Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi, hogy megírtad. Épp a minap néztem, de akkor még nem volt fent.
Kíváncsi vagyok rá, mert tavaly lányomék kaptak fejmosást, hogy nem írtak elég jót.
Akit érdekel, az OH feltöltötte a tavaly írt kompetenciatesztek eredményeit ide: [link]
Azt érinti, aki 2017/18 tanévben volt hatodikos vagy nyolcadikos.
Kell a megnyitáshoz az a cédulára írt Bsss-Bsss formátumú kód (ahol B=Betű, s=szám), amit a gyerekek a megíráskor kaptak.
Szia!
Tényleg :-) A Trefortba. :-)
Szia!
Igen az én fiam valószínű oda fog járni 5.-től, angol szakra. De még picit gondolkodunk a beiratkozásig.
Szia,
Igen, emlékszem, "beszéltünk" korábban! :-) Megkérdezhetem, hogy hova sikerült a felvétel Nálatok?
Az elsősömnél közölték, hogy nem csak az évnyitón, de minimum az első héten (!!!) minden nap suli után vigyük haza.
Tervezhetek be 1 hét szabit szeptemberre :-(
Szia!
Mi most jártuk végig ezt az utat, felvételizhet a gyermek újra. Hogy most azért került-e hátrányba a felvételire készülésnél mert 8 osztályosba várt, vagy mert az oktatás színvonala nem stimmelt, nem tudom pontosan. Én inkább az utóbbira tippelnék a mi esetünkben. Nálunk most jóval intenzívebb készülésre volt szükség, mint 4.-ben. De szerintem ez gyerek- és iskolafüggő.
Szia!
Szilágyiban szoktak lenni szülők az évnyitón. Ez inkább a kisebbekre igaz, a nagyobb gyerekeknél nem annyira jellemző.
Én anno elsőseimmel ott voltam az évnyitón.
Az évzárón is mindig ott vagyok, mint sok-sok szülőtársam is. Szerencsére nálunk nem húzzák, kb. fél óra az évzáró, majd másik 15 perc a teremben a biziosztás stb.
Én a 2 órás ballagási műsorokeért nem vagyok oda. ( Voltunk ilyenen vidéken unokatesónál, gyerekeim nagyon unták. Meg mi is.)
Nálunk ridegtartás van, az elsőssel se maradtunk ott az évnyitón, és évzárónál is csak a végére megyünk, a biziosztásra (végtelenül unalmasak ezek az ált. iskolai ünnepélyek, igazi időutazás). A hetedikes meg, aki hatosztályosba ment pláne nem igényelte.
De szerintem gyerek- és szülőfüggő.
Igen, ahhoz. :))
S először meglepődtem, hogy a szülő se. :) Azaz egyik elég. A folyosón beszélgettem, s a gyerek ment be, gondoltam, majd szól, ha alá kell írnom valamit. Erre megjelent, hogy végzett, beiratkozott, mehetünk. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?