Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A kívánatos iskoláknál már nézegettem, de ilyet először látok. Konkrétan:
helyek: 15, jelentkezett: 70, felvettek 12-őt, de a legalacsonyabb rangsorszám 48, akkor mi történt a 49. helytől? Ha van elég jelentkező, akkor sem biztos, hogy feltöltik a helyet?
Köszönöm, máris nézem. :)
Szóbeli biológiára már erősen készül... így én is. Ha elakadnál, kérdezz bátran az izomsejtek fajtáiról. ;)
Üdvözöllek a csapatban!
Amit tudnék javasolni neked az a VI. kerületi Szinyei, mi ott írtuk a felvételit és voltunk nyílt napon is, elég jó suli és van biológia kémia tagozat, ami kifejezetten az orvosit célozza meg, bár ebből van szóbeli felvételi
Szervusztok!
Eddig csak olvastalak benneteket, most már ötletet szeretnék kérni.
A fiam Anyuci73 gyermekével karölthetne, én meg vele... :)
Hatalmasat javított az elmúlt évben, hatodikban még alig hármas átlagát felhozta mostanra 4,6-ra, most már tényleg magától és szorgalmasan tanul... de ez pontokban azért visszafogottan látszik. :)
59 pontot írt (matek 27, magyar 32), és 40-et visz... és állatorvos akar lenni kicsi kora óta.
Budaörsiek vagyunk, ő a II. Rákóczi vagy a József Attila biológia tagozatát szeretné, és most szontyolodik... ilyen pontokkal az elmúlt években nem lett volna esélye.
Van ötletetek olyan gimnáziumra, ami neki való és számunkra aránylag könnyen megközelíthető? A Budai Középiskolát mi látogattuk nyílt napon, szó szerint kifordultunk... oda nagyon nem.
Köszönöm! :)
Keresztfiam (8 évfolyamos) 40 magyar, 36 matek. Még nem tudjuk hányadik, de nagyon bizakodunk! :)
Ti hol írtátok?
sajnos nem, de én úgy vagyok vele, hogy ha behívnak szóbelire az akkori benyomás fog dönteni sok mindenről
mi még a Veres Pálnét is bejelöljük
jaj ne is mond!!!!
annyira jó lenne, ha valakivel együtt "bandázhatna" útközben :-)))
lehet, hogy már sírnék ha nem hívják be szóbelire :-)))
bár attól, hogy esetleg az Apáczaiba jut be még mehetnek együtt, egymás mellett van majdnem!!!!
:-))))))))))))))))
nekünk 121 van az Eötvös számítás szerint, félek ez nem is lesz elég, de a remény hal meg utoljára.
mi délről jövünk, ti?
Nem mondtak semmit az Eötvösben a szóbeliről...de reménykedünk. Összesen a fiamnak 123 pontja van most.Tavaly valami 130 körüli kellett, előtte 124 a szóbelihez, azt hiszem.
(egyébként mi is kertvárosból vagyunk, HÉV+villamossal járna be, és van még két kisebb lányom a most felvételiző fiamon kívűl, aki szeret floorballozni.. :-) )
Ilyen szempontból könnyebb egy fiúval, nekik nincsenek annyira mély érzelmi-lelki problémáik
Van még 2 lányom is :-) Na ott én is félek :-)))
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?