Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetős fórum)


307. laszlozsu (válaszként erre: 304. - Maszimano)
2011. febr. 28. 11:38

Ne legyetek ennyire elkeseredve. Bár megértem.

Annyi mindentől függ ám, hogy ki hova tud bekerülni. Tavaly mi is csak 3 iskolát jelöltünk be, s rögtön az elsőre bejutott. A tavalyi országosan nagyon gyenge központi eredményekhez mérten a gyerekeim viszonylag jól teljesítettek, s így sikerült. Az idén egy jó erős felvételi eredmény született országosan, s sajnos ettől van, hogy az igazán jó iskolák szinte lubickolnak a gyerekek eredményei között. Azonban olyan is volt nálunk, aki vagy 6-7 iskolát jelölt be, s mindegyik ideiglenes jegyzékén az elutasítottak között volt, s csak pótfelvételin sikerült bejutnia egy olyan suliba, ahonnan előtte elutasították. Vicc. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy annyi mindenre van példa. Idegörlő, tudom. Az azonban tényleg fontos, hogy ne veszítsétek el a hiteteket, mert a gyerekek számára fontos, hogy Ti bíztok bennük, a tudásukban.

306. maszimano (válaszként erre: 305. - E678c41c88)
2011. febr. 28. 11:01
Drukkolunk Nektek!!! :)
2011. febr. 28. 10:28

A lánykám csütörtökön megy szóbelizni a Bókayba, de igazából a Karinthyba szeretne nagyon nagyon bekerülni. Ott elvileg ma már kifüggesztik az ideiglenes jegyzéket.

Az írásaitokat olvasva teljesen meg vagyok rémülve, és utálom, hogy ez az egész ilyen bonyolult és ennyire sokat kell várni bizonytalanságban :(.

A központi 81 lett, a tehetséggondozó felvételi is jól sikerült,ötös tanuló és mégis aggódni kell, hogy bekerüljön középiskolába?...hát ez nagyon elkeserítő :S

2011. febr. 28. 09:45

Sziasztok! Még csak az egyik megjelölt iskola eredményét tudjuk, hogy nem hívták be még szóbelizni sem. De ha újra kezdeném egész másként állnék a beiskolázáshoz.

Ha belegondolok bármennyi infot is szed össze az ember, az nem elég. Ha újra kezdhetnénk egész másfelé mennénk, és egészen más iskolákat jelölnék, és mindenképp több iskolát. Nem hallgatnék sem az ofőre, sem az igazgatóra, hogy elég a három iskola. Persze, ha felveszik a háromból egybe azonnal, akkor igen.

Nekem így összességében, és úgy hogy még csak egy iskola eredményét tudjuk, már így is egyrészt óriási csalódást, másrészt totális lelkifurdalást okoz ez a beiskolázás. Én a magam részéről úgy érzem, hogy totálisan rosszul választottunk, és hogy nagy hülye voltam, hogy erősítettem a gyerekben a hitet, hogy ő bárhova mehet, mert okos és jól tanult. Szóval én a magam részéről totálisan el vagyok keseredve.

303. könyvbarát (válaszként erre: 301. - Laszlozsu)
2011. febr. 28. 09:26
Pontosan leírtál mindent, köszi! Már csak az idő kerekét kéne felgyorsítani egy kicsit. :)
302. 4300750b82 (válaszként erre: 300. - LondonEye)
2011. febr. 28. 08:41

Szia!

Én is épp tegnap böngésztem ezügyben,:) új sulit nem, de sorrendet, vagy esetleg új, másik szakot lehet , de ez mindenképp abban a suliban ahová előzőleg már jelentkeztetek!

301. laszlozsu (válaszként erre: 300. - LondonEye)
2011. febr. 28. 08:40

A módosítások során csak sorrendet módosíthatsz. Új iskolát már nem jelölhetsz be.

A fellebbezéseket nem várják meg.

Fellebbezni csak április 27.-e után lehet, amikor lezárul a 2010/2011-es aktuális felvételi rendszer, s kihírdetik a végleges eredményeket. Onnantól indul egyben a pótfelvételi és a fellebbezéseknek is akkortól van ideje, hiszen csak a végleges döntéseket tudod megfellebbezni.

Tudom, hosszú ez így is, úgy is, de jövő héttől már némi iránymutatást kaphattok az ideiglenes jegyzék alapján. Látod, sokaknak már a szóbeli is némi képet adott az irányról. Kitartás mindenkinek.:-))

300. LondonEye (válaszként erre: 306. - Könyvbarát)
2011. febr. 28. 08:25

Gondolom, még a fellebbezéseket is végigvárják, és csak azok után jön ki a vég-végleges eredmény.


Nem tudjátok, hogy a módosításoknál vadiúj sulit is be lehet írni, vagy csak a meglevőket cserélhatjük?

299. könyvbarát (válaszként erre: 297. - Maszimano)
2011. febr. 27. 15:43
Bizony, bizony. Legalább meglátják, hogy a mai fiatalok között is vannak komoly gondolkodásúak és tanulni vágyók. :)
298. maszimano (válaszként erre: 295. - Kingerus)
2011. febr. 27. 09:48
Hát ez nagyon jó hir, hogy ilyen jól sikerült a szóbeli. És az is nagyon jó, hogy igy helyrebillent a gyerek lelke. :)
2011. febr. 27. 09:48

Én is egyet értek Veletek!!!

Örüljön az a gimnázium, ahová az én jól tanuló, 4,7-es, kedves, tisztelettudó, szorgalmas, az iskolai életben aktivan részt vevő lányomat felveszi! :)

296. könyvbarát (válaszként erre: 294. - Kakasdomb)
2011. febr. 26. 23:04
"Tehát: örüljenek, hogy az én tehetséges, aranyos, kedves fiam hozzájuk megy tanulni és emeli az iskola színvonalát." <<-- Igen, igen, igen! :))))))
295. Kingerus (válaszként erre: 294. - Kakasdomb)
2011. febr. 26. 20:56

Igen, tudom, hogy a Szent Lászlóba max. 30 pont a vihető az ő számítási módjuk szerint. A 48 pontot szerintem csak úgy általában említettem, mert a legtöbb helyen ezt nézik mindössze.


Mi is ma voltunk a Leöveyben szóbelizni angolból, az emelt angol tagozatra, mert ez volt a másik, amit megjelöltünk a gazdasági-angol mellett, ahol mentességet kapott a lánykám a szóbeli alól.

Az emelt angolnál nálunk 3 pont hiányzott a mentességhez. A lányom is nagyon elégedetten jött ki, jól ment minden, és nagyon kedvesek voltak a felvételiztető tanárok. Teljesen felvillanyozódott, és már nem is érdekli, hogy a Madáchnak még szóbelizni sem volt jó a nagyon jó eredményeivel, örömmel megy a Leöveybe. :)


Egyetértek Veled! Szerintem is lesz még bajuk azoknak a gimiknek, akik nagyon magasan húzták meg a ponthatárt. De nagyon meg fogják érdemelni.


És IGEN! Örüljön az a gimnázium, ahová az én kedves, tisztelettudó, jó tanuló 4,8-as, szorgalmas lányomat is felveszik! :)

294. kakasdomb (válaszként erre: 298. - Kingerus)
2011. febr. 26. 17:53

Kingerus!

Nektek a hozott 48 pont hogy jött össze?

A Szt. Lacira értetted?

Mert oda a hozott pont max. 30 lehet... :-)


Az én fiam 82 pontot írt, 42 magyar, 40 matek megoszlásban. Hát mi sem voltunk ettől elragadtatva, mert nagyon-nagyon sokat gyakoroltunk - szinte, mint itt majdnem mindenkinek - az életünk elmúlt fél-háromnegyed éve erről szólt. Én olyan 85-87 ponttal egyeztem volna ki. Nekünk is van egy kérdésünk még azért a magyarral kapcsolatban: az a szó, hogy egyszer csak, egyben, vagy külön írandó? Mert a fiam külön írta aláhúzták, volt az osztályukban egy másik srác, aki egybe írta és az is aláhúzták hibának! De már mindegy, úgysem lehet reklamálni, de lehet, hogy majd pont ez az 1 pont hiányzik a boldogsághoz.

Mi a Szt.László info és olasz szakot, majd a Leovey NYEK, média és info szakot jelöltük.

Ma voltunk a Leöveyben szóbelizni, 2 tételt húzattak, 20' volt a felkészülés. Mondatelemzés és szövegértés, -magyarázat volt a feladat a NYEK-en, mert a másik kettőre a "magas" pontszám miatt mentességet kapott.Itt is csak 2-vel csúszott le.

Hát nagyon boldogan jött ki az osztályteremből. Nagyon rendesek voltak a tanárok (3-an szóbeliztettek), megdicsérték a szép központiért és a bizonyítványért is, átlagosan 4,5-ös tanuló.

Bizakodóak vagyunk. Nekünk is a Laci a cél, de ha nem, akkor nem. Kicsit vissza is fordítanám ezt az őrültet, amit egyes gimnáziumok - de csak a túljelentkezés okán - meg mernek maguknak engedi. És ha belegondolok, ezt mi magunk "csináljuk" velük.

Tehát: örüljenek, hogy az én tehetséges, aranyos, kedves fiam hozzájuk megy tanulni és emeli az iskola színvonalát. :-) na bocs, kicsit poénkodtam, KÍNOMBAN, mert persze: természetesen mi is nagyon izgulunk!

2011. febr. 24. 19:48

A Leövey honlapján fent vannak a pontsávok, hogy hány ponttól hívnak be szóbelizni, és hány pont felett nem kérik a szóbelit.

A lányom a 2 megjelölt tagozatból az egyikbe nem kell szóbellizzen, mert 125 a ponthatár, és 129 ponttal úgy veszik, mintha a szóbelin elérte volna a max. 25 pontot. Úgyhogy itt a 154 ponttal már nagyon jók az esélyei, és talán már bent is van a Leöveyben. A másik tagozatnál csak 3 pont hiányzik, itt angol szóbelizik valamikor, de a pontos időpont még nem látható. (most egyáltalán nem lehet felmenni a honlapra, lehet, hogy most töltik fel a listát)

Összességében nagyon örülünk, bár nem a Leövey a favorit, hanem a Madách, de annyira megkönnyebbültünk mindketten a lányommal. :)

Mindenkinek sok sikert, és csak pozitívan gondolkodni, nem belekeseredni semmibe, mert messze még a felvételi időszak vége!!!

292. maszimano (válaszként erre: 290. - Edit1965)
2011. febr. 24. 18:41

Köszönöm szépen az együttérzést. Én reggel úgy bőgtem, mint egy hülye. Nyáron az nlc-n leveleztem egy tanárnővel, és ő mondta, hogy nagyon nehéz bekerülni a Veres Pálnéba, de én hülye nem hittem neki. Azt mondta, hogy mindenképp fogadjunk matektanárt a gyerek mellé, mert nagyon jól kell megírnia a központit, és hogy oda járjunk előkészítőbe, meg ott írjon is. Azt mondta, hogy akik az ismerősök közül nem fogadták meg a tanácsát, azok nem is kerültek be, csak azok, akik megfogadták. Hát ez van.

Csak a gyerek érzi pocsékul magát. Ráadásul egy másik iskolába amit megjelölt ki van írva a szóbeli napja, jövő szombatra, de még nem érkezett meg a levél amivel behívnak. Így szegénykém ettől is ki van. Majd csak túl leszünk ezen. Hát azt aki ezt a rendszert megalkotta, ilyenkor januártól májusig mit össze szidhatják!!! :-))

291. maszimano (válaszként erre: 289. - Limma)
2011. febr. 24. 18:36

Szia! A Lővey Klárába jár a kolléganőm fia, most 11.-es, ő csak jót mond, szeretik a sulit. Már bánom, hogy mi nem jelöltük be azt is. Nézd meg a honlapot, fent van, hogy az idei központi átlag 57,4 lett, pont ma mutatta a kolléganőm, és a tavalyi ponthatárok is fent vannak. Tök jó, hogy legalább valamit már láthat az ember a ponthatárokról.

A Vörösmarty. Hát a drámatagozaton jár egy ismerős lányzó, ő 10.-es. Oda elég nehéz volt bejutni, főleg hogy egy fél napos szóbeliztetés volt, de ő is nagyon szeret odajárni. Remélem segítettem.

290. Edit1965 (válaszként erre: 284. - Maszimano)
2011. febr. 24. 18:27

Ez rémes ! Minden együttérzésem a tiéd a nagy izgalmakban. Én biztos, hogy felhívnám az iskolát, és rákérdeznék, hogy miért nem szóbelizhet a gyerek. Mondják meg, hogy mi az a ponthatár, amitől behívnak szóbelizni. Azért ez az eljárás igencsak lélekromboló a gyereknek.


NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK !!

289. limma
2011. febr. 24. 15:21

Sziasztok!

Szemeréről, Leövey Klára , Petőfi gimiről mit tudtok?

Nehéz bejutni?

Móricz? Vörösmarty?

Milyenek a tapasztalatok?

2011. febr. 24. 14:54
Nem tudom, jelentkezett-e valaki a Bókay kéttannyelvűbe. A szóbelik beosztását ott is elkezdték feltölteni :)
287. 4000c6bd34 (válaszként erre: 286. - Maszimano)
2011. febr. 24. 11:01
Köszi :). Én is Nektek! ÉS mindenkinek, akiért itt izgulunk!
286. maszimano (válaszként erre: 285. - 4000c6bd34)
2011. febr. 24. 10:30
Nagyon nagyon drukkolok Nektek! :-)
285. 4000c6bd34 (válaszként erre: 284. - Maszimano)
2011. febr. 24. 10:17

Nagyon átérzem az elkeseredésedet, tényleg rémesek ezek a hetek.

A Szent Lászlóban holnap írják ki a szóbelivel kapcsolatos információkat. Én is szörnyen izgulok. :S

2011. febr. 24. 09:08

Sziasztok! Ma felkerült a szóbelire behívottak listája a Veres Pálné gimi honlapjára. A lányom nincs rajta. Tökre elkeseredtünk, pedig sejtettük, hogy nem valószínű, hogy bekerül. De azért bíztunk abban, hogy legalább a szóbeliig eljut. Hát nem.

Igaz a suli a honlapra kiírta, hogy ha valaki komolyan gondolja, és valóban oda akar menni, annak ajánlott a suli előkészítője és hogy ott írja a központit.

Gyerekek, ennyi a kitűnő tanuló gyerek? Ezek szerint semmi esélye a 4,7 átlaggal és egy közepesnél jobb írásbelivel rendelkezőnek? Nem is merek belegondolni, hogy a Kölcsey-vel mi lesz. Apával nekünk az a favorit. Ez a felvételi időszak rémálom!!! :-(

283. laszlozsu (válaszként erre: 281. - LondonEye)
2011. febr. 23. 17:42

Igen, az én nagyobbik fiam a gimiben nyelvi tagozatra jár. A számozás ugyan nem 0.-tól kezdődik, hanem rendesen 9.-es, és 13.-al fogja befejezni, de ez lényegtelen.

Szóval itt nyelvet, informatikát, matematikát, magyar nyelvtant, testnevelést és természetismeretet tanulnak. Ez tulajdonképpen földrajz.

Irodalom sincs még és többi tárgy is csak jövőre jön vissza.(Fizika, kémia, biológia, irodalom, ének, média, történelem, rajz, stb. és egyéb gimis tárgyak) Ugyanúgy osztályozzák őket, felelnek, dolgozatot írnak, tehát teljes gőzzel tanulják ezeket. Viszont a nyelvet heti 18 órában tanulják nagyon intenzíven. Kicsit egysíkúnak tartja a fiam már, de egyébként tetszik neki. Az viszont biztos, hogy keményen nyomják a németet egyenlőre 11.-ig. Akkor előrehozott érettségit kell tennie belőle, és meg kell csinálnia a középfokú nyelvvizsgát. 12.-ben veheti fel a második nyelvet, ami nálunk az angol lesz, s akkor már csak azt tanulja idegen nyelvként.

Nálunk így megy. Azt hiszem vannak sulik, ahol eltérnek ettől, mert párhuzamosan is tanulják a két nyelvet. A rendes gimis osztályokban itt is úgy megy, de lényegesen kevesebb óraszámban.

2011. febr. 23. 14:12

Én is nagyon büszke vagyok a lánykám eredményére, 81 pontot ért el a központi írásbelin. Én borzasztóan izgulok érte, tudom, mennyire fontos neki, hogy a kiválasztott iskolák valamelyikébe bejusson.

Még a szóbeli is hátravan, én pedig már teljesen kivagyok =/ a várakozástól.

281. LondonEye (válaszként erre: 280. - Laszlozsu)
2011. febr. 23. 10:06

No igen, mert ugyan sokminden kiderül egy nyílt napon, de érhetnek meglepetések.


Van valaki, akinek járt gyereke 0. évfolyamra? Mi ilyenre jelentkeztünk, én sokat várok ettől, de nemigen tudom, konkrétan a nyelven kívül mit jelent a fentaró oktatás a közismereti tárgyakból. Azokból is kapnak jegyet?

280. laszlozsu (válaszként erre: 278. - LondonEye)
2011. febr. 22. 14:36
Mi már ott tartunk a tavalyi fórumon. Sőt, nem csak a hogy bírunkkal, hanem a hogy vált be a sulival is.
279. maszimano (válaszként erre: 278. - LondonEye)
2011. febr. 21. 14:21
Oké! Az ötlet nagyon jóóóó! :-)
278. LondonEye (válaszként erre: 277. - Laszlozsu)
2011. febr. 21. 12:46
Szeptemberben pedig nyitunk egy új fórumot: Hogy bírunk a középiskolásainkkal címmel :-)

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook