Középiskolai felvételi (beszélgetés)
mi 2 éve voltunk 8 osztályosban Radnótiban
totál lepontozták
most már kimondottan örülök neki, idén API E5-ben is tuti bent van, Radnóti így járt :-)
elvesztettek egy jó "alapanyagot"
el kell engedni
Szia Anna! Amit felsoroltál, mind bejutós hely (sulinavigator.hu le tudod ellenőrizni). Szóval muszáj nektek rangsorolni 😊
Amit mondanék, hogy a szig specmat nagyon más, mint a többi - még a szig tt is inkább olyan általános tagozat. Specmatra kell erős elhivatottság matek irányába (sok óraszám, élvezni csak akkor fogja, ha szereti).
Vpgné pont ellenkezője: nagyon humán, csak heti 3 matek.
Apiban ott a lehetőség erős tt képzésre (itt minden tt tantárgy heti 2 órában, végig. Ez nagy kincs annak, akinek ez fontos, mert máshol amúgy 1- 1,5 -2 órák váltakoznak évente).
"Legbulisabbak", "legliberálisabbak" az E5 és a Trefort (7.ben nincs még olyan nagy tanulás, hanem sok program)
(Megj: én óraháló alapján szűkítettem, a saját gyerekem jellemzői, érdeklődése, ... szerint. Utána ő rangsorolt.)
Nem hinném, hogy biztatás lett volna, mert az ideiglenesen osztálylétszámon belül volt az E5-ben, tehát nem szorult rá. Bőven többet is kapott szóbelin, ezen lepődtem meg inkább. (És tetszett neki, de volt, ami jobban).
Azt biztosan tudom, hogy a Fazék rendesen szór a szóbeli pontokkal. Cserébe ott egy osztálynak egy bizottsága van. Ez a véletlen tényező kiszűrve.
Amit leírtam.
Katasztrofa: extra pocsék szóbelivel nagyon hátul kullog, nem volt meg a kémia, nem tetszett neki, így 3. Helyről a végére kerül, mert véletlenül sem menne oda. Mondjuk a veszély nem fenyegeti mert az elötte lévőkben mind bent van
Érdekes, én viszont épp azt hallottam, hogy az E5-ben a 40 fölötti már szép szám szóbelin.
Olyantól, akinek a gyereke segítőként volt bent.
A Radnóti szóbelije nagyon speciális.. Nagyon nehéz még csak megjósolni is, hogy mennyire teljesített jól a gyerek. Kiket keresnek vajon?
Szerintem az Eötvös kevésbé szór a pontokkal(nem tudom ez igaz lehet e, de mintha Ők a szép szóbeli pontokkal is csábítanának magukhoz. Aki náluk megjelenik mind nagyon okos, ügyes gyerek.. Nyilván extrem esetek előfordulhatnak, de nagyjabol maradnak a 45-50 kozotti pontoknal.. Ez többéves tapasztalat. Míg egy Berzsenyi pl simán ad 20-30 pontokat is szóbelin( a matek tagozaton főleg…) Bar ahogy olvastam a biosz felveteli is kemeny volt idén..
Ez nagyon érdekes:) (tesó;)
Nàlunk ugyanilyen korkülönbséggel a legfontosabb szempont, hogy együtt járhassanak:) Nagyon nagy csalodas lett volna a kicsinek ha nem jut be ugyanoda, mint a nagy.. Nala tuti ez volt a fő motiváció. Így nem is izgatta más suli. Nem tudom mi lett volna, ha neki nem jön össze.. Sőt már most azt az egyetemet találta ki maganak, ahova a nagy készül;)
Mivel Ők mindig egy helyen voltak (oviba egy vegyes csoportba is jartak 2 evig:) vhogy ez nekem is kényelmesnek tűnik.. 😀
Mind a két gyereked szuper helyen lesz! Jó lenne, ha néha visszajönnél és összehasonlítanád a két sulit😀
Mondjuk az én gyerekeimnek annyira más a helyzete(kb tanaruk is alig van közös) mintha más suliba járnának😀
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?