Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ezzel az új NAT-tal mi a cél a TTs oktatásban? Még inkább ledegradálni a tudás alapú társadalmat bérmunkásokra?
Mármint brutál IT-s hiány van az orzságban, de azért fizikát csak 9-10.-ben tanuljanak, igaz?
:-(
Igen, úgy tűnik van. Legalábbis szánnak rá, mert macerásabbnak tartják a begyűjtést.
Érdekességként: a Madáchban és a Berzsenyiben már 9 éve is ugyanígy volt (2 db címzetlen, ill. 1 db megcímzett kellett), a fiam felvételijénél.
Máshol én sem találkoztam ilyen beadandó borítékkal.
Szia,
hát ez tényleg elég nagy dilemma. Lányom Lászlóba jár a tt-re. Imádja a sulit is meg a tagozatát és az osztályát is. Mehetett volna az API bioszra, de ő beleszeretett ebbe az iskolába, ennek így kellett lennie. API-t csak azért említem mindig, mert kicsit úgy érzem, ez a top gimi és lista helyek egy kicsit nekünk, szülőknek fontosabbak. Ha a Te lányod az E5-be való tanulást fontosabbnak érzi annál, hogy tt tagozatra menjen, akkor nincs kérdés :-) És meg is értem, mert az E5-ről tényleg legendákat mesélnek. Az Eötvösben biztos, hogy maximálisan lesz lehetősége arra, hogy majd felvegye faktnak a biosz-kémiát és szuperül emeltezzen belőle. Persze, aki tt tagozatra jár, annak könnyebb dolga van/lesz a folyamatos plusz órák miatt, de nem gondolom azt, hogy ez egy motivált, okos gyereknek ne lenne behozható hátrány. Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy idén kémia faktra jelentkeztek elég sokan, akik nem tagozatosok voltak, de egy 1-2 óra után lemorzsolódtak, mert a sima kémia órán szerzett tudásukkal nem nagyon tudták követni az eseményeket a nagyrészt tagozatosokból álló fakton. Szóval, kémiát főleg, szerintem érdemes egy kicsit turbózni addig is, amíg nincs fakt. Az egyetemi előkészítő, esetleg magántanár bevetése majd a végén szerintem amúgy sem ördögtől való, tagozat ide vagy oda. Remélem, nem tovább fokoztam a dilemmát. Mondjuk azért abban egészen nyugodt lehetsz, hogy nincs rossz választás a Ti esetetekben :-)
E5 nyekről/humánról fakktal meglehet az orvosi, a lányom osztályából 2 lánynak is csont nélkül összejött a SOTE. A biosz résszel nincs kétségem, a bitang jó, a kémia neccesebb/tanárfüggőbb, oda lehet/kedvezőtlen esetben kell különtanár.
(a legjobb tanárokat leginkább a tagozatosok kapják)
biztos a borítékokat számolgatják, azért nem teszik ki a listát
aki szép bélyeggel adta, +1 pont, aki megcímezte, az meg levonás :D
Kőbányai Szent László honlapján ez olvasható:
"Kedves Felvételizők! A matematika és humán tagozatot érintő technikai hiba miatt kérjük, hogy látogassanak vissza 1 óra múlva! Megértésüket előre is köszönjük."
VPnéG 20.
Jedlik,Leövey nincs a 100-ban.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?