Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Az évfolyam maga a következő, gimnáziumban eltöltött időszakot jelöli.
Tehát, aki most 8.-os az 4 évfolyamos felvételi eljárásban vesz rlszt, aki pedig 6.-os most az 6 osztályos, aki meg 4.-es az a 8.osztályost nyomja :-)
Bocsánat, nekem nem világos :( 4 évfolyamos, 6 évfolyamos, 8 évfolyamos...
akkor a négy évfolyamos azokra vonatkozik akik nyolcosztályos gimibe felvételiznek, vagy akik nyolcadik évfolyamról felvételiznek négy évfolyamosba...?
Nekem hihetetlen, hogy a nyolcadikosok országos átlageredménye 71 pont legyen....
Hogy van ez? Help!!!!
Így már helyes a link, remélem. Elnézést a hibáért.
Sziasztok, pár hónapja lelkes olvasój avagyok a fórumnak, sok értékes információt tudtam meg innen. Köszönet érte!
Itt van a részletes eredmény az írásbelikről: nyolcadikosok, hatodikosok és negyedikesek teljesítménye; diagrammokkal, az elmúlt évekre visszamenőleg is.
Így már elég jól el tudjuk helyezni, mit értek el a gyerekeink. :)
Nekünk is a suli küldte.Igaz,nekünk más opciót nem is ajánlottak fel.De csak odaért :) Ha már annyit fáradozott vele a tanár,mi 8 helyen aláírtuk,csak nem veszett el a postán.
A fiam most a sulibálra készül,ez tölti ki az idejét,meg egy kis angolozás,mert szeretne papírt is a középfokú angol-tudásáról.
Fiam tavaly felvételizett a Kéttannyelvűre .. kb 320 fő volt a négy szakra. Azt, hogy milyen a megoszlás csak a kéttan nyelvűre azt nem tudtam. 41 helyről került be kb. 22-25 helyre.
Szerintem se kell hívogatni őket, szóbelizni úgyis behívják a gyereket, ott pedig látszik a jelentkezők listája majd..
Megvan a 2013. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok országos eredményei !
Magyar nyelv : 29,3
Matematika : 19,8
Összesített : 49,1
Ma délben érdeklődtem telefonon a Petrikben - megérkezett-e a jeletkezési lapunk, a mai postával megkapták. Kérdeztem , úgy finoman, a kéttannyelvűben eddig hogy áll a dolog, azt mondták hogy sokan jelentkeztek - a mai posta nélkül eddig 85 tanuló a 32 helyre - úgy gondolják 95 körüli lesz a jelentkezők száma.
Mi is várjuk a szóbelit, addig 20-án Hevessy kémia verseny is lesz(kerületi). Mindenkinek sok sikert!
Szia,
Természetesen jelentkezhet bárhova! A 4 osztályos felvételi eljárásban már láttam, hogy vagy általános 8-ból, vagy gimnáziumi képzésből is lehet felvételizni. Amúgy meg sok helyen van átvétel is mondjuk pl.:7.-ben is vagy 10-ben is, persze ha van üres hely.
Asztaaaaaaa, mostmár nagyon jó lenne legalább egy ideiglenes listaszerű!!! Már annyira türelmetlen vagyok, hogy nagyon. Ez, hogy várni kell és nem történik semmi.... Ez nagyon nem jó! :(
1 hét múlva szóbeli! Már készítjük a fehér inget. :)
Legalább valami...
Ő tudja mit akar,vannak is céljai.De a tanárában vakon bízik,ha ő azt mondja,hogy ez így szuper,akkor a kérdés eldőlt.Szóval én leginkább a tanárra haragszom.Pénteken tudok csak bejutni hozzá,muszáj azért ezt újra átbeszélni.
De nem kattogok egész nap ezen,a fiam is unja már,hogy nyúzom,csak kárba veszettnek látom az eddigi munkáját.
Akkor lehet, hogy a többieket is kellene egy kicsit győzködni - de ha nem, hát nem :-)
Tanulni mindenhol lehet, bár igaz, ha nincs külső késztetés, akkor sokkal nehezebb a gyereknek magát hajtania.
CSak kár ilyen nyelvtehetséget veszni hagyni.
Én is azért rágtam a fülét a lányomnak, hogy menjen lehetőleg kéttannyelvűbe, mert irodalmat, törit stb. lehet tanulni otthon is, csak figyelem és fenék kell hozzá, de külön nyelvórát én nem tudok finanszírozni, ott pedig remélhetőleg megszerzi a felsőfokút a végére.
De nálunk egyrészt ez közös döntés volt,erős ofö-i ráhatással.
Amúgy fordított esetben is együtt mennének.Ez volt az első terv,sőt,az elsőnek megjelölt iskola mindnek ugyan az volt,de nem ez.Igy viszont úgymond biztosra mennek,ezért a váltás.
Tőlünk (Maglód) is sokan menn(én)ek a Zrínyibe.
A lányom nem. Ő is eléggé "csordás", de próbáltam megmagyarázni, hogy az ált. iskolai barátságok is nagyrészt felbomlanak, ne a másik után menjen, hanem a saját érdekeit nézze és a saját érdeklődési körét kövesse.Gondolkodjon el, hogy fordított esetben, az ő kedvéért, ugyan ki követné?
Ha valakinek segítség a Szerb Antal feltette, az ott írt felvételik átlagát, így be tudjátok lőni a gyerkőcötök esélyeit valamennyire:
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?