Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Biztosíthatlak, hogy nem kirívó a túl foglalkozásod.😊Nekem már nincs is felvételiző gyerekem, mégis itt pörgök.
Én főként azért döntöttem amellett, hogy csak a favoritba viszem el, mert nem akartam elvenni tőle az esélyt, hogy egyszer bekerüljön oda. A nagyobbikkal is így csináltuk, és őt felvették 8.-ban (6.-ban nem). Ha elengedtük volna 6.-ban egy kevésbé erősbe, most nagyon bánnánk. És úgy voltam vele, hogy ez a kicsinek is kijár.
Nekünk 85 pont, mentesség, első bizottság reggel.
Két ismerősnek 85 pont felett, szintén 1. bizottság. Harmadik ismerős matek mentesség, 3. bizottság, hétfőn. Pont ahogy írtad...
EZ alapján (61 gyereknek van 84 pont felett) a 85 ponttal biztos befutónak tekintem magunkat, bízva abban, hogy valakinek van 84 pontja, vagy ha mindenki ide akar menni, akkor felveszik mind a 61 gyereket. Már csak abban kéne hinni, hogy fel is veszik a nyelvi-kommunikációs osztályba, mert nekünk az a favorit, meg merem kockáztatni, hogy a digitális osztályt beelőzi majd más iskola a végső sorrend felállításakor.
Babits Mihály Gimnázium 8.-os behivasi ponthatárok 100 illetve 110 pont.
Most 4.-eseknek 110 pont.
Igen, a bizottság stimmel.
Talán a magasabb pontszámot elérőket hallgatják meg legkorábban...Az egyik barátunk csütörtökön megy az egyeshez igen magas pontszámmal. Az is lehet, hogy külön veszik azokat, akik csak az egyik "tagozatot" jelölték meg, így nem kell mindkét ofőt arra az időpontra felszabadítani. Vagy egész egyszerűen a teljes menteseket OM azonosító szerint hívják be....
6 osztályos, ugye? A taktika jósága attól függ, mit szeretnétek.
Ha nem muszáj eljönni az általánosból, és az Eötvös a favorit, akkor nem érdemes most sokat beírni, mert ha ne adj’ Isten nem jön most össze az E5, nyolcadikban még van esély újra. Ha most elmentek egy gyengébb 6 osztályosba, lehet, hogy oda az esély 8.-ban is. Mi is csak 3 sulit írtunk be, de ebből 2 csak akkor jött volna szóba, ha a fél osztály elmegy 6.-ban. Ám amikor kiderült, hogy csak 1-2 gyerek megy el, el sem mentünk a nem favoritok szóbelijére. Az más kérdés, hogy felvették a favoritba. Nektek is ezt kívánom!
Azért vicces, hogy egyes iskolák egyáltalán nem hajlandók módosítani.
A Fazekas meg anno, mikor a legnagyobban felételizett, szó nélkül áttette. Ui. akkorra hívták be, mikor a kerületi helyesírásverseny volt, és az fix az egész országban.
Persze nyilván a felvételit választotta volna, de a gimi tekintettel volt az ütközésre és mindkét helye el tudott menni.
Megcáfollak:-)
25-én délután megyünk az egyes bizottsághoz 84+ ponttal....
Itt olvashatsz több beszámolót is:
Nálunk az Eötvös a befutó...van valakinek infója vagy tapasztalata a szóbeliről?
Két iskolát jelöltünk meg összesen- ebben benne van a tapasztalatlanságunk és a megfontosltságunk is egyben - de nem biztos, hogy jó stratégia.
Még egyszer leírom, mert hátha valakinek segít. Az API szóbeliről van szó. Én így fejtettem meg a bizottságokat egy Excel tábla segítségével és az ismerős gyerekek pontjainak ismeretében: A 84 pont feletti mindkét tárgyból mentes gyerekek vannak az 1. bizottságban nyolcasával beosztva (4 gyerek/félóra). Minden nap van egy-egy ilyen nyolcas blokk. Mi például holnap délután megyünk. Ilyenkor egy időben csak ez az 1 bizottság van, szerintem bent lesz mind a 2 ofő. A 84 pont feletti mentesek ez alapján 61-en vannak.
A 80-83 pont közötti mindkét tárgyból mentes gyerekek, akiknek legalább 40-40 pontja van magyarból és matekból is, azok szintén az 1. bizottságnál szóbeliznek, de egyszerre 24-en. Ők 25-én és 26-án délutánra vannak beosztva. Ők 48-an vannak, ha jól számoltam.
Azok a gyerekek, akik 1 tárgyból mentesek a 2. és 3. bizottságban vannak, egyikben a csak matekból vizsgázók, másikban a csak magyarból. Egy időben vannak behíva, például csütörtök (holnap) délelőtt 2. bizottságban vannak a matekból mentesek és 3. bizottságban a magyarból mentesek. Péntek és hétfő délelőtt is van ilyen blokk. Pl. hétfőn délelőtt a 2. bizottságban vannak a magyarból mentesk és a 3.-ban a matekból mentesek. Ezek alapján az 1 tárgyból mentesek 152-en vannak.
A 4. és 5. bizottságban vannak a mindkét tárgyból vizsgázók, itt már 5 gyerek/óra van beosztva, nem 4 gyerek/félóra. Ők csütörtökön és pénteken mennek délután. És csak 29-en vannak.
Eddig bárkivel beszéltem, stimmelt. De cáfoljatok meg nyugodtan.
Azért lehetne optimalizálni ezt a folyamatot is szerintem. Miért nem lehet leosztani, hogy egyik suli nyomja le 25-26-n, a másik 28-1n, stb.? Nem véletlenül adott a febr 22-márc 14 intervallum a szóbelikre. Tök felesleges stresssz szülőnek, gyereknek, iskolának egyaránt, hogy mindenki az első 3 nap alatt lezavarja és a felvételiző kész tények elé van állítva. Vagy jó az időpont, vagy nem megy.
Az István pl előre kérdőíveztet, hogy kinek mikor jó. Ami önmagában nem rossz, de mivel senki nem tudja, hogy más iskolákba mikor megy, ezért kb nem megy vele semmire. :D
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?