Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szóval akkor nem csak lokál, hanem ilyen messzire is elmerészkedik. Pedig nekem úgy tűnt, mintha mindig ott kóvályogna a Radnóti környékén. De ezek szerint utazgat a városban. Mi a buszmegállóban legfeljebb arrébb megyünk, az utcán kikerüljük, de egy tömött villamoson ez nehéz.
Két nagy szatyrot nem láttam, mert a villamos egy másik részén állt, de a többi az stimmel.
Tényleg? Egy vékony, alacsonyabb termetű emberke, rövid, ősz hajjal, de nem öreg, olyan középkorú lehet. És mindig van vele két nagy szatyor. Ő lehetett?
Szerintem vele találkoztam a 4/6-oson, ott is már egy csomóan rászóltak, hogy hagyja már abba, de ugyanúgy folytatta.
A Radnótinál van egy lokál őrült (mi csak így hívjuk), aki hangosan ordibálva káromkodik halandzsa nyelven a lámpaoszlopnak, buszmegállónak, fának (de tényleg, olyan, mintha folyamatosan szidna valakit káromkodva). Még mindig ijesztő, főleg a gyereknek, bár egy év alatt azért már hozzászoktunk. Folyamatosan terrorizálja a virágokat, kukákat, fűszálakat:-)
Sajnos. Reméljük egyszer majd erre is nyújt megoldást a gyermekvédelmi törvény.
Hát igen, sajnos erről beszélek.
És elég csak egy ici-picit később hazamenni, rá sem ismersz a szokott útvonaladra. Én 3-as metrón járkáltam, nem a legluxusabb vonal, de mivel pl. jegy nélkül nem jutsz be, viszonylag normális volt az utasközönsége. Egyszer egy esti repivacsora miatt később, de nem nagyon későn, úgy fél 9 felé mentem haza. Tanúja lettem, ahogy két férfi összeverekedett és kés is előkerült (de végül szerencsére nem használták). Elggé megijedtem, azelőtt ilyet nem tapasztaltam, úgy látszik, este 8 után már egy másik világ utazik. :-(
Csepelen a közbiztonság az borzalmas. Mármint az általános iskolám mellett ott ültek a random alkoholista drogosok, akik egyfolytában ordibáltak meg veszekedtek egymással. Az egy olyan környék.
Én a XI. kerületben dolgozom, elvileg jó környék, drága lakásokkal, szép házakkal, teniszpályával, stb. DE. A tízemeletesek előtti és mögötti szépen felújított parkok tele vannak hajléktalannal, rossz arcú emberekkel, a padokra nem járókelők, kismamák ülnek le, hanem ők élik mindennapjaikat. A kis bekötőúton a munkahelyemig van egy átmeneti- és munkásszállás, hát ott aztán mindenféle ember van. A szép, új házak, kulturált irodaházas övezet közepén. Sűrűn szoktam a hátam mögé nézegetni, nálam a laptop, stb., mert ha olyan társaság jön mögöttem, inkább megállok, beállok a szomszédos irodaházak dohányzó, szünetét töltő alkalmazottai közé, amíg el nem mennek mögülem, és onnan a kihaltabb részt inkább ezután teszem meg. Szóval minden kerületben van minden.
Nem tudom, ti hol járkáltok, de ha én gyalog (értsd: tömegközlekedve) járok-kelek Pesten mindenhol bele lehet futni gyanús, büdös uzótastársakba. A Kálvin téren, a Corvin negyednél, az 1-es villamoson szúrtak, nálunk az 50-esen késeltek (fényes nappal, diákokat kísérő tanárt!), tehát ez alapján eménytelen lenne iskolát választani. Viszont mi emiatt hurcoljuk őket gyakran kocsival, a nagy jogsi szerzése folyamatban, bár van, aki elítél minket emiatt, de nem érdekel.
Igen, jól emlékszel:-) Ketteskénk fut neki idén a nyolcosztályos írásbelinek. Még szokom a gondolatot...:-)
És az a kb. 5000 különbség is csak az első napon írók száma, jó lenne látni, hogy összesen a 2 pótnappal együtt végül hányan írtak, és hogy alakultak a statisztikák a teljes számra vetítve.
Akinek a gyereke idén 18 éves, az mentse le a naptárába a következő dátumot: 2021. október 12.
Miért is?
Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte, 2021. október 12. és 2021. október 26. között lebonyolítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja fedezhesse fel Európát. Ezúttal 60 000 utazási igazolványt fogunk kiosztani!
Valamelyik EU-ország 18 éves állampolgára vagy? Ha igen, jelentkezz a DiscoverEU pályázatára, és utazd be Európát!
A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) felfedezheted Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait. Minden évben két pályázati fordulót szervezünk. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.
A DiscoverEU uniós kezdeményezés alkalmat nyújt a 18 éves európai fiataloknak arra, hogy – élve az EU-n belüli szabad mozgás lehetőségével – felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és új barátokat szerezzenek a kontinens különböző szegleteiben. A DiscoverEU keretében tett utazás hozzásegíthet ahhoz is, hogy magabiztosabbá, önállóvá válj, és más kultúrákat megismerve szélesebb látókörre tegyél szert. Ezek a tulajdonságok egész életed során hasznosnak fognak bizonyulni.
[link]
Van kb. 5000 fős különbség az összes dolgozatírók számában. Nem látom ez miből ered, de hátha valaki érti.
Igen, ez az 54 ezres verzió.
Nem tudom.
[link]
Ezt is nézted?
Én a héten többször is átjöttem az Örsön, és jelentem, változott a helyzet. Ma 10 rendőr volt a tér 3 pontján, közülük 4 készenlétis. Csend, rend és nyugalom volt. Nagyon remélem, hogy ez így is marad, mert szeptembertől tényleg diákok, gyerekek is fognak arra járni. (És persze mindenki más érdekében is.) Úgy látszik hatott a cikksorozat. Remélem, nem csak átmeneti jellegű lesz ez az intézkedés.
Réka statisztikájában, ami a kb. 90%-os feldolgozottság alapján készült, aszerint 3 db 98 pontos volt, és ennyi.
Köszi! Ezen már látszik, hogy volt 49 és 50 pontos magyar is a nyolcadikosoknál. :-)
De nem értem, hogy ha ez csak az első nap statisztikája, akkor hogy lehet több, mint 60 ezer dolgozat, az oktatási hivatal 90%-os feldolgozottságújában meg 54 ezer akárhány...
Nem tudom pontosan hol nézed de oszlopdiagrammon az egy db 98 pontos nem lesz látható, a többiek túl sokan vannak hozzá képest.
Amúgy ha 98 pontost írt volna az enyém akkor nem igazán érdekelne hogy látszik-e a statisztikában. :) Megírta, bejutott (nyilván) oda ahová szeretett volna, ez nem elég jutalom?
[link]
Itt nem írja hogy ne lenne 100%-os a feldolgozottság. Igaz ez csak az első napon írottakat elemzi. Lehet hogy a 10% írt a pótnapon?
Nem tudom, hogy szokták-e, de remélem, hogy igen...
Már túl vagyunk rajta, csak érdekelne, hogy lett-e idén 98 pontnál több valakinek. ;-) Mert én tudok egyről, és nem látom, hogy tartalmazná a statisztika...
És ha annyit írt, megérdemelné, hogy ez látható legyen. :-)
Én, aki minden hétköznap reggel és délután szállok ki a metróból és megyek keresztül az aluljárón, még soha nem hallottam kiabálást, nem láttam ütlegelést "csak" fura figurákat. Ettől függetlenül valós jelenség lehet, ezután jobban oda fogok figyelni.
Varosligeti kéttannyelvű?
És fel szokták tenni a 100%-ost is? Bevallom eddig nem kísértem figyelemmel ezt.
Szerintem nagyon nagy meglepetéseket nem tartalmazhat a hiányzó 10 %. Most futtok neki, azért érdekel?
Nem, az írásbelin elért pontszámok érdekelnének. Mert az ha jól látom, még a statisztikájukban is csak a több mint 90%-os feldolgozottságot mutatja. :-(
Tudom, dolgoztam a 32-esek terénél. Szerintem az a környék vállalható. Amúgy a Jedlik vidéke se nagyon gáz, a suli rendben van de a csepeli/erzsébeti buszokat ha tehetem kihagyom. Persze lehet hogy valamiért én fogom ki mindig szerencsétlenül.
Pontosan mire gondolsz? Utolsó bejutók rangsorszámai? mert az már jó ideje fent van. Vagy valami más statisztika érdekelne?
További ajánlott fórumok: