Középiskolai felvételi (beszélgetés)
E5-ben tuti befutó helyen van? Mert ha esetleg kétes, akkor lehetne a sorsra is bízni ;)
Kölcsey tavaly kitette 13-án. Reménykedem, hogy kiteszik a hétvége előtt.
Egyetertunk. Gyerkőc fog dönteni viszont ha van bármi olyan ami segíthet a már tapasztaltaktól .... ?
Apróságok fognak dönteni.
Talán még fontos lehet a mikrokörnyezet (pl. E5 Kőrösi kicsit leharcolt környezet, Xantus rendezett minden). Ha jó bemenni egy suliba az is lehet szempont, mert akkor jobb érzés oda tartozni vagy ott tanulni.
A Kölcsey 18-ra ígéri. Esetleg valamilyen mentésből kiderül, hogy tavaly kitették-e a határidő előtt ?
Milyen a gyerek lelki alkata? Mennyire maximalista? Hajlamos nyomás alatt stresszelni? Mennyire szorgalmas? Van időigényes hobbija/sportja? Okos vagy zseni? Te hol látod őt jobban, ha őszintén elengeded (ha van ilyen:) a tupirt meg a rangsorok árnyékát?
Ezek mind tok jo sulik, a szomszéd srác a Xantusbol most ment egyetemre simán, az unokahugunk udvarlója Kőrösiből megy most, es nem tűnik úgy, hogy gondjai lesznek.
És: a gyerek mit szeretne? Neki kell odamennie 7 éven át minden reggel, szerintem fontos, hogy a sajátjának érezze a döntést
A profi jósoktól szeretném kérdezni, hogy szerintetek E5, humán tagozatán (8. os), az utolsó bejutó rangsora a 2017-eshez vagy a 2018-ashoz fog inkább közelíteni. A két év között 20 hely volt a különbség.
Szigetszentmiklós, Kardos
[link]
Úgy gondoltam kezdjük a napot valami reménykeltővel. Úgyis annyi suli van akik kivárnak. Gondoljátok hogy a hétvégén még a listákat fogják masszírozni?
XX. Nagy Laszlonak kint vannak a pontjai
Ja, bocsánat, egoistán csak azokra gondoltam, mint „többiek”, amiben közvetlenül, vagy közvetve érintve vagyunk. De a lényeg, hogy igazából bármelyik bármikor kinn lehet, mert láthatóan óvatosat ígérnek...
E5 mára ígérte, és tegnap kirakták, Karinthy holnapra ígéri, Kölcsey „18-ig” (Berzsenyi is „18-ig” ígérte, de már hétfőn kinn volt), többiek 18-ra.
Vagy semmi sincs még, csak mindenki a honlapot frissítgeti, és nem bírja a szerver :-)
Egyébként szerintem az van, hogy most felrakta a tanár úr, holnap reggel vagy délelőtt pedig élesítik. 🤞
Én is azt gondolom, hogy ilyesmi van. Biztos, hogy nem “betartás”-ról van szó. Bár a felajzott szülőket is megértem, mert bár én nem is a saját gyerekem miatt ülök tűkön, mégis rápörgök és bosszant pöttyet.
megvolt az is, de már elmúlt.
Azt hittem elkaptad a gyerektől!
köszi. én is csak vicceltem :)
igen tudom, hogy ti is arra vártok. előbb-utóbb kirakják ezt is.
szerintem az van, hogy van egy csomó adminisztrációs dolguk a felvételikkel is, meg egyébként is, és mivel nem őket stresszeli ez a bizonytalanság, ezért annyira nem sürgős. hiszen a határidő jövő hét hétfő...
(halkan súgom meg, tudok olyan suliról, aki a határidő után 2 nappal rakta ki a listát - a véglegeset - na ott volt csak igazán keferágás :D)
Én is azt várom. De hiába.
Ismerős viszont a nagyon jó mentes beszélgetés miatt rögtön az álomsuli után teszi majd őket.
Függetlenül attól, mikor írják ki.
Különben azt gondolom, a kiáró iskolák azért 14-én du. fölteszik. Utána meg 3 napig rápihennek.
Meglátjuk, bejön-e.
a Fazekas specmat-n febr 27-n volt az utolsó felvételi nap. az holnap lesz két hete. :( pedig azt mondták, márc első napjaiban kirakják a specmat ideiglenest....
Én is azt csinálom, már ínhüvely gyuszim van. 😁
😁 Hacsak az nem! 😁 Vírusos lett. 😊
én is influenzás vagyok, mégis tudok egész nap honlapot frissíteni, hogy van-e már valami hír :D
Nálunk is a Trefort lett a kedvenc a szóbelik alapján, max. pontot adtak, a fiam úgy érezte, hogy rá voltak kíváncsiak, értékelték és figyelmet kapott. 20-25 percet szántak mindenkire, míg máshol 10 perc volt a tantárgyi felvételire, beszélgetésre együtt. Az Illyésben nem volt szóbeli, valamiért mégsem jön ki a lista. Várjuk...
Küldjetek mindkét sulinak holnap egy-egy nagy doboz C vitamint!!! :)
További ajánlott fórumok: