Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ezt olvastátok?
Ez egy jó ötlet! Anno volt vele némi ügyintézés, szoptatás pelenkázás közben.
Csak diákot és útlevelet még nem kapnak még. :)
Én úgy tudom hogy a személyi is kötelező már mindenkinek, nem véletlenül csinálják a babáknak is.
Elsőben a diákra a szülők írják ált. a gyerek nevét. Egy rokonunknak ezt sikerült elfelejtenie, és csak azt látta, hogy itt kell aláírni. Így lett az írni nem tudó kislány ... Zoltánné.
Évekig nem is vették észre. :-)
Tényleg?
Amúgy én úgy emlékszem, már egész kicsi korban is írtak alá valamit... Vagy a személyit, vagy a diákot. Ott volt rajta a kis elsős (vagy még ovis) aláírásuk. :)
Én is így gondolom, tehát nem is muszáj ezt intézni, aki nem akarja.
Nekünk fog kelleni a bérlethez, egyébként meg van személyije.
Ez nálunk abszolút előfordulhat, a kapkodás, mert szülői ahol megkapjuk az adatlapot és a beiratkozás között nem lesz 1 hónap.
De egyáltalán nem értem, hogy miért kell a diákigazolvány feltétlen?
Elsőben is erőltették, de én nem találtam létszükségletnek, nem csináltattam meg. Később, amikor kellett a bérlethez, akkor csináltattam meg.
Szerintetek most kötelező?, még akkor is, ha valakinek nem kell.
Nem sokáig:
Ha a 12. életévét betöltötte, de a 18. életévét még nem töltötte be, a kiállítás napjától számított 3 év az érvényesség.
Ez tényleg valamiféle bénaság.
Hány éves a gyerek? Ha 14 év alatti, akkor érvényes a személyije, akár aláírta akár nem. Az előző diákjához sem volt aláírva a személyi, most miért kéne.
Ha 14 feletti, akkor meg úgy sem érvényes a régi személyi.
Hmmmm...?????
Nekünk anno mondtak valami ilyesmit, hogy csak 14 évesen írhat alá, ezért cserélni kell majd, és érdemes 1-2 héttel a 14. szülinapja előtt menni, hogy ingyenes legyen. Tehát ha elmúlt 14 éves, és nem aláírt, akkor nem érvényes a személyije? Ezért kellett új mielőtt kiállítják az adatlapot?
Másnak van erről frissebb infója, én is kíváncsi lennék.
Ez valami helyi specialitás/újdonság lehet, vagy az ügyintéző unatkozott.
A gyerekem még ovis volt, amikor a mostani személyit csináltattuk. Fel sem merült, hogy alá kellene írnia. Alsóban suliváltás miatt kellett NEK adatlap, akkor nem volt gond az aláíráshiány és új személyi sem kellett
Tavaly fiam osztalytarsnoje is 50et irt matekbol (8.os). Raadasul vegzett 30 perc alatt, utana negyed oraig unatkozva uldogelt...
Kerdeztuk hogy miert nem ment ki a terembol, azt mondta hogy azert, hogy a mozgolodasaval ne zavarja a tobbieket....
Szoval nem csak okos hanem udvarias is...:-)
Sziasztok!
A tegnapi NEK adatlap ügyintézés eléggé meredekre sikerült. Suli után elmentünk a sráccal a kerületi kormányablakba, vittük a személyit, a régi diákot, meg a suli által adott tájékoztatót. Utóbbi szerint másra nincs szükség. Gondoltam az eső miatt talán kevesebben lesznek. Nem így történt, tömeg, káosz. Már épp vissza akartam fordulni, amikor a biztiőr mondta, hogy várjak mindjárt jön a vezető és megmondja, mennyit kell várni. A sorszámosztót ui. lezárták, manuálisan ment a sorszámosztás. Kijött a vezető, mondta, hogy 15 percet kell várni, aztán lesz sorszám. El akartam mondani, hogy miért jöttünk, de elviharzott.
Végül is fél óra múlva ügyintézőhöz kerültünk, azt hittem sínen vagyunk. DE ekkor kezdődött a buli. Meg akartam mutatni az iskola tájékoztatóját, gondoltam, jobb, mintha én mondom el (nehogy valamit rosszul mondjak). Meglepetésemre az ügyintéző, azt mondta nem érdekli, tudja, hogy mit kell csinálni. Gondoltam, látnokkal állok szembe, de azért tettem még három próbát, hogy elmondjam, mi járatban vagyunk, de ő már kezdte is az ügyintézést. Nem kérdőjelezem meg a jóindulatát, de én is dolgoztam 12 évig ügyfélszolgálaton. Nem ilyen „bele a közepébe” módon kezdtem az ügyintézést, megbizonyosodtam arról, hogy mi is a kérés vagy panasz. Na de nem is ez a lényeg. Új személyit kellett csináltatni, mert a régit anno nem írta alá a srác, így ez nem volt elfogadható a diákigazolványhoz. Ezt nem értettem, próbáltam rákérdezni, de nem kaptam egyértelmű választ, illetve elvesztettem a fonalat. Teszem hozzá néha elég nehéz a felfogásom. A személyihez viszont kell a másik szülő aláírása is, ezért oda kellett hívni a páromat is, aki lélekszakadva rohant a melóhelyről. Sikerült odaérni, aláírta. 2 hét múlva lesz kész a személyi és majd annak átvétele után kapok adatlapot. Szóval így jártunk.
Más is járt így esetleg?
Én továbbra sem értem ezt a személyis dolgot, hogy mi köze van az aláírásnak a diákhoz, de mindegy.
Sziasztok!
Többen is írtátok, hogy 8. után nincs helye a gyereknek vagy mást szeretnétek, és ajánljunk iskolákat.
Mi lett veletek? Hol tart a dolog?
Jelentkezzetek!
Érdekel minket.
Drukkolunk ma neki!
Melyikbe vették fel, hátha valaki tud írni róla?
„Addig írtam, amíg minden eredményem helyes nem lett”
Ezt azért tudta megtenni, mert ügyes volt, gyors volt, és maradt ideje.
Nagyon sok gyerek, 8.-os, 6.-os, azért vérzett el az írásbelin, mert nem volt elég ideje, vagy arra nem maradt ideje, hogy átnézze, ellenőrizzen. Sajnos!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?