Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Azt írják a tájékoztatójukban, hogy február 21-ig folyamatosan töltik fel a jelentkezőket. Nem mindenki beosztása került fel még a felületre.
[link]
Ha beírod az OM kódot a lekérdezésbe, megkapod az adott felvételizőre vonatkozó infót.
Én gyerekem mindenhová vitt egy fényképet és egy borítékot címzés nélkül a bizi és a diákigazolvány mellé. Ha akarták elvették. Egy helyen (E5) vették el a fénykèpet. Borítékot sehol. API semmit.
Szia Londasan! Te hol találtad meg a Széchenyi zóbeli beosztását? Én nem találom. Segítenél?
Nekem már nincs meg, az a lista amit anno írtam, csak a fényképes cécó miatt emlékszem rá. Trefort is kért, arra már nem emlékszem hogy hol írták. De nem a tájékoztatóban hanem valami egyéb helyen.
Mármint az igazolványt. Mi a diákot vittük. De idén azt sem látom a tájékoztatóban a szóbelinél.
Megnéztem a 2017/2018-as tájékoztatót, igazolványt kértek, nem fényképet. De az alapból nem árt, az írásbelire is kérték, meg is nézték.
Mi vittünk, el is vették. Apa csinálta gyorsan, kinyomtatta és vállalhatatlanul nézett ki rajta a gyerek. (Én meg sajnos nem néztem meg előtte.) Azt mondta biztos ezért kapott kevés pontot, mert nem ismerték fel! :))
Az Apiba? Biztos, hogy nem vittünk, nem is hiányolták!
Fénykép már nem kell? Két éve kellett nekik.
Semmi. Toll elég lesz. Persze, okleveleket lehet, de nem nagyon nézegetik, legfeljebb azért, hogy ne bántsák meg a gyereket, ha már bevitte. De tényleg semmit nem számít bele az értékelésbe. Az enyémek nem vittek, de nem is volt nekik, nem versenyeztek. Arra se kérdeztek rá amúgy.
Az Apáczais felvételire mit kell vinni? A neten nem találok semmi extrát. Más sulikba kell fénykép, füzet,... Itt semmi extra? :)
Igen, azt jelölte meg elsőnek. Neki az lenne legközelebb, 10 perc gyalog és sok haverja is jár oda, aki együtt sportol vele. A gyerekek szetetik ezt az iskolát. Az ennél erősebb Karinthy kéttannyelvű a 2. helyen van neki most, bár volt vele egy vitánk, hogy jobb lenne az erősebbet előbbre tenni. De el kell fogadnunk, hogy ő dönt.
Az Újbudai Széchenyi Gimi az imént tette ki a honlapjára a nyolcadikosok számára a szóbeli beosztást.
A VMG-ben tavaly (nyolcadikos volt a fiam) a titkárságon elmagyarázták, hogy délután van a felvételi, akkor már nincsenek órák. Én meg elmagyaráztam, hogy délután háromig tart a hetedik óra. Kettőre kell odaérni. Előtte egyen is, oda is utazzon. Legalább déltől adjanak. Aztán adtak egész napra. Két nap múlva egy másik tantárgyi felvételinél megláttak, és már mosolyogva, szó nélkül adtak igazolást.
A Bethlenbe az oda jelentkező diákok közül a 150 legjobbat hívják be majd szóbelizni, a többieket elutasítják. (tavaly 320 jelentkezőből a 108. volt az utolsó aki bejutott)Legalábbis ezt rebesgetik.
Igen, ezt én is leírtam korábban: az enyém tudta, hogy hogyan kell megoldani, de a számolásnál hibázott, de az a legkevésbé sem érdekelte a felvételiztetőket. Végig támogatóak voltak, kedvesek. És max. pontot kapott ő is. A magyar vizsgáztató pedig épp a Salga volt, ő is nagyon kedves, közvetlen volt.
A két délelőtti felvételis adott, a délutáni nem. Mivel a szóbelik H-K-Cs napokon voltak, az én gyerekem szerdán sem ment suliba. A keddet (délutáni felvételi) és a szerdát a gyerekorvos örömmel igazolta, amikor elmeséltem neki, hogy mi a helyzet.
Tehát akkor iskolafüggő, hogy melyik hogy ad.
Mondjuk a nagyfiam be akar menni holnap suliba, annak ellenére, hogy du. 2-kor nyelvi szintfelmérőt ír.
A gimik adnak igazolást. De nem feltétlenül egész napra.
A Toldy csak délután felvételiztet. Ők nem adnak. A VMG sem adott.
A többieknél kérjetek. Ha a felvételiztető nem adja oda a gyereknek, akkor a titkárságon.
Ha délután hívják be a gyerekeket szóbelizni, akkor a felvételiztető iskola ad vajon igazolást neki, ha nem megy aznap suliba. Vagy ha nem megy, azt csak a szülő tudja igazolni?
Tapasztalt szülők, segítsetek!
Tavaly felvételizett a gyerek az Apiba, módosítani kellett az időpont mert a Veres Pálnéval azonos volt. A Veres nem módosít, az Apáczai nagyon segítőkész volt, én korrektül elmondtam az ütközést és együtt kerestünk időpontot. A felvételinél egy kis csúszás volt, 2 bizottság egy terem. A két leendő ofő + egy szaktanár. Nagyon korrektek voltak. Az egyik matek feladatot nem tudta a gyerek, együtt gondolkodtak a tanárral. Max pontot kapott. Szóval mondjátok a gyerekeknek, hogy lehet olyan feladat, amit nem tudnak... Ilyen esetben más képességeket "mérnek". Mi végül nem őket választottuk, de "szeretettel" gondolunk vissza a felvételi napra. Nem kell félni, nagyon gyerek centrikusak!!!
Nekem is ezt mutatta még délután:)))
Köszi, vacillálok, hogy figyelembe vegyem-e ezt az újabb infót, de talán jobb, ha a táblázatban megmarad az eredeti kiírás szerinti pontérték.
Elmúlt 2 évben voltunk ott érdekeltek. Akkor nem volt mentesség. Bethlenbe mindenkit behívtak szóbelizni, aki oda jelentkezett. Nagyon család és gyerekbarát suli, én úgy gondolom, hogy szeretik látni, hogy ki is az a lurkó, aki a számok mögött van. Viszont, ha olyan sok pontotok van, hogy mentesség is szóba jöhetne, nincs mitől tartani.
Az Apinál is vannak olyanok, akik nem mennek el a szóbelire, vagy ütközés miatt másik időpontot kérnek, és meg is kapják, bár 6 osztályosnál nem túl engedékenyek.
Aztán mi pl. korábban érkeztünk, 20 perccel hamarabb be is jutott a gyerek, ha már ott volt, behívták. De csak egy bizottság volt a teremben, pedig ő is 2 éve felvételizett. De az időbe 15-20 perc felkészülés után 2 matek feladat+magyarból az elemzés, illetve szó- és mondatelemzés is belefért, és persze a miért az Api kérdés is. Szóval nem csapták össze, bár a magyarnál szóltak, hogy ennyi elég lesz.
Nem módosítottak ponthatárt, 118 volt hivatalosan a Jóskába.
Az Apinál máskor is előfordult hogy utólag belenyúltak valamilyen már kikerült listán. Gyorsan dolgoznak, de néha hibáznak, aztán menet közben javítják.
További ajánlott fórumok: