Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

4115. Kata666 (válaszként erre: 4068. - Linksys101)
2013. febr. 5. 22:40
Szia, olyan, mintha én írtam volna! Az én lányom is végig kitűnő volt, több dicsérete is van, kerületi versenyeket nyert (matek, nyelvtan, német), és most ő is 66 pontos felvételi írt. Ő két napig nem is akart beszélni velünk, csak sírt. És mi is a Madách miatt, valamint a Veres Pálné miatt izgulunk, hogy egyáltalán behívják szóbelizni. De ha be is hívják őket, nem lesz nekik nagyon nehéz behozni a többiek előnyét? Mármint akik jobb központit írtak, és szintén kitűnők. Egyébként melyik tagozatra jelentkeztek a Madáchba?
4114. pagoto
2013. febr. 5. 22:24

Ezen a linken tavalyi adatokat lehet megnézni.

Ott vannak a hozott pontok, majd az írásbelin elért eredmények is. Ez sem azt igazolja, hogy egy jó tanuló gyermek jó felvételit kell, hogy írjon!

[link]

4113. knorae
2013. febr. 5. 17:21
Veres Pálnéban volt valaki ma eredményért?
4112. pagoto
2013. febr. 5. 17:09

Nem lesz nagy létszámú a gimis osztály...

[link]

4111. Mosoly30
2013. febr. 5. 14:44

Egyet értek azzal, hogy nem mindegy milyen általános iskolából megy a gyerek tovább. Hisz órási különbségek van iskola és iskola között. Egy erős suliban a hármas egy gyenge suliban lehet ötös.

Az az igazság hogy tanítónak tanárnak születni kell(ene)!

Mire számíthatunk persze tisztelet a kivételeknek, ha a tanító képzőbe a legalacsonyabb a ponthatár. Akik máshova nem kellenek azok alapozzák meg a jövő generációit.............

4110. orchidea1971 (válaszként erre: 4109. - Calella1)
2013. febr. 5. 13:48

Szerintem meg egyáltalán nem mindegy milyen iskolából jön a gyerek. Az a település, ahol én élek rendelkezik általános iskolával, de meg kell nézni az összesített adatokat ( a 8.-os gyerekekből - 91fő- csak 8 -at vettek fel gimnáziumba,59-en pedig szakmunkásképzőbe jelentkeztek múlt évben,minősíthetetlen eredményeket érnek el az országos kompetenciaméréseken évről -évre.

A számok és grafikonok magukért beszélnek. Sok iskola a honlapon is feltünteti a kompetencia mérések eredményeit, és azt is hova- hány gyereket vettek fel tőlük. Azt gondolom ez minősíti az iskolát.

Ha hiányzik az alap, nincs mire építeni!!!

4109. calella1
2013. febr. 5. 13:18

Komolyan mondom nem értelek titeket szülőket!

Első és legfontosabb! Ha a gyerek becsületesen készült (ez nem azt jelenti, hogy ült és nézett ki a fejéből a délutáni szülők által befizetett felvételi előkészítőkön!, hanem otthon a netről letölthető rengeteg eddigi matek és magyar felvételit átnézte, megoldotta!!!) és Ti segítettetek neki, ha elakadt akkor teljesen mindegy mennyit írt a gyerek, akkor, abban a pillanatban annyira volt képes. Lehetett vizsgadrukk, egy rossz passz... mindegy akkor is megérdemli a dícséretet, hiszen küzdött érte. Más gyerek is ugyanezt a feladat-sort írta, tehát más is ronthatott!

Az, hogy valaki a kitűnő tanuló gyerekétől maximális pontszámot várt és most döbbenten a sulit hibáztatja nem vall túl okos gondolkodásra.

Én azt vallom mindegy a gyerek milyen suliból jön, mindegy milyenbe megy... Ha akar akkor tud tanulni!

4108. hősanya (válaszként erre: 4107. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 13:00
gigimimi, írtam privátot neked!
4107. gigimimi (válaszként erre: 4105. - Hősanya)
2013. febr. 5. 12:51
Megnéztem a GYIK weboldalát, szimpi a polihisztor alkotókör. Mekkora gyerekek járnak oda? Jól érzi ott magát? Megkérdem a lányomat, lenne-e kedve. Bár kedve lenne, csak nagyon macerás a beutazgatás a városba. A lányom a Pesti Rajziskolába jár, a Szentkirályi utcába, szombatonként.
4106. linksys101 (válaszként erre: 4079. - Lombosfa)
2013. febr. 5. 11:45
Komolyan? Ez nagyon jó hír!!! Köszönöm!!! :)
4105. hősanya (válaszként erre: 4103. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 11:41
A GYíK műhelybe jár, Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti műhely, fent van a Várban a Nemzeti Galéria épületében. Többféle csoport van, ő a polihisztor alkotókörbe jár keddenként, mindenféle technikákat próbálnak ki, most épp olajfestékkel másolnak a galériában egy-egy kiválasztott festményt, aztán rézkarc, linómetszés, saját maguk kevernek temperát és azzal festenek, stb, mindenféle technikát kipróbálnak. Én is jártam gyerekkoromban (meg utána rajzos gimibe) :-) Van külön szobrászkör is, sokminden. Heti egyszeri, de nekünk most ugyse fért volna bele több az idejébe, ezt meg imádja. [link] Rajzolni hova jártok?
4104. virgilius (válaszként erre: 4102. - Majorita)
2013. febr. 5. 11:40
Nem sajnos, távolabbi ismerős a 8-asba jár oda. De úgy rémlik, eléggé versenyistálló-híre van. :)
4103. gigimimi (válaszként erre: 4100. - Hősanya)
2013. febr. 5. 11:21
Megkérdezhetem, milyen képzőművész műhelybe jár? Az én lányom csak rajzolni jár, de esetleg érdekelné más művészeti ág is.
4102. majorita (válaszként erre: 4090. - Virgilius)
2013. febr. 5. 11:16
Szia Virgilius, tudsz valami konkrétat a Veres 4 évfolyamos képzéséről?
4101. virgilius (válaszként erre: 4100. - Hősanya)
2013. febr. 5. 11:06
Mi ezért is nem megyünk most hatosztályosba, mert csak hunmános vagy reálos van, sima nincs. Legalábbis a közeli sulikban. A fiamat meg tényleg minden érdekli, egyformán. Ez a tehetséggondozós a Rákócziban jó lenne neki tulajdonképpen ebből a szempontból, de nem igazán szeretnénk a Rákóczit. Inkább érjen még a dolog.
4100. hősanya
2013. febr. 5. 10:46

Nyilván ha elkezdik és szeretik, akkor nem vándorolnak mrá sulin belül, de Rákócziban nekem eleve mondta ighelyettes, hogyha elkezdi a reált, ami 6 osztályos matek-fizika, és utána mégis biológia tagozat érdekelné (mert eddig a reálos mat-fiz illetve biologia kémia elágazás volt 8-ban, addig vegyes, msot meg sima matek-fizika lett, enyémet meg természetismeret is uyganugy érdekli), akkor átjelentkezhet (persze ugyanugy felvételizni kell). Azért ha belegondoltok, ez a sulinak alapból nem jó, mert az uj helyre mást is felvehet, a régi osztályába meg nem kerül be helyette más 9-ben, szóval elveszit egy gyereket... Mégis mondta magától, hogy lehetséges.

Egyébként nekünk is nehéz a választás, mert ki tudja 2 év mulva mi érdekli még jobban, például ő is kis művészlélek a reál mellett, jár képzőművész műhelybe (mondjuk műszaki pálya belüvésével nagyot nem tévedhetünk, oda kell rajz is), meg sportol is , versenyzik, de közben egy reálfejű, matekos, meg természetismeret, földrajz minden reál tárgy érdekli... Ilyen szempontból legjobb lenne sima 6 osztályos, de akkor meg tagozatosodni majd nem tud már, csak 11-12-ben érettségire készüléskor...

4099. virgilius (válaszként erre: 4098. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 10:34
Nem tudom, szoktak-e sulin belül vándorolni, ha már egyszer elkezdik a hatosztályost, pláne ezt a tehetséggondozóst, mert azért ez jónak ígérkezik. A családban az egyik unokatesó a családban most kezdte a rajz tagozatot a Rákócziban, nekik is nagyon tetszik.
4098. gigimimi (válaszként erre: 4097. - Virgilius)
2013. febr. 5. 10:26
Igen, ezért is célozzuk be a Rákóczit, bár a 6+1 évfolyamos változatát. Talán így is közel kerülhet a tűzhöz. :-) Ismerősök dicsérik a rajztanárt.
4097. virgilius (válaszként erre: 4096. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 10:18
Hát igen, végül is inkább. Viszont a Rákócziban van rajz tagozat, de csak 4 osztályos változatban. De az nagyon jó ott.
4096. gigimimi (válaszként erre: 4095. - Virgilius)
2013. febr. 5. 10:14
A Kodály inkább a zenével foglalkozik, már amennyire a weboldaluk alapján leszűrtem.
4095. virgilius (válaszként erre: 4093. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 10:01
Akkor nektek is jó lehetne a Kodály a Marczin, nem? Az én lányom oda vágyik. Igaz, annak a gimije is csak 4 illetve 5 osztályos, de van általános része is.
4094. Audrey42 (válaszként erre: 4091. - Orchidea1971)
2013. febr. 5. 09:49

Kedves Orchidea1971!

Sajnos mi a magyar tanárnővel állunk így, mint ti a matekkal. Ő összesen egy feladatlapot íratott meg a gyerekekkel a felvételi előtti pénteken :-(.

Ennyi volt a felvételire való felkészítés...

Sajnos nekem csak nem rég tűnt fel, hogy a lányomnak igen komoly hiányosságai vannak magyarból, és ez most megbosszúlta magát. Nagyon szomorú vagyok, mert ő is nagyon komolyan készült a felvéteire, és nagyon nagy csalódás neki ez a 67 pont.

4093. gigimimi (válaszként erre: 4090. - Virgilius)
2013. febr. 5. 09:45
A Veres 8 és 4 osztályos gimi, mi 6 osztályosba mennénk. Mellesleg oda nem szívesen adnám a lányomat. Az Árpádot megnéztem, nagyon reál a suli, a lányom pedig humán beállítottságú. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nem is tetszett, de ez az én szubjektív véleményem.) Ügyesen rajzol a lányom, különórákra is jár, a tanár nagyon dicséri. Ha kitart a tehetsége, a Képzőművészeti Egyetem lenne a végcél, de majd meglátjuk. Addig is valami humán sulira lenne szükségünk, ahol támogatják a tehetségét.
4092. Audrey42
2013. febr. 5. 09:42

Sziasztok!

Én eddig csak figyeltem a kommenteket, és örülök, hogy rátok találtam. Nekem is csalódás lett ez a felvételi. A lányom szintén kitűnő tanuló volt végig (hatodikban osztály első, egy elég erős suliban)Most a matekot megírta 35 pontra, de a magyart nagyon elszúrta 32 pont lett. Hatodikban még helyesíró versenyre járt, most meg 3 olyan nagy hibát csinált a fogalmazásában, hogy azonnal 0 pontot kapott arra a részre. Mi is a nyelvi tagozatokat preferáljuk, elsősorban a Szent István nyelvi-kommunikációs szakát, aztán második a Veres Pálné. Szerintetek mennyi esélyünk van ezekbe a gimikbe bekerülni???

Én mindenkinek drukkolok, hogy sikerüljön az áhított szak!

2013. febr. 5. 09:39

Minden gyerkőcnek és szüleiknek is gratulálok!!!

A fórumon nyilatkozó szülők szinte mindegyike azt írta, hogy gyermeke szorgalmasan tanult és készült a felvételire, de az írásbeli eredmények nem túl jók lettek.Lehet keresni a hibát a gyerekekben a felvételit összeállítókban, DE én inkább a pedagógusok felkészültségét ill. felkészületlenségét firtatnám.

Ahova mi járunk, két éve, egységesen a szülők követeltük az igazgatónőtől, hogy új tanárt biztosítson matematikából, mert sem szakmailag, sem pedagógiailag nem üti meg a mércét. Több szülői értekezlet és petíció után sem tette meg.A gyerekek 70-80% magántanárhoz jár, ebben a félévben az osztályfőnök segítségével, egy neves gimnáziumi matematika tanár készítette fel a gyerekeket a felvételire / jutányos áron/. A matematika tanárjuk összesen két tesztet íratott velük, az előkészítő órákra pedig be sem ment!

Tehát, ha a szülőnek nincs pénze, vagy matematikai rátermettsége és ideje, hogy a pedagógus helyett megtanítsa az anyagot, akkor lehetősége sincs a gyereknek, hogy jobb iskolába kerüljön.

Lincs hangulat uralkodik a szülők között, mert a matematika tanár veregeti saját vállát és fényezi magát az igazgatónőnél az elért jó eredmények miatt.

Ha esetleg pedagógus is van a fórumon, nem akartam megbántani őket.Vannak, igazán a hivatásuknak élő tanárok is.

4090. virgilius (válaszként erre: 4089. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 09:26
És esetleg a Veres Péter Békáson? Nagyon dicsérik. Vagy az Árpád Óbudán?
4089. gigimimi (válaszként erre: 4088. - Virgilius)
2013. febr. 5. 09:20
Pomázon lakunk, úgyhogy ez is erősen behatárolja a választást.
4088. virgilius (válaszként erre: 4087. - Gigimimi)
2013. febr. 5. 09:17
Szia! A Rákóczi tényleg nem annyira erős, de a Városmajori igen. Nekünk is ezek a legközelebbi sulik, meg a Móricz, de igaziból egyik sem szimpatikus. A Toldy az lenne, de az meg talán túlságosan is húzós. A gyerekeim elég komolyan zenélnek, ezért nekünk majd szóba jön a Kodály is. Ti is errefelé laktok?
4087. gigimimi (válaszként erre: 4083. - Szubika)
2013. febr. 5. 08:52
Köszi a választ. Nem merem túl erős iskolába iratni a lányomat, nem akarom, hogy úgy járjon, mint én. Általános után bekerültem egy versenyistállóba, ott már korántsem tudtam úgy teljesíteni, mint korábban, leromlottam, nagyon utáltam. Remélem, egy közepes gimiben is elérhet jó eredményeket a gyerek, ha akar. (Talán egy kicsit marad ideje a hobbijaira és a sportra is egy ilyen suliban.) Így is nagy váltás lesz a régi sulijához képest.
4086. szubika
2013. febr. 5. 00:04

És még zárójelben: Bocsánat, hogy ennyire túltengek, de nem bírom magamban tartani, hogy fel nem foghatom, hogy mi szükség erre a gyereknyomorító megpróbáltatásra.

A kőkemény gimnáziumokba régen is nehéz volt bekerülni, a középiskoláknak régen is megvolt a maguk kialakult sorrendje, és mégsem kellett stresszelni a 14 éves srácokat ezzel a procedúrával.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook