Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, én is így értelmezem. Ha valaki valamelyik tantárgyból kiemelkedő és emiatt eléri a 84 pontot, akkor megengedett egy kicsit rosszabb másik tantárgy. Vagy egyenletesen legyen jó mindkettőből. Amúgy ez logikus is, nem? :)
Igen, én is így értettem, az összpontszám az első, 85-tel mentes.
Totálisan így érzek én is! Szuper alsó tagozat után, iszonyatos nagy koppanás volt a felső. Gyerek menekülne, én támogatom, idegeim kész vannak. És csak azt szeretném, ha olyan helyre menne, ahol jól érzi magát és értékelik az értékeit.
Kicsit ellentmondásos a szöveg, de én úgy értelmezném, hogy akinek megvan a 84 pont akármilyen megosztásban, az mentes, ez alatt pedig tárgyanként a minimum a 40. Tehát 50+34 pont is mentes, meg a 41+41 is. Ha jól értem
Még az a kérdésem, hogy akkor a 85 pontos írásbeli nem jelent automatikus mentességet mindkét tantárgyból? Én úgy értelmezem, hogy de, legalábbis a honlapon kirakott szöveg alapján: "Az írásbeli vizsgán nyújtott kiváló teljesítményük miatt a tantárgyi szóbeli vizsga alól mentesülnek, és maximális szóbeli pontszámot kapnak mind a két
tantárgyból mindazok a tanulók, akiknek összpontszáma eléri a 84 pontot."
Csak mert a beosztás alapján 4 gyerek/ félóra időpontra megyünk, és az volt itt az okfejtés, hogy ezek a gyerekek biztos egyik tárgyból felvételiznek. Amúgy matek 47, magyar 38 pont, szóval nincs meg mind2 tantárgyból a 40...
Mi kedden megyünk, reggel 8-ra. Fél óra alatt 4 gyerek...
Tulképp nem is azon idegeskedem, hogy hova veszik fel, hanem azon, hogy az a suli mennyire fog bejönni neki. Nagyon szeretném, ha nagyon bejönne, mert az áltisi felső irtó nagy csalódás volt és kijárna egy jó közösség meg főleg néhány inspiráló tanár neki. (Ahogy minden gyereknek!) Úgyhogy ez igazi jó kis feloldhatatlan szorongás egyelőre. :) Bocs az offért.
nem csak neked, nyugi. Én tavaly tök kész voltam, idén nem is vagyunk érintettek, mégis állandóan a fórumot nézem, el sem tudom képzelni, mi lesz jövőre, amikor megint élesben megy
Mintha láttam volna valahol, hogy tavaly volt ismerkedős-sulinézős nap az Apáczaiban a ponthatárt elérőknek. Olyan, mint a "Fedezd fel a Trefortot". Tudtok erről valamit? Volt ilyen? Lesz idén is?
Mi Budán lakunk, mégis a pesti belvárosi sulik vannak legközelebb. :)
Szerintem 89 ponttal nem kell idegeskedni :).
Köszi, akkor ezt a kérdést elengedem. (Én nem tudom, másnak is ilyen érzelmi hullámvasút-e ez a felvételi, vagy csak az én idegeim extrán megviseltek, de jó lesz már, ha vége lesz...)
Nem lehet, hogy bizonyos időszakokban több tanár (így több bizottság) tud vizsgáztatni, és akkorra több gyereket hívnak be?
Enyémnek 90 pontja van és ő is 4 gyerek/félóra. A barátnője pedig 1 tárgyból (magyar) vizsgázik és ő is 4 gyerek/félóra. Nem látok összefüggést. Viszont mindketten az első napon mennek (csütörtökön). Jövő hétfőn az egyik bizottságban viszont csupa matekból mentes gyerek van, szintén 4 gyerek/félóra (3 ismerős van köztük, onnan tudom).
Én egy toldys osztályt ismertem, ott nem tudom, hogy volt-e egyáltalán pesti gyerek; ha igen, akkor is nagyon kevés.
Ha van infód, írd majd meg, kíváncsi vagyok, mint mondanak
Ez így igaz, de mégis ez a tendencia, bár a Toldyt annyira nem tudom, de a VMG-ben egészen biztos. A Toldy inkább az Óbuda-Szentendre felől érkezők célpontja, a VMG meg a 12 ker-Hidegkút, Budakeszi stb stb irányé.
Apáczai kérelem: lányom egy ponttal maradt le tavaly, nagyon jó matekkal, gyenge magyarral. Versenyeredményekre hivatkozva kértünk méltányosságit, megkapta. Szóbelin a matek jól ment neki, magyar szerintem nem, mert kérdezgették. A végső rangsorban is meglehetősen hátul volt, de ez nem volt meglepő, hiszen végül is az utolsó utániak után indult :D Csak azért írom, hogy a méltányossághoz extramegagiga szuper szóbeli kell, hiszen adott esetben nála 10-20 ponttal jobbakat kell(ene) beelőznie. Mindenesetre jó élmény volt, örülünk, hogy ott is jártunk, nagyon kedvesek voltak a felvételiztetők, és a gyerek már a végső rangsor előtt fixen tudta, hogy nem szeretne oda menni, mert úgy érzi, nem oda való :D
Kösz, lehet, hogy felhívom! 48 mentesség elég sok, de ha megnézed a csodatáblázatban az utolsó felvett rangsorszámát, máris joban érthető. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy idén mi lesz náluk.
Közelebb, értsd: könnyebben megközelíthető.
Ezt bizonyos szokások is meghatározhatják, mert pl. a Toldy is pár perc séta a Batthyány téri metrótól. Ezek sok Pesten lakónak talán közelebb is vannak, mint az Api vagy az E5.
Hát a Major sincs azért olyan messze a metrótól, mégsem szokták beírni annyira azok, akik a Belvárost célozzák. Kivételek meg persze ezt a szabályt is erősítik. Nem tudom, van-e statisztika, a mi osztályunkban 1 azaz egy gyerek jár a pesti oldalról.
Hívd fel őket, hátha beavatnak.
Összesen 48 gyerek kapná meg ez alapján a mentességet. Gondolom, végül nem mindenki választja ezt a sulit, de a 60 meghirdetett helyre így is soknak tűnik
Ezt meg tudom erősíteni. Mi például a közlekedés miatt el sem gondolkodtunk a pesti oldalon található iskolákon. A fő csapásirány nálunk ezért lett az Árpád és a Toldy. És tudok még hasonló gyerekekről.
Köszi, én is erre tippeltem volna -- de a gyerek 89 pontot kapott (44/45) és 4gyerekes félórára osztották be, ezért lepődtem meg.
Szerintem ahol fél órára 4-5 gyerek van, ott valamelyik tárgyból szóbeliztetnek. Ahol meg fél órára 8 gyerek, ott csak az elbeszélgetés van.
Az én fiam a fél óra/8 gyerek beosztásban van és ő kapott mentességet
Úgy gondolom, ahol 8 gyerek van fél órára, ők lehetnek a szóbeli mentesek.
Nekünk 41 magyar, 42 matek. Juhéééj!
Az ismerkedő beszélgetés után még mondhatják hogy köszi mégse? Vagy hogy van ez?
A Toldyt még lehet. Gyakorlatilag metróvonal mellett van, így távolabbról is jobban megközelíthető, mint a Major.
Köszi az Api szóbeli infót! Annyira hasznos ez a fórum, magamtól biztos később találtam volna meg. :) Nálunk szóbeli mentesség van, aminek nagyon örülök. Az vajon mit jelent, hogy olykor félórás intervallumra 4-5 gyerekek, máshol meg ugyanennyire 8 gyereket hívnak be?
További ajánlott fórumok: