Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mi is úgy néztük, hogy az Apira sokan hajtanak, de mintha a többire is, úgyhogy szerintem el fog oszlani. A Trefort 5 éves statisztikája is sokat mondó: az első százból átlagos a 30-35 választja. De azért persze a hétfőt megvárjuk (a VPG is akkor teszi ki elvileg a listáját, az sincs teljesen kizárva). Most épp nincs favorit, innentől kezdve (hiszem, hogy) nincs rossz döntés...
De hát Ti se csak az Apiban felvételiztetek, nem? Lehet hogy csak addig akart mindenki oda menni amíg ki nem jött a többi lista (és még hol a vége). Új lista - új lehetőségek. Változik a kép.
Szerintem senki nem erősítette meg, hogy az 1. bizottságban vannak a mentesek. A felvételiztető tanárok 80 körüli mentesről beszéltek.
Nem hallottam még a Corvin Mátyás Gimiről, de megnézem, milyen felvételi adatok érhetők el róla.
Gratulálunk Nektek is! (Mi anno a Baktayba indultunk.🙂)
Ja, bocsi, elkerülte a figyelmemet a korábbi Pálmay ajánlásod, közben meg Karott is kérte, hogy vegyük fel a listába.
A nyeken azért szerencsére jobb a helyzet. A németes csoportunknak csak kb. a negyede nem kéttanos vagy nemzetiségis volt korábban, így annak a 3-4 "normál" németesnek kellett rohamtempóban felzárkózni.
És melyik a favorit?
Apiban miért olyan biztos mindenki ? Mi dupla mentesek voltunk , -de lehet csak én érzem így: idén mindenki oda akar menni. - 108 gyerek volt az 1. Bizottságnál! Az rengeteg 60 helyre ...
Mi is örülünk:) Azért a "top" gimikbe jelentkeztünk, mert dél-pestiként csak ezek jöhettek szóba... (6 osztályos). Így is sokat fog utazni + versenysport. Úgy voltunk vele, hogy ha a VPG összejön, akkor már nagyon örülünk. Apáczaiban, Trefortban stb. csak titkon reménykedtünk. Most megvan az Api, Trefort (kellemes csalódás!), az Eötvösben is jó helyen és talán a Radnóti is meglenne. Gondolta volna a fene, amikor bejelentette, hogy iskolát akar váltani. Jár a köszönet ennek a fórumnak és a felvizsgának. Többnyire csöndes infomorzsaszedegetőként nézegettük...
Az E5 hatos német csak olyanokat vár, akik tudnak (valamennyire) németül, nem teljesen kezdőket. Nem is nulláról indulnak.
Németesek voltatok korábban?
Én nagyon bízom benne, hogy nem számolták magukat ennyire félre, és tuti a bekerülés. Az, ha teljes mentességgel nem lehetne bekerülni, nem lenne szép... :( Mi is nagyon várjuk az Apáczait! VPG-ben is voltunk, de az Apáczait jobban várjuk.
Nehéz megértenem, miért várnak ennyire ki a szóbelit nem tartó iskolák az ideiglenes rangsorral.
/meg azok, akik már végeztek a múlt héten a szóbelikkel/
Nem akarják befolyásolni az esetleg még szóbelizőket!?
E5 angol nekünk nincs meg, a német meg olyan, mint a Trefort, hogy talán, de necces.
Szépen szóbelizett itt, de épphogy behívták. Több négyese van. Oklevelet sem tudunk prezentálni. De nagyon ügyes volt!
Apáczait és Veres Pálnét nagyon várjuk még. Apáczaiba teljes mentességgel remélem bekerül. Igazából mi azt hittük, hogy oda tuti a bekerülés, de itt a fórumon olvastam, hogy az nem tuti, ezért mentünk el a többi helyre is szóbelizni.
Hatosztalyosba jár, nem nyekre.
Az enyém angolos, de a németes osztálytársai szidják a tanárukat. Az a gond hogy csak egy csoport van és így nincs lehetőség szinteket kialakítani. Együtt tanulnak a szinte újrakezdők és a kéttanos németesek. Egyiknek túl gyors a másik meg unatkozik.
Nálunk haladó németre íratkozott be olyan lány, aki két éven át kint élt és ott komolyan tanult angolt is, cseppet sem kezdő.
Haladó angolra pedig olyan, aki két évet Angliában tanult, előtte meg itthon német nemzetiségis volt.
A nyekes év (főleg) nekik lazább volt.
Az enyém sem volt teljesen kezdő angolból (7.-8.-ban volt heti két óra angolja is) a beíratkozáskor, ahogy a németesek többsége sem.
Azt még láttam, hogy a haladó angolosok nagyja rendkívül jó képességekkel rendelkezik. Szinte minden ismeret könnyedén ragad rájuk. Remek gyerekek. Őket kissé elitebb elitként is kezelték. Persze ez is osztályfüggő és az erőviszonyok 1-2 éven belül kiegyenlítődnek.
Tényleg nem könnyű döntés.
Dóra, neked odajár a gyerkőc E5 nyelvire? és legalább az angoloktatás az jó?
Jelenleg nálunk is másik van előtte úgy néz ki, de még filózik a gyerek. :)
Bocs, ha korábban már volt a téma, de az E5-ben milyen a németoktatás? Van erről esetleg konkrét tapasztalat? A hatos rangsor ismeretében úgy döntöttem, próbálok infót szerezni. :)
NYEK - csakhogy mi mindkét nyelvből haladók vagyunk.
Kelleni persze nem kell.
De jó itt lenni. :-)
Melyik tagozat amúgy? (nem lapoztam vissza, ha írtad már)
Akkor tuti, hogy nektek is megvan! Nem tudom elképzelni, hogy ne vegyenek fel valakit teljes mentességgel. Szerintem számítanak rá, hogy az ilyen gyerekek közül sokan mennek máshova, mert rengeteg helyre beadták a jelentkezést.
Most nagy a dillemma ... ha hív az E5 menni kell? akkor is ha nem olyan jó a nyelvoktatás?
Értem, azt hittem láttál már listát. :) Mentesség a lányomnak is megvolt, de én úgy érzékeltem sokan megkapták. :)
Minden bejutottnak és szinte bejutottnak gratulálok én is!
Szóbeli mentes volt, csak beszélgetni mentünk.
További ajánlott fórumok: