Középiskolai felvételi (beszélgetés)
6 osztályos fiú (
Szig Specmat 20 (17 mentes előtte) 97 pontos szóbeli
TT 15 (itt is sok mentes előtte)
Api mentesként 73
Berzsenyi specmat 51, de ez egy külön történet
Radnóti 13
-gyerek érdeklődése (matek elől)
-barátai az évfolyamról, a teniszpályáról
-mennyire akarták őt
-megközelíthetőség
Nyolcadikas lány
Fazekas társtud 20. 86 pontos szóbeli
Berzsenyi emelt angol 51. 41,5 pontos szóbeli
Szent István emelt matek 100. 81 pontos szóbeli
-Első a Fazekas, Repárszky Ildikó miatt főleg.
-ne járjon az öccsével egy gimibe
-erős legyen azért a nyelv, és a matek is lehetőleg.
Nagyon különböznek.
Tagozatos vagy nem? Kinek ez, kinek az passzol, nekünk utóbbi.
Megközelítés - utazás, átszállások száma.
Suli légköre, ez is kinek mi passzol?
Fiú - udvar, tornaterem.
Menza...
Mi ilyeneken agyalunk.
Még a nem tagozatosak között is van kisebb hangsúlybeli eltérés: pl. kicsit több reál tárgy (Api), kicsit több humán tárgy / nyelv (E5, VpGné, Trefort), ilyesmik :-)
Sziasztok, mi “bajban” vagyunk a választással.
Az eddig kijött listák alapján:
- SZIG TT osztálylétszámon belül
- SZIG specmat osztálylétszám + 5-ön belül (ez simán meglehet)
- API mentes volt de 130-140 körüli sorszámunk van
- E5 80-85 között vagyunk
- Trefort angol 60 (vagy 64??) fős osztálylétszám után vagyunk +5-10 közötti sorszámmal
Mindenhol angolos osztályban. A legnagyobb bizonytalanság számunkra a Trefort, mert ugye a 3 osztályból 1 németes, amiben mi nem vagyunk érdekeltek, de elég komoly táblázatrendszert dobtam össze az eddig kijött listákból az előttünk lévő azonosítókkal és pl a Trefortban 24 (!!!) olyan jelentkező van, aki mind a német, mind az angol osztályban érdekelt.
Várjuk még az Árpád és a Veres Pálné listáját, de ezekben is osztálylétszámos vagy közeli helyet várunk.
A Radnótit eldobtuk, nem tetszett a gyereknek a szóbeli alapján (ridegnek, mesterkéltnek írta le a helyzetet, ez az egyetlen hely, ahol nem kapott max szóbeli pontszámot- de nekem sem volt jó érzésem, így cseppet sem bánkódunk, de ott is ilyen 65 körüli helyen lennénk.
Sorrend valahogy így nézne ki:
Trefort
API
E5
SZIG specmat
SZIG TT
Vajon mennyi esélyünk lehet a Trefortban?
(Fazekast nem jelültünk, de az ottani sorrendeket is összehúztam a többiével… nem vagyok sokkal okosabb…)
A fentieknél nem szempont az utazás (mind teljesen jól megközelíthető), egyszerűen nem tudunk dönteni.
Csak érdekességképpen:)
A tavalyi pontunkkal az Eötvös listán matekból és természetből egy hellyel vagyunk most hátrébb. Magyarból viszont 10 hellyel. Talan a real szakokon nem lesz pontemelkedes, a konnyebb magyar miatt magyaron igen?!
Jah, megvan.
Azt gondoltam volna, kiemelt hír, de nem.
Sziasztok, Kolibri 3, gratulálok a SZIG specmat eredményhez. Mi a helyzet a Berzsóval?
Mi is rajta vagyunk a Berzsó listán, jó helyen, de még nem döntöttünk a végső sorrendről.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?