Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Volt egy elmélkedésem erről korábbanl... egyes sulikban a szóbeli nem a tudásról hanem a személyiségekről szól (megtehetik, mert magas pontszamu gyerekeket hívnak be). Én lányom nem az a mindenkivel kijövő, mindenkivel a hangot megtaláló típus, sőt... ezért nem való az E5-be vagy a Radnótiba. Ennyi. Hiába visz valaki ide 95 pontot, ha a személyisége nem olyan, lepontozzák vagy rosszabb esetben kiszekálják...
Most kaptam az infot az iskolából, hogy idén nem lesz szükség a személyes jelenlétre a sorrendváltoztatáshoz, tehát ugyanúgy működik majd, mint tavaly, csak elektronikus beküldés lesz.
Tavaly a 86.-at még felvették...
Amúgy meg nem kell ezeket szívrevenni, főleg, ha másutt bent van, nem lesz rossz helye ott sem!
Te tudod, hogy ügyes, okos, és ezt még bizonyos sulik értékelik is - hidd el, nem probléma, ha valamelyik nem!! Tudjuk, ezek szubjektív pillanatképek csak a gyerekről. Lehet, hogy így fog jobban járni!
(Ilyenkor gondolom én, hogyha nem kell nekik, nem kell odajárnia, ennyi. Lesz ahova járjon, és ahol értékelni fogják, azért, amilyen!)
Melyik a vágyott suli? Api-ban azt néztem, hogy a Termtud és Biosz ideiglenes rangsorban (kb. 60 fő) kb. 40 ismétlődik...
Azt, hogy a Dunakeszi Radnóti 3 nyek osztályt indít.
Nálunk az E5 biosz szóbeli lett végül meglepetés,( pozitív értelemben ), amiről pár napja írtam, hogy én azt éreztem nem volt valami hipiszupi, ehhez képest MAX pontot kapott :-O ( milyen jó, hogy nem én pontozok ott :-D ), Apáczaiban meg ( ami szerinte jól ment ( bár szerinte az E5-ös is jól ment )) az egyik tagozatra 72%-ot, a másikra pedig 76%-ot. Ez nekem az a kategória, miszerint annyira azért nem várják oda, de gyerekemet ez cseppet sem hatja meg, csak örül, hogy osztálylétszámon belül van. :-O
Mi ugyanígy jártunk. Mondjuk 20 hellyel előrébb... Mondjuk a gyerekemet nem is érdekli, màr az eredmény sem érdekelte, utolsó helyre kerül a listáján...
Ady Széchenyi? Mikor teszik ki a listát vajon?
Én nem vagyok ismert a Radnóti témában, de osztozom a csalódottságban és hogy nem érted, miért?
Legjobb úgy felfogni, hogy ha nem akarták a gyereket, akkor ez nem a ti helyetek, de az embert azért sokáig bosszantják az ilyen dolgok...
nálunk is hasonló... top-top gimiben maxot kapott, kevésbé top, de azért nem rossz helyen nagyon lepontozták - pár nap diffi, ugyanaz a gyerek, ugyanaz a tantárgy, ugyanaz a hozzáállás részéről - minden iránt érdeklődő, udvarias gyerek - és a konklúzió nálunk is ez lett - ha valamelyik iskola nem akarja, akkor azt mi sem akarjuk... karma! :)
Matfiz, megírtam amit Chelsey javasolt - NEM kérelmet, csak jeleztük a pontokat, és behíváták, mindent tudott, de az Api faktorra -2p-ot kapott (vagyis 3-at :-)
Ez valóban nagyon rugalmas hozzáállás :)
Mostmár tényleg írd meg azt a beszámolót!!! :)
Nálunk az a terv, hogy ahova felveszik, annak a közelebe költözünk. Így megfért egymás mellett egy dunakeszi Radnóti és egy kispesti Károlyi. A poliba megy, a Ferencvárosban keresek épp lakást.
Így könnyű, tudom...
Kíváncsian várom a Polis élménybeszámolótokat, de arra még kíváncsibb vagyok, hogy mi a tervetek, hogyan jár be a Károlyiba Kispestre?
[link]
Küldjétek a linkeket is Rékának!
Szorítok ! Reméljük tényleg nem kell várjunk 22-ig !
A szobeli nagyon szubjektiv, nehezen merheto-ertheto. Tavaly a lanyom top gimibe max pontot kapott, egy kevesbe top gimibe, pedig nagyon keveset, amire sokat is keszult es a vege ott egy nagy E betu lett. Valszeg nem tetszett nekik a kislanyom stilusa. Ezzel nem tudunk mit kezdeni, szoval mi abban egyeztunk meg, amelyik suli nem akarja ot, azt mi sem akarjuk...
Ugyanígy jártunk 2 éve, én sem értettem. :( Sajnálom!
Na, akkor átnyomták. Legalább ennyi könnyebbség a környékbelieknek (mivel nincs másik gimi a városban, nemhogy másik ilyen színvonalú, de semmilyen).
Köszi! Már csak azt nem értem h ez az osszemokolt sorrend mire is jó 🤔🤔🤔🤔
Persze, hogy a sorszámokat néztem, meg persze az egész táblázatot és feltűnt, hogy azonos létszám esetén 6 pontos az emelkedés.
Amit itt idéztél az a 2 nyelvi osztály az angolos és a németes. Ezzel szemben tavaly 2 db angolos és még egy németes osztályt vettek fel (vagyis csak haladó angolra 60 gyereket, plusz még egy osztálynyi németest).
8. Illyés - 81. Angolon, 63. Németen. Az angol határeset, németen viszont az elmúlt 3 évben onnan mindenki bejutott, remélem idén is így lesz. Szerintetek??
Károlyi spanyol kettannyelvu angol
haladó, Kölcsey francia kettannyelvu
A poli szobelije mindent vitt, meg nem írtam meg az élményeit, de már megkaptam tőle szóval most rajtam a sor..,
Akkor ez egy szerencsés eset :) Szuper, hogy már van biztos helyetek, ráadásul olyanok, ahová jobban szeretne járni a lányod!
A Károlyi alatt melyiket érted? A kispesti vagy az újpestit vagy az angyalföldit?
Melyik tetszik a legjobban a 4 tuti hely közül?
Ez a szóbeli téma külön műfaj. Mi sem vagyunk jók benne, a fontosabb helyeken sikerült az élbolyból leszóbelizni magunkat az aggódnivaló kategóriába. Hát ez van.
Mi a NYEK-es biológia-kémiát jelöltük meg, és csak utána a sima 4 éves biológia-kémiát.
További ajánlott fórumok: