Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Oh, köszi, de nem csak a nemzetközi számít_ Cambridgeben is számon tartják a bázis iskolákat és így el tudják helyezni a jelentkező diákokat ez alapján is már az interjún - Fazekas, Radnóti, illetve a Milestone intézet is a listájukon szerepel. Oxford jóval nehezebb ( még egy plusz írásbeli teszt is van - és szóbelire is kevesen jutnak be). Oxbridge esetében pedig csak az egyikre lehet egy időben jelentkezni (okt 15-ig , más UK egyetemekre a hat idő jan 15.)
Én a full ösztöndíjjal kapcsolatban kérdeztem és nem a felvételivel kapcsolatban, nagyon sok diákot ismerek, akik nyelv vagy humán szakra kerültek be, a lányom is eljutott a dupla intejúig, írásbeli és PS alapján HSPS szakon, végül nem kapott offert - más kérdés, hogy most a legjobb helyen van társadalomtudományi vonalon.
Egyetértek.
Bár a sport bevételének nagyobb része ott sem a jegyek, hanem a kapcsolt áruk (licenszek, illetve reklámbevételek - gyakran egyéni szerződésekkel). De a kapcsolt árukat is megveszi valaki, ugyebár.
Azért külföldön nem élnek/keresnek rosszul a kutatók, igaz, ott is többet kapnak a sztárfocisták (de azok néha el is találják a labdát szemben a mi fiainkkal).
Mondjuk a Bundes Ligában, Olaszo, UK-ban olyan bajnokságok vannak, amit érdemes nézni, sokan váltanak rá (nem olcsó) jegyet, ezért kitermelik. Ott a cirkuszért fizetnek, ezért nem is sajnálom tőlük. Itthon azért fájó, mert adóbevételből pénzelik őket, mert a stadionok kongnak az ürességtől, és azokat z adóforintokat jobban is el ehetne költeni (a Köz javára).
A pénz valahol jelzi a megbecsültséget - a fizető kereslet (a nagy tömegé) oda megy. Azonnali örömforrás, ha a "mi fiunk" szerepel jól, azonosulnak vele.
A tanítás, kutatás meg nagyopn ritkán ad alkalmat ilyesmire. Tudom, hogy kivételesen volt egy "Katalin asszonyság", akire büszkék lehettünk, de ő is hol, mennyi munkával és mennyi idő után lett közismert és milyen véletleneknek kellett összejátszania hozzá. Ha ez a járvány nem lett volna, lehet, sose ismerjük meg. Pedig nem dolgozott volna kevesebbet vagy rosszabbul.
Ja, hát nem keveset kérnek érte:-)
Hát, kár, hogy nem focistának mentem:-D
Igen, ez két különböző eset. Ha még hiányzik egy vizsga/valamennyi kredit, akkor nem lehet meg az abszolutóriuma.
Viszont van olyan, hogy abszolvál valaki, de még nem adja le a diplomadolgozatát vagy leadja, de még nem tud/akar záróvizsgára menni. Az előbbinél fel kell venni egy aktív félévet, az utóbbinál nem (kellett korábban, hogy most mi van, azt meg kell nézni, akinek ez szükséges).
Nos, a legjobb öt nem brit közt kell lennie...
Igen, a foci az, amiben van pénz. Egyik legismertebb focista nyaralója van a társasüdülőnk szomszédságában. Még az unokáinak sem lesznek anyagi gondjai.
Közgáz egyetem (WU) felvehető létszám:
Angolon kb. 240 fő,
Németen kb. 2800 fő.
Van ugyan angol nyelvű alapképzés, de oda tényleg a krém jut be.
Ha vki külföldre (is) kacsintgat, az nagyon tervezze meg, mikor nyelvvizsgázik. Általánosságban a jelentkezést megelőző két évben szerzett nyelvvizsgát szokták elfogadni, ha régebbi, akkor ismétlésre lehet szükség = drága és nem biztos, hogy van idő újrázni.
Mi megszívtuk, ti (mindenki más) legyetek körültekintőbbek, ilyen esetben nem előny a 9.-ben kipipált felsőfok.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?