Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem kisebbítve a cikkben szereplő diáklány teljesítményét, a börsi Illyés ideiglenes listavezetője 99 pontot írt!
Interjú a két 98 pontot írt nyolcadikos egyikével:
[link]
Sziasztok, Oktatási Hivatal honlapján lehet azt keresni, hogy adott iskolába hányaik ranghely volt az utolsó befutó? Ezt kb. mikor szokták feltenni?
A két éve az angolosokat három szintre osztották, a legerősebb és a leggyengébb csoport lett a csak-angolos osztály, a középső angolosok és a németesek lettek a másik osztály, és abban az osztályban vannak az emelt matekosok is. Gondolom azoknak, akik a két szélső angolos csoportban kötöttek ki, választaniuk kellett, ha egyben az emelt matekra is jogosultak lettek volna (de erről nincs elsőkézből infóm).
Nincs, de erre is számított.
Viszont több ismerős nevet is látok, úgyhogy nekem is van kinek drukkolni. :-)
Igen, csak jó lenne tudni, hogy mennyivel több gyereket hívnak be az adott helyekre. Két osztálytársnak is szurkolunk!
Mi újság Veletek? Alakul már a helye a gyerkőcnek?
Benne van az ismerős gyerkőc?
Úgy gondolom a jelenlegi évfolyamot jelentheti, hiszen ott van átvétel is. És ezek átvételre jelentkeztek, hogy a következő évfolyamon a gimnáziumi keretek között tanuljanak.
Gondolom, az általános iskolai osztályokba is. s ki-ki tudja, melyikbe jelentkezett.
Vajon mit jelent az 5-6-7-8. évfolyam? Mindegyikre vesznek fel gyerekeket?
Ugye ha nem postán kaptuk meg a felvételről szóló határozatot, hanem e-mailben, az úgy is érvényes?
Interjú a Toldy igazgatójával:
[link]
Azt tudja valaki, hogy a Toldy angol tagozatán hogyan sorolják a gyerekeket osztályokba? A németes osztály egy része angolos? Vagy az emelt matekkal van összefüggésben?
Úgy gondolom, akkor valószínűleg nem hívják be (nehéznek is érezte a vizsgát), de valóban, írhatnának mindenkinek.
Fiam osztálytársát behívták szóbelizni...azért írhatnának annak is, akit nem. Holnap mindenképpen kérdezzenek rá, remélem csak technikai hiba!
Igen, ma írtak matek próbát és jegyre fog menni. Angolból már korábban volt, de nem tudtam, hogy az kompetencia.
A Fazekas 7.d-be pótfelvételizők közül kapott valaki e-mailt az írásbeli eredményéről?
Ismerősnek nem jött semmi, és nem tudja, hogy ez elutasítás, technikai hiba, vagy senki nem kapott még.
Abban az esetben nem, ha az iskola rendszeresen végez kompetenciamérést. Az nem azt jelenti, hogy az adott évben, hanem erre kidolgozott rendszer alapján, évről évre, ami a pedagógiai programban benne kell legyen. Ha a pedagógiai programjuk erre nem tér ki, akkor nem tehetik meg.
Nem tudja valaki véletlenül (de ha véletlenül nem, akkor direkt ;-)), hogy a Fasoriban a nyolcosztályos osztályokban kik lesznek az osztályfőnökök?
Sziasztok!
Nem véletlenül írtam azt, hogy így riogatják a gyerekeket, főleg a maradókat, ők vannak többségben, hogy jól írják meg a tesztet.
Üdv.
A sítábor a síszünet alatt zajlik. Nincs tanítás senkinek azon a héten. Oda lehet családi (sí)programot is szervezni.
Sziasztok,
Tudnátok nekem segiteni abban, hogy az E5-ben a siszünet mindig a második félév első hetére esik, avagy változó?
Illetve, hogy mennyire haladnak a tanórákon azokkal, akik nem mennek sítáborba?
Köszi,
N
Nem foglalkoznak ezzel az új sulik, de mi pl a nyolcadikos Méltányossági Kérelménél beírtuk a 6.os kompetencia eredményt. Jól jött, hogy a drágaság nem vette félvállról.
3askát ugye elhoztuk 7.re, de hétvégén rám írt a tavalyi ofője, hogy gratulál a tavalyi kompetencia eredményéhez. (ami mellesleg matekosként rosszabb lett, mint 2eske 6.os eredménye; de gondolom itt is lehetnek nehezebb és könnyebb évek, hiába nem kéne lennie, vagy?)
Osztályzással eddig szerencsénk volt, 3-ból egyik általános sem osztályzott. Sőt, nem is próbáztatott.
Szerintem ez nem lehetséges. De ha még meg is tudná nézni, szerinted egy suli fog ezzel szórakozni, amikor megkapja készen kinyomtatva a felvételi pontszámot? Ráadásul frissebb, mint egy hatodikos kompetenciaeredmény. Nem életszerű.
De felvételi előtt az új suli nem fogja tudni az azonosítót. És mivel a mérés később van, mint a felvételi, nyolcadikban legfeljebb a hatodikost tudná lekérdezni (de nem tudja az azonosítót) az új suli, nem hiszem, hogy érdekelné őket... A nyolcadikost pedig már csak akkor, amikor javában középiskolás a gyerek. Szóval ennek semmi értelme megint azon kívül, hogy hülyeséggel stresszeljék a gyerekeket. :(
Ilyesmit nekem is mondott a gyerek, de olyat is, hogy az elkövetkező 4 évben is elővehetik (ő nyolcadikos most), sőt, hogy továbbtanulásnál is számíthat. Nekem is felszaladt a szemöldököm.
És az új suli honnan fogja tudni az azonosítót hogy megnézze? Főleg hogy a tavalyi mérés eredményei csak néhány napja elérhetőek, biztosan sokat nyomtak a latban a felvételinél...
Annyira utálom amikor hülyeségekkel stresszelik a gyerekeket!
További ajánlott fórumok: