Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Apáczai honlapon:
"A szóbeli vizsgára mindazokat a diákokat várjuk, akiknek az írásbeli felvételi
pontszámának összege legalább 74 pont. A beosztásokat honlapunkon találják.
Az írásbeli vizsgán nyújtott kiváló teljesítményük miatt a tantárgyi szóbeli vizsga
alól mentesülnek, és maximális szóbeli pontszámot kapnak mind a két
tantárgyból mindazok a tanulók, akiknek összpontszáma eléri a 84 pontot. Őket
ismerkedő beszélgetésre hívjuk.
Mentesülnek a magyar nyelvi vizsga alól, és maximális szóbeli pontszámot
kapnak azok a tanulók, akik magyar nyelvből legalább 40 pontszámot írtak, ők
csak matematikából tesznek szóbeli vizsgát.
Matematika tárgyból mentesülnek a szóbeli vizsga alól, és maximális szóbeli
pontszámot kapnak azok a tanulók, akik legalább 40 pontos matematika
dolgozatot írtak, ők csak magyar nyelvből tesznek vizsgát."
Szerintem azért a budai oldal meg a pesti oldal elkülönül, nincs totális egyezés, akik Api-Fazék-Trefort-E5 érdekeltségűek és nem Budán laknak, aligha írják be a Toldyt meg a VMG-t. A Budán lakókkal már nem ez a helyzet, de ők meg sanszos, hogy emezeket is beírják, meg még Árpádot pl. Szóval ne számoljátok úgy, hogy 300 gyereken osztozik majd az összes top suli. :)
Én felhívtam őket, mert nem volt egyértelmű, hogy a 84-es összpontszám a döntő, vagy a 40-40 pont tantárgyanként. Azt mondták, akinek megvan a min. 40-40 pont, annak megvan a mentesség és csak beszélgetésre hívják be.
A gyerekem rajta van a listán, 26-án keddre van időpontunk
Ki lehet indulni vajon ebből a közel 300 gyerekből, hogy ők fognak a top sulikba szétoszlani? Vagy ez csak egy töredéke a 74+ pontot írtaknak (Budapest vonzáskörzetében)?
Beszéltél a titkársággal és egyértelmű ha mind a kettő 40 felett akkor szóbeli mentesség van és csak elbeszélgetés?
283-at hívtak be. És még van, akinek a jelentkezése be sem érkezett, azokat is behívják még.
...és így is rengeteg gyereket hívtak be, sajnos az enyémet nem :(
Ridamama, melyik nap mentek az Apiba? Mi csütörtökön. Nem tudom, hogy 85 ponttal biztos-e a bejutás, de valószínűnek tartom.
Szerintem kaptok emailt, de csak akkor mikor feldolgozták az adatlapot. A miénk február 6-án érkezett be, és 12-én dolgozták fel.
Az Apiban 2017-ben 72 pont volt a behívási határ, ami most 74 lett. Ez +2 pontos emelkedés.
Sziasztok! nem tudjátok véletlenül, hogy Győrből mindenképpen kell kapnunk emailt arról, hogy minden ok a beadott lappal? Én nem kaptam, pedig pénteken megkapták.
Köszönöm szépen.
Ennek most nagyon örülök. 85 pontja van, és az Apáczai első a listánkon. Ha a szóbelin is tetszik neki a hely, és tuti lenne a bejutás, szívesen kihagynám a többi szóbelit :)
Alma16 légyszíves segíts abban hol látom az Apáczai lapján a szóbelisek listáját?
A 2. ker Rákóczi csak 25.-én 24óra után írja ki kit hívnak be szóbelire 27-től :(
Szerintem 84 ponttal tuti a bekerülés, de pl. 2×41 ponttal elméletben nem biztos (gyakorlatilag azonban igen). Tavaly megírták emailben azoknak, akiknek megvolt az összpontszám alapján a mentesség, hogy tuti a bekerülés.
A Bethlenben van szóbeli mentesség? Erről tud valaki valamit?
Amit előttem is írtak: versenyeredmények, sporteredmények hangsúlyozása. Stresszre, betegségre hivatkozás az írásbelin...(ha volt ilyen)
Milyen indokokat lehet felhozni a méltányosságiban vajon?
Próbáljátok meg, én hallottam, hogy valaki aztán így került be az Apáczaiba, hogy méltányosságival hívták be szóbelizni, ami annyira jól sikerült, hogy be is került!:)
Szerintem ez azt jelenti, hogy tutira, biztosan bent van!(ha az Apit választjátok :))
Feltétlenül próbáljátok meg a méltányossági kérelmet! Lehet hivatkozni versenyeredményre, vagy esetleg arra, ha a két tárgy közül az egyik írásbeli pontszáma lényegesen magasabb lett (40 pont körüli), mint a másik. Akkor is érdemes megpróbálni a méltányosságit, ha nincs ilyen.
Sziasztok,
Apáczai szóbeli beosztáson azok is ott vannak, akik csak a beszélgetésen vesznek részt.
A fiamnak nincs 84 pontja, de külön-külön mindkét tárgyra megvan a mentesség (magyar 41, matek 40 pont). A listán rajta van, a titkárságon azt mondták, hogy ő a beszélgetésen vesz majd részt
Sziasztok!
Van valakinek előző évekből tapasztalata arról, hogy a szóbeli mentesség (tehát max pontos szóbeli) és maximum vitt pontszám biztos bekerülést jelent-e? Vagy több gyereknek ajánlanak szóbeli mentességet, mint amennyit fel tudnak venni? Én úgy értelmezem (de lehet, hogy nem jól), hogy ha kevesebb, mint egy osztálynyi gyereknek ajánlanak szóbeli mentességet, akkor tutira bent van. Apáczairól lenne szó...
Mi sajnos 1 ponttal maradtunk le :( Érdemes az Apiba méltányossági kérelmet írni? Mire lehet ilyenkor hivatkozni?
Apáczai 6 osztályos beosztás fent van. 74 ponttól, mentességek 40-40 ponttól.
Tud esetleg valaki infót a Veres Péter 8 osztályos behívási ponthatáráról? 36 magyar és 32 matek ponttal , kitűnő mellett van esély a behívásra? És ha nem hívják be, akkor van értelme méltányossági kérelmet beadni ? Testvér odajár.
Most meglepődtem. Nálunk minden más helyen du volt azokat is beszámítva, amit délelőttösnek is írtatok.
A Fazekasban is reggel 8-kor kezdenek.
Az Árpádban és a Rákócziban is reggeltől megy a felvételiztetés (jut eszembe, az Árpád 26-ra ígéri a szóbelizők listáját...), a Toldyban pedig csak délután.
További ajánlott fórumok: