hogy én nem egy nagyon élvonalas általánosból jöttem és hát, még ők is elég közepes gimikbe jutottak be, de attól még volt egy fajta motivációs erejük.
Szerintem tök normális. Nekünk anno a dokink azt mondta, hogy az oltás utáni héten bármikor reagálhat a szervezet hőemelkedéssel, lázzal. A fiamat tegnap reggel oltották. Neki csak a feje fájt ma egy kicsit - de az sok ismerősömnek fájt az időjárás miatt. Szóval ki tudja, hogy ez most az oltás vagy neki is az időjárás kavart be. A haverja tegnap délután kapott oltást és ma délben lett lázas.
Sziasztok! Második oltas után 2,5 nappal láz volt valamelyik gyermeknél? Kicsit aggódom hogy most akkor miért lett ez nálunk??eddig minden ok volt.köszi.
Jaja. Áltsuliban én is úgy gondoltam, hogy menjen a gyerek versenyezni, kellenek a trófeák a felvételihez. Talán így is volt. Minél több van, annál jobb. Csórikám meg ment is szorgosan.
Gimibe kerülve aztán senki se késztette/nevezte versenyre. Magától meg esze ágában sem volt utana járnia, hol indulhatna, nevezni meg végképp nem. Így volt jó. :-)
De a versengős szellemiség sztem nem azt jelenti, hogy hányan járnak versenyekre, hanem hogy adott gyereket zavarja, frusztrálja-e, ha sokan jobbak nála az osztályban, vagy épp inspirálja, vagy totál nem érdekli :)
És az volt a kérdés, hogy a top sulikban melyik ritka ezekből és melyik gyakori.
Tény egyébként, hogy fiam iskolájában a hatosok sokkal igyekvőbbek voltak, úgymond stréberebbek, "túlmotiváltabbak", a közös óráikon. A matekos osztály felettébb laza volt, ezzel együtt az ő érettségi átlaguk lett a legjobb tudtommal az évfolyamon.
Ez így van, az ideális esetről beszéltem. Sokszor került már szóba, hogy melyik gyerek szeret nagy hal lenni kis tóban, meg kis hal lenni és elvegyülni, nyilván akkor teheti meg, hogy válogat, ha olyan felvételit ír. Meg a top hatosztályosokat próbáltam árnyalni a versengős szellemiséggel kapcsolatban.
Nagyon igaz. Ráadásul külső benyomások, mások elmondása alapján választ a legtöbb gyerek, család. Azt előre nem lehet tudni, hogy egy jónak tűnő iskola valóban jó lesz-e a gyerek számára, szeret-e majd odajárni (hiszen azt sem lehet tudni előre, hogy milyen osztályközösség alakul majd ki és kik lesznek a tanáraik).
"Nagyon fontos, hogy a gyerek a személyiségének legjobban passzoló suliba menjen."
Ideális esetben, ha a tanulmányi pontjai és a felvételi eredménye lehetővé teszi egyáltalán a válogatást.
További ajánlott fórumok: