Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti annyira benne vagytok a dolgokban...
6.
Api vagy Toldy?
Melyik miben jobb?
Most nem tudok visszaolvasni, csak meg akartam veletek osztani, hogy több órás tanakodás után, ami alatt minden arra mutatott, hogy a DNG lesz nálunk a befutó, 1x csak kiderült, hogy mégiscsak a László a gyermek szíve csücske😊
Így ezt írtuk első helyre. Bízom benne, hogy 4 szép év vár majd ott rá és onnan is eléri majd a céljait. 😊
6.
Rangsorolunk......segítsetek kérlek....
Berzsenyi vs Szerb Antal
Közlekedést mérlegelve picit macerásabb a Berzsenyi, több átszállás, +20 perc. Lányom szerint ez nem probléma...
Szereti a matekot, biztos bejutó mindkét suliban.
Szerintetek melyik suli rejt több lehetőséget? Megéri a kicsit több utazás az országos rangsorben előkelőbb helyen levő iskola?
Off: ez valóban így van, a férjem is ilyen területen dolgozik (PM-ként), de... ahogy látom, nem általában keresnek fejlesztőt, hanem aki adott részterülethez, még jobb, ha ismeri a megrendelő cég rendszerét, már korábban is ő piszkálta, vagy nagyon hasonlót csinált... És a célszemélyek az ismert halmazokból (állományban van a cégnél, vagy szokott vele szerződni a cég, vagy Józsi ismeri a korábbi munkahelyéről) kerülnek célkeresztbe, holott lehet, hogy van éppen munkakereső SAP tanácsadó is valahol. Ezért egyesek nagyon leterheltek, úgy tűnik, hiány van, de lehet, hogy van máshol szabad kapacitás.
A másik, hogy hol tudod ezt megtanulni? Hogy keresett legyél? A rossz hír, hogy erre nincs bevált életút és garancia, hogy X gimnázium, Y tagozatáról, a elmész Z egyetemre... Ezt azoknak volt/van/lesz szerencséjük magas szinten megtanulni, akik éppen jókor voltak jó helyen (a cégük bevezetett egy SAP rendszer, rájuk bízta, mint PM-re, ő közben beletanult, de olyat is ismerek, aki nyelvtudása miatt volt X SAP tanácsadó cégnél, asszisztensi pozícióban, de akkor is hiány volt tanácsadóból, nincs kedved megtanulni, Gizike? De van, és vki megtanította.) Vannak persze méregdrága, milliós tanfolyamok, de ez tipikus learning by doing dolog.
Off vége.
Vera!
Bízzál Réka táblázatában a korrábbi évek utolsó rangsorszám tekintetében. Tudom, nehéz .... nekem is és én is pont ezt játszottam ma, amit te és olyan hihetetlen , hogy ennyi nyerek ne azt válassza , ami nekünk az álom , de hidd el működik!
Sziasztok!
Új fórumozó vagyok, és csak olvasni terveztem, de a kérdéseket látván megosztom a tapasztalatom.
A Berzsenyiben szerettünk volna még egy nyelvi szakot felvenni a biztonság kedvéért - elvileg egységes a szóbeli, tehát adminsiztratív akadálya nem lenne.
Az iskola nem engedélyezte arra való hivatkozással, hogy az hátrányosan módosítaná a másik nyelvi szakon rangsorolt többi jelentkezőt, ezért nem engedélyezik.
Engem meglepett ez a válasz, bevallom.... valahol persze értem, és tök fair a többiekkel szemben.
Szerintem is :)
+ a MIG NYek sem reménytelen, korábbi ( 2019, 2018) években is bejutó helyezés volt...
Szia,
Sajnos utólagos tagozatfelvételnél előfordulhat, hogy módosul az ideiglenes lista és beelőznek. :-(
Az az elmúlt évek alapján bőven bejutó hely. :-) (2020,2019,2018 -- 62,74,67)
Ha az én véleményemet kérdezed jobb a Madách 4 éves mint a VPG NYEK.
Sziasztok!
Nálunk a Hunfalvy egyik kéttannyelvű tagozata nagyon előrejött a gyerkőcnél a végleges sorrendben, annyira megtetszett neki az iskola és a szóbeli.
Most mindenhol hallom, olvasom, hogy tucatjával veszik fel idén az új tagozatokat a Hunfalvyban (azt gondolom sokan megijedtek idén, és mivel ott sok tagozatra lehet jeletkezni ugyanazon szóbeli felvételivel, sokan beírják plusz egy lehetőségnek).
A Kőrösi ma kitette a listát az engedélyezett tagozatfelvételekről, ez eddig 28 főt tartalmaz.
Ilyenkor előáll egy új ideiglenes ranglista a módosítások leadása után? Vagy csak a véglegesnél derül ki, hogy pl húszan beelőzték ilyen utólagos tagozatfelvételekkel? Szerintetek ez hogy van? Még ezen is parázzunk, szuper:)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?