Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia!
A nevet is fogják tudni, jobban mondva az azonosítót, gondolom, hogy lesz a papíron egy azonosító. A gyerekek megkapják ezt az azonosítót, az lesz érettségiig az összes kompetenciához az azonosító. Ezzel lehet majd lekérdezni.
Minket, a gyerekeket azzal riogatják, hogy azért kell jól megírni a mérést, mert az akár most elmenőknek az eredményét is majd lekérdezheti a gimnázium, és azokét is akik majd 8.-ban mennek gimnáziumba, szakközépbe. Azaz majd felvételi előtt ezt is megnézheti a suli.
Már eleve a próbát osztályozzák?
Csúnya kényszerhelyzet ez, s a gyerek szívja meg.
Egyszer már linkeltem. Maga a módszertani leírás hosszadalmas, de a végkövetkeztetés a lényeg, s a kommentek is jók:
Nekünk elmondta az ofő , hogy miért és hogyan fogják osztályozni!
És pont azok miatt -elsősorban 8. os gyerekek -miatt akik már tudják a felvételi eredményt és tojnak mindenbe, így védekezik az iskola a direkt rontott mérési eredmény ellen. Az iskolának nagyon fontos, hogy hogyan sikerül.
6. Osztály: A magyar egy részér fogják osztályozni , úgy hogy a magyar munkaközösség megbeszéli , hogy melyik részt. Azt lefénymásolják * ( lehetőleg egy oldalt fognak választani 🤓, azaz ahol 1 oldal egy megoldás egység)
A 8. osoknál a matekból is kifénymásolnak egy részt , de ott is az ellenőrzés miatt , hogy ki mennyire vette komolyan!
Nálunk azt mondták , ha a gyerek jól akarja megcsinálni akkor potya 5 ös!!!
* a nevet honnan fogják tudni ? 🤣😂⁉️
6 osztályos tanmenet tekintetében sztem is nagyon eltérőek a sulik, akár még azon belül is a tanárok.
Törit egyik fiam elölről kezdte 7.ben és nem is ismételtek 11. végéig, 12-ben pedig már az érettségire készültek. Másik fiam 7.-ben 7.-es tankönyvből 7.-8.os anyagot "tanul", de inkább beszélgetésnek nevezném, gazdaságpolitikai és ok-okozati összefüggésekről, korokon átívelően. Mondván, 9-től úgyis elölről tanulják.
Bioszt mindegyik 7-ben elölről kezdte.
Föcit más tematika szerint vették, egyik inkább hasonlított a lányom általános iskolai 7-8-os anyagához.
Irodalmat folytatták, nyelvtant is, de részletesebben, vagyis így már 9-es anyag volt mindkettőnél. De így van/lesz idő fogalmazás-szövegértés-verselemzés gyakorlásra. Ez mindkettőnél így volt.
A fizika meglátásom szerint a törihez hasonlóan rettentően eltérő. Esősorban a gyakorlati feladatok megoldásában. Általánosban inkább elmélet van, ezek rövid és 1xű magyarázatával és 1-1 kísérlettel. (Persze van kivétel, ahol már példamegoldás is van, de elég kevés ilyen suliról hallottam.) Az egyik kisgimisünknél szintén így vezették be a tantárgyat. Míg a másik rögtön vette hozzá a számításokat is, ami már 9.-es anyag. És innentől lehetett durvulni is.
És elmondták azt is, hogy mi az ötös?
Pl. kell hozzá 80% feletti helyes megoldás és/vagy min. 6 szint?
Az 5. szint 4-est ér, a 4. szint meg hármast?
Nem tilos osztályozni.
Ld. 48783. Hsz.
"Jobb helyeken" nem osztályozzák a kompetenciamérést. Nem értem, sok suliban miért ?!
Nálunk minden félév és év végén van matek és magyar szintfelmérő a féléves vagy éves? anyagból, de az a csoportbontások miatt (is) van, hogy megfelelő csoportban van-e a gyerek.
Szia!
A II. János Pál Gimnázium honlapján alul van egy link (küldöm), benne pdf családi kérdőívvel, és tanulói kérdőívvel, mindkettő kellett, onnan nézhetsz ki szempontokat.
Mi kézzel írtuk meg a jelentkezéskor, gyerek is, én is.
Üdv.
Köszönöm!
Nekünk 6.-ban a természetismeretet 2 tanár tanítja, egyik a földrajz témájút, másik a biológia témájút.
A földrajzt, bioszt tananyagilag elölről kezdték, pl: a Toldy-ban?
Más tárgyak, amiket elölről kezdenek (irodalom?, nyelvtan?)
Nekem működött pénteken is, és most is működik.
Pénteken vagy csütörtök módosult a felülete.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?