Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ennyire mèg soha nem örültem
a saját hülyeségemnek😂
na, ezt a lehetőséget pont nem kalkuláltam bele
de van ilyen :-)
A lista első felét a Major esetében nehéz értelmezni, mivel ez az iskola notórikusan nem hajlandó a törvényi előírásoknak megfelelően kirakni a listát, ragaszkodnak a lekérdezéshez.
20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 40. § (2) A felvételi jegyzéket tanulmányi területenként kell elkészíteni, valamennyi, az adott tanulmányi területre jelentkező feltüntetésével. A jegyzék a jelentkező (1) bekezdésben meghatározott azonosító adata mellett tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét.
Az OH gyakori kérdéseiben pedig nagyon egyértelműen kijelent: "A jegyzék teljes egészében nyilvános kell, hogy legyen. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 40. § (2) bekezdése szerint a felvételi jegyzéket tanulmányi területenként kell elkészíteni, valamennyi, az adott tanulmányi területre jelentkező feltüntetésével. A kizárólag egy adott tanuló eredményeinek lekérdezésére (megtekintésére) szolgáló lekérdező felületek ezt a feltételt nem teljesítik."
Vajon miért nem hajlandó erre sok iskola? Miért nem teszik lehetővé hogy a szülők ellenőrizhessék hogy a rangsorszámok valóban a pontokat tükrözik? Titkolnak valamit? Jó fényt vet ez a sulikra... tényleg kell ez a ködösítés? Ezt sose fogom megérteni.
Akkor gondolom a hatosról írsz. Oda 45 gyereket vesznek fel. Szerintem van esély csak nem tuti. Inkább igen, mint nem. Ez nagyon rossz, mert még egy hónapig ezen kell agyalni:( Mi tavaly itt már megnyugodtunk, mert a 3 szakból egyen osztálylétszámban volt, nyek angolon meg 20 alatt, ami szintén biztos. A harmadik osztályban pedig 40-nel kezdődött. A németnél van talán kevesebb aki mást választ, angolból talán lehet duplával számolni majdnem..
Úgyhogy drukkolok❤️
Van másik kedvenc esetleg még?
Azért teszek még egy kísérletet…
2021-ben például volt olyan fölvételiző, akinek a 128 pontja az angolon 59., a németen 31. helyet jelentett.
Idén van olyan felvételiző, akinek a 124 pontja (ami valamifajta ekvivalenciapontokkal lehet az előzővel lényegében megegyező) az angolon a 62. helyet adta.
Ez persze csak egy kiragadott példa, nem sokat bizonyít, de azt megmutatja, hogy
(a lista első felében) nem látszik drámai változás,
illetve
az angol-német között (ebben a régióban) lehetett éppen 30 helynyi eltérés.
De van olyan tagozat, ahol az EJG-ben a 80.hely is elég lehet
(Mellesleg vhogy azt érzem, hogy idén többen fognak mást választani, ilyen-olyan okok miatt). Pl eddig a Fazekasról sokkal kevesebb szó volt, idén nagyon nagyon népszerű.. Kiváncsi leszek végül ez a helyezéseken fog e látszódni? Vagy csak hallgat, aki E5-be készül..
Kedves Madas!
Nem, az angol tagozatról van szó mindkét esetben.
SZIG:
De hova? Én nem látom :(
Nem arról van esetleg szó, hogy két évvel ezelőtt a nagyobb angolra is, németre is jelentkezett, és ezeknek a rangsorszáma keveredik a most (csak) az egyikre jelentkező kisebbével?
Így lehetséges például az, hogy a kettőnek lényegében (ekvivalenciapontokkal számolva) lényegében azonos minden részpontszáma, ennek megfelelően lényegében megegyezik a rangsorszámuk is, de az idősebbnek a másik tanulmányi területen volt egy 30-cal jobb rangsorszáma?
érdekesség:
tavaly 5vös 6-osba (angol) 183 pont kellett ami az első 95-nek volt meg
a mostani listán a 95. pont 183 pontos
hogy mi következik ebből azt nem tudom :-)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?