Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Helo!
A 181. volt az utolsó bejutó? Melyik osztályba? 30 helyre vagy 60 helyre?
Ebből jól meg lehetne saccolni, hogy hányan mennek inkább máshová az élmenyzőnyből.
(299-et szerintem elszámoltad, de lehet, hogy én tévedek)
Itt valami kavarodás van...
Az Apáczai 6-os kiírás szerint:
„A szóbeli vizsgára mindazokat a diákokat várjuk, akiknek az írásbeli felvételi pontszámának összege legalább 74 pont.”
Tehát a 74 pontos írásbeli eredmény a szóbeli vizsgához elegendő, a mentességhez többet kell teljesíteni. Itt is írásbeli pontokra utalnak, hiszen értelmetlen lenne ugyanannyi írásbeli ponttal mentességet kapni, mint amennyi a szóbeli minimum:
„... a tantárgyi szóbeli vizsga alól mentesülnek, és maximális szóbeli pontszámot kapnak mind a két tantárgyból mindazok a tanulók, akiknek összpontszáma eléri a 84 pontot.”
De ha valakinek mindkét írásbelije legalább 40 pontos, akkor is mentesül a szóbeli vizsga alól. Ha az egyik írásbeli legalább 40 pontos, akkor csak a másik tantárgyból kell vizsgáznia.
Szerintem a mentesség ponthatára 84 írott pont, hozott nélkül.
"A szóbeli vizsgára mindazokat a diákokat várjuk, akiknek az írásbeli felvételi pontszámának összege legalább 74 pont. A beosztásokat honlapunkon találják.
Az írásbeli vizsgán nyújtott kiváló teljesítményük miatt a tantárgyi szóbeli vizsga alól mentesülnek, és maximális szóbeli pontszámot kapnak mind a két tantárgyból mindazok a tanulók, akiknek összpontszáma eléri a 84 pontot. Őket ismerkedő beszélgetésre hívjuk.
Mentesülnek a magyar nyelvi vizsga alól, és maximális szóbeli pontszámot kapnak azok a tanulók, akik magyar nyelvből legalább 40 pontszámot írtak, ők csak matematikából tesznek szóbeli vizsgát.
Matematika tárgyból mentesülnek a szóbeli vizsga alól, és maximális szóbeli pontszámot kapnak azok a tanulók, akik legalább 40 pontos matematika dolgozatot írtak, ők csak magyar nyelvből tesznek vizsgát."
Helo!
Az API-ban leírásod alapján kb. 300 gyereket néznek meg. Én kb 340-et számoltam.
Továbbá úgy számolok, hogy aki API-ba jelentkezett az átlagosan még másik 3 top suliba is jelentkezett. (E5, Radnóti, Trefort, Fazék, Toldi, István valamelyikébe)
Erről mit gondoltok?
Tehát 340/4=85-en lesznek a szóbelizők közül akik ténylegesen API-ban lévő 60 helyért versenyeznek.
Ez pedig még hátulról is simán megugorható egy jó szóbelivel.
Nem véletlen, hogy ilyen irgalmatlanul sok gyereket behívnak.
Mit gondoltok?
Sziasztok!
Szt. István gimiről van némi infom gyerekem volt oszt.társának szülőjétől.
Most 7-es, 6 osztályos term.tud osztályba jár. Vannak a matekos osztályban is volt osztálytársak, de róluk csak annyit tudok, hogy szeretik a sulit és a közeget.
A term.tudos gyerkőc is szereti az Istvánt, a gimi egyáltalán nem annyira "kocka", mint hírlik róla. (És a diákok sem, ezt nagyobbik gyerekem is tapasztalta ott rendezett versenyen.) A gyerek szereti, hogy sok önállóságot és bizalmat kapnak, hogy megmutathassák mit tudnak és nem azt, hogy mit nem tudnak. Támogató környezetben tanulnak, nyilván ez is pozitívum a gyerek számára. Szereti a suli szellemiségét, közösségi életét. Nagyon más, mint az általános suli volt. A tanárok nagy többsége jó. Többet kell tanulni, mint általánosban, de nem szakad bele, félévi biziben sok ötös, pár négyessel. A hatodikban nem annyira motivált gyerek újra motivált lett, mintha licserélték volna.
Nyilván ez egy szubjektív vélemény, biztos vannak mások más véleménnyel...Megírtam, hátha segítség valakinek.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?