Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nekünk erre hívták fel a figyelmünket tavaly a beíratkozáskor, sőt a szöveget kinyomtatva megkapta minden szülő/diák arra az esetre ha az ellenőr kifogásolna valamit a köztes időszakban.
"Diákigazolvány érvényessége: A tanköteles kor felső határát be nem töltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő év október 31. napjáig, amelyben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti. Jelenleg a tankötelezettség a 16. életév betöltéséig tart."
Amit írsz, az egy másik, az Adatkezelési tájékoztató, az is kell majd beiratkozáshoz. Meg Szülői nyilatkozat.
Azért ütötte meg a fejemet ez, mert az a neve, hogy Adatlap. Csak azt nem lehet tudni, hogy milyen.
Ez a NEKtől különböző adatlap arra szokott kelleni (sulinként kissé eltér) hogy az iskola összegyűjtse a család adatait:
Apa, anya, gyerek (cím, foglalkozás, mhely, telefon, email), bejárós-e a gyerek, van-e vmi speciális fontos tudnivaló sürgős esetben (gyerek Taj szám, allargia stb.).
A Trefortos tájékoztatóban az van, hogy a NEK adatlapot szeptember 1-jén kell leadni az osztályfőnöknek.
Ha az új diák csak a tanév kezdete után érkezik majd, akkor szerintetek hogyan kell vonatbérletet intézni? A gyerek az agglomerációból fog bejárni, eddig a helyi suliba járt. Jól tudom, hogy a diák vonatbérlethez igazolni kell, hogy a lakóhely és az iskola más településen van?
Sziasztok!
Ha jól értelmezem az itt leírtakat, akkor lehet menni az Okmányirodába, és ott kapok egy NEK adatlapot, és azt viszem az iskolába.
Akkor mi az az adatlap, ami a határozatban szerepel, hogy a szülőin kapom meg?
Szó szerint: "A beiratkozáshoz szükséges a tájékoztató szülőin kiadott Adatlap hiánytalanul kitöltve."
Ez mi lehet? Lehet, hogy a suli intézi? Fényképet is kérnek.
Ezt jó, hogy írtad, mert nekünk is most lesz személyi csere.
Köszönöm az infot !
Ezt olvastátok?
Ez egy jó ötlet! Anno volt vele némi ügyintézés, szoptatás pelenkázás közben.
Csak diákot és útlevelet még nem kapnak még. :)
Én úgy tudom hogy a személyi is kötelező már mindenkinek, nem véletlenül csinálják a babáknak is.
Elsőben a diákra a szülők írják ált. a gyerek nevét. Egy rokonunknak ezt sikerült elfelejtenie, és csak azt látta, hogy itt kell aláírni. Így lett az írni nem tudó kislány ... Zoltánné.
Évekig nem is vették észre. :-)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?