Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ez akár egy DSD vizsga is lehetne😊.
De nem tudok ilyenről.
Tényleg nem tudjuk nehéz döntés lesz.
Talán érdemes lenne megtudni ki lesz az osztályfőnök 🙃
Az ám!
Meg a gyönyörű sashegyi Arany János.
Két éve pont az ellenkezője volt: az Api nagyon hamar listázott és már úgy mentünk pl. az E5vösbe, talán a Fazekasba is hogy tudtuk a helyezést. Akik bizos bejutók voltak azok mentősuliként kezelték az Apit. Ha nem jön össze más, jó lesz az Api is, de másfelé is kacsingattak.
Most később jön a lista, nem jó a bizonytalanság, másfelé kacsingatnak.
Tanulság: az Api nem úgy tudja kirakni a listáját hogy az jó legyen!
Én ezt a Vpg ben játszottam el... egy kínos beszélgetés után otthon jöttem rá , hogy ő volt az igazgató.
( mi ősszel nem voltunk sehol se tájékoztatón se nyílt napon, mert féltem az írásbelitől. Aztán amikor megtudtam az eredményt egy hétköznap du. vègigmentünk a potenciális iskolákon. Ekkor zártuk ki az E5 és a Trefortot. És a VPG be nagyon meg akartam tudni , hogy ez a nyelvi osztály hogy lesz bontva, mi van azzal aki már két nyelvet tud stb.. és a kapuban megszólítottam egy tanárnak látszó embert , neki tettük fel a kérdéseket és kaptunk fura választ. Na ő volt a diri... :-) )
Igen mondták hogy nincsen szintek szerinti beosztás pedig lehetne nemet és angol is haladó akinek arra van szüksége.
A szobelin kikerdezett E5 diákok szodolgozatrol és szótárakrol beszéltek ... na ennek a kettőnek nincs szerintem értelme
Réka!
Új gimi javaslat: Újbudai Széchenyi (8. után)
Szint nincs, csak annyi, hogy ne legyen nulla, azaz vmennyire haladónak kell lenni.
A szabályok szerint nem tarthatnak a felvételi során a gimik nyelvi (szűrő) mérést 8. előtt.
Ez a hatos képzés ( németből) azoknak ideális, akik magas óraszámú normál ált sulis osztályból jönnek. Nekik nem rohanás, és nem unalom.
És a második nyelvet még két évig el se kezdik.
Én az Apiban konkrét voltam mikor a digis ofő kijött beszélgetni. Megkérdeztem, hogy most akkor menjünk-e máshova is szóbelizni vagy itt tuti, mert akkor nem mennénk, ez az első. Azt mondta, hogy így szinte biztos, de tuti csak áprilisban lesz.
Beszélgetés után kijött a másik ofő, a kommunikációsé, azt mondta, hogy fiamnak kár volt így izgulnia, inkább ők izgulnak, hogy őket válassza. Aztán kijött egy fiatal tanár, gratulált és azt mondta, hogy szeretné látni a fiamat szeptemberben, reméli, hogy találkoznak. Gondoltam, milyen cukker, hogy ilyet mond...otthon rákerestem a tanárokra..na banyek, ő volt az igazgató. 😀 Akkora felkészült minta anya vagyok hogy az besz..ás!
Ezek után azért nehogy már ne vegyék föl!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?