Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Persze, ha feltennék, akkor így csinálnám. :-) És így csináltam tavaly is.
De idén
a.) nem tettek fel véglegeset, csak azt írják, hogy levélben értesítenek mindenkit
b.) 1 db rublikában a saját oktatási azonosítóddal tudsz keresni és annyi, nincs semmilyen lista
Sziasztok!
Régóta hadilábon állok a „versenyistálló” kifejezéssel. Segít értelmezni valaki, hogy mit takar ez valójában? Persze értem, hogy maga a szó mit jelent, csak azt nem, hogy azok a sulik, amelyekre mondják, mivel érdemelték ki ezt az elnevezést?
Tényleg olyan elviselhetetlenek?
Tényleg olyan óriási a nyomás?
Akkor miért olyan népszerűek?
Csak azért kérdezem, mert ismerősök körében bizonyos sulik említésekor reflexszerűen jönnek a megjegyzések: majd megbánja, kikészül, elveszik a fiatalságát, tönkreteszik, járhat pszichológushoz, tanulhat este tízig, meg hasonlók. Köztük tanár is van.
Van ennek alapja? Néhány sráccal beszéltem csak, de ők csípik, jól érzik magukat, nagyon tetszik nekik a társaság. Amúgy, egyáltalán nem vagyok topgimi fétisiszta, sőt! De néha nem igazán értem ezt a címkét.
Tud esetleg valaki felhozni konkrétumot e címke mellett (vagy ellen)?
Ok szeptemberben majd választ kapok, de mégis motoszkál bennem ez a kérdés: igazuk van-e a vészmadárkodóknak.
Én írtam is a HVG nek e miatt, köszönték , igazat adtak ( csak az Illyés jegyzékét csatoltak , de ha jól emlékszem Debrecenben is volt 99 pontos)
És valamilyen formában fognak pontosítani
Üdv!
Összeveted az ideiglenes felvételi sorrendet a végleges felvételi jegyzékkel, (amennyiben mindkét esetben oktatási azonosítót adott meg az iskola)és már kész is vagy :)
Hét ez ugye már szövegértés feladatnak is elmenne lassan, de sztem ezt így is lehet értelmezni, sőt inkább így lehet:
"Patrícia egyébként nem véletlenül írt ilyen kiemelkedő felvételit: amellett, hogy kitűnő tanuló, és heti 3 matematikaórájuk mellett tanáruk, Novák Zoltánné még egy felkészítő órát is tartott, a lány az előző évek összes felvételi feladatsorát megoldotta. Ráadásul nem is egyszer.
– Addig írtam, amíg minden eredményem helyes nem lett – mesélte. "
Megnéztem mégegyszer a cikket. Nincsen semmilyen utalás arra hogy a korábbi feladatokat írta amíg nem helyes....
Az éles felvételiről van szó végig.... meg a zsófis feladatról....stb Azt meg hogyan tudta addig írni míg helyes nem lesz? Na én ebből a cikkből nem hiszek semmit.
Nem nagyon lehet mit tenni. A GDPR hatás...
Október körül viszont az OH nyilvánosságra hozza, hogy az ideiglenes listán hanyadik helyen állt az (rendes felvéleli eljárásban) utólsónak felvett gyerek.
Sziasztok!
Meglepve tapasztaltam, hogy idén nem írják ki a ponthatárokat a középiskolák, csak azt, hogy kit vettek fel. Tavaly ezt jobban ki lehetett hámozni a feltöltött listákból. Statisztikailag nagyon érdekes lenne azért. Van valakinek tapasztalata, hogy ezeket meg lehet tudni valahonnét? A nagyobb fiammal túl vagyunk a dolgon, de a kisebbnek jövőre jön a hajrá.
Hát felénk elég sokan jártak még a szervezett előkészítőn felül magántanárhoz is.
A jól sikerült relatív, a fiam jól elizgulta a matekot.... Ideges is voltam mert a magyarja nagyságrendekkel lett jobb, humán tagozatra ideális lett volna jelentkeznie, pedig nem kimondottan humános. De végül megoldódott, jó helyen van szerencsére.
Jól is sikerült nekik.
de szerintem elég kevés gyerek ilyen maximalista önként és önállóan.
Enyémek se jártak előkészítőre. Nálunk kb az volt az elv, hogy amit saját erejéből (és szorgalmából) el tud érni, oda menjen, különben később is plusz rásegítések kellenének, az pedig nem fér bele.
Persze, de ezt egy csomó gyerek csinálja így és mégse írnak 98 pontot. :(
Ez a kislány nem izgulta halálra magát, mert nem vágyott erős suliba, és ez a nyugalom benne van a teljesítményében, amellett hogy okos és szorgalmas is.
Én is így értelmeztem már első olvasásra is.
A masik ehhez kapcsolódó hozzászólásoddal egyet tudok érteni és jó, hogy írtad. Maert attól, hogy egy gyerek nagyon jól megírja a felvételit egyáltalán nem biztos, hogy top gimibe vágyik. Ha a habitusához egy nem top passzol akkor a szülőnekkár erőltetnie.
Ez volt az eredeti cikk, a helyi lap készítette mert büszkék a kislány teljesítményére, aki tényleg nagyon ügyes volt.
De szerintem az "addig írtam míg minden eredményem helyes nem lett" magyarázat egy kissé leegyszerűsíti a dolgokat. Olyan mintha csak ennyit kellene tennie mindenkinek és ugyanezt az eredményt elérhetné. Pedig nem.
Sziasztok!
Hat évfolyamos iskolába készülő - egyenlőre - lányos anyukákat szeretnék kérdezni. Csajszikám hazahozta a HPV elleni oltáshoz kapcsolódó nyilatkozatot, amit júni 3-ig kell leadni a suliban. Ez központi nyilvántartásba rögzítik ha most a jelenlegi suli védőnőjének visszaküldjük a lapot, vagy az új sulinál nekünk kell erre figyelni, hogy megkapja a gyerek a nyilatkozatot - és később az oltást? Persze a szülőin is meg tudjuk majd kérdezni, csak gondoltam hátha vannak akik már most választ tudnak adni a kérdésemre.
Hát a cikk írója csak az országos eredményeket megnézi ott is látható hogy voltak 50 pontos eredmények... De akkor minek ír? ráadásul mondanivaló nemsok volt. A gyermek addig csinálta míg jó nem lett - de honnan tudta hogy jó? és addig kell csinálni?
E5be is be lehetett jutni 79 pont irásbelivel - és sokan 90 ponttal sem jutottak be - szóval tényleg csak beugró az írásbeli (ezt azért írom hogy senki ne keseredjen el ha nem tökéletes az írásbeli).
Bocs hogy értetlenkedek, de nem értem egyébként..............
jelenleg is van diákigazolványunk az általános iskolából most akkor miért kell az a NEK adatlap?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?